To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14

Trzykrotka - Wto 03 Kwi, 2018 15:36

Aragonte napisał/a:
BTW Małpi Król nie popisał się w tej scenie wkręcania Seon Mi (kiedy chciał, żeby uwolniła go od niewygodnego kontraktu) najlepszym aktorstwem - każdy by poznał, że coś kombinuje :-P

O tak, strzelał oczami w sposób nie pozostawiający wątpliwości :lol:

Aragonte napisał/a:
Ale to interpretacja, wcale nie jestem pewna, czy siostry Hong to sobie tak dokładnie przemyślały :-P

Dokładnie tak, jest to w scenariuszu. Cierpię zdecydowanie na tym, że to moja pierwsza powtórka :cry2:
Początkowo Niebiosa prosiły Ma Wanga, żeby to on opiekował się Sam Jang, ale on się bał, bo zbierając do pierścienia jej krew z odłamków szkła, o mało nie odleciał. Zastanawiał się, jak Oh Gong przy niej daje radę się hamować, a niezawodna panna Ma objaśniła mu, że co bóg to nie demon :mrgreen: Zachwycony jej pracodawca nie był.

Aragonte - Wto 03 Kwi, 2018 15:41

Trzykrotka napisał/a:
Cierpię zdecydowanie na tym, że to moja pierwsza powtórka :cry2:

Nie cierp, tylko się ciesz tą powtórką i myśl, ile jeszcze dobroci masz szansę podczas tego oglądania w dramie sobie wynaleźc :mrgreen: A ile pięknych ujęc Małpiego Króla! :banan_czerwony:

Masz rację, psia sekretarka mówiła o tej różnicy między demonem a bóstwem, zapomniałam :kwiatek: Oh Gong szykował sosy i marynaty, ale jakoś nie sprawiał wrażenia, żeby lotosowa krew Sam Jang na niego działała w jakiś szczególny sposób - tyle, że ją wyczuwał, jak wszystkie zaświatowe istoty, i tyle.

Trzykrotka - Wto 03 Kwi, 2018 16:13

Uwielbiam ten początek :mrgreen:
Teraz znowu Oh Gong przedstawia Sun Mi wielce kuszącą ofertę bezbolesnego pożarcia - znamy się, więc będzie ci milej, jeśli to ja cię zjem, a nie jakiś obcy demon :mrgreen: A na kuchence u Ma Wanga już pyrka jakiś sos, który tylko trzeba zredukować w oczekiwaniu na danie główne :lol:
I świetnie wygląda - ona też. Jej związali włosy w wysoki kucyk i jest śliczna. Ona ma spodnie o szerokich, luźnych nogawkach, trampki i i świetną czerwoną kurtkę do pasa. Potem już ciągle chodził na wąsko i elegancko, a tu jest i szykowny i luzacki równocześnie - bomba :serce:

Agn - Wto 03 Kwi, 2018 17:21

Admete napisał/a:
Pierwsze zdjęcia -

https://twitter.com/jg_kr_drama/status/980613228286922753

[url=https://preview.ibb.co/bO1c4n/imageproxyd_php.jpg]Obrazek[/url]

A gdzie nam zniknęła Agn?

Agn była zajęta zbieraniem się z podłogi po zobaczeniu tych obrazków. A potem oczywiście bezmyślnie zaatakowała nimi Trzykrotkę na pintereście, bo co sama będę mdleć.
Wygląda jak marzenie. Czysty obłęd. Garnitury, ciemne włosy, tatuaż na palcach (nie jest więzienny, raczej by pochodził z przeszłości sprzed kratek), nie taki do końca wymuskany... ach jej... :serduszkate:

Trzykrotka - Wto 03 Kwi, 2018 18:25

W tym rzecz, szykowny, ale nie wymuskany. Będzie się dzialo!
Trzykrotka - Śro 04 Kwi, 2018 10:12

Money Flower 3-4
Podoba mi się stale wyczuwalne w tej dramie napięcie. Tak się zastanawiam, sobie a muzom, po co ci ludzie tak walczą o władzę, skoro nikogo z nich ona nie uszczęśliwia. Synowa głównego tyrana w hanboku mogłaby żyć jak królowa gdziekolwiek, mieć masę pieniędzy i robić co jej się żywnie zamarzy, ale siedzi uczepiona tego (pięknego i imponującego, fakt) rodowego domiszcza, obawiając się, że pieniądze znikną, a nieudany jedynak nie zastąpi dziadka na samej górze. Po co, na co, pytam się? Po co żyje w stresie i poniżeniu, rozdrapując sobie dłoń paznokciami?
No, ale ja nigdy nie pragnęłam władzy, więc jej ponęty są mi obce. Jej nie. Bardzo dobrze są dobrani - ona i ten okropny niedorobiony nieudacznik, jej syn. Pil Joo, prawnik, tkwi pomiędzy nimi, a oni sa chyba od niego uzależnieni. Uwielbiam patrzeć na Jang Hyuka w tej roli, nie tylko dlatego, że jest czarny i knuje w ciszy, a mózg pracuje mu na 1000% normy. Ta druga, miękka strona jego osobowości, ta związana z dziewczyną, jest jeszcze bardziej fascynująca.
Dziewczyny jest mi strasznie, ale to strasznie żal, bo właściwie chyba tylko Pil Joo może ją wyciągnąć z tego bagna, w które się zapada, za zgodą kochanego tatusia zresztą. Wszystko razem jest okropne, a ogląda się rewelacyjnie. Świetny płodozmian. Oglądałam dotąd po 2 odcinki i za każdym razem żałowałam, kiedy drugi się kończył, że jets już za późno, żeby zacząć następny.

Przy Hwayugi wczoraj pękałam ze śmiechu podczas sesji spełniania przez Oh Gonga życzeń Sam Jang, żeby niczego nie żałowała, kiedy już będzie ją pożerał. Brzmi strasznie, ale można było zejść :rotfl: A to kiedy zamawiali set rodzinny w restauracji "największy, żeby nie dać się przegonić innym rodzinom," a to jak stukał sie z nią szklaneczką z wodą, kiedy ona piła piwo, a już kiedy zaczął jej opowiadać, że powinna pójść do wojska, żeby wyzbyć się introwertycznej osobowości, to była kulminacja. Oj, widać, że świeżo z kamaszów pana wypuścili, widać :rotfl:

Admete - Śro 04 Kwi, 2018 14:31

Władza i pieniądze. U Pil Joo dochodzi zemsta.
Trzykrotka - Śro 04 Kwi, 2018 15:46

Admete napisał/a:
Władza i pieniądze. U Pil Joo dochodzi zemsta.

Admete, proszę zaspoileruj mi - kim on jest i za co sie mści? :kwiatek: Scenę na łódce widziałam, ale nie wyłapuję znaczenia.

Aragonte - Śro 04 Kwi, 2018 15:48

Czy Pil Joo to główny bohater? Włączyłam kiedyś testowo Money Flower, podejrzałam kawałek pierwszej sceny, rozpoznałam królową z Faith (bo to chyba ona?), uznałam, że zapowiada się ciekawie i że kiedyś pociągnę to dalej, ale nie obejrzałam dalej. Na razie :mysle:

Trzykrotko, rozumiem, że oglądasz partiami drugi odcinek Hwayugi? Oh Gong już się chwalił, jakim to jest miłym drapieżnikiem? :lol: To zaraz będzie przechodził do alternatywnego świata na zdjęciu ślubnym, wyglądając tak, że och i ach :serce2:
Zrobię sobie powtórkę początku Hwayugi już z twoimi napisami.

U mnie na razie leci głównie Gumiho, pod wyszywanie - nadal mnie bawi :D Ale teraz oglądam lepszą wersję, z angielskimi napisami - i przy tej okazji zaczęłam się zastanawiać nad tym "bead", bo to chyba nie jest takie oczywiste z tymi "łzami" :mysle:

Admete - Śro 04 Kwi, 2018 17:04

Trzykrotka napisał/a:
Admete, proszę zaspoileruj mi - kim on jest i za co sie mści?

Jest prawowitym dziedzicem majątku. Mąż tej pięknej i wrednej kobiety miał inną żonę czy też kochankę i dwóch synów. Po śmierci ojca mieli zostać zamordowani. Pil Joo przeżył.

Aragonte - Śro 04 Kwi, 2018 17:28

Admete napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Admete, proszę zaspoileruj mi - kim on jest i za co sie mści?

Jest prawowitym dziedzicem majątku. Mąż tej pięknej i wrednej kobiety miał inną żonę czy też kochankę i dwóch synów. Po śmierci ojca mieli zostać zamordowani. Pil Joo przeżył.

A, to takie buty...

Trzykrotka - Śro 04 Kwi, 2018 20:08

No to ładny pasztet.... Pomyślałam sobie, że ona i jej syn wierzą prawników tak bezgranicznie, że aż się prosi, żeby ich oszukiwał. I grał we własną grę.
Aragonte, polecam, bo póki co świetnie się te dramę ogląda.

Admete - Śro 04 Kwi, 2018 20:15

Ta żona, matka obecnego dziedzica rozkazała zamordować konkurentkę i jej dzieci.
Aragonte - Czw 05 Kwi, 2018 16:32

Sznurki dla Trzykrotki :wink: LSG mówi o swoim pobycie w armii, o swoim charakterze i charakterze swoich postaci (w tym Oh Gonga), no i o bed scene w Hwayugi (bo chyba to przegapiłaś, mam wrażenie):
https://www.soompi.com/20...lking-military/
https://www.soompi.com/20...ess-matchmaker/
https://www.soompi.com/20...-scene-hwayugi/
No i o ulubionych scenach obsady Hwayugi :wink:
https://www.soompi.com/20...e-scenes-drama/

Trzykrotka - Czw 05 Kwi, 2018 20:36

:kwiatek: Faktycznie, jakoś przegapiłam te linki.
Bardzo pochwalam, że LSG wybrał te właśnie sceny jako ulubione - tę z 10 odcinka zwłaszcza, bo była pod każdym względem wyjątkowa - i emocjonalnie i widowiskowo. Sądząc po komentarzach pod postami, widzowie wcale tak znowu nie pragną jego powrotu do ról rodzinnego, grzecznego chłopca :lol:

Aragonte - Czw 05 Kwi, 2018 20:47

Trzykrotka napisał/a:
Sądząc po komentarzach pod postami, widzowie wcale tak znowu nie pragną jego powrotu do ról rodzinnego, grzecznego chłopca :lol:

Prawda? :mrgreen: Powiedziałabym, że niektórzy widzowie czekają na więcej :cheerleader2: :rumieniec: :goraco:

Sprawdzałam już dwa razy i wreszcie pojawiły się dziś napisy do dramy z KMM. Może by tak spróbowac?
Ale tempo pojawiania się napisów jest trochę deprymujące :roll:
Na razie włączyłam testowo (żeby nie oglądac wyłącznie dram z LSG, bo mnie zaraz wyśmiejecie :wink: ) coś, co mnie zaciekawiło z uwagi na obecnośc kilku znajomych twarzy, w tym Oh Yeon Seo, czyli naszej Sam Jang - ale na razie wypatrzyłam np. panią z All About My Romance, czyli Małpę z BBF :mrgreen: To Come Back Ajussi - nie spodziewam się cudów, podejrzę po prostu odcinek lub dwa - chyba że mnie jakoś mocniej zaciekawi.

BeeMeR - Czw 05 Kwi, 2018 21:47

zaczęłam Painter Of The Wind - wrażenia jutro :)

mv:
https://www.youtube.com/watch?v=kmcvDBFyRwA

Admete - Pią 06 Kwi, 2018 05:41

Pojawiły się napisy do dramy KMM? To w weekend spróbuję.
Trzykrotka - Pią 06 Kwi, 2018 07:38

Do Noony wczoraj jeszcze nie było napisów, tydzień prawie po premierze :roll: Całe szczęście, że nie na wszystko trzeba tak długo czekać....
W Come Back Ajussi zobaczysz naszą Sam Jang w biegunowo innej odsłonie :mrgreen: Niestety wątek pani z AAMR jest nieznosnie łzawy i na dodatek ma kiepskiego partnera - ale ciekawa jestem bardzo twoich wrażeń :kwiatek: Z Painter też, wczoraj koleżanka mnie i tę dramę pytała.

Aragonte - Pią 06 Kwi, 2018 09:16

Admete napisał/a:
Pojawiły się napisy do dramy KMM? To w weekend spróbuję.

Tak, wreszcie - do pierwszych dwóch odcinków. Też pewnie zerknę sobie na to w weekend.

Trzykrotka napisał/a:
W Come Back Ajussi zobaczysz naszą Sam Jang w biegunowo innej odsłonie Niestety wątek pani z AAMR jest nieznosnie łzawy i na dodatek ma kiepskiego partnera - ale ciekawa jestem bardzo twoich wrażeń

Oh Yeon Seo wypada jak na razie bardzo dobrze :mrgreen: Zabawnie jest ją widziec w takiej roli :lol:
Po Rainie niczego wyrafinowanego aktorsko nie oczekuję :-P Niestety wizualnie on też mi się nie podoba.
Z uciechą zauważyłam, że w roli konduktorki z Zaświatów występuje nasza Ra Mi Ran :mrgreen:
Ten ekspres do Niebios skojarzył mi się z pociągiem do Hogwartu :mrgreen: Generalnie całkiem mnie bawiły te sceny w Zaświatach. Fajne to było. Pewnie obejrzę głównie wątek ajussiego nr 2 (architekta z AGD) i naszej Oh Yeon Seo.

Trzykrotka - Pią 06 Kwi, 2018 09:24

Dokładnie, wątek ajussiego-gangstera, w którego wciela się nasza panna Oh jest zabawniejszy i z pazurem. Ten drugi to płacz i łzy po prostu.
Jeśli są napisy do dramy z KMM to i ja zerknę :kwiatek:

BeeMeR - Pią 06 Kwi, 2018 09:33

Podobno pojawił się też już film z KMM - z tej mądrej inaczej serii o detektywie ;)
https://www.youtube.com/watch?v=OJ4TUKSVSoA

Ktoś się na Bace odgrażał, że będzie tłumaczył jak się pojawią napisy - nie jestem jednak pewna czy chcę to obejrzeć ;)

BeeMeR - Pią 06 Kwi, 2018 09:46

Pierwsze wrażenie z Paintera najlepiej podsumowuje zalinkowany wyżej filmik: jest bardzo malowniczy, piękny w drobiazgach i rekwizytach, aktorsko niezły, w dodatku same znane twarze, niestety kopię mam takę se i z hardsubami angielskimi - gdyby ktoś miał namiar na lepszą - byłabym wdzięczna :kwiatek: bo drama wizualnie jest bardzo ładna i szkoda tracić tej urody na jakości kopii. Treściowo jest dość interesująco acz okresowo pojawiają się dobrze znane chwyty segukowe.
O treści napisze coś więcej później i załączę fotki poglądowe.

Admete - Pią 06 Kwi, 2018 10:39

Sprawdzę co mam, ale możliwe, że taką samą.
Trzykrotka - Pią 06 Kwi, 2018 10:51

Ale naszego sosu do niej nie ma, prawda? Ktoś mnie właśnie o nią pytał.
Napisy do Noony w końcu wymęczyli, do 1 odcinka :no_why: