Seriale - Oczko!
Admete - Sob 17 Cze, 2023 19:16
Junho przystojny i jak zawsze dobrze gra, choć wolałabym go w czymś innym. Tam jedną z ról gra Ruda i bardzo żałuję, że to nie ona ma główną role. Ładniejsza i zdolniejsza. Gdyby nie Junho, to bym nie oglądała. Przewijałam trochę. O wiele ciekawsze wydaje mi się See You in My 19 Life.
Aragonte - Nie 18 Cze, 2023 10:08
A ja dalej lecę z Run On (chociaż trochę letnia ta drama) i bawię się wyławianiem wśród obsady aktorów z Menedżera Kima - głównych może nie ma, ale jest sporo z drugiego planu w małych rólkach Właśnie na ekranie objawiła się szefowa działu do spraw pracowniczych, specjalistka do spraw pisania listów przeprośnych i samokrytyki
BeeMeR - Nie 18 Cze, 2023 14:49
A ja bardzo powoli z My Country i jeszcze wolniej z My Mister.
A na Disneyu raczej nie widzę już dram dla siebie, zresztą na razie przerzuciłam się tam na starożytności - biblijne zagadki z Albertem Linem (szkoda, że tylko dwie, podoba mi się zdroworozsądkowe tłumaczenie biblijnych cudów - Sodoma i Gomora, rozstąpienie się morza), teraz jestem w Egipcie na wykopaliskach, widziałam m.in. zmumifikowanego penisa oderwanego od reszty ciała oraz inne cuda - nic co ludzkie....
Widziałam, że moi tajscy ulubieńcy się zaręczyli - no i dobrze, po 12 latach razem to widać już pora
https://www.gmanetwork.co...nt-photos/photo
Trzykrotka - Nie 18 Cze, 2023 22:03
Gratulacje i życzenia dla ulubionej i najładnieszej tajskiej pary!
Kto to widział tyle czekać.... Zdjęcia zaręczynowe świetne - bezpretensjonalne
Pomiędzy przygotowaniami do wyjazdu na urlop - już w sobotę - a meczami powoli i ja wracam do oglądania.
Końcówka BoRy - w porządku, choć odcinek uważam za najsłabszy. Ale drama generalnie bardzo dobrze zagrana i napisana przede wszystkim i godna polecenia.
Joseon Attorney - końcówka faktycznie nieco przekombinowana, ale podobała mi się kara dla Złola. Oraz końcowa komitywa trzech młodzianków: nowego gubernatora (dawnego prawnika ), króla i eks-ministrowicza. Bardzo dużo humoru jest w tej dramie. A Woo Do Hwan - rewelacyjny po prostu. Ten chlopak jest stworzony do komedii, choć w dramatycznych rolach też dobrze wypada. Niestety królewna - idolka u jego boku nie sprostała jego poziomowi. Ale też dało się obejrzeć całość bez zakrywania jej palcem. Swietna dla równowagi była pani grająca jej opiekunkę - ochmistrzynię. Generalnie - oglądajcie
No i 10 odcinek Romantic Guesthouse obejrzałam. Tutaj z kolei dziewczyna jest najsilniejszym punktem obsady. Bardzo mi się podoba i jej twarz i jej gra. Panowie, prócz tego jednego kawalarza którego znam juz z innych dram, niestety słabsi. Złol z blizną świetny - budzi grozę. Bo król jest Złym tak groteskowym i przerysowanym, że emocji nie budzi żadnych.
Trzykrotka - Pon 19 Cze, 2023 07:01
Całkiem zabawna ta drama z Junho, on sam super przystojny, ale jedzie na kilometr komiksem YooNa pasuje do konwencji, Junho spokojnie można byłoby zastąpić jakimś słodkim cudusiem. Nic to, latem się odpoczynkowo nada.
Aragonte - Pon 19 Cze, 2023 10:10
Wiecie co, może to kwestia mojego obecnego nastroju, ale oglądam Run on z raczej mikrym zaangażowaniem - a jestem już bodajże przy 13. odcinku Nie jest źle, ale zapowiadało się IMHO ciekawiej.
Za to posłuchałam przed chwilą muzyki z Nokdu Flower, obejrzałam obrazki - i oczy mi się od razu spociły
https://www.youtube.com/watch?v=ap3PBUQJMOE
Trzykrotka - Pon 19 Cze, 2023 10:17
| Aragonte napisał/a: | Wiecie co, może to kwestia mojego obecnego nastroju, ale oglądam Run on z raczej mikrym zaangażowaniem - a jestem już bodajże przy 13. odcinku Nie jest źle, ale zapowiadało się IMHO ciekawiej. |
Coś w tym jest Drama była jak dla mnie doskonale przyjemna, ale też miała płaską linię emocjonalną
Myślę, co by ci tu doradzić Oglądałaś może Mad For Each Other? Albo Romance is a Bonus Book - branża edytorska, Brzydactwo w naprawdę dobrym wydaniu i bardzo fajna bohaterka. Początek dość smutny, ale tylko początek.
Aragonte - Pon 19 Cze, 2023 10:23
| Trzykrotka napisał/a: | | Mad For Each Other |
Oglądałam oczywiście.
Nie no, skończę Run on, tylko pewnie z tym mikrym zaangażowaniem. Zapewne inaczej by mi się oglądało to na bieżąco z Wami i w lepszym humorze. Emocjonalnie to jestem najbardziej zaangażowana w wątek tego pobitego młodziaka, którego Sierotek próbuje wyprowadzić na prostą.
Może sobie potem jakiś seguk zapuszczę albo powtórkowo Hospital Playlist czy coś innego, co lubię.
Loana - Pon 19 Cze, 2023 12:46
| Trzykrotka napisał/a: | Całkiem zabawna ta drama z Junho, on sam super przystojny, ale jedzie na kilometr komiksem YooNa pasuje do konwencji, Junho spokojnie można byłoby zastąpić jakimś słodkim cudusiem. Nic to, latem się odpoczynkowo nada. |
No właśnie przeczytałam komentarz, że drama dobra do prasowania i chyba z niego skorzystam, bo mam górę prasowania (nie lubię...), a nie mam znowu czasu oglądać tak tylko dla oglądania.
Ale jestem w pozytywnym szoku, że Netflix wrzuca dramy na bieżąco u nas! Chyba serio się nauczyli
Aragonte - Pon 19 Cze, 2023 19:49
Jeszcze a propos Run on - jakoś przekaz tej dramy, chociaż w sumie ok, za bardzo wali po oczach Wszystkie kobitki hipersamodzielne. Główna poucza Sierotka o tym, jak ważne jest, żeby bardziej kochał siebie. No, racja, ale jakoś łopatologiczne to dla mnie Sierotek płacze i jest pocieszany przez pannę. Ona też wlecze go w jednej ze scen z nadgarstek. Była też scena z ramyunem - nie była może zła, ale ileż humoru i sexapealu było w takiej scenie w Zazdrości wcielonej
To może ja na razie spróbuję dokończyć CCiR, chociaż tam też wyczuwam europejskie, a nie koreańskie nutki
Marudzę, wiem
BeeMeR - Pon 19 Cze, 2023 22:43
| Trzykrotka napisał/a: | | Zdjęcia zaręczynowe świetne - bezpretensjonalne | Jeszcze widziałam filmik z zaręczyn
https://www.instagram.com/p/CtJq5FTpdfs/
| Trzykrotka napisał/a: | | Woo Do Hwan - rewelacyjny po prostu | W My country też jest świetny, Jang Hyuk też, ale to oczywista oczywistość . Bardzo mi się podoba też brat-książę z tej samej matki co Bang Won.
| Aragonte napisał/a: | | posłuchałam przed chwilą muzyki z Nokdu Flower, | Piękna jest ta pieśń
Z emocjami dramowymi to u mnie niestety też płasko. Nie pamiętam zbytnio kiedy mnie ostatnio coś naprawdę ruszyło - chyba w zeszłym roku, Nokdu między innymi.
Trzykrotka - Wto 20 Cze, 2023 09:31
| BeeMer napisał/a: | | Z emocjami dramowymi to u mnie niestety też płasko. Nie pamiętam zbytnio kiedy mnie ostatnio coś naprawdę ruszyło. |
Ach no, niestety. Nie tylko dramowe emocje ale w ogóle filmowe. Cieszę się jeśli choć coś przyjemnie się ogląda. SKS panie, SKS.
Wczoraj dokończyłam pierwszy odcinek King the Land - eeee, że tak powiem - im dalej tym głupiej Może Gosię namówię na wspólne oglądanie w Krościenku, ale pewnie to ona mnie na jakąś chińszczyznę namówi, jak znam życie.
BeeMeR - Wto 20 Cze, 2023 12:38
| Trzykrotka napisał/a: | | Ach no, niestety. Nie tylko dramowe emocje ale w ogóle filmowe. Cieszę się jeśli choć coś przyjemnie się ogląda. SKS panie, SKS. | A może też - jak swego czasu bolywoodem - nasyciłyśmy się w dużej mierze klimatem i emocjonalną jazdą dramową, bo te najlepsze - przynajmniej dla nas - mamy za sobą, a obecne są albo europeizowane/amerykanizowane nadmiernie, albo też młode pokolenie aktorskie nie zawsze staje na wysokości zadania.
Sks na pewno też. Jak ja się cieszę, że mogę choć niektóre fajne filmy obejrzeć na świeżo oczami zachwyconego Adasia
Jestem po trzecim odcinku My Mister - dobrze się to ogląda, choć miejscami jest wredne - ale nie tak ponure jak My country, ma też jaśniejsze strony.
Przy zdolnościach panny aż dziw, że nie pracuje w tajnym wywiadzie albo choć jako prywatna detektyw u boku jakiegoś Strike'a
IU bardzo zdecydowanie imho powinna trzymać się współczesnych dram, a nie historyków - tu dobrze wypada
Aragonte - Śro 21 Cze, 2023 18:47
Dokończyłam Run on - letnie do końca, więc raczej wracać nie będę, a teraz kończę Crash Course in Romance i ta drama nieco uczuć we mnie budzi, no i więcej mięska fabularnego w niej odnajduję, ergo: oceniam ją wyżej. W sumie to mam chyba jedną uwagę - nie całkiem leży mi główna aktorka, chociaż gra dobrze, jednak wygląda na mój wiek (jesteśmy w podobnym, sprawdziłam ) i na ajummę, a z rachunku mi wychodzi, że bohaterka powinna mieć może trzydzieści parę lat, jeśli od jakichś 12 opiekuje się siostrzenicą (notabene mamusia prawdziwa jest straszna ). Gdyby scenariuszowo było jasno powiedziane, że ona jest najstarsza z rodzeństwa i ma jakieś 45 lat, to okej, ale była jednak tą młodszą siostrą.
Na razie widzę tu naprawdę niezły obyczaj i elementy rodem z thrillera, romans jest niezbędny, ale drugoplanowy. Aha, młodziaki są sympatyczne, IMHO, i nabrałam ochotę na obejrzenie jakiegoś porządnego ekranowego bromance
Dobra, idę oglądać ostatni odcinek.
Aragonte - Śro 21 Cze, 2023 22:17
CCiR obejrzane. Miało słabsze momenty, zwłaszcza w końcówce, ale ogółem wypada na plus.
Admete - Śro 21 Cze, 2023 22:30
Zaczęłam Happines battle. To coś w stylu Sky castle, tyle że walnięte mamusie mają młodsze dzieci i walczą ze sobą w mediach społecznościowych. Na razie obejrzałam jakieś pół godziny , ale jestem zainteresowana.
Trzykrotka - Czw 22 Cze, 2023 07:21
Nie liczyłam wieku bohaterce z CCiR, ale masz rację, za staro wyglądała jak na swój dramowy wiek. Mówiłysmy o tym z Loaną w trakcie oglądania, bo jeszcze ubrana byla dodatkowo i uczesana w wybitnie babciowy, postarzający sposób. Ta grzywka, te dziwne sweterki.
W King the Land po drugim odcinku mogę powiedzieć, że to będzie rzecz dla nastolatek Można oglądać i się tym cieszyć, ale z nastawieniem na ten właśnie poziom.
Aragonte - Czw 22 Cze, 2023 20:49
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie liczyłam wieku bohaterce z CCiR, ale masz rację, za staro wyglądała jak na swój dramowy wiek. Mówiłysmy o tym z Loaną w trakcie oglądania, bo jeszcze ubrana byla dodatkowo i uczesana w wybitnie babciowy, postarzający sposób. Ta grzywka, te dziwne sweterki. |
No właśnie - nie czepiałabym się, ale bohaterka miała mieć jednak mniej lat. Aktorka była starsza od głównego o jakieś 10, sprawdziłam
Przejrzałam swoją listę dram na Netflixie i zaczęłam wczoraj w nocy Prison Playbook. Zapowiada się dobrze, jestem zaciekawiona. I sporo znajomych twarzy, w tym pan z CCiR Nie pamiętam, skąd znam baseballistę
Admete - Czw 22 Cze, 2023 21:36
Ze Smoków. U mnie 2 odcinek Happines battle.
BeeMeR - Czw 22 Cze, 2023 22:53
Skończyłam My Counrty - nie jest to zła drama, ale dobra imho też nie. Nie jest to też mój Bang Won, choć kreację Jang Hyuka doceniam . Kojarzę, że to był raczej silny i niezły, acz chyba despotyczny król, jednakże nie taka szuja jak go w tej dramie odmalowano Plus zupełnie nie mój był poziom nienawiści między nim a ojcem - nadawał dramie ogromnej goryczy od początku do końca. Relacja Seon Ho z ojcem też nie była lepsza.
Do Hwan mi się podobał, chętnie go zobaczę w czymś innym.
Aragonte - Czw 22 Cze, 2023 23:10
| Admete napisał/a: | | Ze Smoków. U mnie 2 odcinek Happines battle. |
A, faktycznie ze Smoków!
Puściłam sobie nowy odcinek Pyry i mam teraz gulę w gardle i łzy w oczach
Trzykrotka - Pią 23 Cze, 2023 11:12
| Aragonte napisał/a: |
Puściłam sobie nowy odcinek Pyry i mam teraz gulę w gardle i łzy w oczach |
O "pocieszycielkach"? Jeszcze nie oglądałam, ale temat jest bardzo ciężkiego kalibru.
Co do Prison Playbook - to tą dramą byłam zauroczona. Świetna, nieoczywista obsada i tak ciepła opowieść zza krat, że to aż niewiarygodne. Jeśli będziesz oglądać, to dawaj znać o wrażeniach.
Tam gra między innymi chłopak, który grał Szekspira w teatralnym musicalu
Ja sobie powoli kończę The Secret Romantic Guesthouse. Uważam, że ten zestaw trzech młodzieżowych seguków z ostatniego czasu był bardzo udany. Guesthouse jest IMHO najsłabszy przez najgorszą obsadę - i słaby główny i groteskowy król z podmalowanym okiem i dolepioną brodą - ale ja uwielbiam aktorkę grającą główną bohaterkę. Tak naturalnie śliczna i zdolna.
BeeMer - Do Hwan w naj-najlepszym wydaniu to The King. Eternal Monarch, którego wątpię, żebyś zmogła, oraz Joseon Attorney, gdzie zagrał po prostu rewelacyjnie
Aragonte - Pią 23 Cze, 2023 11:25
| Trzykrotka napisał/a: | | O "pocieszycielkach"? Jeszcze nie oglądałam, ale temat jest bardzo ciężkiego kalibru. |
Obejrzyj koniecznie, ja byłam pod wrażeniem tego, jak Pyra to skonstruowała i jaką dała oprawę - profeska
Prison Playbook oglądam, jestem w drugim odcinku. Mam nadzieję, że będę miała pozytywne odczucia. Może sobie jeszcze jakiś seguk dla równowagi bym zaczęła, hmmm
Admete - Pią 23 Cze, 2023 12:28
A mnie wciągneło Happiness battle. Najwyraźniej będzie jeszcze morderstwo.
RaczejRozwazna - Pią 23 Cze, 2023 15:13
Materiał o pocieszycielkach zrobiony świetnie. Co najważniejsze - Pyra oddala głos samym ofiarom. A cała sprawa wstrząsająca.
Natomiast jak widać impas trwa i się pogłębia. Czy trafiłyście gdzieś na wyłumaczenie czego właściwie oczekują ofiary od Japonii? Na czym miałyby polegać te szczere przeprosiny?
|
|
|