To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku

BeeMeR - Śro 01 Paź, 2014 16:49

Trzykrotka, ktokolwiek, ratujcie :kwiatek:
z czego jest ta melodia w 9 minucie 11. odc MSH? Wtedy kiedy Sunbae i eee. nie pamiętam już jak jej na imię - zaczynają się zapoznawać bliżej ;)
Znam i lubię, jakiś kostiumowiec na pewno, ale nie mogę zlokalizować w głowie :mysle:
Może mi się zaraz przypomni :mysle:
Chodzi mi po głowie Gosford Park, nie wiem czy słusznie :mysle:
Nie Gosford, sprawdziłam, acz tam jest podobna melodia, niewiedza męczy mnie dalej :cry2:

Admete - Śro 01 Paź, 2014 18:26

Nie znam niestety tej melodii.
Aragonte - Śro 01 Paź, 2014 21:08

Przeglądam sobie wątek Iljimae na Scoompi, czytam wrażenia i zerkam na fotki, a fangirl ukryta gdzieś we mnie (ostatnio niezbyt głęboko :-P ) popiskuje sobie z radości :cheerleader2: a najbardziej merytoryczne stwierdzenie, jakie przychodzi mi do głowy, to:
rany, jaki Jun Ki jest śliczny :serduszkate:
http://i199.photobucket.c...iljimae12-7.jpg

Ale gwoli sprawiedliwości przyznaję, że aktor grający Shi Hoo też jest niczego sobie i ma uroczy uśmiech (którego prawie nie widać w serialu, niestety).
Tu dokumentacja:
http://i199.photobucket.c.../iljimae-26.jpg

Powinnam się chyba iść leczyć (albo na jakiś odwyk), ale raczej zapuszczę sobie dzisiaj filmik pt. The King and The Clown i pofangirluję jeszcze trochę :wink:

zooshe - Śro 01 Paź, 2014 21:11

Aragonte napisał/a:
ale raczej zapuszczę sobie dzisiaj filmik pt. The King and The Clown i pofangirluję jeszcze trochę :wink:

No przy tym to dopiero będziesz wzdychać, że śliczny jak panienka.

Aragonte - Śro 01 Paź, 2014 21:12

zooshe napisał/a:
Aragonte napisał/a:
ale raczej zapuszczę sobie dzisiaj filmik pt. The King and The Clown i pofangirluję jeszcze trochę :wink:

No przy tym to dopiero będziesz wzdychać, że śliczny jak panienka.

Wiem, wiem, widziałam zdjęcia :-P
Wyglądał jak urocza dziewczyna - w każdym razie w naszym, zachodnim pojęciu :wink:

BeeMeR - Śro 01 Paź, 2014 21:27

Aragonte napisał/a:
The King and The Clown
Mam go w plamie jak skończę Arang - a skoczę pewnie jutro, bo dziś nie wysiedzę 3 odcinków - zresztą lepiej sobie dawkować dobra :mrgreen:
Trzykrotka - Śro 01 Paź, 2014 21:42

Jaki Jun Ki młodziutki i promienny! W The King and the Clown też taki jest, śliczny jak dziewczyna :serduszkate:
Aragonte napisał/a:

Wyglądał jak urocza dziewczyna - w każdym razie w naszym, zachodnim pojęciu :wink:

No właśnie :lol: W filmie też uważany jest za pięknego jak dziewczyna i to jest jego nieszczęście...

BeeMeR napisał/a:

z czego jest ta melodia w 9 minucie 11. odc MSH? Wtedy kiedy Sunbae i eee. nie pamiętam już jak jej na imię - zaczynają się zapoznawać bliżej ;)

Trzykrotka to the resue!
Samą mnie to niemal zabiło i przypomniałam sobie jakimś cudem. To ze Spragnionych miłości, melodia przewijająca się przez cały film. Przepiękna :serce:
http://www.youtube.com/watch?v=fC7_QdLwcJw

Jestem tak zła na siebie, że dałabym sobie po gębie. Mam przetłumaczoną 12 MSH, tylko sprawdzić, poprawić, wysyłać. Ale lwią część z pośpiechu zostawiłam w pracy :wsciekla:
Przepraszam Was - albo dziś dam początek i koniec po polsku z angielskim środkiem, albo poczekajcie do jutra :kwiatek:

BeeMeR - Śro 01 Paź, 2014 21:52

Trzykrotka napisał/a:
Trzykrotka to the resue!
Samą mnie to niemal zabiło i przypomniałam sobie jakimś cudem. To ze Spragnionych miłości
Aaa, dziękuję :kwiatek:
Łaziło za mną i łaziło, wiedziałam, że kostium i pamiętałam emocjonalnie pewną gorycz ale za nic nie mogłam sobie przypomnieć.

Trzykrotka napisał/a:
12 MSH,
Ja spokojnie poczekam do jutra :kwiatek:
Co nagle - to wiadomo ;)

zooshe - Śro 01 Paź, 2014 22:03

Trzykrotka napisał/a:

Samą mnie to niemal zabiło i przypomniałam sobie jakimś cudem. To ze Spragnionych miłości, melodia przewijająca się przez cały film. Przepiękna :serce:
http://www.youtube.com/watch?v=fC7_QdLwcJw

Faktycznie to z Spragnionych miłości. Jeden z moich ukochanych filmów, a aktor w nim grający Chiu Wai Leung, był pierwszym skośnookim aktorem, który zapadł mi w pamięć na długo przed LMH. Muszę kiedyś zrobić sobie powtórkę.

BeeMeR - Śro 01 Paź, 2014 22:45

MSH 11.
Odcinek trochę mi się dłużył - albo z tego powodu zrobiłam się strasznie śpiąca albo vice versa :mysle:
Zgadzam się odnośnie głosu Tal Tala -pięknie go używa - nadałby się i do radia ;)
Twist na koniec - i zapowiedź wspólnego pomieszkiwania mnie cieszy - ciekawam jak to wyjdzie i gdzie znajdzie się dyrektor.
Trzykrotko - co Tobie nie pasuje w relacjach? :mysle:
Pięknie dziękuję za napisy :kwiatek:

Agn - Śro 01 Paź, 2014 22:58

Aragonte napisał/a:
Ja chyba się zmierzę i z Hero, i z Time Between Dog and Wolf. Nigdy nie zgadniecie, z uwagi na którego aktora :-P

Nie zgadnę w życiu. Nie będę nawet próbować, bo jeszcze się zbłaźnię... :lol:
Z tymi dramami ja też się na pewno zmierzę.
Aragonte napisał/a:
Edit: Agn, a czy po zakończeniu Two Weeks też miałaś tak jak ja, że chciałaś poznać dalsze losy Tae Sana??? Bo mnie straszliwie ciekawi, jak facet sobie dalej życie układał (i związki męsko-damskie są tu na daleeeekim planie).

I to jak zaraza! Strasznie bym chciała wiedzieć, jak mu się potem powiodło w życiu. Jaką pracę teraz będzie wykonywał? Gdzie? Jak stanie na nogi? Kiedy się skończy szum wokół jego osoby? O rany, milion pytań!
Admete napisał/a:
Mocno tragiczny w sensie losów bohaterów i chyba ma smutne zakończenia. Co nie zmienia faktu, że chciałam go obejrzeć. Gra tam ta sama aktorka, co w Gunmanie.

Zmierzę się. Będę dzielna.
Po TW mam ochotę na więcej.
Zgadnijcie, kto miał dzisiaj syndrom odstawienia...
Aragonte napisał/a:
rany, jaki Jun Ki jest śliczny :serduszkate:
http://i199.photobucket.c...iljimae12-7.jpg

A te niemerytoryczne? :twisted:
Mnie się akurat w tej wersji średnio podoba.
Aragonte napisał/a:
Powinnam się chyba iść leczyć (albo na jakiś odwyk), ale raczej zapuszczę sobie dzisiaj filmik pt. The King and The Clown i pofangirluję jeszcze trochę :wink:

Leczyć? A po co? I z czego? :P
Cytat:
Przepraszam Was - albo dziś dam początek i koniec po polsku z angielskim środkiem, albo poczekajcie do jutra :kwiatek:

To ja poczekam do jutra. I żeby mi to było ostatni raz. ;)
zooshe napisał/a:
Muszę kiedyś zrobić sobie powtórkę.

Ja też, bo już za nic nie pamiętam, co i jak. Pamiętam tylko, że mi się ten film bardzo podobał.
Zooshe, żyjesz! Podobał ci się filmik? :twisted:

Aragonte - Śro 01 Paź, 2014 23:02

Wrzucę parę gifów z Iljimae, które wpadły mi w oko na Soompi :)
Dużo wydurniającego się Jun Ki :wink:

Agn - Śro 01 Paź, 2014 23:10

Ja się tylko pochwalę, że znalazłam już Hero i Time between dog and wolf. :mrgreen:
Aragonte - Śro 01 Paź, 2014 23:12

Ja też wiem, gdzie są, nie jestem tylko pewna, z jakim sosem :wink:
Agn - Śro 01 Paź, 2014 23:15

Jedno z polskim (jedzenie już, że tak powiem, polane sosikiem permanentnie - nie da się zeskrobać), drugie chyba z angielskim (trzeba sobie polać).

PS Zmieniając temat - właśnie podziwiam fotki CSW z jakiegoś eventu. Ma torbę, którą niekoniecznie wręczyłabym facetowi, i fajne spodnie. I zgrabny jest jak pierun... :serce:

PPS I uruchamiam MSH nr 11 - no tak, powtórka z piosenek. Wolę chyba jednak Tal Tala - jego występ był pełen seksu i wystrzałowy. Sunbae śpiewa jakieś smęty.
Tal Tal, nie poddawaj się, chłopie! Walcz!!!

Aragonte - Śro 01 Paź, 2014 23:23

Agn napisał/a:
Jedno z polskim (jedzenie już, że tak powiem, polane sosikiem permanentnie - nie da się zeskrobać), drugie chyba z angielskim (trzeba sobie polać).

Dałabyś namiar na to z polskim sosem? :kwiatek:

Agn napisał/a:
PS Zmieniając temat - właśnie podziwiam fotki CSW z jakiegoś eventu. Ma torbę, którą niekoniecznie wręczyłabym facetowi, i fajne spodnie. I zgrabny jest jak pierun... :serce:

Znaczy się jak zwykle :wink:

Agn - Śro 01 Paź, 2014 23:24

Aragonte napisał/a:
Dałabyś namiar na to z polskim sosem? :kwiatek:

Privy-weevi. :D
Aragonte napisał/a:
Znaczy się jak zwykle :wink:

Też prawda. :serce2:

Oglądam MSH. Kilka refleksji nienajwyższych lotów.
Sang Hyo ma interesujący manicure. Ponadto widzę, że jest nowy trend w malowaniu ust (na zewnątrz wyraźnie jaśniejsze, wewnątrz ciemniejsze, ale zbliżone do naturalnego koloru).
I tak między nami - dyrektor wrócił do niej, by jej coś ważnego powiedzieć i chce zostać na noc - rany, jak ona fantastycznie wyglądała w tej czerwieni! Co za figura, pozazdrościć! Wąska talia, wyraźna linia bioder, piękne nogi... nienawidzę jej. ;) I ten ciuch jeszcze to podkreśla.

Trzykrotka - Czw 02 Paź, 2014 00:04

A zdjęcia CSW? Już się trochę stęskniłam za seksownym ajusshim :serduszkate:

BeeMeR napisał/a:
MSH 11.

Zgadzam się odnośnie głosu Tal Tala -pięknie go używa - nadałby się i do radia ;)

Jak w 12 od jej w pewnym momencie zaczyna mruczeć jakieś słodkie słówka do ucha, to przysięgam - miałam miękkie kolana.

Jeszcze raz sorki za napisy - postaram się wrzucić w miarę wcześnie.

BeeMeR napisał/a:

Trzykrotko - co Tobie nie pasuje w relacjach? :

Otóż (*Trzykrotka wsiada na ulubionego konika pt: "relacje) nie podoba mi się, że panowie robią się zaborczy w stosunku do NSH w sposób niefajny. Zgrzytnął mi juz w 10 tekst Tal Tala oddaj mi ją, Jo Sung Gyum. Bo ona to co? Prezent? Paczka? Zabawka? Gdyby powiedział Nam Sang Hyo, wróć do mnie - byłoby bardzo dobrze.
Dyrektor bywa wręcz groźny - ona się przy nim jąka, spuszcza oczy, nie umie wysłowić. W 12 jest scena pokazowa pt: jak rozmawiać z dyrektorem Jo, żeby mieć ostatnie slowo - gdyby ona tak umiała... Ale przy nim z zalotnej, ślicznej, pewnej siebie kobiety robi się mały króliczek.
Po 12 (zresztą uroczy odcinek, bardzo zabawny momentami) będzie to widać: Tal Tal to dzieciak, choć szczerze zakochany - on jest dla niej mentalnie za młody, dyrektor - za dorosły i zbyt wyrafinowany.

A to, co Agn pisze o niej w czerwonym stroju domowym, to sama prawda. Posiniałam z zazdrości na widok jej figury, nóg, biustu :szacuneczek:

:kwiatek: Koleżanki od Jun Ki - będzie szansa na jakąś wymianę dóbr na własnym podesłanym sprzęcie? :kwiatek:
Na gifku wrzuconym przez Aragonte, on się bije z komisarzem Oczko! :banan:

Agn - Czw 02 Paź, 2014 00:24

Cytat:
A zdjęcia CSW? Już się trochę stęskniłam za seksownym ajusshim :serduszkate:

A ktoś naprawdę chce?
Spoiler:

Chyba ciapeńkę nabrał ciała, co mnie akurat szczególnie nie martwi. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Jak w 12 od jej w pewnym momencie zaczyna mruczeć jakieś słodkie słówka do ucha, to przysięgam - miałam miękkie kolana.

Oh my! *siada na wszelki wypadek na samą myśl*
Chwilowo oglądam 11-tkę - też mi się ciapeńkę dłuży. Choć zagęszczenie podejrzeń, podoba mi się bardzo. :)
Cytat:

Spokojnie - jeśli nie MSH, to dorobek Jun Ki wypełni nam pustkę. :D
I tak doceniam, że tłumaczysz nie dość, że szybko, to jeszcze fantastycznie.
Trzykrotka napisał/a:
A to, co Agn pisze o niej w czerwonym stroju domowym, to sama prawda. Posiniałam z zazdrości na widok jej figury, nóg, biustu :szacuneczek:

Ja tak samo - cud-kobieta. Nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze z taką figurą - to nie fair, no!!!
Na pewno ma podły charakter...
:P
Trzykrotka napisał/a:
Koleżanki od Jun Ki - będzie szansa na jakąś wymianę dóbr na własnym podesłanym sprzęcie? :kwiatek:

Jak już coco jumbo Hero i Time between..., to wiesz - kein problem. :D
Trzykrotka napisał/a:

Faktycznie, to on!

Aragonte - Czw 02 Paź, 2014 00:57

Trzykrotka napisał/a:
:kwiatek: Koleżanki od Jun Ki - będzie szansa na jakąś wymianę dóbr na własnym podesłanym sprzęcie? :kwiatek:

No pewnie :D Podzięlę się tym, co mam i będę miała :)

Trzykrotka napisał/a:

Komisarz Oczko to ten okazały pan z zarostem? :mysle: Pytam, bo na pewno nie kojarzę :wink: Dla mnie to zreformowany ex-zabójca, który szkolił Iljimae w sztukach walki :wink:

Ooo, jaki fajny ajussi w spoilerze :serce:

Admete - Czw 02 Paź, 2014 08:09

Aragonte ze mną się też podziel, choć ja to chyba na emeryturze będę oglądać.
BeeMeR - Czw 02 Paź, 2014 08:46

Agn napisał/a:
właśnie podziwiam fotki CSW z jakiegoś eventu. Ma torbę, którą niekoniecznie wręczyłabym facetowi, i fajne spodnie. I zgrabny jest jak pierun... :serce:
Czy ja za każdym razem muszę prosić o ilustrację? :kwiatek: Ok - to proszę :kwiatek:
I od razu dziękuję jak doczytałam spoiler :kwiatek:

Agn napisał/a:
no tak, powtórka z piosenek. Wolę chyba jednak Tal Tala - jego występ był pełen seksu i wystrzałowy. Sunbae śpiewa jakieś smęty.
Występ Tal Tala był z serca (i podpowiedzi PR), urok występu Sunbae płynie nie z jakości występu, ale przemożenia zahamowań, o czym ona wiedziała więc zrobiła maślane oczy.
Głos Tal Tala jest cudny - jakich on tonów i intonacji używa, kiedy udaje aktora :serduszkate:

Trzykrotka napisał/a:
Nawet się nie wygłupiaj przepraszaniem - czekanie jest też przyjemnością :kwiatki_wyciaga:
Jak się wie że się coś dostanie rychło ;) .
Co do "oddaj mi ją" to typowy dramowy tekst - głupi, bo przecież - no właśnie - nie chodzi o rzecz, którą można przekazać z rąk do rąk. Pewnie w domyśle jest "zrezygnuj z niej, przestań adorować starać się itp" ale brzmi jak brzmi.

Trzykrotka - Czw 02 Paź, 2014 09:01

BeeMeR napisał/a:

Co do "oddaj mi ją" to typowy dramowy tekst - głupi, bo przecież - no właśnie - nie chodzi o rzecz, którą można przekazać z rąk do rąk. Pewnie w domyśle jest "zrezygnuj z niej, przestań adorować starać się itp" ale brzmi jak brzmi.

No tak, jeśli byłoby tylko to, to nawet łyknęłabym tę sytuację, choć jednak pan nie powinien mówić tak do drugiego pana w obecności pani, o którą chodzi. Ona miała zdolność samostanowienia.
Spoiler:
Na koniec 12 oni ją szarpią za ręce każdy w swoją stronę :frustracja: To już mi zapachniało Young Do i Tanem.

Do końca 4 odcinki - ciekawa jestem, czy krąg podejrzanych wyjdzie poza obu dyrektorów z ich pomagierami: Simonem i panem Cha. Podejrzewam, że jeszcze niejedno czai się za rogiem.

Tak, z gifaka z Iljimae ten zarośnięty ajusshi walczący z Jun Ki na patyki to przecudny inspektor z My Secret Hotel, który do podejrzanych i ładnych pań puszcza oczko :wink:

Z nowinek: PSH napisała już podobno na twitterze, że zaczęli kręcić Pinokia (tę dramę o dziennikarzach, z nią i Wielkoustym Brzydactwem) - premiera w listopadzie, po dramie z Rauinem i Krystal, która niedawno się zaczęła. A na razie wręczono doroczne nagrody dramowe. Większość zagarnął Koszmit :oklaski:

http://www.dramabeans.com...a-drama-awards/
Miło choćby na kiecki popatrzeć, ale na zwycięzców również

BeeMeR - Czw 02 Paź, 2014 09:15

ad spoiler:
:frustracja:

Trzykrotka napisał/a:
Większość zagarnął Koszmit :oklaski:
Tego byłam dziwnie pewna ;)

Shin Sung-rok, everybody’s favorite murderous villain (You From Another Star), won the “Hot Star” award. Yes, he is. :mrgreen:
Ze znajomych mi jeszcze Kanemaru z JG :serduszkate: acz moim skromnym zdaniem on głównie przystojnie wyglądał ;)
i szwagier Koszmita dostali nagrody :oklaski:

I jeszcze poranny kącik Junki: :mrgreen:
Chłopięce gify i zdjęcia Junki to do mnie nie wszystkie przemawiają, ale uśmiech ma piękny - szkoda, że go skąpi w późniejszych dramach - ech, ta sama sprawa co w przypadku LMH :mysle:

Tak narzekałam na wątek romansowy w Gunmanie, a tu dwa ładne teledyski, które przeczą moim zrzędom: :mrgreen:

1.z pierwszych czterech odcinków:
http://www.youtube.com/watch?v=IEkjjKKsrF8

2. z całości - niby brak spoilerowych spoilerów, same całusy, hugi, wspólne ucieczki itp.
Bardzo mi się podoba chropawy głos :serduszkate:
http://www.youtube.com/watch?v=TQ9ZBy69xP0

Jeszcze by mi się nadał taki gdzie Junki jeździ na koniu, strzela itp. ale coś nie mogę znaleźć - same romansowe :roll:

edit:
3. mam! Niby latające spoilery JG, nawet dosłownie ;) , ale głównie to się pięknie biją :mrgreen: :oklaski: I tak pocięte sceny, że trudno spamiętać kto co a już na pewno nie dlaczego.
Jakby się ktoś zastanawiał czy oglądać Gunmana to polecam poniższy filmik: :mrgreen:
I może któryś z powyższych ;)
http://www.youtube.com/watch?v=k4dZ46YHBwI

Trzykrotka - Czw 02 Paź, 2014 09:57

Jakie ładne te filmiki! Już wczoraj sobie myślałam, że po koniecznej przerwie na MSH z przyjemnością wrócę do Gunmama.
Tutaj też ciekawe: para z JG we wcieleniu sprzed 7 lat, czyli Time Between Wolf and Dog
http://www.youtube.com/watch?v=ChjZ6fqnrnQ

Jaki Jun Ki! :serduszkate: Chcę to zobaczyć :excited:

BeeMeR napisał/a:

Ze znajomych mi jeszcze Kanemaru z JG :serduszkate: acz moim skromnym zdaniem on głównie przystojnie wyglądał ;)

Napisali, że to po raz pierwszy przyznana nagroda dla aktora zagranicznego w koreańskiej dramie :oklaski:
I jeszcze nagrodę dostał ten zawadiacki młodziak, który grał prawie-brata Żabula w YAAS, syn Baby z Torbą :oklaski: