Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...
Admete - Pią 12 Lut, 2016 09:42
| Trzykrotka napisał/a: | | Widziałyście Jaśka? |
Stylizacja niekoniecznie, Jasiek tak
BeeMeR - Pią 12 Lut, 2016 09:45
| Trzykrotka napisał/a: | W Misaeng po panu Park będzie tylko linia wznosząca | Taką mam nadzieję, zwłaszcza, że szef panny też już zauważył że nadaje się ona nie tylko do sprzątania biurek i wynoszenia śmieci, więc i ten watek będzie lżejszy.
SY ma za to podejrzewam jeszcze sporo przed sobą, żeby z szefem się jakoś dogadać - plus użeranie się z codziennością.
| Trzykrotka napisał/a: | dostałam ślicznego smsa: Restauracja.duchy.przytulenia.nie ma mnie.kurz pokrywa dom.jedza mrozonki.pranie czeka.
Duszka zdobyła Kasię szturmem | ślicznie - tak być z Duszką powinno
Co do Sera:
Jung u mnie zaplusował też ogarnięciem szpitalnej sprawy - tj natychmiastowym zorganizowaniem pokoju dla skonanej Bory - nawiasem, bardzo lubię tę parę, Borę i jej wierny cień. Jeśli idzie o InHę to mnie aktorka i jej nadekspresja też wkurza.
Bardzo mi się podobało, że para główna potrafiła na spokojnie porozmawiać o tym, co ich dzieli, co ich martwi (bezdomny pijak i plota jakoby Główny zbiegł bez kiwnięcia palcem, kwestia jedzeni9a na bogato i skromnie) - to nie takie częste w dramalandzie, acz może i coraz częstsze.
Drugi za to strzelił pięknego focha (jak się dowiedział, że ona jest dziewczyną Pierwszego)
Głupotki:
https://www.dramafever.co...ve-confessions/
jak dla mnie z tych TGL i CP, bo eventów nie lubię (mogę obejrzeć bez przykrości, jak w AGD, ale mnie nie wzruszą jak wyznanie Dokko czy jakiś romantyczny gest). Dwa wyznania z dramami muszę nadrobić w stosownym czasie
https://www.dramafever.co...sessed-friends/
Trzykrotka - Pią 12 Lut, 2016 10:51
Mmmm, walentynki cudne - na kilka(u) miałabym ochotę
Aragonte - Pią 12 Lut, 2016 10:51
| Admete napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Widziałyście Jaśka? |
Stylizacja niekoniecznie, Jasiek tak |
Yohan - zawsze
To nie jest jakieś nowe zdjęcie, widziałam je już jakiś czas temu, zrobili mu chyba wtedy całą sesję dla jakiejś gazety (strzelam: Marie Claire czy cuś?).
Trzykrotko, bardzo mi się podoba esemes od Twojej koleżanki
Aragonte - Pią 12 Lut, 2016 11:55
Nowy trailer nowych Smoków - oj, zaraz pójdzie na noże...
https://youtu.be/h2BLUcY2Th4
Homura przełożyła dialogi, są na Soompi:
http://forums.soompi.com/...-10pm/?page=254
In Bang-Won's house
Lady Min : (to Bang-Won) Prince Uian (Bang-Seok) will become the Crown Prince? That will put this country in Sambong's hands.
In the court
Sambong : (to the king) Will you give me the full authority?
King Taejo : (to Sambong) Please, protect Prince Uian (Bang-Seok).
-- Only one seat for the Crown prince
In Hwasadan
Yeon-Hee : (to Boon-Yi) The time came earlier than I thought. You have to make the decision.
In Bang-Won's house
Boon-Yi : (to Bang-Won) Are we really enemies with Master Sambong now?
Bang-Won : (to Boon-Yi) If you choose Sambong, our swords will aim at each other, and I'll never hesitate to slay you.
Young-Gyu throws a dagger to kill a spy (from Hwasadan?) behind a tree.
Monk Jeokryong : If Sambong is aiming the arrow at us, we should prepare for it.
-- The war between Jung Do-Jeon and Yi Bang-Won has begun.
In Biguksa temple
Yeon-Hyang : (to Bang-Won) That will really happen. From now on, it's a war for everyone to kill each other.
Admete - Pią 12 Lut, 2016 14:43
No pójdzie faktycznie na noże...Czeka nas nieuniknione. To jest jednak minus seriali historycznych. Nie mamy złudzeń.
Agn - Pią 12 Lut, 2016 16:34
| Admete napisał/a: | Z taką fryzurą jeszcze go nie widziałam Muszę się zastanowić czy mi odpowiada |
Ja się nie zastanawiam, bo mnie się podoba - nie ma loków ani brązowej farby na włosach. I do tego jest ubrany na czarno. *wachluje się czym popadnie* Agn może być ukontentowana i z nadzieją wypatrywać jesieni. ^^
| Admete napisał/a: | | Żaden wstyd tylko czas nie jest z gumy. |
Zwłaszcza, że w nocy coco jumbo Antośkę.
| BeeMeR napisał/a: | | Panna wozi nocą nawóz ze śpiącym SK czyli kolejny przykłąd jak pracownik korporacji postawiony przed niewykonalnym zadaniem "dokonuje niemożliwego" - o czym pisała Zakorkowana. |
...i jeszcze zrypkę za to dostała, jak zwykle.
Ale za to obok niej drzemał sobie Suk Yeol.
| Trzykrotka napisał/a: | | In Ha jest koszmarna. Postać jest do odstrzału. Ale mnie się też nie podoba wybitna nadekspresja aktorki. |
Poważnie? Oj, to widocznie nie jest jej rola, bo to bardzo fajna aktorka jest.
| Trzykrotka napisał/a: | Widziałyście Jaśka?
Nie wiem, czy mi się podoba |
No pewnie! Kolejne zdjęcie udowadniające, że on nie powinien zbyt ambitnie chwytać za golarkę.
Ale powiedzmy, że już dawno wywaliłam ze słownika takie słówko... jak to było...? o... biek... wisizm... no nie pamiętam
| Trzykrotka napisał/a: | dostałam ślicznego smsa: Restauracja.duchy.przytulenia.nie ma mnie.kurz pokrywa dom.jedza mrozonki.pranie czeka.
Duszka zdobyła Kasię szturmem |
JUPIIIII!!!
| BeeMeR napisał/a: | | Powrót Iljimae 9-11 |
Czytam te twoje opisy z ukontentowaniem i jak jeszcze jakiś czas temu sama chciałam sprawdzić, czy aby na pewno drama jest taka marna, tak mi przechodzą te chęci w trybie ekspresowym.
| BeeMeR napisał/a: | Może to tylko ja jestem zaściankowa - w końcu nie takie rzeczy zdarzają się w filmach szlachciankom i nie tylko |
E tam zaraz zaściankowa. Myślę, że raczej nie przygotowana po tym, co nam zazwyczaj dramy serwują - XXI wiek i uciekający wzrokiem młodzi mężczyźni na widok panny w podkoszulku. Niby się człowiek naogląda seksownych ajussich, co to wiedzą, co zrobić z kobietą, ale jakie to wrażenie robi, fiu fiu fiu.
Może drama uznała, że nie ma co się czarować i jak świat długi i szeroki, a historia jeszcze dłuższa, takie rzeczy się działy i dzieją, bez względu na krąg kulturowy czy wyznawaną religię.
Ale i tak nie czuję się zachęcona, by to sobie sprawdzić.
| BeeMeR napisał/a: | | szef panny też już zauważył że nadaje się ona nie tylko do sprzątania biurek i wynoszenia śmieci, więc i ten watek będzie lżejszy. |
Długą i ciężką drogę miała nasza Young Yi z tymi szefami. Musiała pokonać nie tylko kwestię "to byle nowicjusz, mogę z nim zrobić co chcę", ale i "po cholerę nam kobieta, która jest podczłowiekiem".
| BeeMeR napisał/a: | | SY ma za to podejrzewam jeszcze sporo przed sobą, żeby z szefem się jakoś dogadać - plus użeranie się z codziennością. |
Oj, ten to miał szefa-wesz z prawdziwego zdarzenia. Taka gnida perfidna. Brrr...
| BeeMeR napisał/a: | Głupotki:
https://www.dramafever.co...ve-confessions/
jak dla mnie z tych TGL i CP, bo eventów nie lubię (mogę obejrzeć bez przykrości, jak w AGD, ale mnie nie wzruszą jak wyznanie Dokko czy jakiś romantyczny gest). Dwa wyznania z dramami muszę nadrobić w stosownym czasie
|
AGD miało pojechane to wyznanie, ale niech tam. Z perspektywy czasu (oraz miliarda dram, które mi się przez ekran przewinęły) niestety stwierdzam, że okoliczności BBF są wręcz typowe i oklepane. No ale kiedy to oglądałam, to nie wiedziałam, że prawie wszyscy czebole podświetlają parki rozrywki, drzewka i prawią, co im leży na sercu.
| BeeMeR napisał/a: | https://www.dramafever.co...sessed-friends/
|
Nie mogę się zdecydować, czy wolałabym, by z mojej walentynki tak się na mnie patrzył LMH czy Ji Chang Wook. Bo obie zacne. ^^
| Trzykrotka napisał/a: | Mmmm, walentynki cudne - na kilka(u) miałabym ochotę |
No, no, proszę mi tu poszerzyć wypowiedź.
| Aragonte napisał/a: | Yohan - zawsze
To nie jest jakieś nowe zdjęcie, widziałam je już jakiś czas temu, zrobili mu chyba wtedy całą sesję dla jakiejś gazety (strzelam: Marie Claire czy cuś?). |
Nie pamiętam, ale fakt, że była cała taka sesja.
| Admete napisał/a: | | No pójdzie faktycznie na noże...Czeka nas nieuniknione. To jest jednak minus seriali historycznych. Nie mamy złudzeń. |
Ja mam. To silniejsze ode mnie.
A poważnie - niektóre seguki mogą sobie właściwie robić co chcą, co daje przyjemną perspektywę taplania się w nadziei.
BeeMeR - Pią 12 Lut, 2016 17:35
| Agn napisał/a: | ...i jeszcze zrypkę za to dostała, jak zwykle.
Ale za to obok niej drzemał sobie Suk Yeol. | Oj, zrypkę miała wielce soczystą
A SY musiał odespać zarwane noce na telefony i śniadania
Nawiasem: napisy Misaeng te z internetu nie są tak dopracowane jak Baki, ale są przyzwoite. Zdania czasem zgrzytają, ale nie bez przerwy, wkurza mnie odmiana typu"menadżerze Ohu! / wołaj pana Oha"" ale to nie translator i nie jest źle.
Tylko kodowanie jest złe tj. mnie się źle wyświetlają wszelkie ogonki oraz podziały wersów.
Ogonki łatwo zmienić jednym kliknięciem, ale podziały gorzej.
| Cytat: | | Nowy trailer nowych Smoków - oj, zaraz pójdzie na noże... | Ciekawa jestem (między innymi) czy YBJ będzie miał rozterkę czy stać przy siostrze czy YH, bo one coraz ostrzej chyba stoją po przeciwnych stronach - i czy to go z YH rozłączy bo ona wybierze Sambonga
Agn - Pią 12 Lut, 2016 18:04
A ja skończyłam z siostrą oglądać film na DVD, wyłączam sprzęt, a tu... Empress Ki. Ji Chang Wook jaki piękny! Ale zaraz pokazali Ha Ji Won ze zmarszczem na brwiach i mi się odechciało zerkać na odcinek. Też mi się przypomniało, że wkurzało mnie cesarzątko.
| BeeMeR napisał/a: | | Ciekawa jestem (między innymi) czy YBJ będzie miał rozterkę czy stać przy siostrze czy YH, bo one coraz ostrzej chyba stoją po przeciwnych stronach - i czy to go z YH rozłączy bo ona wybierze Sambonga |
Od paru odcinków przepiękny, delikatny wątek YBJ-YH przestał jakby istnieć, co mnie dość boli, bo się mogłam przy nim powzruszać. W sumie... nie wiem. YBJ jest takim jakby ochroniarzem Sambonga, więc nie stanie przeciwko niemu (jeśli po jego śmierci miałby odejść w dzicz). Co będzie z YH - trudno mi powiedzieć, twórcy mogą sami jeszcze nie do końca wiedzieć.
Edycja: literówka.
Agn - Pią 12 Lut, 2016 18:12
HANBOK ALERT! Tym razem Kang Ha Neul...
Troszkę mam mieszane uczucia względem fryzury, bo chyba usiłowali połączyć czesanie jakie znamy (czyli ciasny koczek, wszystkie włosy zebrane do tyłu) ze współczesnym lookiem (grzyweczka). Wyszło tak sobie. No ale zobaczymy, jak to będzie wyglądało w dramie...
Btw fani już wyłapali trzeciego księcia od lewej.
Admete - Pią 12 Lut, 2016 19:31
Może ktos chce dzwonki z Healera?
http://gallery.mobile9.co...p3-ringtones/1/
W Madame zrobiło się pod koniec nowego odcinka bardzo całuśnie, a następny zapowiada się równie ciekawie pod tym względem No i dobrze, niech wykorzystają potencjał aktora
Agn - Pią 12 Lut, 2016 19:56
O, no proszę.
Dobra, to ja sobie sprawdzę, z czym się tę Antośkę je, a potem - SSSSSSMOKI!!!
Aragonte - Pią 12 Lut, 2016 20:00
Sprawdzę je w domu, czyli pewnie w nocy.
Rany, jak mnie plecy bolą - wszystko przez długie siedzenie przez ostatnie dni, podejrzewam
| Agn napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | | Ciekawa jestem (między innymi) czy YBJ będzie miał rozterkę czy stać przy siostrze czy YH, bo one coraz ostrzej chyba stoją po przeciwnych stronach - i czy to go z YH rozłączy bo ona wybierze Sambonga |
Od paru odcinków przepiękny, delikatny wątek YBJ-YH przestał jakby istnieć, co mnie dość boli, bo się mogłam przy nim powzruszać. W sumie... nie wiem. YBJ jest takim jakby ochroniarzem Sambonga, więc nie stanie przeciwko niemu (jeśli po jego śmierci miałby odejść w dzicz). Co będzie z YH - trudno mi powiedzieć, twórcy mogą sami jeszcze nie do końca wiedzieć. |
Wydaje mi się, że YBJ jest niejako "przypisany" do Sambonga i raczej nie ma ryzyka, że go opuści. YH też jest wyraźnie po stronie Sambonga. Nie wiem, jak będzie z Boon Yi - to, co padło w trailerze, brzmiało groźnie, bo YBW wydawał się jej grozić, jesli wybierze stronę jego wroga
Też żałuję, że wątek YBJ-YH został zredukowany do zera
Agn - Pią 12 Lut, 2016 20:08
| Aragonte napisał/a: | | Rany, jak mnie plecy bolą - wszystko przez długie siedzenie przez ostatnie dni, podejrzewam |
Albo i przez pracę - masz w niej sporo nerwów, nie czujesz się też na tip top - niewiele trzeba. Obyś szybko skończyła na dziś.
| Aragonte napisał/a: | | Nie wiem, jak będzie z Boon Yi - to, co padło w trailerze, brzmiało groźnie, bo YBW wydawał się jej grozić, jesli wybierze stronę jego wroga |
Na wszelki wypadek nie obejrzałam trailera zanim nie zobaczę odcinka nr 38, a tu takie kwiatki się szykują.
| Aragonte napisał/a: | | Też żałuję, że wątek YBJ-YH został zredukowany do zera |
Pewnie drgnie na chwilę, jak YBJ będzie tracił YH na wieki.
Aragonte - Pią 12 Lut, 2016 20:16
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Rany, jak mnie plecy bolą - wszystko przez długie siedzenie przez ostatnie dni, podejrzewam |
Albo i przez pracę - masz w niej sporo nerwów, nie czujesz się też na tip top - niewiele trzeba. Obyś szybko skończyła na dziś. |
Chyba nie będzie tak źle, bo się sprężyli - powinnam być przed północa w domu, sobota chyba też nie będzie aktualna.
I weź pod uwagę, że ostatnio byłam na L4, ale spędzałam mnóstwo czasu przez laptopem, siedząc w fotelu Powinnam jednak nabyć nowy stacjonarny, bo mój kręgosłup lepiej znosił siedzenie na krześle w pozycji bardziej wyprostowanej.
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Też żałuję, że wątek YBJ-YH został zredukowany do zera |
Pewnie drgnie na chwilę, jak YBJ będzie tracił YH na wieki. |
Agn - Pią 12 Lut, 2016 20:22
| Aragonte napisał/a: | | Chyba nie będzie tak źle, bo się sprężyli - powinnam być przed północa w domu, sobota chyba też nie będzie aktualna. |
Naprawdę??? O rany, trzymam kciuki, by tak faktycznie było!!!!!!!!!!!!!!
(A mówiłam, że ci to YBJ załatwi, jak go weźmiesz ze sobą? )
| Aragonte napisał/a: | | I weź pod uwagę, że ostatnio byłam na L4, ale spędzałam mnóstwo czasu przez laptopem, siedząc w fotelu |
Wzięłam, niemniej nie wiem, czy kilka dni odpoczynku w podobnej pozycji, w jakiej pracujesz doprowadziłoby cię do bólu pleców. Bo poczułaś się gorzej dopiero w pracy, jak zgaduję.
Aragonte - Pią 12 Lut, 2016 20:26
Nie, w nocy (tj. nad ranem, jak się obudziłam i nie mogłam usnąć) też mnie plecy bolały Za dużo siedzenia, za mało ruchu, jak podejrzewam.
Agn - Pią 12 Lut, 2016 20:43
No to może być też to. Choć ja twoją pracę jestem w stanie podejrzewać teraz o wszystko. Mnie wszystko boli od czytania, jak tam siedzisz po nocach i nawet nie wiesz, kiedy wyjdziesz.
A żeby było na temat - napoczęłam Antośkę. Pierwsza połowa odcinka za mną - sympatyczne się ogląda. On na razie nie wzbudza mojej sympatii za nic w świecie, ona już bardziej. Może i wciska ludziom trochę kitu, ale mam wrażenie, że bez dyplomu daje więcej nadziei niż ten zimny drań z góry, który eksperymentuje na ludziach, by udowodnić, że miłość nie istnieje.
Aktorka, która gra Hye Rim bardzo mi się podoba. Jest czarująca, świetnie póki co gra swoją rolę.
Oglądam dalej z herbatką w rękach - herbata to idealny towarzysz do tej dramy, jak mi się zdaje.
Aragonte - Pią 12 Lut, 2016 21:02
Jak to, oglądasz Antośkę, a Smoki leżą? Nie do wiary
Admete - Pią 12 Lut, 2016 21:04
| Agn napisał/a: | | Może i wciska ludziom trochę kitu, ale mam wrażenie, że bez dyplomu daje więcej nadziei niż ten zimny drań z góry, który eksperymentuje na ludziach, by udowodnić, że miłość nie istnieje. |
I zimny drań wpadnie jak śliwka w kompot i pewnie będzie musiał sporo odszczekać na końcu Może nawet z gałęzi drzewa, kto wie
| Aragonte napisał/a: | | Za dużo siedzenia, za mało ruchu, jak podejrzewam. |
Wiem, co to przeboje z plecami. Też mnie mocno zastanawia co zrobi, Boon Yi. O Bang Ji i Yeon Hee jestem spokojna - zostaną przy Sambongu. Co do Boon Yi myślę, ze najpierw stanie po jego stronie, a potem może odejść. Nie daje mi spokoju myśl, że ta organizacja walcząca z planami króla w Tree może mieć źródło w organizacji Boon Yi.
Aragonte - Pią 12 Lut, 2016 21:09
| Admete napisał/a: | | Też mnie mocno zastanawia co zrobi, Boon Yi. O Bang Ji i Yeon Hee jestem spokojna - zostaną przy Sambongu. Co do Boon Yi myślę, ze najpierw stanie po jego stronie, a potem może odejść. Nie daje mi spokoju myśl, że ta organizacja walcząca z planami króla w Tree może mieć źródło w organizacji Boon Yi. |
Nie, wydaje mi się, że to raczej było bardziej środowisko scholarów powiązanych z Sambongiem - Yeon Hee miała zbierać jakieś godne zaufania osoby, od razu pomyślałam o pierwszych członkach Milbon - organizacji z TWDR. Chociaż kto wie?
W TWDR przewijały się też jakieś wzmianki o rodzinie Sambonga (nieobecnej w Smokach), o jego młodszym bracie (grał go aktor znany nam jako Hong Im Bang ), siostrzeńcu czy bratanku itd. Znaczy się Yi Bang Won wszystkich stronników Sambonga nie zdołał wytłuc podczas zamachu
Agn - Pią 12 Lut, 2016 21:24
| Aragonte napisał/a: | | Jak to, oglądasz Antośkę, a Smoki leżą? Nie do wiary |
Bo wiem, że jeśli zerknę choćby kątem oka na Smoczki, to Antośka nie wejdzie w rachubę, bo nie wyjdę z nastroju miecza, polityki itd. Jak się człowiek naogląda wyczynów Bang Wona, polityki Sambonga, choćby jedno spojrzenie Yi Bang Ji, to się nie skupi na herbatce u wróżki, choćby najlepszej.
| Admete napisał/a: | | Może nawet z gałęzi drzewa, kto wie |
Serdecznie mu tego życzę, bo na razie wzbudza we mnie raczej antypatię niż sympatię.
| Admete napisał/a: | | Nie daje mi spokoju myśl, że ta organizacja walcząca z planami króla w Tree może mieć źródło w organizacji Boon Yi. |
Czegoś nie zrozumiałam - organizacji Boon Yi?
| Aragonte napisał/a: | | Znaczy się Yi Bang Won wszystkich stronników Sambonga nie zdołał wytłuc podczas zamachu |
Ale pewnie będzie się bardzo starał.
Aragonte - Pią 12 Lut, 2016 21:46
Admete chodzi o tych obserwatorów, szpiegów itepede, którzy tytułują Boon Yi "generałem"
Agn - Pią 12 Lut, 2016 21:52
Prędkość działania mojego mózgu mnie samą załamuje...
Skończyłam pierwszy odcinek Antośki - sympatyczne oglądadło, mam ochotę na więcej, głównie z powodu aktorki. Ileż ona ma wdzięku! I jak fajnie potrafi grać oczami. Miodzio.
Ale teraz - Smoczki!
Edycja: Kiedy myśmy walnęły 70 stron?!
Agn - Pią 12 Lut, 2016 22:19
Oglądam Smoki - o rrrrany, Bang Won jest przerażający. Yoo Ah In gra go genialnie, a ja prawie wlazłam w monitor. A ponieważ właśnie wymaszerował z ekranu, to ja sobie przypomniałam, że powinnam oddychać.
Mniam!
|
|
|