To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Aragonte - Sob 29 Maj, 2010 21:21

Zaczęłam oglądać Warehouse 13 - na razie jest sympatycznie, może żadnych fajerwerków, ale miło się na to patrzy :)
To idę kończyć ten pierwszy odcinek.

Admete - Sob 29 Maj, 2010 21:25

Potem się rozkręca ;) Zobaczysz. To taki sympatyczny, lekki serial.
asiek - Nie 30 Maj, 2010 11:25

Sympatyczny ? :-) Może też zerknę, bo brakuje mi czegoś pozytywnego...
Admete - Nie 30 Maj, 2010 11:36

Bardzo sympatyczny ;) Sporo humoru, gra konwencją, zabawa w skojarzenia :)
asiek - Nie 30 Maj, 2010 12:19

Życzenia nie do spełnienia wytwarzają fretkę :lol: :lol: :lol: ... Noooo... to powinnam mieć w domu całą kolonię fretek. :wink:
Aragonte - Nie 30 Maj, 2010 13:08

Swoją drogą fretka była śliczna :D Aż sama nabrałam ochoty, żeby kiedyś takową mieć :D
Ale fretka i koty, hmmm... Mogłoby być ciekawie :wink:

Caitriona - Nie 30 Maj, 2010 16:00

Warehouse 13 zdecydowanie jest serialem lekkim, ale bardzo przyjemnym :D Mnie oglądanie go sprawiało przyjemność :D
Admete - Nie 30 Maj, 2010 19:30

Już za kilka tygodni zacznie się druga seria - akurat na wakacje. Wraca też Lie to me :)
praedzio - Czw 10 Cze, 2010 22:35

Doobejrzałam drugi sezon Survivors. Wow! Zakończone z mocnym kopem! :shock: Czy coś wiadomo na temat serii trzeciej?

*wielbi Toma*

Fibula - Pią 11 Cze, 2010 19:21

praedzio napisał/a:
Doobejrzałam drugi sezon Survivors. Wow! Zakończone z mocnym kopem! :shock: Czy coś wiadomo na temat serii trzeciej?

*wielbi Toma*

Google mówi tak:
The BBC is committed to making a broad range of varied and ambitious drama, but in order to achieve this we do have to move on from some pieces in order to allow new work to come through.
After two series, Survivors will not be returning.
Szkoda :( .

praedzio - Pią 11 Cze, 2010 19:26

Doczytałam dzisiaj posta Gitki na FilmWebie o tym samym brzmieniu. :( Noż kurna felek... :wsciekla: Robią coś dobrego i w połowie zarzucają podając durne ku temu argumenty! Ehhhhhh.... :wsciekla:
Caitriona - Pią 11 Cze, 2010 22:49

Fibula napisał/a:
After two series, Survivors will not be returning.

NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja się nie zgadzam!!!!!!! Dlaczego?........ To był taki dobry serial. ja chcę wiedzieć, co dalej!!! :wsciekla: :wsciekla: :wsciekla: :wsciekla: :wsciekla:

Admete - Sob 12 Cze, 2010 09:11

też się nie zgadzam, tym bardziej, że serial Luther mi sie nie podobał. Czy wiecie, co będzie z Paradox?
Fibula - Sob 12 Cze, 2010 09:47

Admete napisał/a:
też się nie zgadzam, tym bardziej, że serial Luther mi sie nie podobał. Czy wiecie, co będzie z Paradox?

Niestety, chyba to samo co z Survivors:
BRITISH show Paradox has been axed after just one series.
A BBC spokesman said: "In spite of a great cast and production team, Paradox did not find its audience in the way that we had hoped." :-|

Admete - Sob 12 Cze, 2010 09:59

No to kicha...Szkoda - moje dwa ulubione seriale.
Caitriona - Sob 12 Cze, 2010 13:20

Paradoxu może mniej mi szkoda, niż Survivors, ale też żal.... Ja nie wiem co ci ludzie oglądają? Siódme niebo i Sex w wielkim mieście tylko??
praedzio - Sob 12 Cze, 2010 15:59

Kiiiicha... :-|
Czekam w takim razie na te szumnie zapowiadane ambitne produkcje. :roll:

P.S. Czy ktoś kojarzy jak się kończy powieść Terry Nation, na podstawie której kręcono Survivors? Albo chociaż ta pierwsza wersja serialu (Survivors było remake'em)?

Admete - Sob 12 Cze, 2010 22:23

To był remake, ale dość luźny, więc chyba nie ma po co szukać. V obejrzałąm do końca - może być, ale bez rewelacji. Cały czas mam wrażenie, że ten cały ruch oporu, to już dawno powinien wpaść. Trochę to wszystko naciągane, ale ujdzie. Mało seriali sf, więc na bezrybiu...Czekam na powrót Warehouse 13. Mam też zamiar wrócić do SGU - chyba serial się rozwinął odrobinę.
Likwidują mi ulubione seriale - buuu.

Admete - Nie 20 Cze, 2010 20:03

Miałabym ochote na takie stare, klasyczne, kosmiczne sf...Nigdy nie oglądałam Star Trek Deep Space 9 - chętnie bym się zapoznała.
Aragonte - Nie 20 Cze, 2010 20:06

To serialowe Star Trek? Mam szansę mieć, mówiłam, że mam znajomego trekkera w pracy :)
Nawet już z nim rozmawiałam o ST i że chętnie bym się jakoś lepiej zapoznała.

Na stare s-f też mnie jakoś naszło - pewnie skończy się na jakimś odcinku Babylon 5 :wink:
A póki co kończę sobie Warehouse 13, zostało mi jeszcze tylko półtora odcinka.

Admete - Nie 20 Cze, 2010 20:20

To popytaj tego twojego znajomego. Jakoś mnie naszło. To było emitowane mniej więcej w tym samym czasie co B5 i miało najwyrażniej podobny wizualnie styl ;)
To jest serial, zresztą Nezt Generation tez by mnie interesoało ;)

Jak wrażenie po Warehouse? Niedługo 2 seria.

Aragonte - Nie 20 Cze, 2010 20:24

Popytam i dam znać :wink:
Warehouse jest bardzo sympatyczne - lubię głównych bohaterów, a to dla mnie podstawa. Skojarzenia potterowskie faktycznie mogą się pojawić - patent z odcinka 12. jest chyba w ogóle zapożyczony z HP :) Ten z pamiętnikiem i piórem. Ogółem podobają mi się te odniesienia literackie i naukowe. Coś jak SPN, tylko bez duchów i apokalipsy :wink:

Admete - Nie 20 Cze, 2010 21:13

No właśnie - sympatyczni bohaterowie to podstawa :) I bardzo lubię takie luźne skojarzenia, wykorzystanie pomysłów, gra z nami, widzami ;)
Admete - Pon 21 Cze, 2010 20:28

Teaser - trailer Gry o tron:

http://www.dailymotion.pl...aser_shortfilms

praedzio - Pon 21 Cze, 2010 20:34

Jaki długi i obfitujący w zdarzenia... :wink: