To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w W-wie????

Aragonte - Pią 29 Maj, 2015 14:58

Caitri, szkoda, że cię nie będzie :(

A ja nie wiem, czy dzisiaj dotrę na kawę :-|
Jestem półprzytomna i do niczego się nie nadaję, jeśli jutro mam podejmować gości, to raczej muszę wrócić do domu i zrobić zakupy. Najwyżej spotkam się z Wami jutro na mieście i chętnych zabiorę ze sobą do Ursusa.

zooshe - Pią 29 Maj, 2015 15:22

Eeva napisał/a:
zooshe napisał/a:
Czy oprócz tradycyjnej kawy planujecie jakieś jadełko? Pewnie będę głodna.

Masz ochotę spotkać sie z nami w groolach na Śniadekich??? :-)

A jak tam dojechać?

praedzio - Pią 29 Maj, 2015 16:02

Czymkolwiek do pl. Konstytucji.
Eeva - Pią 29 Maj, 2015 16:05

Trzeba przejśc przez bramę po drugiej stronie od Szwejka
Caroline - Pią 29 Maj, 2015 20:06

Droga ekipo, jak już zakończycie nasiadówkę przy groolach a potem kawce :herbatka: , dajcie proszę znać, jakie ustalenia co do jutra. Co, gdzie, kiedy i co przynieść? :)
Aragonte - Pią 29 Maj, 2015 22:45

Caroline napisał/a:
Droga ekipo, jak już zakończycie nasiadówkę przy groolach a potem kawce :herbatka: , dajcie proszę znać, jakie ustalenia co do jutra. Co, gdzie, kiedy i co przynieść? :)

Wróciłam niedawno i po małych perturbacjach związanych z zepsutym domofonem przy bramie (żeby było ciekawiej - nie ma możliwości otworzenia tego draństwa kluczem, dopiero drzwi na klatkę można tak otworzyć, wrrrrr) odzyskałam net, więc piszę.

Caroline, jutro około 13-14.00 spotykamy się w stałym lokalu forumowym, a potem jedziemy na podwieczorek do Praedzio, do Józefowa (i nie, nie napiszę tu, kogo ma za sąsiada, jak się okazało :twisted: ). Co zabrać? Hmmm, najlepiej spytać Praedzio, ona obiecała poczęstować nas domowej roboty chałwą :mrgreen:

praedzio - Pią 29 Maj, 2015 23:08

Na pewno zabierzcie ze sobą wygodne buty, bo nie podaruję Wam przynajmniej minimalnego spaceru. :twisted:

Ja ze swojej strony zapewniam po kawałku babki ziemniaczanej, rzeczonej chałwy dwojga rodzajów (sezamowej i słonecznikowej), kawę, herbatę i ewentualnie brownie. Wino też się jakieś znajdzie. ;)

Szafran - Pią 29 Maj, 2015 23:17

Brzmi rajsko:).
praedzio - Pią 29 Maj, 2015 23:22

Tylko mi jeszcze mniej więcej powiedzcie, o której mam się Was spodziewać, żebym zdążyła trawę na zielono pomalować. ;)
Aragonte - Sob 30 Maj, 2015 00:46

Jeśli będę miała taki nastrój jak obecnie, to poprzestanę na przekazaniu Agn i Eevie książek, po czym zmyję się po angielsku :-| Już dzisiaj było tak se, a teraz jest dużo gorzej.
Admete - Sob 30 Maj, 2015 07:21

A może właśnie rozmowa z dziewczynami humor ci poprawi?

To kto jest sąsiadem Praedzi?

Szafran - Sob 30 Maj, 2015 09:52

:pociesz:

Nie daj się paskudnemu nastrojowi:(.

praedzio - Sob 30 Maj, 2015 10:26

Aragonte... :przytul:

Admete, w moim bliskim sąsiedztwie mieszka jeden ze znanych polityków. Startował w ostatnich wyborach prezydenckich. :mrgreen:

Anaru - Sob 30 Maj, 2015 10:40

praedzio napisał/a:
Admete, w moim bliskim sąsiedztwie mieszka jeden ze znanych polityków. Startował w ostatnich wyborach prezydenckich. :mrgreen:

Wyguglałam :mrgreen: , no to masz piękne towarzystwo :lol:
Ale pewnie go nie ma zazwyczaj w domu ;)

Aragonte :przytul:

Zazdroszczę spotkania, następnym razem stanę na głowie żeby być. :wink:
I jeszcze na dobicie
praedzio napisał/a:
po kawałku babki ziemniaczanej, rzeczonej chałwy dwojga rodzajów (sezamowej i słonecznikowej)

:slina:

Musze babkę ziemniaczaną koniecznie kiedyś jakoś dopaść :excited:

BeeMeR - Sob 30 Maj, 2015 11:24

Anaru napisał/a:
praedzio napisał/a:

Mnie to trzeba napisać prosto z mostu który - może być na pw :kwiatek:

Zazdroszczę wam spotkania - bawcie się dobrze :hug_grupowy: :kwiatki_wyciaga:

Anaru - Sob 30 Maj, 2015 12:57

BeeMeR napisał/a:
Anaru napisał/a:
praedzio napisał/a:

Mnie to trzeba napisać prosto z mostu który - może być na pw :kwiatek:

Szlachetny Janusz Korwin-Mikke :-P
Czytaj więcej: http://www.gazetawroclaws...lista,id,t.html
http://www.gazetawroclaws...lista,id,t.html

BeeMeR - Sob 30 Maj, 2015 13:37

Szlachetny? Hm, skoro tak uważasz ;)
:kwiatek:

Anaru - Sob 30 Maj, 2015 14:51

Znalazłabym jeszcze parę lepszych określeń, ale sie powstrzymałam. :rumieniec:
Barbarella - Sob 30 Maj, 2015 18:42

Anaru, ode mnie za szlachetnego :torebki:
Anaru - Sob 30 Maj, 2015 20:11

Nawet nie będę się broniła :rotfl:
(chyba miało być szanowny, ale mi się omskło :lol: )

Szafran - Nie 31 Maj, 2015 00:07

Praedzio to jest gospodyni:). Poza tym, że poczęstunek przepyszny, to nawet tęczę nad Świdrem we właściwym momencie wyczarowała:D.
Eeva - Nie 31 Maj, 2015 00:40

Zooshe i Caroline bezpiecznie odstawione do domu, Szafran widzę też dotarła spod Stadionu, my z Agn też właśnie dotarłyśmy:-)
U Praedzia MEGA pycha babka ziemniaczana i domowa chałwa oraz wspomiana przez Szafran podwójna tęcza jak na zamówienie :-)

Szafran - Nie 31 Maj, 2015 00:47

Po dzisiejszym marszowym treningu zmieniłam rowerowe plany i spod stadionu wróciłam do siebie piechotą:).

Dobrze, że już wszyscy "powracani":). Branoc!

praedzio - Nie 31 Maj, 2015 08:46

Ciesze sie, ze wrocilyscie bezpiecznie. Dziekuje za przemile spotkanie, przepraszam za wszelkie niedociagniecia. :ops1: Pogoda faktycznie dopisala. Nie padalo, a to najwazniejsze. Tecza wyskoczyla bonusowo. :lol: Bylo troche Mrocznej Puszczy, Swider, piekny zachod slonca i nawet fontanny dopisaly. ;) O ktorej Agn masz dzisiaj wyjazd?
P.S. Spacer z forumowiczkami to zupelnie nowa jakosc. :lol: Tylko one potrafia wszedzie widziec tajemnicze samochody, zwloki pod drzewami, psy, ktore nie sa psami... Ja sie powaznie zastanowie nad samotnymi spacerami o takiej porze. :lol:

Caroline - Nie 31 Maj, 2015 10:59

Praedzio dzięki za spacerek i pyszności. Jóefów i Świder rulez! :)
I specjalne podziękowania dla Eeevy za komfortowe dostarczenie nas swoją srebrną strzałą Tam i Z Powrotem :kwiatek: