To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Kącik graficzny - Avatary - niech Cię zobaczą...

Agn - Sob 04 Cze, 2011 19:03

Avek Kaśka sprawia, że się szczerzę jak głupi do sera. Uwielbiam! :mrgreen:
Anonymous - Sob 04 Cze, 2011 19:08

Radam :mrgreen:
Zawsze do usługów.

Admete - Pią 09 Wrz, 2011 16:21

Jak zmniejszyc "ciężar" obrazka bez zmniejszania wielkości? Nasze forum pozwala tylko na bannerki 10 kB, a ja mam 46...I jakim cudem niektórzy mają większe bannerki? Mnie nigdy nie wchodzą.

I nie wchodzą mi avatary zrobione w photofiltre, mimo że sa w jpg i mają dobry rozmiar...

BeeMeR - Pią 09 Wrz, 2011 17:05

Admete napisał/a:
nie wchodzą mi avatary zrobione w photofiltre
to dziwne, bo ja właśnie tam robię i wchodzą - btw czas na zmianę avka :mysle:
Admete napisał/a:
Jak zmniejszyc "ciężar" obrazka bez zmniejszania wielkości?
a jakie masz rozszerzenie? bo jak bmp to zmień na jpg - zajmuje znacznie mniej miejsca.
Admete - Pią 09 Wrz, 2011 17:07

Zmieniłam i nadal nie puszcza - mam 36 kB. Puściło mi 6 kB.
BeeMeR - Pią 09 Wrz, 2011 17:09

podeslij - np na pw i zobacze czy cos sie da :kwiatek:
praedzio - Pią 09 Wrz, 2011 20:01

Trza troszeczkę skompresować. Pogorszy się jakość, ale przy tej wielkości nie będzie aż tak odczuwalne. Można to zrobić IrfanView-em.
Admete - Sob 10 Wrz, 2011 09:00

A nie mam tego programiku. Darmowy jest?
praedzio - Sob 10 Wrz, 2011 09:04

Tak, darmowy. Jeśli chcesz, to wklej tutaj ten obrazek, a ja Ci go skompresuję.
Admete - Sob 10 Wrz, 2011 09:09

Z jakiegos powodu żaba wkleja go jako czarny prostokąt. Cos musiałam żle zrobić.
praedzio - Sob 10 Wrz, 2011 09:16

Spróbuj na otofotki.pl (wklejasz link pt. BBCode -Forum), albo wyślij na pocztę.
Admete - Sob 10 Wrz, 2011 09:21

Myslę, że pokręciłam coś przy tworzeniu obrazka. Mam go jako png i jpg, żadnego z nich żaba nie widzi.
praedzio - Sob 10 Wrz, 2011 09:24

No, u mnie Irfan krzyczał, że plik png jest plikiem jpg pod złym rozszerzeniem. Dawaj na pocztę.
praedzio - Sob 10 Wrz, 2011 09:42

Proszę:

Nawet nie musiałam kompresować, bo to wciąż był plik bmp pod błędnym rozszerzeniem. Wystarczyło przekonwertować na jpg. Tak dla wiadomości: konwersja nie oznacza wklepania innego rozszerzenia. ;)

Zmniejszyłam troszkę rozmiar, bo na forum zdaje się wysokość sygny jest do 50 pikseli. Chcesz większe rozmiary?

Admete - Sob 10 Wrz, 2011 10:24

Wiem, ale nie mam żadnego programu do konwersji.
BeeMeR - Sob 10 Wrz, 2011 10:47

Admete napisał/a:
nie mam żadnego programu do konwersji.
a Photofiltre lub ACDSee?
widzę, że się spóźniłam ;)

Admete - Sob 10 Wrz, 2011 11:17

ACDsee nie mam, a w Photofiltre nie wiem, gdzie się konwersuje.
praedzio - Sob 10 Wrz, 2011 11:38

Wystarczy zwykły IrfanView, a nawet Microsoft Office Picture Manager (ten program powinnaś mieć).
Anonymous - Wto 01 Lis, 2011 12:05

Zobaczyłam i o Aine pomyślałam, ale wilkofilek u Nas nie brak chyba :)
http://nomnomicons.livejo...470.html#cutid1

praedzio - Wto 01 Lis, 2011 13:29

Sliczne!
Anaru - Wto 01 Lis, 2011 15:43

Piękne :serce:
milenaj - Pią 18 Lis, 2011 12:50

Agn, kogo masz na avku?
Deanariell - Pon 21 Lis, 2011 00:54

Ej, miotełki szanowne :P - nie zdążyłam nawet odpisać, a przy okazji off-top'a w wątku avatarowym wypłynęło całkiem ciekawe zagadnienie. Psychologiczne aspekty doboru avatarów przez wirtualnych użytkowników - przepuszczone dodatkowo przez pryzmat płci. :-P Moim zdaniem rzecz warta chwili refleksji. :)

Pozwolę sobie wkleić część z tego, co miałam zamiar napisać (bo trochę mi szkoda, żeby całość wynikłej przy okazji dyskusji się zmarnowała :-| ):

Caitriona napisał/a:
Mnie się zawsze wydawało, że to co lubimy, kogo lubimy również w jakiś sposób nas określa.

Caitri, bardzo dobrze Ci się wydawało - ja zawsze byłam o tym święcie przekonana. Można by rzec: "Pokaż mi swój avatar, a powiem ci w jakim nastroju jesteś lub co cię w danej chwili kręci". :-P

Anaru napisał/a:
nigdy nie myślałam o innym pojmowaniu awataru przez kobiety i mężczyzn

Faktycznie ciekawy temat do badań socjologicznych czy innych tego typu. :mysle: Zaintrygowało mnie to, aż żal, że nie studiowałam odpowiedniego kierunku... Może byłby to pomysł na doktorat? :mysle: :)

lady_kasiek napisał/a:
moje avki wyrażają mój nastrój

Moje również. ;) Zdecydowanie.
lady_kasiek napisał/a:
wyrażam w ten spoósb moje sympatie, wzruszenia fascynacje

Czyli podobnie jak pewnie 90% kobiet na tym forum - w tym "mua" również. :mrgreen:

Mój obecny jest swego rodzaju mantrą, w którą chciałabym uwierzyć. ;) Hasło: "A ring of salt will protect you" - niestety w realnym życiu nic nie jest aż takie proste... :roll: Przy okazji wtajemniczeni w temat SPN wiedzą, który serial kocham nadal miłością bezgraniczną. :serce2: :mrgreen:

Na koniec dodam, że uwielbiam zaglądać na forum i przypatrywać się avatarom - od razu widać kto w jakim jest nastroju, co lubi/lub czego nie lubi, co akurat ogląda, w kim się podkochuje itp. itd. :wink:

Anonymous - Pon 21 Lis, 2011 02:13

a ja dzieki miotelkom zauwazylam kaskowe wilczki i przyznaje, ze ja jaestem ogromnym wilkofilem. Wilki kocham niemal na rowni z kotami :)
Dzieki - niedlugo pewnie zmienie fytro na zimowe :)

Anonymous - Pon 21 Lis, 2011 09:01

O widzisz a te wilki to z Tobą mi się najbardziej kojarzyły!