To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu II

RaczejRozwazna - Sob 02 Sty, 2021 20:39

W jej twarzy przeszkadzają mi te napuchnięte usta - jakby dopiero wyszła z botoksu...
Trzykrotka - Sob 02 Sty, 2021 20:42

A ten kostium to jak najbardziej tradycyjna rzecz. Tak samo ubrane są panie z wioski rybackiej (na Goa? :mysle: ) w piosence ślubnej z Bobby.
https://www.youtube.com/watch?v=MD3uEfByFZ4

RaczejRozwazna napisał/a:
W jej twarzy przeszkadzają mi te napuchnięte usta - jakby dopiero wyszła z botoksu...

No bo robi sobie botoks, ale i tak nie tak straszny jak niektore inne panie.
Mnie się podobała Katrina pozaekranowo. Jest bystra, inteligentna, ładnie się wypowiada i nigdy nie obsrywa koleżanek i nie wtyka im szpilek, co nagminnie zdarza się innym gwiazdom Bollywood.

RaczejRozwazna - Sob 02 Sty, 2021 20:49

Ale kolorystycznie te kostiumy są stonowane, w przeciwieństwie do jaskrawo-żółtego Katriny, który powiększa jej optycznie pupę o trzy rozmiaru :lol:

I nie tylko usta - ona ma jak dla mnie jakąś taką mało inteligentną tę twarz, taką cielęcą. No nie podeszła mi zdecydowanie.

EDIT - jest inteligentna? A widzisz, pozory mylą. :-D

Nie rozumiem po co tym pięknym, młodym kobietom botoks... :roll:

EDIT2 - a które to takie gwiazdy złośliwe, rzuć plotkami? :kwiatek:

Aragonte - Sob 02 Sty, 2021 21:09

Trzykrotka napisał/a:
Tu gorący item song Katriny Kaif z tego filmu i mina Hrithika z zatwardzeniem
https://www.youtube.com/watch?v=KH8TpOLROOQ

O, jakie fajne, energetyczne.
Dojrzewam do obejrzenia albo przypomnienia sobie jakiegoś tanecznego bollywooda :wink:

RaczejRozwazna - Sob 02 Sty, 2021 22:12

Załączyłam Mohenjo Daro i już kwiczę z uciechy! :excited: Krokodyl Dundee :rotfl:

Sprawdziłam - film z 2016, widać, że nawet piękny Hrithik tknięty jest nieco zębem czasu. No nic, tak czy siak wracam do oglądania :lol:

BeeMeR - Sob 02 Sty, 2021 22:15

Baw się dobrze :mrgreen:
Hrithik jest tam niewinnym młodzieńcem o ile pamiętam :wink:

Trzykrotka - Sob 02 Sty, 2021 22:26

EDIT2 - a które to takie gwiazdy złośliwe, rzuć plotkami? :kwiatek:

O kochana... Jak się człowiek naoglądał kilku sezonów Koffee With Karan, to mógł się pozbyć złudzeń. Cięte uwagi, niewinne życzliwe rady, otwarte kpiny... Mam wrażenie, że Pryianka w tym celowała.

BeeMeR - Sob 02 Sty, 2021 22:35

Nie tylko ona :wink:
Nawiasem, Koffee with Karan jest bardzo ciekawe, jakbyś miała okazję to zerknij

Trzykrotka - Sob 02 Sty, 2021 22:37

Ja sama obejrzałabym ostatnie sezony, te z debiutantami na przykład.
RaczejRozwazna - Nie 03 Sty, 2021 00:35

Hrithik Władca Czterech Koni :paddotylu: - o raju, trochę za dużo Hrithika w tym Hrithiku ale jeszcze kawałek może zdzierżę :lol: Może romans będzie tego warty :-P

Natomiast nie mogę tych filmów, gdzie czterdziestolatkowie grają dwudziestolatków - nawet jeśli wyglądają jak Hrithik. :wink: Z tego samego powodu nigdy nie przekonałam się do opery - pamiętam kiedyś widzianą na żywo Toskę - co z tego, że cudownie śpiewała, gdy ważyła chyba ponad 100 kg, a Cavaradossi był chudziutki i drobniutki. Pewnych konwencji nie mogę przełknąć, mało tolerancyjna jestem.

EDIT. Ok, obejrzałam jeszcze trochę ale sensu w tym wiele nie ma, nudą mocno wieje. I krokodyli też już nie ma - więc chyba sobie odpuszczę.

Jak to jest, że w tym nowszym bolly są piękne zdjęcia, niezła muzyka - sprawdziłam, znowu Rahman i wszystko jasne - ale ducha całkowicie brak...

RaczejRozwazna - Pon 04 Sty, 2021 18:55

Ok, jadę dalej z Hrithikiem i zobaczyłam bombastyczny romans (Kaho Naa... Pyaar Hai). :mrgreen: Liczba bzdurek i większych bzdur sięga w tym filmie zenitu, logika nie tylko kuleje, ale wręcz nie ma jednej nogi, ale i tak mi się podobało, bawię się przy tym kinie wyśmienicie. :lol:

Powtórzę się - lubię to stare, zupełnie niedorzeczne bolly z lat 90-tych. To jest jakiś fenomen, którego u siebie nie rozumiem, bo te filmy nie mieszą się w żadnych moich wartościowaniach, klasyfikacjach i szufladkach, które sobie robię, oglądając to kino. To jest coś z grupy wstydliwych przyjemności normalnie :lol:
Tzn. być może częściowo rozumiem - ci bohaterowie są po prostu młodzi, jeszcze niezmanierowani, wnoszący świeżość - jeszcze grają a nie od-grywają swoje role. Ale to chyba tylko tyle rozumiem. W każdym razie nie ma porównania z np. Mohenjo daro, które mnie dramatycznie wynudziło, mimo iż realizacyjnie inna klasa.

Kwiczałam z uciechy patrząc na rozwój obu romansów: pierwszy Hrithik zakochał się ni z tego ni z owego gdy ocknął się po podtopieniu, a drugi - gdy panna uciekła na jego widok :rotfl: A nawet się trochę wzruszyłam na wątku z młodszym bratem.
Hrithik swoją drogą bardzo przyzwoicie zagrał, panna trochę mniej :wink:

Dzięki Beemer, jak masz coś jeszcze w zanadrzu to chętnie przyjmę :lol: :kwiatek:

Chyba wkrótce czekają mnie te starocie z Salmanem :mrgreen:

BeeMeR - Pon 04 Sty, 2021 18:58

Liczba bzdurek i większych bzdur sięga w tym filmie zenitu, logika nie tylko kuleje, ale wręcz nie ma jednej nogi, ale i tak mi się podobało, bawię się przy tym kinie wyśmienicie.
Tak to właśnie zapamiętałam :lol:

Obejrzyj sobie Hum Aapke Hain Koun? - to ciepła, rodzinna impreza, a młodziutki Salman do zakochania :serce: - Madhuri też. Klasyka i całkiem słusznie.

Trzykrotka - Pon 04 Sty, 2021 19:03

Chyba wkrótce czekają mnie te starocie z Salmanem :mrgreen:

O, Hrithika to jeszcze długo możesz oglądać, długo. I Dhoom 2. I Kites. I Guzarish (to w tym filmie cierpi na zanik mięśni, a pielęgnuje go Aishwarya Rai). No i Krrish! BeeMer, zapomniałyśmy o cudownie abstrakcyjnym Krrishu :excited:

Kaho Naa - ależ to był hicior!

Z cudownych lat 90/20 to jeszcze bardzo rekomenduję Akshaya Kumara, który już raz chwycił cię za serce jako rywal Shah Rukha Khana :kwiatek: Ten to się nagrał, a dla oka wcale był przyjemny i grać potrafi. Tyle tylko, że lubi takie komedie od czapy, że czasami nie wiadomo - śmiać się czy płakać.

O, popatrz, jak pięknie pomaga Pryiance zmienić sukienkę (Pryianka miała świeżą hennę na dłoniach i sama nie mogła...)
https://www.youtube.com/watch?v=ABlf6IX8iMw

RaczejRozwazna - Pon 04 Sty, 2021 19:14

Coś na pewno jeszcze zobaczę, bo go naprawdę polubiłam - ma w sobie jako aktor trochę takiej dobrej łagodności-wrażliwości, której na ekranie brakuje czasem zbyt intensywnemu Szarukowi czy zbyt współczesnemu Saifowi. Ładnie gra wrażliwych młodzieńców.

Poza tym dotleniam się przez niekontrolowane wybuchy radosnego kwiku we wszystkich scenach walki, którym towarzyszą mhhhhroczne spojrzenia :mrgreen:

Chciałam zobaczyć ten pierwszy film Zoyi, a później coś z Aish, bo mają fajną chemię z sobą. Acha i jeszcze ta Pryianka.
Trzykrotko - a z Kumarem co polecasz? Rzeczywiście bardzo mi się spodobał w DTPH, dużo bardziej niż SRK. :-D

Scena cudowna :mrgreen: Ale Pryianka ciut mnie drażni, ciekawe, bo nie widziałam z nią jeszcze niczego w całości...

BeeMeR - Pon 04 Sty, 2021 19:25

Cytat:
a z Kumarem co polecasz
ja się wtrącę, że Tashan - on tam jest świetny.

A HAHK polecamserio- pomaga zrozumieć fenomen Sallusia :kwiatek:

Trzykrotka - Pon 04 Sty, 2021 20:01

Tashaan jest świetny, tylko walnięty - genialnie się go ogląda w grupie :mrgreen: Głupawka gwarantowana.
Namastey London - wielki hit z Akshayem i Katriną (długo byli uważani za idealną parę ekranową, tak jak Shahrukh i Kajol). Albo Jaan-E-Man z Sallu i Preity. Bhool Bhulaiyaa- kocham, choć to walnięta opowieść o duchu, to polecam, bo Radżastan i wspaniała obsada. Waqt z Pryianką.
Akshay ma na koncie masę kryminalów i haha śmiesznych komedii, ale i ładne romanse się zdarzały.

RaczejRozwazna - Wto 05 Sty, 2021 16:06

Dzięki Dziewczyny :kwiatek: Ta lista filmów do obejrzenia jakoś wcale mi się nie skraca :lol:
BeeMeR - Wto 05 Sty, 2021 18:45

Bo z filmami jest jak z książkami ;) (wybaczcie język)

RaczejRozwazna - Wto 05 Sty, 2021 18:54

:rotfl:

Z tym, że u mnie chodzi o te stare, nowe-nowe mnie niespecjalnie interesują. Ale to jest jednak worek niemal bez dna. :wink:

BeeMeR - Wto 05 Sty, 2021 18:59

Wiem, ale mi się skojarzyło. Rżałyśmy nad tym kiedyś z siostrami :lol:
Trzykrotka - Wto 05 Sty, 2021 19:31

No i nic nie chcę mówić, ale chyba, skoro to tamte czasy cię pociągaja, Salmana nie unikniesz :mrgreen:
Przypomniał mi się jeszcze jeden film z nim, ciekawy z racji na obsadę: Pyaar Kiya To Darna Kya z1998 roku. Salman oczywiście jest głównym, w którym zakochuje się nasza Kajol. Kaloj jednak ma niezwykle opiekuńczego (i przystojnego :serce: ) brata, który czuwa nad nią jak cerber i nie dopuszcza do niej adoratora. Owego brata gra młodszy brat Salmana, Arbaaz.
Te klipy z Salmanem - jedyne z swoim rodzaju.
https://www.youtube.com/watch?v=x_elT6zkqN0

Edit:
Jak ten Hrithik się rusza, o mamuniu.... filmu Bang Bang
https://www.youtube.com/watch?v=YAOIbHBEvi0

RaczejRozwazna - Wto 05 Sty, 2021 19:45

No właśnie dojrzewam do tego Salmana :lol: klipy - gęba mi się sama śmieje Trzykrotko! I Kajol jeszcze! Must see :mrgreen:

A wiecie, że bollywood kręci remake Powrotu Króla z Saifem :excited: :lol: :wink:

https://www.youtube.com/w...eature=emb_logo

Edit: Hrithik rusza się obłędnie. Gdzie on się tańczyć wyuczył? Bije wszystkich pozostałych na głowę - często łącznie z pannami, z którym gra.
Edit2: Świetny ten klip z Hrithikiem :shock: To jest jakiś warty uwagi film?

Admete - Wto 05 Sty, 2021 19:53

Niezły teledysk - świetnie zrobiony i faktycznie Hithrik dobrze tańczy.
Trzykrotka - Wto 05 Sty, 2021 21:03

Kompletnie nie znam filmu Bang Bang. Tylko klip wpadł mi w oko. Katrina tanecznie na tym etapie kariery nie dorasta Hrithikowi do pięt - może teraz byliby mniej nierówni.
RaczejRozwazna - Wto 05 Sty, 2021 21:08

Jemu mało kto dorównuje. Widziałam klip z Dhoom2 i tam nawet Aish nie nadąża :lol: A Abhishek (już chyba wtedy byli po ślubie?) - patrzy z byka. Chyba sobie obejrzę ten film :mrgreen:

Natomiast ten klip z nowego filmu Saifa to jest noremalnie plagiat bitwy na polach Pellenoru, z mumakilami na planie pierwszym. Nawet ta dzida całkiem jak Eomerowa. :lol: