To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność

Aragonte - Czw 28 Paź, 2021 17:51

BeeMeR napisał/a:
Aragonte, jak odbierasz omc gubernatora? :mrgreen:

Och, wspaniały jest jako postać i byłby nieludzko wkurzający w realu - jak i policjant :-P ale świetnie zagrany, a w dodatku aktora lubię :mrgreen:
Panią prawnik kojarzę z Mystic Baru i od razu widzę ją jako szefową Piekieł w czerwonej garsonce :mrgreen:

Mówiłam już, że ja to oglądam jako komedię i łykam bez problemu wszystkie przerysowania, nie drażni mnie to, bo uznaję to za część konwencji miasteczka, w którym nie można się bezkarnie upić w knajpie, bo wszędzie ma się rodzinę lub pociotków, którzy doniosą żonie lub komuś innemu :wink:
"Pracuje tu teść szwagra kuzyna itd". :rotfl:

Aragonte - Czw 28 Paź, 2021 18:19

Wkurzony KHN :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=e4puSOmTFd0
Dojechałam do momentu, kiedy policjant wypala, jak to nie znosi używać za dużo mózgu, i prychnęłam :rotfl:

BeeMeR - Czw 28 Paź, 2021 22:26

Aragonte napisał/a:
Och, wspaniały jest jako postać i byłby nieludzko wkurzający w realu - jak i policjant ale świetnie zagrany, a w dodatku aktora lubię
Panią prawnik kojarzę z Mystic Baru i od razu widzę ją jako szefową Piekieł w czerwonej garsonce
to jest wspaniała para aktorska :oklaski:
Cytat:
policjant wypala, jak to nie znosi używać za dużo mózgu,
może go to boli :lol: :wink:
Trzykrotka - Pią 29 Paź, 2021 21:50

Obejrzałam 10 i kawałek 11 odcinka HP.
Dress kod: skóra i łańcuchy :rotfl: bardzo podobała mi się It's My Life w wykonaniu naszej grupy, łańcuchy i skóra i kopnięcie głośnika na koniec (a potem zaraz ustawianie na nowo :mrgreen: ). Podobało mi się, że pokazali rodzaj dylematu, przed jakim stanęła żona lekarza - wielbiciela Jun Wana: ratować ciążę, czy ratować siebie kosztem ciąży. Bardzo się cieszę, że następuje jakiś (na razie jeszcze ciągle niemrawy) postęp w związkach: Seok Hyeong poznał przypadkiem na weekendzie rodziców Mi Ny (a oni od razu uznali, że to Jun Wan jest tym, któremu trzeba się podlizać :mrgreen: ), doktor Jang w końcu opowiedziała Andrei o sobie, a Andrea zakumał, że ma rywala w młodym i przystojnym stażyście, no i nade wszystko, chyba w końcu drgnie znajomość Song Hwy i Ik Juna metodą "na Anię z Zielonego Wzgórza," czyli rozumiem że cię kocham, kiedy leżysz na łożu boleści... Dobre i to
Związek żołnierki i Jun Wana oczywiście nadal głupi i od d*** strony. Nie powiedziała mu, że wróciła do Korei, nie powiedziała, że jest chora - bo "nie chciała go martwić." Takie rzeczy w scenariuszu powinny być zakazane.

BeeMeR - Pią 29 Paź, 2021 22:54

Trzykrotka napisał/a:
Dress kod: skóra i łańcuchy bardzo podobała mi się It's My Life w wykonaniu naszej grupy, łańcuchy i skóra i kopnięcie głośnika na koniec (a potem zaraz ustawianie na nowo )
Mnie się podoba, jak oni są wszyscy skonani po tej piosence :mrgreen:
Ale wykonanie fajne, nawet to "aaaaa" pani wpasowuje się idealnie :lol:

Trzykrotka napisał/a:
Takie rzeczy w scenariuszu powinny być zakazane.
Popieram :wink: :trzyma_kciuki:

U mnie policjant w różowo-błękitnym fartuszku ;)

Aragonte - Pią 29 Paź, 2021 23:04

Ja dopiero niedawno wróciłam z pracy i chyba sobie obejrzę coś na pocieszkę po tych trzech wykańczających dniach.
BeeMeR - Pią 29 Paź, 2021 23:37

Odpocznij :przytul:

Kim Soo Roo

SooRoo biega sobie beztrosko po lasach, ćwicząc z mistrzem - a tu słyszą, że ktoś inny się bije - zamaskowani złoczyńcy napadli na księżniczkę z ojcem - panowie się włączyli, uratowali tą dwójkę, przy okazji SR zgubił medalion, panna znalazła, chyba powoli słyszy hej hej nana na, on jeszcze nawet nie spojrzał jej w twarz, na razie spotyka się niezobowiązująco w trawach z inną, za którą wypatruje oczy jego przyrodni brat.

Ach, właśnie, pan już wisiał na drzewie za rzekome przestępstwo ;)

Trzykrotka - Pią 29 Paź, 2021 23:52

Dali 11 i 12, który obejrzałam tylko do polowy, bo późno się robi.

Odcinki jak rollercoaster - ekstremalnie nieprzyjemne i ekstremalnie piękne i słodkie sceny na zmianę. Zapowiada się angst, bo nie tylko stały się znowu złe rzeczy w walce o galerię, ale i przyszywana macocha Moo Haka napadła na Dali wrzeszcząc, że rujnuje ona przyszłość jej syna. Założę się, że ona uzna, że tym synem jest Moo Hak i będzie chciała się od niego dobrowolnie odciąć.
A ten romans jest tak cudowny :serce: I ja jestem w Moo Haku zakochana po uszy. Mój-ci on bohater! Tak właśnie zawsze postrzegałam ideał mężczyzny - może i nie najrozsądniejszy, może narwany, może bez dyplomów, ale mądry prawdziwą życiową mądrością, z sercem na właściwym miejscu.
Uwielbiam jak przybiera taką pozę zanim palnie Dali jakieś kazanko

I jak potrafi rozśmieszyć! Scenka nakładania mięska każdemu z galerii po uważaniu, tu pani kurator z kością :lol:

cudna reakcja i interakcja z Dali po przerwanym pocałunku (a sam pocałunek numer 3 - mrrrau! i jak oni się pięknie obejmują :serce: )

cała awantura na zebraniu w galerii :rotfl: Każda rozmówka z Won Tae - nasz policjant jest strasznie w gorącej wodzie kąpany, nie nadaje się z tymi emocjami do zawodu.
Admete dodałam 11 i 12 wiesz-gdzie :kwiatek:

BeeMeR - Sob 30 Paź, 2021 00:32

Ten to normalnie nie mógłby się odsunąć dalej i mam wrażenie, że zaraz spadnie (ja tak sypiałam czasem zsunięta na krawędź z dziećmi ;) )

Admete - Sob 30 Paź, 2021 08:26

Trzykrotko pewnie obejrzę w ten weekend, choć kusi mnie trochę, żeby poczekać, aż będzie całość. Oglądam teraz - uwaga, nie uwierzycie ;) - Touch your heart na Netfixie. Tak, to ta drama z aktorem od Goblina i Liska, ale nie dla niego oglądam. Yoo In Na jest tam przecudowna - chichram się z niej tak strasznie, że pewnie sąsiedzi słyszą. Poza tym jest tam sporo podśmiechiwania się z dramowych klisz. Myślałam, że to będzie sam fluff, ale na szczęście są też jakieś sprawy prawnicze. Wisienka na torcie - Oh Jung Se jako szef firmy prawniczej - cudny jak zawsze, tym razem dali mu możliwość pokazania talentu komediowego. Jest jeszcze prawnik playboy, który okazuje się maminsynkiem i pani prawni zakochująca się w każdym napotkanym młodym pracowniku np. w restauracji. Nie wiem czy dokończę, ale na razie dobrze się bawię.
Trzykrotka - Sob 30 Paź, 2021 08:59

Admete, oczom nie wierzę :-D Nawet nie wiedziałam że drama jest na Netflixie. Zaczęłam ją oglądać i też się pośmiałam, ale uznałam że to będzie czysta słodycz i odpuściłam. Pamiętam pierwszy dzień InNy w pracy i tę sukieneczkę tak malutką, że ani się w niej schylić, ani przykucnąć po upuszczony dokument.
Co do Dali, to robi się tam naprawdę przykro jak chodzi i losy bohaterki i mam wrażenie, że to w większości sprawka jej pipipi narzeczonego z dawnych lat. I dodatkowo jeszcze pojawił się wujaszek z piekła rodem. Odpiera zmasowany atak z wielu stron. I jeszcze wróg odebrał jej część wojska, bo w muzeum została już tylko Dali i pan w berecie. Gdyby nie cudownie rozwijająca się postać Moo Haka byłoby trudno. Ale jego sceny są absolutnie wspaniałe.

BeeMeR - Sob 30 Paź, 2021 11:21

Cytat:
- Oh Jung Se
ja się nim zachwycam w Kamelii :oklaski: cudownie zagrany nieudacznik, znów się chował za żonę przed policjantami, trzymając ją za skraj żakietu, jak mały chłopczyk matczynej spódnicy :rotfl:
Nawiasem, pani prawnik to jest prawdziwy badass tej dramy, nie nasz wrzaskliwy policjant z lekkim adhd :-P i na pewno nie durna heroina która wiedząc że morderca ma ją na oku kolejny raz wybiera się w odludne miejsce, a to z dostawą po nocy, a to po coś innego :zalamka:
Gdyby ktoś miał tu zostać gubernatorem to tylko pani prawnik :wink: :szacuneczek:

Aragonte - Sob 30 Paź, 2021 13:17

BeeMeR napisał/a:
Cytat:
- Oh Jung Se
ja się nim zachwycam w Kamelii :oklaski: cudownie zagrany nieudacznik, znów się chował za żonę przed policjantami, trzymając ją za skraj żakietu, jak mały chłopczyk matczynej spódnicy

Oj tak, świetnie zagrana postać i bardzo mnie bawi :lol:

Co do pani badass też się zgadzam :mrgreen:
Jestem w czwartym odcinku :-D

Admete - Sob 30 Paź, 2021 13:37

Jestem zmęczona i znalazłam sobie odmóżdżacz. Poza tym jest całość i można elegancko przewinąć, co się nie podoba. Właśnie była sprawa bylego chłopaka, który prześladował swoją dawną dziewczynę i najwyraźniej bohaterka też ma swojego syalkera. Jest też w tle jakąś sprawa w prokuraturze czyli jednak nie sama słodycz.
Trzykrotka - Sob 30 Paź, 2021 14:47

Admete napisał/a:
Jest też w tle jakąś sprawa w prokuraturze czyli jednak nie sama słodycz.

Yesss! To ja sobie też obejrzę z sympatii do InNy.
Zgadzam się co do pani badass :serce2: Byłam pełna podziwu, że mając wszelkie powody do uwzięcia się na Dongbaek, jasno zobaczyła prawdę ponad plotkami. Ta aktorka jest rewelacyjna.

Admete - Sob 30 Paź, 2021 15:02

Też z sympatii do aktorki oglądam. Całość sprawnie zrobiona. Nie wiem, ile obejrzę, ale część na pewno.
BeeMeR - Sob 30 Paź, 2021 16:17

Cytat:
Byłam pełna podziwu, że mając wszelkie powody do uwzięcia się na Dongbaek, jasno zobaczyła prawdę ponad plotkami. Ta aktorka jest rewelacyjn
ona szukała twardych dowodów,za co jej chwała, a nie pozwoliła emocjom żerować na plotkach.
U mnie niedawno miała piękne wejście typu "to the rescue" :mrgreen:
Mam trzy odcinki z hakiem do końca, śledztwo w toku, wszyscy są podejrzani albo świadkami w wiadomej sprawie, ludno było najwyraźniej tej feralnej nocy na drodze :wink:
Uchachana jestem nieadekwatnie do zabójstwa ale adekwatnie do dramy :mrgreen:

Admete - Sob 30 Paź, 2021 19:16

Dziś zaczyna się drama OCN - coś kryminalnego - Chimera, oczywiście spróbuję. Zasłodziłam się na amen przy Touch your heart i już mi więcej nie trzeba :lol: W ten weekend są też dwa odcinki dodatku do The Veil - Moebius. Historia dotycząca innych agentów serialu rozgrywająca się kilka lat przed akcją dramy.

EDIT: Może jeszcze pooglądam, bo do akcji wkracza ex chłopak aktorki, który najwyraźniej ją śledzi.

Loana - Sob 30 Paź, 2021 23:37

O, ja kiedyś obejrzę "Touch Your Heart" - drama dla mnie :P
Mówicie, że w Dali się tak mocno nieprzyjemnie dzieje? Chyba będę przewijała, bo jak czytam zachwyty nad głównym aktorem to bardzo chcę poznać jego postać :)
Ja jestem już na 15 odcinku "That Fool". Trochę przewijam, zwłaszcza sceny z byłym narzeczonym i jego ojcem. Biedna ta główna bohaterka, serio ją paskudnie ten "ukochany" potraktował. Pewnie przez przewijanie, ale nie rozumiem, czemu się okazał taką świnią, naprawdę nie musiał jej oszukiwać tak. I jeszcze tej nowej narzeczonej. Dupek prawdziwy.

BeeMeR - Nie 31 Paź, 2021 00:23

Gongowa przeokropnie nie umie płakać :confused3:
Koszmarek jakiś, jakie dźwięki z siebie wydaje :roll:
Zostały mi dwa odcinki.

Loana napisał/a:
Trochę przewijam, zwłaszcza sceny z byłym narzeczonym i jego ojcem.
Rozumiem, dwa największe drewna w dramie ;) i cholerni egoiści :uzi:
Trzykrotka - Nie 31 Paź, 2021 07:06

Widzialam jeszcze coś nowego - Inspektor Goo, z aktorką z Jewel in the Palace.
W Dali od początku jest nieprzyjemnie, można tak powiedzieć, bo główny temat na którym drama jest osnuta to walka Dali i jej współpracowników o zachowanie galerii sztuki założonej i prowadzonej przez jej ojca. Ojciec umiera, galeria jest zadłużona, wiążą się z nią jakieś tajemnice, kręci się wokół trochę bardzo niemiłych postaci. Wątek romansowy wiąże się z tamtym i na odmianę jest bardzo miły dzięki aktorom i scenariuszowi. Miły jest też wątek przyjaźni Dali z młodym policjantem, który za nią i za jej ojca w ogień by skoczył.

Admete - Nie 31 Paź, 2021 08:41

Cytat:
O, ja kiedyś obejrzę "Touch Your Heart" - drama dla mnie

Zdecydowanie dla ciebie - brak trójkątów miłosnych, a na dodatek są też inne historie, właściwie każda postać poboczna ma też swój wątek, co zaliczam na plus serialu. Wkraczam w etap przewijania, bo już chcę zobaczyć tylko zakończenie - szczęśliwe Loano, jak najbardziej - zdaje się dla wszystkich ;)

Trzykrotka - Nie 31 Paź, 2021 08:47

Ja Loanie od dawna podsuwam Touch Your Heart, bo temat w sam raz, a aktorzy zatrudnieni po linii Goblina. Ta para podobała się w Goblinie i postanowiono to wykorzystać dając im dramę w której mogą grać pierwsze skrzypce.
Admete - Nie 31 Paź, 2021 10:14

Przewijam sceny z główną parą teraz, jeśli dotyczą randkowania. Loanie się spodobają. Zostawiam resztę.
BeeMeR - Nie 31 Paź, 2021 12:47

Zrzędu...
Tak zakończono 14 odcinek Kamelii że właściwie nie bardzo mam ochotę oglądać ostatnie dwa...
To nie jest komplement :czekam2: