Kącik graficzny - Avatary - niech Cię zobaczą...
Agn - Sob 04 Cze, 2011 19:03
Avek Kaśka sprawia, że się szczerzę jak głupi do sera. Uwielbiam!
Anonymous - Sob 04 Cze, 2011 19:08
Radam
Zawsze do usługów.
Admete - Pią 09 Wrz, 2011 16:21
Jak zmniejszyc "ciężar" obrazka bez zmniejszania wielkości? Nasze forum pozwala tylko na bannerki 10 kB, a ja mam 46...I jakim cudem niektórzy mają większe bannerki? Mnie nigdy nie wchodzą.
I nie wchodzą mi avatary zrobione w photofiltre, mimo że sa w jpg i mają dobry rozmiar...
BeeMeR - Pią 09 Wrz, 2011 17:05
| Admete napisał/a: | | nie wchodzą mi avatary zrobione w photofiltre | to dziwne, bo ja właśnie tam robię i wchodzą - btw czas na zmianę avka
| Admete napisał/a: | | Jak zmniejszyc "ciężar" obrazka bez zmniejszania wielkości? | a jakie masz rozszerzenie? bo jak bmp to zmień na jpg - zajmuje znacznie mniej miejsca.
Admete - Pią 09 Wrz, 2011 17:07
Zmieniłam i nadal nie puszcza - mam 36 kB. Puściło mi 6 kB.
BeeMeR - Pią 09 Wrz, 2011 17:09
podeslij - np na pw i zobacze czy cos sie da
praedzio - Pią 09 Wrz, 2011 20:01
Trza troszeczkę skompresować. Pogorszy się jakość, ale przy tej wielkości nie będzie aż tak odczuwalne. Można to zrobić IrfanView-em.
Admete - Sob 10 Wrz, 2011 09:00
A nie mam tego programiku. Darmowy jest?
praedzio - Sob 10 Wrz, 2011 09:04
Tak, darmowy. Jeśli chcesz, to wklej tutaj ten obrazek, a ja Ci go skompresuję.
Admete - Sob 10 Wrz, 2011 09:09
Z jakiegos powodu żaba wkleja go jako czarny prostokąt. Cos musiałam żle zrobić.
praedzio - Sob 10 Wrz, 2011 09:16
Spróbuj na otofotki.pl (wklejasz link pt. BBCode -Forum), albo wyślij na pocztę.
Admete - Sob 10 Wrz, 2011 09:21
Myslę, że pokręciłam coś przy tworzeniu obrazka. Mam go jako png i jpg, żadnego z nich żaba nie widzi.
praedzio - Sob 10 Wrz, 2011 09:24
No, u mnie Irfan krzyczał, że plik png jest plikiem jpg pod złym rozszerzeniem. Dawaj na pocztę.
praedzio - Sob 10 Wrz, 2011 09:42
Proszę:
Nawet nie musiałam kompresować, bo to wciąż był plik bmp pod błędnym rozszerzeniem. Wystarczyło przekonwertować na jpg. Tak dla wiadomości: konwersja nie oznacza wklepania innego rozszerzenia.
Zmniejszyłam troszkę rozmiar, bo na forum zdaje się wysokość sygny jest do 50 pikseli. Chcesz większe rozmiary?
Admete - Sob 10 Wrz, 2011 10:24
Wiem, ale nie mam żadnego programu do konwersji.
BeeMeR - Sob 10 Wrz, 2011 10:47
| Admete napisał/a: | | nie mam żadnego programu do konwersji. | a Photofiltre lub ACDSee?
widzę, że się spóźniłam
Admete - Sob 10 Wrz, 2011 11:17
ACDsee nie mam, a w Photofiltre nie wiem, gdzie się konwersuje.
praedzio - Sob 10 Wrz, 2011 11:38
Wystarczy zwykły IrfanView, a nawet Microsoft Office Picture Manager (ten program powinnaś mieć).
Anonymous - Wto 01 Lis, 2011 12:05
Zobaczyłam i o Aine pomyślałam, ale wilkofilek u Nas nie brak chyba
http://nomnomicons.livejo...470.html#cutid1
praedzio - Wto 01 Lis, 2011 13:29
Sliczne!
Anaru - Wto 01 Lis, 2011 15:43
Piękne
milenaj - Pią 18 Lis, 2011 12:50
Agn, kogo masz na avku?
Deanariell - Pon 21 Lis, 2011 00:54
Ej, miotełki szanowne - nie zdążyłam nawet odpisać, a przy okazji off-top'a w wątku avatarowym wypłynęło całkiem ciekawe zagadnienie. Psychologiczne aspekty doboru avatarów przez wirtualnych użytkowników - przepuszczone dodatkowo przez pryzmat płci. Moim zdaniem rzecz warta chwili refleksji.
Pozwolę sobie wkleić część z tego, co miałam zamiar napisać (bo trochę mi szkoda, żeby całość wynikłej przy okazji dyskusji się zmarnowała ):
| Caitriona napisał/a: | | Mnie się zawsze wydawało, że to co lubimy, kogo lubimy również w jakiś sposób nas określa. |
Caitri, bardzo dobrze Ci się wydawało - ja zawsze byłam o tym święcie przekonana. Można by rzec: "Pokaż mi swój avatar, a powiem ci w jakim nastroju jesteś lub co cię w danej chwili kręci".
| Anaru napisał/a: | | nigdy nie myślałam o innym pojmowaniu awataru przez kobiety i mężczyzn |
Faktycznie ciekawy temat do badań socjologicznych czy innych tego typu. Zaintrygowało mnie to, aż żal, że nie studiowałam odpowiedniego kierunku... Może byłby to pomysł na doktorat?
| lady_kasiek napisał/a: | | moje avki wyrażają mój nastrój |
Moje również. Zdecydowanie.
| lady_kasiek napisał/a: | | wyrażam w ten spoósb moje sympatie, wzruszenia fascynacje |
Czyli podobnie jak pewnie 90% kobiet na tym forum - w tym "mua" również.
Mój obecny jest swego rodzaju mantrą, w którą chciałabym uwierzyć. Hasło: "A ring of salt will protect you" - niestety w realnym życiu nic nie jest aż takie proste... Przy okazji wtajemniczeni w temat SPN wiedzą, który serial kocham nadal miłością bezgraniczną.
Na koniec dodam, że uwielbiam zaglądać na forum i przypatrywać się avatarom - od razu widać kto w jakim jest nastroju, co lubi/lub czego nie lubi, co akurat ogląda, w kim się podkochuje itp. itd.
Anonymous - Pon 21 Lis, 2011 02:13
a ja dzieki miotelkom zauwazylam kaskowe wilczki i przyznaje, ze ja jaestem ogromnym wilkofilem. Wilki kocham niemal na rowni z kotami
Dzieki - niedlugo pewnie zmienie fytro na zimowe
Anonymous - Pon 21 Lis, 2011 09:01
O widzisz a te wilki to z Tobą mi się najbardziej kojarzyły!
|
|
|