Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
Trzykrotka - Wto 26 Paź, 2021 11:35
Dziewczyna jest naprawdę atutem tej dramy. Zamierzam obejrzeć Do You Like Brahms z ciekawości właśnie jej grą. Podoba mi się. Chłopak to jakiś idol, który teraz startuje do kariery filmowej i założę się, że ma za sobą niejedną operację, stąd ten jego europejski wygląd.
Tak, strzała prosto w gumkę od kukusia na głowie następcy tronu była bezkonkurencyjna I to - niech będzie że poprawianie ciuchów - niemal na oczach świty także
Loana - Wto 26 Paź, 2021 11:59
| Trzykrotka napisał/a: | | Dziewczyna jest naprawdę atutem tej dramy. Zamierzam obejrzeć Do You Like Brahms z ciekawości właśnie jej grą. Podoba mi się. |
Też mam taki zamiar, chociaż odłożę to oglądanie na później, bo nie chcę sobie mieszać postaci. W sumie to zabawne, bo w "King's Affection" na razie mamy jedną "dziewczynę" i aż trzech panów, więc ogólnie jest za czym piać, ale mi akurat najbardziej podchodzi ta "dziewczyna" i do niej pieję Potem jeszcze będą dwie inne laski (jedna już się pojawiła kilka razy, druga raz), ale one jakieś takie bezbarwne dla mnie są, zwłaszcza w porównaniu z księciem.
| Trzykrotka napisał/a: | Tak, strzała prosto w gumkę od kukusia na głowie następcy tronu była bezkonkurencyjna I to - niech będzie że poprawianie ciuchów - niemal na oczach świty także |
No to miały być malownicze sceny, jej piękne włosy powiewające na wietrze, kwiatki, ptaszki świerkają, pierwsze spotkanie po latach, nastrój i takie tam Łykam to jak pelikan ryby, bo akurat jestem fanką takich ładnych scen i romantycznych spotkań
Loana - Wto 26 Paź, 2021 12:00
A propo tych oskarżeń dotyczących Dołeczka, jest część dalsza i jeśli dobrze rozumiem, to po prostu go wrobiła ta laska:
https://www.koreaboo.com/...rv_6kPoT45aBYn4
BeeMeR - Wto 26 Paź, 2021 12:23
Aragonte, najgorsze masz za sobą, oglądaj
Tak, policjant z Kamelii wydziera się, charczy a do tego pochłania ogromne ilości jedzenia, ale uroczy jest na swój sposób
Wczoraj na wieczór znów zrobiłam sobie recital piosenek śpiewan6ch przez Kang Ha Neula
Odnośnie Dołeczka - ten link mi się nie otwiera, spróbuję później. Dołeczek pewnie święty nie jest, ale laska ma 37 lat i jest rozwódką, bo 17 dni po ślubie została nakryta z innym gościem w domu. To nie naiwna młódka, którą ktoś zbałamucił i porzucił. Pracowała w branży (pogodynka) więc doskonale zna mechanizmy i musiała wiedzieć, że niszczy mu karierę.
Trzykrotka - Wto 26 Paź, 2021 12:35
| BeeMeR napisał/a: | | musiała wiedzieć, że niszczy mu karierę. |
Ależ oczywiście Nie wybielam Dołeczka, dlatego, że go lubię, ale tutaj widać jak na dłoni, że pani startuje z ciężkimi działami właśnie wtedy kiedy wie, że najbardziej zaboli - kiedy facet zaczyna robić karierę pierwszoplanowego bohatera.
Aragonte - Wto 26 Paź, 2021 13:46
| BeeMeR napisał/a: | Aragonte, najgorsze masz za sobą, oglądaj |
Tiaaa, jasne, i tak ryczę
Edit: młody Baek to jednak naiwniak pierwsza klasa Jego "przyjaciel" Japończyk musiał mu wyłożyć wprost plany japońskiego imperium dotyczące realnego podboju, a nie rozszerzania strefy wpływów, żeby do tego durnego łba to dotarło A kiedy generał Nokdu mu to mówił wprost, to tamten oczywiście nie wierzył
BTW jestem wdzięczna, że pokazano pożegnania z generałem Nokdu i jego przybocznymi, a oszczędzono widzom sceny egzekucji, i tak było smutno i dramatycznie.
No nic, został mi ostatni odcinek i kawałek przedostatniego, zbiorę siły, obejrzę do końca, opłaczę bohaterów i ginący Joseon (choć uważam go za paskudne miejsce do życia, tak generalnie), ogarnę się i pójdę dalej - do jakiejś weselszej dramy
Edit: aaa, psiakość, dopiero będzie "proces" generała i egzekucja Toż czytałam, że go powiesili.
Edit: wpletli historyczne zdjęcie generała Nokdu - dobry pomysł. BeeMeR, ty wyszukiwałaś jakieś zdjęcia z epoki, dobrze pamiętam? Poszukam potem w wątkach.
Aragonte - Wto 26 Paź, 2021 16:03
No, obejrzałam do końca Nokdu Flower. Bardzo dobrze to zakończyli
Miło, że nie wytłukli wszystkich bohaterów, czego się obawiałam nieco I że ten sympatyczny strażnik królewski przeszedł w końcu na właściwą stronę, na co czekałam od dłuższego czasu.
Oczywiście musiałam sobie wygooglać, kim jest niejaki Kim Chang Soo, który objawił się znienacka w końcówce
Bardzo dobra drama, potwierdzam
Admete - Wto 26 Paź, 2021 16:18
Prawda, że zrobiona wyjątkowo dobrze i zasadniczo bez wad, co się rzadko zdarza.
BeeMeR - Wto 26 Paź, 2021 19:55
| Aragonte napisał/a: | | Tiaaa, jasne, i tak ryczę | Dla mnie najbardziej traumatyczna była hekatomba Taki bez sensu i szans bieg po śmierć
Tak, wplecenie autentycznych zdjęć i sytuacji ogromnie mi się podobało
Ten sam pakt z kolistymi podpisami i - zapewne tez tą samą partyzantkę po rozbiciu wojsk głównych - miałam w Jejoongwon
Trzykrotka - Wto 26 Paź, 2021 23:50
Uff, Aragonte dobrze że obejrzałaś i dobrze, że już przez to przeszłaś
Drugi odcinek Jirisan jest już o wiele spokojniejszy; podejrzewam, że na dzień dobry przywalili akcją i szybkością żeby ludzi oszołomić i dech im odebrać, a teraz przechodzą już do zwyczajnej codziennej orki.
Dziś ciekawy temat: nielegalne wykopywanie i wywożenie z lasów górskich cennych gatunkow drzew, proceder rabunkowy i niszczący nie tylko drzewo nielegalnie przeflancowane do ogrodu jakiegoś bogacza, w którym nie ma szansy przetrwać, ale i setki innych drzew wyrąbywanych po drodze, żeby to wykopane moc zwieźć cichcem na dół. Nie było już szaleńczej bieganiny gromadami po górach, tylko spokojne poszukiwanie szczątków pechowego poszukiwacza drzew,
Duzo zdjęć jest ze studia, światło je zdradza i takie detale jak to, że na wysokościach przeważnie jest wietrznie, a na obrazku spokój i stojące powietrze. Ale nadal już na spokojnie można oglądać
Aragonte - Śro 27 Paź, 2021 00:43
| Trzykrotka napisał/a: | Uff, Aragonte dobrze że obejrzałaś i dobrze, że już przez to przeszłaś |
Absolutnie nie żałuję, że obejrzałam, żeby było jasne. Bolało czasem (zwłaszcza świadomość, że to nie czysta fikcja, tylko mniej lub bardziej wierne odwzorowanie wydarzeń z historii, bo akurat o tym czytam i np. kojarzyłam liczbę ofiar z pogromów dokonywanych przez Japończyków), ale było warto. Świetnie napisana i zagrana drama. No i mnóstwo aktorów, których lubię. Brewka miał rolę, w której go nie lubiłam, ale co tu kryć, zagrał świetnie, obaj bracia też oczywiście, w zasadzie nikogo się nie czepiałam. Także drugoplanowi wypadali przekonująco. A misiowaty tatuś Taeka chyba stanie od teraz generałem Nokdu
Ja w sumie nie wykluczam powrotu, ale ze świadomością, że mogę przewinąć coś, czego nie będę chciała powtórnie oglądać.
A propos skazanych na przegraną ataków jak ten na wzgórze - Koreańczycy podejmowali później mnóstwo (dla odmiany pokojowych) protestów i demonstracji. A chociaż bezlitośnie je tłumiono i ofiar było mnóstwo, wcale ich to nie powstrzymywało. Byli niesamowici, serio
Nie wiedziałam też, że w 1919 roku po zakończeniu I wojny światowej wysłali swoją delegację z petycją do Paryża, ale nikt nie chciał wziąć pod uwagę tego, że zasługują na niepodległość tak samo jak chociażby my
I taka jeszcze uwaga czy raczej myśl, bo tego jeszcze nie sprawdziłam - wydarzenia z Joseon Gunman dzieją się mniej więcej w tych samych czasach, prawda? W tym kontekście jakoś inaczej widzę powrót naszego strzelca w japońskim przebraniu, hmm. Ale muszę się upewnić, czy dobrze kojarzę, że w finale była masakra w pałacu zakończona śmiercią królowej Min, czy tylko mi się wydaje. No i mam wrażenie, że joseoński strzelec walczył później w partzantce w rodzaju wojowników sprawiedliwości właśnie
Posprawdzam to, ale nie dzisiaj - dzisiaj obadam, jak tam wypada powojskowy Kang Ha Neul
Muszę się jakoś pocieszyć po tych emocjach w Nokdu, chlip.
Admete - Śro 27 Paź, 2021 06:16
Tak, to podobne czasy.
BeeMeR - Śro 27 Paź, 2021 06:43
A u mnie wczoraj pożar i skakanie w płomienie
Smutny koniec spotkał jedną z postaci, która grabiła sobie nielicho i to u wielu osób i było dość oczywiste że prędzej czy później trafi na kogoś, kto ją tak czy inaczej kropnie.
Jest też kissu, czy raczej wallkissu, trochę lepsze niż ten pierwszy "zamieramy na chwilę z otwartymi/zamkniętymi oczami), ale powera do całowania się wzajem to oni nie mają
Co nie zmienia faktu, że Kang Ha Neul wygląda obłędnie jak się szczerzy szczęśliwy, wytrzeszcz też umie zrobić znakomity i wtedy dopiero widać, jak niesymetryczne ma oczy
W roli brata policjanta pojawił się rozwodnik z HCCC.
BeeMeR - Śro 27 Paź, 2021 07:00
W międzyczasie powolutku oglądam Kim SoonRoo.
I wiek, liczne plemienne niesnaski, wyroby z żelaza rządzą, miecze zwłaszcza, kto je ma i umie wytwarzać ten włada. Tytułowy pan dorósł i zmienił się w Ji Sunga - jest uroczy, zawadiacki, zwinny -tylko tak mu nienaturalnie błyszczą zęby że to aż niepokojące staram się nie zwracać na to uwagi, ale kiepsko mi idzie
Jego bratem przyrodnim jest przystojny pan w kretyńskiej peruce
Wrogami znane twarze w uroczych aranżacjach,
"księżniczka" indyjska właśnie przybyła z wielce bogatym i wpływowym tatusiem kupcem, chyba spróbują ją wydać za brata, ale jak jechała z portu w lektyce to powiał wiatr przeznaczenia, zwiał jej z głowy dupattę i prast przechodzącego Ji Sunga w twarz
Zachwyconam, niedaleko widać dramom do bollywoodu
Sporo innych barwnych postaci
Trzykrotka - Śro 27 Paź, 2021 07:24
BeeMer już się cieszę na oglądanie z tobą - w sensie - dzięki twoim komentarzom. Zęby walą po oczach nawet na obrazku I te kostiumy
Ta dupatta - aż się rozmarzyłam - znak to niechybny, ze wielką miłość ujrzeć ci będzie dane. Ta księżniczka to ta sama panna służąca, której swego czasu Siwon kazał zrobić kulki ryżowe i zeżarł je radośnie w bambusowym zagajniku.
BeeMeR - Śro 27 Paź, 2021 08:34
Och tak, dupatta zobowiązuje, numer stary ale jary, jednoznacznie wskazuje OTP i wielką, na pewno do czasu niemożliwą miłość
Niemniej tyle wiem, że on zostanie królem, jednocząc 12 plemion i że księżniczkę ową poślubi, więc mogę spokojnie oglądać, acz mam na względzie, że ponoć im dalej w dramę tym bardziej irracjonalnie postępują bohaterowie, żeby nie powiedzieć, że jak bezmózgi
Nic to, przekonam się sama
Mv -w pewnym momencie obraz zaczyna się trząść i jest to niekomfortowe, ale w drugiej części można odwiedzić grób królewski
https://youtu.be/BxDuBOO6y6o
Omyliłam się wyżej, to I wiek, długo przed hanbokami więc mogli w kostiumach poszaleć
Księżniczka jest wyjątkowo mało indyjska, ale przynajmniej chodzi w sari
Malowniczość dramy jest ok, plenery, klify, walki, konie, złote jajo z kosmosu
Loana - Śro 27 Paź, 2021 11:10
Ooo, nowa drama z Beemerką Już się cieszę Będę oglądała fotki, bo samej dramy to nie bardzo
Ja wczoraj przysiadłam do naprawiania kiecki i jako tło puściłam sobie drugi odcinek "That Fool" (Accidental Marriage, które polecała Beemerka, ale będę używała tego pierwszego tytułu, bo prostszy ). Pierwszy męczyłam długo, bo kilka razy do niego podchodziłam i przerywałam, jakoś się nie mogłam przekonać do pana, bo wydawał się być - sorki za słowo - debilem. Ale czytałam polecany kawałek recenzji, że początek jest ciężkawy, a ten główny to jedyny aktor, który na początku dobrze gra, to jakoś się przemogłam i obejrzałam do końca jakiś czas temu. Męczy mnie też jakość filmiku, bo jednak się wydelikaciłam na tych najnowszych produkcjach i jak jest większa pikseloza to mi mniej pasuje
I udało się, pierwszy odcinek skończony, to wczoraj w końcu puściłam drugi - a jak skończyłam szyć, to jakoś od razu obejrzałam trzeci i czwarty. W połowie piątego mąż przyszedł z pytaniem, czy nie miałam iść wcześniej spać, bo już po drugiej było... No to poszłam spać, trochę zaskoczona, że tak mnie ta historia tej dwójki wciągnęła. Bo trzeba przyznać, że im dalej tym lepiej się ich ogląda - i pan zyskuje bardzo mocno, i pani w sumie też. Cieszę się, że coś mnie wciągnęło, to będę miała co oglądać w oczekiwaniu na dramy w Porcelanowym Królu
BeeMeR - Śro 27 Paź, 2021 13:43
No, proszę,nie sądziłam że ktoś faktycznie weźmie się za Głupca i nie zrazi początkiem
Aragonte - Śro 27 Paź, 2021 15:57
Kompletnie nie mam czasu, bo pracuję, więc tylko napiszę, że obejrzałam w nocy pierwszy odcinek Kamelii i jestem zachwycona Kang Ha Neulem, uroczy jest w tej roli
Loana - Śro 27 Paź, 2021 16:19
| BeeMeR napisał/a: | No, proszę,nie sądziłam że ktoś faktycznie weźmie się za Głupca i nie zrazi początkiem |
Dobrze zareklamowałaś A ja chciałam obejrzeć jakiś fajny rom-com, więc akurat po Twoim opisie stwierdziłaś, że spróbuję tego I trafiłam, wciągnął mnie
Początek jest ciężkawy, ostrzeżenie dobrze robi, bo się człowiek nie wkurza i ogląda dalej
Swoją drogą, tak mnie wciągnęła ta drama, że przegapiłam, że pojawił się nowy odcinek "Porcelanowego Króla"! Aaaa! Myślałam, że pojawia się w poniedziałki i środy. Dzisiaj będę musiała nadrobić, ale późno wracam niestety
BeeMeR - Śro 27 Paź, 2021 17:27
| Cytat: | | jestem zachwycona Kang Ha Neulem, uroczy jest w tej roli | och, jaka jestem zdziwiona
Ale policjant załamujący też bywa jak i każda inna postać chwilami
Aragonte - Śro 27 Paź, 2021 17:45
| BeeMeR napisał/a: | Cytat:
jestem zachwycona Kang Ha Neulem, uroczy jest w tej roli
och, jaka jestem zdziwiona |
Wiedziałam, że Cię zaskoczę
Strasznie się chichrałam podczas oglądania jego wyczynów z młodości, kiedy np. zaatakował bandziora w banku i okładał go pudełkiem z jedzeniem I to jak skutecznie, o matko Nie sądziłam, że KHN potrafi być tak zabawny
Admete - Śro 27 Paź, 2021 18:11
Mam już książkę Wioli - śliczna Oglądam tez kolejny odcinek - "Jestem spychana na drugi plan!"
Aragonte - Śro 27 Paź, 2021 18:37
| Admete napisał/a: | Mam już książkę Wioli - śliczna Oglądam tez kolejny odcinek - "Jestem spychana na drugi plan!" |
Nadrobię z przyjemnością po pracy, bez względu na to, o której wyjdę, muszę się odstresować.
A książkę odbiorę chyba dopiero w sobotę
Trzykrotka - Śro 27 Paź, 2021 20:59
| Aragonte napisał/a: | jestem zachwycona Kang Ha Neulem, uroczy jest w tej roli |
Ja chętnie obejrzałabym film, w którym razem z PSJ grali mlodych policjantów - widziałam kawałki na YT, strasznie się śmiałam. Chłopak ma tę moc
Czekam na napisy do Dali i zobaczcie jaki piękny plakat znalazlam
|
|
|