Filmy - Powiew Orientu II
BeeMeR - Wto 29 Gru, 2020 20:17
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Mówisz? A kto tam biega za kim? | Oj, obawiam się, że też panna...
Ale Shahrukh nie jest zadufany w sobie tylko nie wierzy w siebie bo jest adoptowany - czy jakoś tak... I to w dodatku jedna z gorszych aktorek, a tapety ma na twarzy za trzy. Ale Amrish jest cudny jak zawsze
Tu jedna z piosenek
https://www.youtube.com/watch?v=aLesAMHXzV0
BeeMeR - Wto 29 Gru, 2020 20:18
| Cytat: | | Chińskich Spragnionych? Uwielbiam. Muzyka gra mi w uszach do dziś. | Oj tak, mi też
Swades popieram - bardzo ładny film.
RaczejRozwazna - Wto 29 Gru, 2020 20:24
Muzyka w tym filmie jest wręcz jedną z aktorek pierwszoplanowych. Aktor grający głównego bohatera bardzo mi się podobał jako mężczyzna. Aż dziw, bo nie przepadam za skośnym typem męskim. Natomiast niektórzy mają taką pociągającą wrażliwość w twarzy.
To jest film z gatunku "Smaku curry" - niezwykle sensualny, ale zostawiający smutek i nostalgię po obejrzeniu.
O Swades pamiętam, ale jakoś nie pociąga mnie obecnie indyjskie "Nad Niemnem" , wątki patriotyczne i inne wielkie tematy. Nie mam siły.
Trzykrotka - Wto 29 Gru, 2020 20:56
Ja wymyśliłam co mogłoby ci się podobać - i moznaby połączyć to z południowym pierwszym razem. Telugowy Nuvostanante Neoddantana reżyserowany przez Tamila Prabhu Deva, z doborową obsadą. Siddharth i Trisha, a do kompletu cudny Prakash Raj w roli ojca.
Trzeba tylko nastawić się na straszne ADHD Sida, który poza tym jest przeuroczym mężczyzną. Żebyś ty wiedziała, do czego on jest zdolny, żeby zdobyć ukochaną Raj Malhotra mógłby się uczyć. No i realia wsi na Południu i piękne piosenki. Ja byłam zachwycona. Film jest z 2005 roku, więc z okolic tej ery w Bollywood, którą lubisz.
RaczejRozwazna - Wto 29 Gru, 2020 20:59
Dzięki Trzykrotko! A nuż ...
Trzykrotka - Wto 29 Gru, 2020 21:05
Niech dziewczyny powiedzą
BeeMeR - Wto 29 Gru, 2020 21:43
Nvnv jak najbardziej, to przyjemny film a Sid ma chłopięcy urok jak Shahid za młodu.
Cathie - Czw 31 Gru, 2020 15:27
objrzane w ramach akcji na FB "W 2020 roku obejrzę 50 filmów Bollywood!
" 😃 Tylko jeden film w kinie i stanowczo za mało kolly i tolly.
1. Madras Cafe
2. Kahaani
3. Kahaani 2
4. London Paris New York
5. Dangal
6. Aiyyaa
7. Guddu Rangeela
8. Raees
9. Tanhaji
10. That Girl in Yellow Boots
11. Once Upon A Time In Mumbaai
12. Raanjhanaa
13. Bang Bang!
14. Dear Zindagi
15. Pink
16. Dolly Ki Doli
17. Ki & Ka
18. Cocktail
19. Wedding Pullav
20. Naam Shabana
21. Baby
22. Banjo
23. Do Lafzon Kahani
24. Ala Vaikunthapurramloo
25. Marziyaan
26. 2 States
27. Bobby Jasoos
28. Shaandaar
29. Kaabil
30. Temper
31. Baaghi
32. Baaghi 2
33. Kalank
34. Talvar
35. Ek Ladki Ko Dekha Toh Aisa Laga
36. Kapoor & Sons
37. Bombay Velvet
38. Behen Hogi Teri
39. Happy Phirr Bhag Jayegi
40. Sanam Teri Kasam
41. Bajrangi Bhaijaan
42. Dhobi Ghat
43. Drive
44. Dil Bechara
45. Kesari
46. Malang
47. Gunjan Saxena
48. Mary Kom
49. Gulaab Gang
50. Ludo
Pewnie, gdyby nie to wydarzenie, to nie udałoby mi się tylu filmów w tym roku obejrzeć.
RaczejRozwazna - Czw 31 Gru, 2020 15:46
Wow Pewnie od września aż tylu nie obejrzałam, ale ze 25 pewnie tak. A które polecasz Cathie - zrób ranking
Trzykrotka - Czw 31 Gru, 2020 17:22
Cathie zabiłaś mnie tą ilością. Nawet nie slyszalam o takim wydarzeniu! Dołączam do prośby o rekomendację.
RaczejRozwazna - Pią 01 Sty, 2021 13:50
Ponieważ w noc sylwestrową się nie śpi więc jakoś przed drugą zapuściłam sobie Jodha Akbar. O mamusiu to jest to! Półnagi Hrithik i Hrithik na słoniu i mięśnie Hrithika i Jego Wąs, i gołąbki i papugi i Hrithik na koniu i SPOJRZENIE Hrithika I piękna Aish do tego. Bawiłam się wspaniale. Cudownie niedorzeczne, zupełnie nie wiem o co chodziło w wątku politycznym (oprócz tego, że Hrithik chciał być władcą całego Hindustanu), kto był kim, ale cały ten spojrzeniowy wątek miłosny, jej fochy, jego najszlachetniejsza pokora wprawiły mnie w doskonały humor. Dziś robię powtórkę co lepszych momentów.
Pamiętam jak Szafran reklamowała ten film. Dla mnie strzał w dziesiątke
BeeMeR - Pią 01 Sty, 2021 13:58
Och,cudownie koniecznie zobacz wyciętą piosenkę czy scenę gdzie "coś się dzieje" już nie pamiętam szczegółów, może patrzą intensywniej ale chyba doszło też do konsumpcji
No i daj szansę Mohenjo Daro - Hrithik na krokodylu
RaczejRozwazna - Pią 01 Sty, 2021 14:01
O dzięki, jest jakaś deleted song? Idem szukać!!
A poważniej - Rahman jak zwykle w doskonałej formie. Jestem coraz bardziej zachwycona tym facetem i jego muzyką.
RaczejRozwazna - Sob 02 Sty, 2021 14:09
Dobry humor mi się utrzymuje zatem chyba zapuszcze sobie dziś tego polecanego przez Beemer Hirthika
BeeMeR - Sob 02 Sty, 2021 14:25
| RaczejRozwazna napisał/a: | | jest jakaś deleted song? | Była, pamiętam, ale teraz znaleźć nie mogę Trzykrotka? To the rescue?
Koniecznie napisz co myślisz o Hrithiku tamże - albo krokodylu
RaczejRozwazna - Sob 02 Sty, 2021 19:25
Chyba oglądałam wersję, w której ta scena-piosenka była zawarta. Rzeczywiście spojrzenia było powłóczyste i dłuuugie (zdążyło się zrobić ciemno ), niemniej sugestia konsumpcji też się pojawiła I zwróciłam nawet uwagę na tekst, który on jej śpiewa - "w moim ogrodzie snów wiosna rozkwita tylko ze względu na Ciebie - kwiaty mają mój kolor ale Twój zapach". Ładne, naprawdę
https://www.youtube.com/watch?v=zZe8yU23cTc
Jacy oni tu piękni obydwoje swoją drogą.... Hrithik jest nieprawdopodobnie pięknym mężczyzną z naciskiem na nieprawdopodobnie. Tak jakby był obrobiony w fotoszopie, zwłaszcza te oczy To chyba musi być trochę męczące na co dzień - bez dystansu do siebie się nie uda. Na mnie działa wyjątkowo kwikogennie, świetnie poprawiając humor W sumie szkoda, że wcześniej nie zaczęłam oglądać filmów z jego udziałem...
BeeMeR - Sob 02 Sty, 2021 19:39
A zauważyłaś jego palec?
No i wciąż polecam Kaho na Pyaar Hai haj będziesz miała ochotę na bombastyczny romans
RaczejRozwazna - Sob 02 Sty, 2021 19:44
Nie, nie zauważyłam, a co jest nie tak?
EDIT: O ja, wyguglowałam, rzeczywiście! Czyli jednak w naturze nie ma ideałów.
Ciekawe, to nie jest operowalne?
BeeMeR - Sob 02 Sty, 2021 19:59
Ale on tego nie chciał operować, to jego talizman
RaczejRozwazna - Sob 02 Sty, 2021 20:18
Aha
Trzykrotka - Sob 02 Sty, 2021 20:19
Niestety nie pamiętam nic o usuniętej piosence, procz tego, że faktycznie, coś było na rzeczy
Gdybyś chciała fajny film z dobrą rolą Hrithika (drugoplanową) to polecam Luck By Chance, debiut Zoyi Akhtar. A gdybyś chciała coś pokroju Hrithika na krokodylu, oraz zapoznać się z Pryianką, to koniecznie zobacz Agneepath, remake Karana Johara.
Tu gorący item song Katriny Kaif z tego filmu i mina Hrithika z zatwardzeniem
https://www.youtube.com/watch?v=KH8TpOLROOQ
I sam Hrithik
https://www.youtube.com/watch?v=RYqJ5w-GrfM
RaczejRozwazna - Sob 02 Sty, 2021 20:27
Dzięęęęki! Hrithika z Pryianką chętnie! Natomiast co to za przedziwny kostium Katrimy... Nie dziwię sie zatwardzeniu!
BeeMeR - Sob 02 Sty, 2021 20:30
| Trzykrotka napisał/a: | | gorący item song Katriny Kaif | Ona się tu fantastycznie rusza
Odnośnie Jodhaa Akbar pamiętam, że w naszej wersji nie było konsumpcji, za to była wiśniówka która się okazała wódką o smaku wiśniowym i że musiałam wrócić z kwadrans przed końcem filmu ostatnim autobusem i potem donosiłyście równie jak ja rozczarowane że do niczego nie doszło, a bodaj następnego dnia odkryłyśmy tą wyciętą z naszej wersji piosenkę - chyba właśnie tą wyżej.
RaczejRozwazna - Sob 02 Sty, 2021 20:35
Tak, ruchy Katriny to chyba jej jedyny atut...
BeeMeR - Sob 02 Sty, 2021 20:37
Nie, jeszcze ładna twarz
Na początku kariery była okropnie drewniana, potem już lepiej.
|
|
|