Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
Aragonte - Czw 28 Paź, 2021 17:51
| BeeMeR napisał/a: | Aragonte, jak odbierasz omc gubernatora? |
Och, wspaniały jest jako postać i byłby nieludzko wkurzający w realu - jak i policjant ale świetnie zagrany, a w dodatku aktora lubię
Panią prawnik kojarzę z Mystic Baru i od razu widzę ją jako szefową Piekieł w czerwonej garsonce
Mówiłam już, że ja to oglądam jako komedię i łykam bez problemu wszystkie przerysowania, nie drażni mnie to, bo uznaję to za część konwencji miasteczka, w którym nie można się bezkarnie upić w knajpie, bo wszędzie ma się rodzinę lub pociotków, którzy doniosą żonie lub komuś innemu
"Pracuje tu teść szwagra kuzyna itd".
Aragonte - Czw 28 Paź, 2021 18:19
Wkurzony KHN
https://www.youtube.com/watch?v=e4puSOmTFd0
Dojechałam do momentu, kiedy policjant wypala, jak to nie znosi używać za dużo mózgu, i prychnęłam
BeeMeR - Czw 28 Paź, 2021 22:26
| Aragonte napisał/a: | Och, wspaniały jest jako postać i byłby nieludzko wkurzający w realu - jak i policjant ale świetnie zagrany, a w dodatku aktora lubię
Panią prawnik kojarzę z Mystic Baru i od razu widzę ją jako szefową Piekieł w czerwonej garsonce | to jest wspaniała para aktorska
| Cytat: | | policjant wypala, jak to nie znosi używać za dużo mózgu, | może go to boli
Trzykrotka - Pią 29 Paź, 2021 21:50
Obejrzałam 10 i kawałek 11 odcinka HP.
Dress kod: skóra i łańcuchy bardzo podobała mi się It's My Life w wykonaniu naszej grupy, łańcuchy i skóra i kopnięcie głośnika na koniec (a potem zaraz ustawianie na nowo ). Podobało mi się, że pokazali rodzaj dylematu, przed jakim stanęła żona lekarza - wielbiciela Jun Wana: ratować ciążę, czy ratować siebie kosztem ciąży. Bardzo się cieszę, że następuje jakiś (na razie jeszcze ciągle niemrawy) postęp w związkach: Seok Hyeong poznał przypadkiem na weekendzie rodziców Mi Ny (a oni od razu uznali, że to Jun Wan jest tym, któremu trzeba się podlizać ), doktor Jang w końcu opowiedziała Andrei o sobie, a Andrea zakumał, że ma rywala w młodym i przystojnym stażyście, no i nade wszystko, chyba w końcu drgnie znajomość Song Hwy i Ik Juna metodą "na Anię z Zielonego Wzgórza," czyli rozumiem że cię kocham, kiedy leżysz na łożu boleści... Dobre i to
Związek żołnierki i Jun Wana oczywiście nadal głupi i od d*** strony. Nie powiedziała mu, że wróciła do Korei, nie powiedziała, że jest chora - bo "nie chciała go martwić." Takie rzeczy w scenariuszu powinny być zakazane.
BeeMeR - Pią 29 Paź, 2021 22:54
| Trzykrotka napisał/a: | | Dress kod: skóra i łańcuchy bardzo podobała mi się It's My Life w wykonaniu naszej grupy, łańcuchy i skóra i kopnięcie głośnika na koniec (a potem zaraz ustawianie na nowo ) | Mnie się podoba, jak oni są wszyscy skonani po tej piosence
Ale wykonanie fajne, nawet to "aaaaa" pani wpasowuje się idealnie
| Trzykrotka napisał/a: | | Takie rzeczy w scenariuszu powinny być zakazane. | Popieram
U mnie policjant w różowo-błękitnym fartuszku
Aragonte - Pią 29 Paź, 2021 23:04
Ja dopiero niedawno wróciłam z pracy i chyba sobie obejrzę coś na pocieszkę po tych trzech wykańczających dniach.
BeeMeR - Pią 29 Paź, 2021 23:37
Odpocznij
Kim Soo Roo
SooRoo biega sobie beztrosko po lasach, ćwicząc z mistrzem - a tu słyszą, że ktoś inny się bije - zamaskowani złoczyńcy napadli na księżniczkę z ojcem - panowie się włączyli, uratowali tą dwójkę, przy okazji SR zgubił medalion, panna znalazła, chyba powoli słyszy hej hej nana na, on jeszcze nawet nie spojrzał jej w twarz, na razie spotyka się niezobowiązująco w trawach z inną, za którą wypatruje oczy jego przyrodni brat.
Ach, właśnie, pan już wisiał na drzewie za rzekome przestępstwo
Trzykrotka - Pią 29 Paź, 2021 23:52
Dali 11 i 12, który obejrzałam tylko do polowy, bo późno się robi.
Odcinki jak rollercoaster - ekstremalnie nieprzyjemne i ekstremalnie piękne i słodkie sceny na zmianę. Zapowiada się angst, bo nie tylko stały się znowu złe rzeczy w walce o galerię, ale i przyszywana macocha Moo Haka napadła na Dali wrzeszcząc, że rujnuje ona przyszłość jej syna. Założę się, że ona uzna, że tym synem jest Moo Hak i będzie chciała się od niego dobrowolnie odciąć.
A ten romans jest tak cudowny I ja jestem w Moo Haku zakochana po uszy. Mój-ci on bohater! Tak właśnie zawsze postrzegałam ideał mężczyzny - może i nie najrozsądniejszy, może narwany, może bez dyplomów, ale mądry prawdziwą życiową mądrością, z sercem na właściwym miejscu.
Uwielbiam jak przybiera taką pozę zanim palnie Dali jakieś kazanko
I jak potrafi rozśmieszyć! Scenka nakładania mięska każdemu z galerii po uważaniu, tu pani kurator z kością
cudna reakcja i interakcja z Dali po przerwanym pocałunku (a sam pocałunek numer 3 - mrrrau! i jak oni się pięknie obejmują )
cała awantura na zebraniu w galerii Każda rozmówka z Won Tae - nasz policjant jest strasznie w gorącej wodzie kąpany, nie nadaje się z tymi emocjami do zawodu.
Admete dodałam 11 i 12 wiesz-gdzie
BeeMeR - Sob 30 Paź, 2021 00:32
Ten to normalnie nie mógłby się odsunąć dalej i mam wrażenie, że zaraz spadnie (ja tak sypiałam czasem zsunięta na krawędź z dziećmi )
Admete - Sob 30 Paź, 2021 08:26
Trzykrotko pewnie obejrzę w ten weekend, choć kusi mnie trochę, żeby poczekać, aż będzie całość. Oglądam teraz - uwaga, nie uwierzycie - Touch your heart na Netfixie. Tak, to ta drama z aktorem od Goblina i Liska, ale nie dla niego oglądam. Yoo In Na jest tam przecudowna - chichram się z niej tak strasznie, że pewnie sąsiedzi słyszą. Poza tym jest tam sporo podśmiechiwania się z dramowych klisz. Myślałam, że to będzie sam fluff, ale na szczęście są też jakieś sprawy prawnicze. Wisienka na torcie - Oh Jung Se jako szef firmy prawniczej - cudny jak zawsze, tym razem dali mu możliwość pokazania talentu komediowego. Jest jeszcze prawnik playboy, który okazuje się maminsynkiem i pani prawni zakochująca się w każdym napotkanym młodym pracowniku np. w restauracji. Nie wiem czy dokończę, ale na razie dobrze się bawię.
Trzykrotka - Sob 30 Paź, 2021 08:59
Admete, oczom nie wierzę Nawet nie wiedziałam że drama jest na Netflixie. Zaczęłam ją oglądać i też się pośmiałam, ale uznałam że to będzie czysta słodycz i odpuściłam. Pamiętam pierwszy dzień InNy w pracy i tę sukieneczkę tak malutką, że ani się w niej schylić, ani przykucnąć po upuszczony dokument.
Co do Dali, to robi się tam naprawdę przykro jak chodzi i losy bohaterki i mam wrażenie, że to w większości sprawka jej pipipi narzeczonego z dawnych lat. I dodatkowo jeszcze pojawił się wujaszek z piekła rodem. Odpiera zmasowany atak z wielu stron. I jeszcze wróg odebrał jej część wojska, bo w muzeum została już tylko Dali i pan w berecie. Gdyby nie cudownie rozwijająca się postać Moo Haka byłoby trudno. Ale jego sceny są absolutnie wspaniałe.
BeeMeR - Sob 30 Paź, 2021 11:21
ja się nim zachwycam w Kamelii cudownie zagrany nieudacznik, znów się chował za żonę przed policjantami, trzymając ją za skraj żakietu, jak mały chłopczyk matczynej spódnicy
Nawiasem, pani prawnik to jest prawdziwy badass tej dramy, nie nasz wrzaskliwy policjant z lekkim adhd i na pewno nie durna heroina która wiedząc że morderca ma ją na oku kolejny raz wybiera się w odludne miejsce, a to z dostawą po nocy, a to po coś innego
Gdyby ktoś miał tu zostać gubernatorem to tylko pani prawnik
Aragonte - Sob 30 Paź, 2021 13:17
| BeeMeR napisał/a: | Cytat:
- Oh Jung Se
ja się nim zachwycam w Kamelii cudownie zagrany nieudacznik, znów się chował za żonę przed policjantami, trzymając ją za skraj żakietu, jak mały chłopczyk matczynej spódnicy |
Oj tak, świetnie zagrana postać i bardzo mnie bawi
Co do pani badass też się zgadzam
Jestem w czwartym odcinku
Admete - Sob 30 Paź, 2021 13:37
Jestem zmęczona i znalazłam sobie odmóżdżacz. Poza tym jest całość i można elegancko przewinąć, co się nie podoba. Właśnie była sprawa bylego chłopaka, który prześladował swoją dawną dziewczynę i najwyraźniej bohaterka też ma swojego syalkera. Jest też w tle jakąś sprawa w prokuraturze czyli jednak nie sama słodycz.
Trzykrotka - Sob 30 Paź, 2021 14:47
| Admete napisał/a: | | Jest też w tle jakąś sprawa w prokuraturze czyli jednak nie sama słodycz. |
Yesss! To ja sobie też obejrzę z sympatii do InNy.
Zgadzam się co do pani badass Byłam pełna podziwu, że mając wszelkie powody do uwzięcia się na Dongbaek, jasno zobaczyła prawdę ponad plotkami. Ta aktorka jest rewelacyjna.
Admete - Sob 30 Paź, 2021 15:02
Też z sympatii do aktorki oglądam. Całość sprawnie zrobiona. Nie wiem, ile obejrzę, ale część na pewno.
BeeMeR - Sob 30 Paź, 2021 16:17
| Cytat: | | Byłam pełna podziwu, że mając wszelkie powody do uwzięcia się na Dongbaek, jasno zobaczyła prawdę ponad plotkami. Ta aktorka jest rewelacyjn | ona szukała twardych dowodów,za co jej chwała, a nie pozwoliła emocjom żerować na plotkach.
U mnie niedawno miała piękne wejście typu "to the rescue"
Mam trzy odcinki z hakiem do końca, śledztwo w toku, wszyscy są podejrzani albo świadkami w wiadomej sprawie, ludno było najwyraźniej tej feralnej nocy na drodze
Uchachana jestem nieadekwatnie do zabójstwa ale adekwatnie do dramy
Admete - Sob 30 Paź, 2021 19:16
Dziś zaczyna się drama OCN - coś kryminalnego - Chimera, oczywiście spróbuję. Zasłodziłam się na amen przy Touch your heart i już mi więcej nie trzeba W ten weekend są też dwa odcinki dodatku do The Veil - Moebius. Historia dotycząca innych agentów serialu rozgrywająca się kilka lat przed akcją dramy.
EDIT: Może jeszcze pooglądam, bo do akcji wkracza ex chłopak aktorki, który najwyraźniej ją śledzi.
Loana - Sob 30 Paź, 2021 23:37
O, ja kiedyś obejrzę "Touch Your Heart" - drama dla mnie
Mówicie, że w Dali się tak mocno nieprzyjemnie dzieje? Chyba będę przewijała, bo jak czytam zachwyty nad głównym aktorem to bardzo chcę poznać jego postać
Ja jestem już na 15 odcinku "That Fool". Trochę przewijam, zwłaszcza sceny z byłym narzeczonym i jego ojcem. Biedna ta główna bohaterka, serio ją paskudnie ten "ukochany" potraktował. Pewnie przez przewijanie, ale nie rozumiem, czemu się okazał taką świnią, naprawdę nie musiał jej oszukiwać tak. I jeszcze tej nowej narzeczonej. Dupek prawdziwy.
BeeMeR - Nie 31 Paź, 2021 00:23
Gongowa przeokropnie nie umie płakać
Koszmarek jakiś, jakie dźwięki z siebie wydaje
Zostały mi dwa odcinki.
| Loana napisał/a: | | Trochę przewijam, zwłaszcza sceny z byłym narzeczonym i jego ojcem. | Rozumiem, dwa największe drewna w dramie i cholerni egoiści
Trzykrotka - Nie 31 Paź, 2021 07:06
Widzialam jeszcze coś nowego - Inspektor Goo, z aktorką z Jewel in the Palace.
W Dali od początku jest nieprzyjemnie, można tak powiedzieć, bo główny temat na którym drama jest osnuta to walka Dali i jej współpracowników o zachowanie galerii sztuki założonej i prowadzonej przez jej ojca. Ojciec umiera, galeria jest zadłużona, wiążą się z nią jakieś tajemnice, kręci się wokół trochę bardzo niemiłych postaci. Wątek romansowy wiąże się z tamtym i na odmianę jest bardzo miły dzięki aktorom i scenariuszowi. Miły jest też wątek przyjaźni Dali z młodym policjantem, który za nią i za jej ojca w ogień by skoczył.
Admete - Nie 31 Paź, 2021 08:41
| Cytat: | | O, ja kiedyś obejrzę "Touch Your Heart" - drama dla mnie |
Zdecydowanie dla ciebie - brak trójkątów miłosnych, a na dodatek są też inne historie, właściwie każda postać poboczna ma też swój wątek, co zaliczam na plus serialu. Wkraczam w etap przewijania, bo już chcę zobaczyć tylko zakończenie - szczęśliwe Loano, jak najbardziej - zdaje się dla wszystkich
Trzykrotka - Nie 31 Paź, 2021 08:47
Ja Loanie od dawna podsuwam Touch Your Heart, bo temat w sam raz, a aktorzy zatrudnieni po linii Goblina. Ta para podobała się w Goblinie i postanowiono to wykorzystać dając im dramę w której mogą grać pierwsze skrzypce.
Admete - Nie 31 Paź, 2021 10:14
Przewijam sceny z główną parą teraz, jeśli dotyczą randkowania. Loanie się spodobają. Zostawiam resztę.
BeeMeR - Nie 31 Paź, 2021 12:47
Zrzędu...
Tak zakończono 14 odcinek Kamelii że właściwie nie bardzo mam ochotę oglądać ostatnie dwa...
To nie jest komplement
|
|
|