Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
BeeMeR - Śro 27 Paź, 2021 22:10
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja chętnie obejrzałabym film, w którym razem z PSJ grali mlodych policjantów - widziałam kawałki na YT, strasznie się śmiałam. Chłopak ma tę moc | Ja to oglądałam, całkiem sympatyczne - no i duet panów udany
https://forum.northandsouth.info/postlink/538331.htm#538331
mv:
https://www.youtube.com/watch?v=yDjQjsHWBhA
Trzykrotka - Śro 27 Paź, 2021 22:14
Pamietam twoją recenzję, a potem widzialam jakieś kawałki na yt. Uśmiałam się i chciałabym ten duet zobaczyć.
Aragonte - Śro 27 Paź, 2021 23:11
| Admete napisał/a: | Mam już książkę Wioli - śliczna Oglądam tez kolejny odcinek - "Jestem spychana na drugi plan!" |
Oj tam, Sonu zajął jej kolanka i zajmował się prezentacją polskich rodzajów kimchi, a nawet bawił się w testera Śliczne to było
*obejrzałam po cichu, kiedy miałam przestój*
Kamelii puszczę sobie chociaż fragment przed snem, muszę sobie pouśmiechać się do pewnego narwanego policjanta, co to odnalazł niespodziewanie swoją "księżnę Dianę"
"Wszyscy brali mnie za seulczyka... ale wszystkie dziewczyny, z którymi kręciłem, okazywały się pochodzić ze wsi"
BeeMeR - Śro 27 Paź, 2021 23:27
Jestem nieodmiennie pod wrażeniem, że można być jednocześnie zgrabnym i niezgrabnym, uroczym i wkurzającym - dostałam głupawki gdy policjant zapraszał pannę do siebie na wieczór Przy świadkach, z całkiem zbędnym i nieco rozczarowującym pannę tłumaczeniem co będą robili
A tu się ktoś postarał i powybierał scenki
https://www.youtube.com/watch?v=z-L0ve2Mi2s
https://www.youtube.com/watch?v=hTh3yrye5b8
Aragonte - Śro 27 Paź, 2021 23:41
Przy tym charczeniu odpadłam i zaczęłam rechotać w głos
Ktoś się bardzo postarał
Trzykrotko, obejrzyj
BeeMeR - Śro 27 Paź, 2021 23:56
| Aragonte napisał/a: | | Przy tym charczeniu odpadłam i zaczęłam rechotać w głos | To tak jak ja
Aragonte - Czw 28 Paź, 2021 00:28
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Przy tym charczeniu odpadłam i zaczęłam rechotać w głos | To tak jak ja |
Syczenie, przedstawianie się, "mamo", "aissh" i "eee/cooo?" nie są gorsze
Kang Ha Neul chyba nieźle bawił się ta rolą policjanta z ADHD
Admete - Czw 28 Paź, 2021 06:15
Taaa...a mnie postacie w Kamelii tak strasznie irytowały 😉
BeeMeR - Czw 28 Paź, 2021 07:10
Mnie początkowo denerwowała Gongowa
Trzykrotka - Czw 28 Paź, 2021 07:22
Zapuściłam sobie drugi filmik i tak zaczęłam rechotać, że koty zamarły Podejrzewam, że sam Ha Neul skręcałby się przy nim ze smiechu
Postacie w Kamelii nie były bardziej czy mniej irytujące niż w innych dramach IMHO, może tylko nie posłodzono ich i nie polukrowano. Nie było tam lekko, jak widać na przykładzie charczącego amanta
A propos amantów, to przed snem puściłam sobie kawalątko 11 odcinka Dali i ómarlam na widok świec, serduszek i płatków róży jakimi Moo Hak udekorował miłosne gniazdko na pierwszą noc z Dali I jak te dekoracje skończyły... A noc całą czwórka (bo policjant wrócił na czas kiedy nie trzeba) spędziła w cudnej konfiguracji
BeeMeR - Czw 28 Paź, 2021 09:01
Ja spycham bardzo głęboko myśl, że jak minie trochę czasu to ten charczący amant zmieni się we wrzaskliwego, charczącego ajussiego, no wypisz wymaluj Sung Dong Il z któregoś Reply, np. 1988
No, ale zapewne można trafić gorzej
No i w chwili obecnej jest młody, zgrabny, energiczny i kochliwy - do schrupania
W tych kompilacjach brakło moim zdaniem takiej, w której by pożerał ogromne ilości jedzenia
Nie jestem pewna czy były tam zebrane wytrzeszcze czy to w innym filmiku widziałam
Trzykrotka - Czw 28 Paź, 2021 09:48
I jeśli tylko nie zrobi się taką marudą jak tato z AM1988, to tylko brać i kochać (a w wolnych chwilach oduczać tego charczenia )
No cudny jest Ha Neul. Patrzyłam, co następnego ma w zanadrzu - i oczywiście coś ciężkiego, a temat bardziej pod gust Admete
Insider
https://asianwiki.com/Insider_(Korean_Drama)
Asianwiki przypomniała mi też jego cameo w River Where The Moon Rises. Grał bardzo szlachetną i bardzo tragiczną postać z czasów Goguryeo.
BeeMeR - Czw 28 Paź, 2021 10:31
Polecam z nim obyczaj romantyczny (bo to nie do końca komedia, a przynajmniej nie haha w rozumieniu koreańskim ), tam mi się też bardzo YAI podobał, właściwie wszystkie historie są sympatyczne -Like for likes
Zwiastun
https://youtu.be/puC3uxno4_Q
Mv wątku Kang Ha Neula (zdążyłam zapomnieć że był tam głuchy
https://youtu.be/ePyUFf0nl5U
I moje spoilery
https://forum.northandsouth.info/postlink/533045.htm#533045
Słodki był też romans z niewidomą dla odmiany NJH w Angel Eyes -
https://youtu.be/W-d-WZ_qP5Q
Tylko potem dorośli i zrobiło się okropnie nudno(za to pani odzyskała wzrok)
Widziałam tez wczoraj mv pt. 50 shades of Wang Wook ze Scarlet Heart
Inwencja fanów nie zna granic
Aragonte - Czw 28 Paź, 2021 12:01
| Trzykrotka napisał/a: | Zapuściłam sobie drugi filmik i tak zaczęłam rechotać, że koty zamarły Podejrzewam, że sam Ha Neul skręcałby się przy nim ze smiechu |
Przyznam, że ja traktuję Kamelię na razie bardziej komediowo niż romantycznie, chociaż wiem, że będą cięższe tematy Mówiłam, że jestem ciekawa, jak wypada powojskowy Kang Ha Neul, a resztę traktuję z przymrużeniem oka.
BTW mamusia bohatera nazywa go glupolem, więc nijak nie wygląda mi to na przesadne idealizowanie postaci A Koreańczycy coś mają z tym charczeniem, mam wrażenie
Loana - Czw 28 Paź, 2021 12:04
| BeeMeR napisał/a: | Polecam z nim obyczaj romantyczny (bo to nie do końca komedia, a przynajmniej nie haha w rozumieniu koreańskim ), tam mi się też bardzo YAI podobał, właściwie wszystkie historie są sympatyczne -Like for likes |
O, ja obejrzałam ten film Sympatyczny, to się zgadza. Nie nazwałabym go komedią za bardzo, na pewno nie jest bardzo śmieszny. Trzy historie, najbardziej mi się podobała ta z najstarszymi bohaterami, tym kucharzem i stewardesą. Z tym aktorem, o którym piszecie nie do końca mi podeszła, bo nie mogłam zrozumieć, czemu ukrywał swój problem.
Jestem po szóstym odcinku "Porcelanowego Króla", robi się coraz bardziej ponuro, teraz nauczyciel jest w niebezpieczeństwie i "książę" będzie go ratowała W przyszłym odcinku pojawi się jakiś nowy bohater męski, nigdzie nie był wymieniony, to nie wiem kim będzie. Ładny ten serial wizualnie jest, scena z latarniami na stawie była piękna Chyba przez kolor skojarzyły mi się trochę z dyniami
Trzykrotka - Czw 28 Paź, 2021 12:10
| BeeMeR napisał/a: |
Widziałam tez wczoraj mv pt. 50 shades of Wang Wook ze Scarlet Heart
Inwencja fanów nie zna granic |
Zwłaszcza jak chodzi o różne "50 shades"
Wang Wook swoją drogą był zagrany koncertowo i biegunowo inny od poczciwego policjanta z Camelii
BeeMeR - Czw 28 Paź, 2021 12:21
| Trzykrotka napisał/a: | | Zwłaszcza jak chodzi o różne "50 shades" | to klasyczny przykład jak zrobić coś z niczego
| Cytat: | | nie mogłam zrozumieć, czemu ukrywał swój problem. | bo Koreańczycy kiepsko przyjmują skandale celebrytów, vide Dołeczek
Na szali jest kariera i duże finanse.
Ja też nie oglądam Kamelii dla romansu, bo on jest jaki jest, tj.Gongowa zwłaszcza jest dla mnie dość aseksualna, ale i pan doskonale niedoskonały ale czasem się ładna scena zdarza przecież (popieram oduczanie charczenia i krzyków )
Teraz na tapecie mam relację matka (samotna/wdowa) i syn bez ojcaw kilku odmianach - tak mi się też N&S przypomniało pod tym kątem
Admete - Czw 28 Paź, 2021 13:33
Gongowa zawsze mnie irytuje.
Loana - Czw 28 Paź, 2021 13:39
| BeeMeR napisał/a: | bo Koreańczycy kiepsko przyjmują skandale celebrytów, vide Dołeczek Na szali jest kariera i duże finanse. |
No okej, to powiedzmy, że rozumiem, czemu ukrywał "w pracy". Ale przed dziewczyną to nie rozumiem nadal -_-
Trzykrotka - Czw 28 Paź, 2021 14:00
| Loana napisał/a: | | Ale przed dziewczyną to nie rozumiem nadal -_- |
Dołeczkowi właśnie dziewczyna wbiła nóż w plecy
Aragonte - Czw 28 Paź, 2021 14:56
| Admete napisał/a: | | Gongowa zawsze mnie irytuje. |
Mnie też, ale nie dla niej to oglądam
Admete - Czw 28 Paź, 2021 15:04
Niestety psuje mi za bardzo całość, musiałabym dużo przewijać Może uda mi się dziś obejrzeć odcinek Dali z wczoraj?
BeeMeR - Czw 28 Paź, 2021 15:11
| Loana napisał/a: |
No okej, to powiedzmy, że rozumiem, czemu ukrywał "w pracy". Ale przed dziewczyną to nie rozumiem nadal -_- | aaa, załapałam -chodzi o głuchotę, tak? (Bo najpierw myślałam, że o aktora i dziecko -to musiał sprawdzić, przemyśleć i dorosnąć w szybkim tempie) Koreańczycy są nieraz mało wyrozumiali gdy chodzi o ułomność czy niepełnosprawność, to się zapewne zmienia, ale niezwykle wolno, mają tendencje do ukrywania niepełnosprawnych członków rodziny-tak jak Aktorka z Głupca ukrywa matkę.
Szczerze mówiąc ten wątek jest na tyle abstrakcyjny że mało się problemem przejęłam i obejrzałam z zawieszeniem niewiary -to by nie przeszło ani w pracy ani w relacji bliższej z dziewczyną czy kumplem
Aragonte, jak odbierasz omc gubernatora?
Loana - Czw 28 Paź, 2021 15:32
| BeeMeR napisał/a: | | [aaa, załapałam -chodzi o głuchotę, tak?(...)Szczerze mówiąc ten wątek jest na tyle abstrakcyjny że mało się problemem przejęłam i obejrzałam z zawieszeniem niewiary -to by nie przeszło ani w pracy ani w relacji bliższej z dziewczyną czy kumplem |
Tak, ten aktor, o którym piszecie grał tego głuchego W sumie zgadza się, ten wątek był tak niewiarygodny, że w sumie w połowie go przewinęłam chyba No nie szło mi uwierzenie w to, że tak świetnie "czyta" z ruchu warg, zwłaszcza, że kiedyś obejrzałam filmiki takiej ślicznej retro-laski z Youtuba, która właśnie jest głucha i ona opowiadała, że nie da się płynnie czytać z ruchu warg, zwłaszcza jak się nie zna kontekstu - bo po prostu dużo słów się wargami wymawia podobnie
BeeMeR - Czw 28 Paź, 2021 17:03
Ja to potraktowałam jak każdy inny filmowy czy dramowy przypadek kliniczny - amnezję, ślepotę leczoną ale tak, by nie rozpoznać swojej pierwszej miłości "od ręki" itp. Głuchy kompozytor to bzdura bez większego sensu, i to jeszcze że nikt się nie kapnie (do czasu), ale nie powiem, żebym poświęciła jej bodaj ze konstruktywne dwie myśli to film, obejrzałam i zupełnie zapomniałam ten akurat wątek, bo taki był widać wiarygodny
|
|
|