Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
praedzio - Nie 09 Maj, 2010 22:57
Tzn. co? Oglądasz i nie wierzysz w to, co oglądasz? Zawieszać niewiarę - znaczy wierzyć.
Admete - Pon 10 Maj, 2010 06:53
W trakcie oglądania trzeba na czas oglądania uznać, że w obrębie serialu/filmu wydarzenia są prawdopodobne. W V ciągle myślę - już dawno powinni wszystkich wyłapać oraz - no jasne jaszczurki mieszczą się w skórze ludzi Jak dla mnie pomysł jest niedopracowany - mogli wymyslic obcych podobnych do nas, różniących się jednym elementem, coś jak Cyloni. Poza tym ten cały ruch oporu jest niedopracowany, nie mogę przestać mysleć o tym, że to nie ma prawa funkcjonowac. jak widać, większy problem dotyczy wcale nie samego watku fantastycznego, tylko - powiedzmy - realistycznego.
Basiu ja mam trochę inne podejście do rzecz, które oglądam/czytam - owszem traktuję je rozrywkowo, ale dotatkowo muszą mieć jakiś element, dla którego warto je oglądać/czytać. Coś, co mnie zaintryguje, spodoba się i na dodatek nie moga mnie irytować. Kuriozów nie oglądam - nie czytam Taki Zmierzch już podpada pod kuriozum.
BeeMeR - Pon 10 Maj, 2010 08:48
| Admete napisał/a: | | W trakcie oglądania trzeba na czas oglądania uznać, że w obrębie serialu/filmu wydarzenia są prawdopodobne. | Toż mi o to samo chodziło, choć może odmiennie spojrzałam na sprawę - ja na czas oglądania/czytania przymykam oko na to, w co wierzę i nie wierzę i przyjmuję stworzony świat z całym dobrodziejstwem inwentarza, ciesząc się wszystkim co mnie w tym świecie cieszy, niezależnie od tego, jak bardzo bzdurne mi się cośtam wydaje (świecące w słonku wampiry, Xmen-y, polowania na wściekły rój pszczół, Wróżkę Zębuszkę itp. ). W czasie oglądania to nie ma znaczenia - aczkolwiek wolę, jeśli dany świat jest konsekwentny i spójny.
Jednocześnie ja kurioza też lubię - o ile mnie bawią
A ja mam spory poziom tolerancji na bzdury
Admete - Pon 10 Maj, 2010 15:04
| Cytat: | | W czasie oglądania to nie ma znaczenia - aczkolwiek wolę, jeśli dany świat jest konsekwentny i spójny. |
V takiej spójności jednak z mojego punktu widzenia brakuje. No i jakoś mi nie podszedł do końca.
BeeMeR - Pon 10 Maj, 2010 15:31
Póki co mi to nie przeszkadza - a więcej, coraz bardziej podoba mi się postać - eee... jak mu tam, tego gościa:
Muszę nadmienić, że mój kolega był bardzo pod wrażeniem tej sceny (cytat: "bez kagańca bym jej do łóżka nie wpuścił" )
praedzio - Pon 10 Maj, 2010 15:52
Alicja - Pon 10 Maj, 2010 20:44
| BeeMeR napisał/a: | | Wróżkę Zębuszkę |
będziesz mogła to sprawdzić, bo mamy już film z Wróżką Zębuszką
a raczej Wróżu Zębowym
aneby - Pon 10 Maj, 2010 20:50
A kto zacz, ten Wróż Zębowy ?
Alicja - Pon 10 Maj, 2010 21:01
nie wiem, nie oglądałam, ale dziwnie wyglada
http://www.filmweb.pl/f38...B3%C5%BCka,2010
BeeMeR - Wto 11 Maj, 2010 09:08
Oglądałam kiedyś film o Wróżku Zębuszku (nie ten z 2010) - sam film taki se przeciętny thriller, ale szalenie przystojny facet tam grał
Nie pamiętam szczegółów, tytułu ani nazwiska, może moja Siostra coś pamięta
Admete - Sob 15 Maj, 2010 23:51
Kolejny dobry odcinek FF. Ten serial ma niezły scenariusz, ciekawe postacie i świetnych aktorów. Szkoda, że Amerykanie go nie docenili. Z drugiej strony, jeśli nie będzie kolejnego sezonu, to przynajmniej dostaniemy jeden - skondensowany i ciekawy.
Alicja - Wto 18 Maj, 2010 20:58
też czekam niecierpliwie na każdy kolejny odcinek
Admete - Nie 23 Maj, 2010 19:36
Znów będe narzekać, że mi FF likwidują - przywiązałam się do bohaterów - Marka, janice, Demetriego, nawet do tych bardziej dwuznacznych...I historia się pieknie rozwinęła, popatrzeć było na kogo, dużo panów w garniturach
praedzio - Nie 23 Maj, 2010 19:43
E, zaraz... Jak to likwidują?
Admete - Nie 23 Maj, 2010 19:52
Tylko ten jeden sezon będzie. Strasznie mi żal.
aneby - Nie 23 Maj, 2010 19:57
Ale ostatni odc jest za tydzień ?
A odnośnie odc. z tego tygodnia - jak Mark mógł się tak poddać bez walki ? Z pełną świadomością dąży do wypełnienia swojej wizji ...
Caitriona - Nie 23 Maj, 2010 19:59
Kurczę, ja też polubiłam te serial. Był ciekawy, z interesującymi bohaterami. Cholerka
Admete - Nie 23 Maj, 2010 20:00
| Cytat: | | A odnośnie odc. z tego tygodnia - jak Mark mógł się tak poddać bez walki ? Z pełną świadomością dąży do wypełnienia swojej wizji ... |
Ale jaki przystojny taki załamany I nie podda się, bo widziałąm już zwiastun ostatniego odcinka
aneby - Nie 23 Maj, 2010 20:06
Jeżeli faktycznie będzie tylko jeden sezon, myślę, ze zakończy się mocnym akcentem.
I już się nie mogę doczekać
Admete - Nie 23 Maj, 2010 20:13
Mają większośc rzeczy wyjasnić, bo byli przygotowani na taką ewentualność.
praedzio - Nie 23 Maj, 2010 20:17
No, cóż, kiedy przypomnę sobie nasze utyskiwania na początku serialu, że podobny do Lostów, że dobrze by było, gdyby skończono na jednym sezonie... Łatwo mi tak mówić, bom strasznie zapóźniona w serialu.
Admete - Nie 23 Maj, 2010 20:46
Potem odeszli od Lostów - dużo lepszy ten serial,a Lostów natrzaskali niepotrzenie az tyle... Mam tylko nadzieję, że historię jakoś sensownie zamkną.
Alicja - Pon 24 Maj, 2010 21:03
| Admete napisał/a: | | Mam tylko nadzieję, że historię jakoś sensownie zamkną. |
którą bo Lost juz sie nie da sensonie zamknąć. Oglądam go dalej z zaciśniętmi zębami w stylu - nie poddam się tak latwo i zobaczę o co tak naprawdę chodziło
bardzo żałuję, że FF zakończy się na 1 sezonie, serial miał potencjał, mógł być sensownie pociągnięty
Admete - Pon 24 Maj, 2010 21:08
Miałam na mysli FF - jak zakończono Losta? Tak pytam, z babskiej ciekawości
Alicja - Śro 26 Maj, 2010 23:13
| Admete napisał/a: | | Miałam na mysli FF |
wiem, ale nie mogłam sobie darowac wzmianki o Lost
nie dotarłam jeszcze do końcówki Lostów
|
|
|