Komunikaty - Spotkanie w W-wie????
zooshe - Nie 31 Maj, 2015 12:17
Dzięki dziewczyny za fajne spotkanie. Szafram miło było w końcu poznać. Praedzio twoja babka była przepyszna, dzięki za spacer i za tęczę. Nie wiem jak ją wykombinowałaś, ale postarałaś się.
Anaru - Nie 31 Maj, 2015 12:47
Czy ktoś może uwiecznił tą tęczę?
Harry_the_Cat - Nie 31 Maj, 2015 12:51
Facebook ma tecze
praedzio - Nie 31 Maj, 2015 12:54
Nie mogłam się powstrzymać. Ale liczę na to, że dziewczynom, które miały lepsze sprzęty od mojego (jakkolwiek by to nie zabrzmiało), wyszły lepsze fotki od mojej.
Poza tym zołzy niby się zachwycają, a pierwsze słowa, które wyrzekły na jej widok to były: "Spalmy ją!!!"
Szafran - Nie 31 Maj, 2015 13:11
Wcale nie. Pierwsze słowa to nie było "spalmy ją", a "gdzie jest garnek ze złotem";).
praedzio - Nie 31 Maj, 2015 13:13
I jeszcze się wypierają.
Anaru - Nie 31 Maj, 2015 13:30
| Szafran napisał/a: | | "gdzie jest garnek ze złotem";). |
Tam
http://pobierak.jeja.pl/i...oniec-teczy.jpg
praedzio - Nie 31 Maj, 2015 13:31
Szafran - Nie 31 Maj, 2015 13:32
No patrz, a nie znalazłyśmy:D
Anaru - Nie 31 Maj, 2015 13:40
Może trzeba było kopać głębiej.
Agn - Nie 31 Maj, 2015 20:20
Wróciłam! Ufff... Nawet napisałam już do PB co myślę o nie powiadamianiu mnie o zmianie godziny odjazdu. Na szczęście mogłam pojechać następnym połączeniem na tym samym bilecie.
Moje plecy i rzyć... te 4 dni minęły mi jak z bicza trzasł, chlip. Bardzo, bardzo wam wszystkim dziękuję za spotkanie, pogaduchy, gościnę i w ogóle opiekę nad sierotą w wielkim mieście.
Pragnę podkreślić też, jakie my jesteśmy zgodne istoty - wszystkie wszędzie dojadą i się do wszystkich dostosują.
Szafran, przemiło cię było poznać na żywo. Równa z ciebie babeczka.
| Eeva napisał/a: | nie mam nabożeństwa do gospodarstwa domowego |
*wrednie wsypuje Eevę po same uszy* Zrobiła zajebistą zupę z pora, ziemniaków i łososia!!!
| Caitriona napisał/a: | Agn, nam się nie jest chyba pisane spotkać... |
Powoli godzę się z tym faktem.
| Anaru napisał/a: | Musze babkę ziemniaczaną koniecznie kiedyś jakoś dopaść |
Praedzio w ogóle złota kobieta zastosowała mąkę orkiszową i mogłam sobie spokojnie jeść i się nie martwić, że żołądek pokaże mi gest Kozakiewicza. Do tego baba była niekanoniczna, bo z cukinią (oszalałabyś od tego smaku). Bardzo smaczne! W ogóle jak nie przepadam za ziemniorami, tak:
- w zupie Eevy mi bardzo konweniowały
- groole podbiły moje podniebienie bezwysiłkowo
- baba jest mega
| Szafran napisał/a: | | Praedzio to jest gospodyni:). Poza tym, że poczęstunek przepyszny, to nawet tęczę nad Świdrem we właściwym momencie wyczarowała:D. |
I to podwójną! Wprawdzie kazała nas śledzić jakiemuś podejrzanemu automobilowi, ale chyba się szpiedzy skapnęli, że już ich wyczaiłyśmy i dla niepoznaki wreszcie skręcili w którąś ścieżynkę.
| Praedzio napisał/a: | przepraszam za wszelkie niedociagniecia. |
W sensie co? Zapewniłaś wygodne miejsce do spotkania, dostęp do toalety (jak wiesz bardzo to doceniłam ), pyszne jedzenie, wspaniały spacer, przepiękną tęczę z jeszcze cudniejszą pogodę. Ktoś widział jakieś niedociągnięcia?
| Anaru napisał/a: | Czy ktoś może uwiecznił tą tęczę? |
Is the Pope catholic?
| Praedzio napisał/a: | Poza tym zołzy niby się zachwycają, a pierwsze słowa, które wyrzekły na jej widok to były: "Spalmy ją!!!" |
To chyba było o tej słynnej tęczy, którą wreszcie zobaczyłam z bliska (jakie to jest brzydkie...).
Odnośnie garnca - jako żywo ktoś był tam wcześniej i nam go sprzątnął.
Szafran - Nie 31 Maj, 2015 22:28
A ja tak jeszcze przy okazji dziękuję za miłe przyjęcie do grona. Bo w sumie wszyscy tu się znają milion lat, a ja się tak przybłąkałam przypadkiem;).
A tu macie książkę, o której wspominałam (Eeva, nie traktuj tego jako wyzwania;)):
okładka
Nie mogę znaleźć swojego egzemplarza, by Wam sfocić notę okładkową, ale macie tu recenzję, która znakomicie przybliża lotną myśl dzieła, a nawet są fragmenty;).
http://bazhum.icm.edu.pl/...03-4b1738d411da
Anaru - Nie 31 Maj, 2015 22:46
To ma jakiś tekst? Bo mi się otwiera wielki czarny krzyż.
Ale okładkę ma ambitną.
Szafran - Nie 31 Maj, 2015 22:50
Pod linkiem trzeba PDF pobrać i tekst recenzji jest w tym PDF-ie.
Anaru - Nie 31 Maj, 2015 22:57
Tyle tylko, że najpierw otworzyło mi się tak:
Ale po otwarciu z Total Commandera było ok
Jakie to cudne dzieło . Az dziw, że z 1996, myślałam, że znacznie wcześniejsze
Czytałaś całość?
Szafran - Nie 31 Maj, 2015 23:05
Nie zdołałam zmóc całości:). Choć krótka.
Anaru, że nie było Cię z nami, to nie wiesz najważniejszego. Dzieło ono pod pseudonimem popełnił był Roman G., polityk;).
Anaru - Nie 31 Maj, 2015 23:08
| Szafran napisał/a: | | Dzieło ono pod pseudonimem popełnił był Roman G., polityk;). |
Naprawdę?
Takie urocze grafomaństwo , to stąd wredni Jeremek i Michniak. Az zachciało mi się na to cudo rzucić okiem, a może nawet dwoma.
Szafran - Nie 31 Maj, 2015 23:17
Dzieło możesz nabyć za grosze;).
http://www.matras.pl/za-b...asonow,p,139687
Anaru - Nie 31 Maj, 2015 23:21
Oooo, tyle to ja mogę dać na Giertycha . Agn czy ja mogę się pouśmiechać czarująco?
Szafran - Nie 31 Maj, 2015 23:41
I co ja znowu najlepszego zrobiłam.
Przysporzyłam czytelników dzieu:>
Anaru - Pon 01 Cze, 2015 00:35
Powinnaś się wstydzić.
Agn - Pon 01 Cze, 2015 09:15
| Anaru napisał/a: | | Agn czy ja mogę się pouśmiechać czarująco? |
Możesz, ale ponieważ książka jest przeceniona, to nie będzie już miała rabatu. I taniej wyjdzie ci na matras.pl (tam jest dodatkowy rabat).
BeeMeR - Pon 01 Cze, 2015 09:17
Och, niewątpliwie arcydzieuo
Eeva - Pon 01 Cze, 2015 09:49
| Caroline napisał/a: | I specjalne podziękowania dla Eeevy za komfortowe dostarczenie nas swoją srebrną strzałą Tam i Z Powrotem |
Nikt jeszcze nie nazwał mojego Tolka srebrną strzałą, miło nam
Specjalne podziękowania na Caroline, która po śmierci (jak się okazało) kabla od gpsa przejęła na siebie rolę Cioci Nawigacji
| Szafran napisał/a: | | Wcale nie. Pierwsze słowa to nie było "spalmy ją", a "gdzie jest garnek ze złotem";). |
No jaha! "Spalmy ją!" było zaraz potem.
| Agn napisał/a: | | *wrednie wsypuje Eevę po same uszy* Zrobiła zajebistą zupę z pora, ziemniaków i łososia!!! |
Co nie zmienia faktu, że nabożeństwa nie mam.
| Szafran napisał/a: | | A tu macie książkę, o której wspominałam (Eeva, nie traktuj tego jako wyzwania;)): |
Obiecuję, ze nie będę. Juz w jedno dałam się wrobić jak dziecko
Agn - Pon 01 Cze, 2015 10:14
| Eeva napisał/a: | | Obiecuję, ze nie będę. Juz w jedno dałam się wrobić jak dziecko |
To było takie... proste.
| Eeva napisał/a: | | Co nie zmienia faktu, że nabożeństwa nie mam. |
Ale masz przepis na tę zupę i pożądam go (w wątku gospodowym), więc gdybyś mogła...
|
|
|