Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 15:15
Apage, żaden blond
rudawy to też nie moja bajka ale myślę, że zaraz przestanę go zauważać
Ładnie mu - na melancholijnie też
Nie jest to najszybsza drama świata (prawie połowa a trzecia para dopiero się sobie przedstawiła z imienia ) ale wciąż przyjemne mi się ogląda.
Aragonte - Pon 07 Gru, 2020 15:17
| BeeMeR napisał/a: | Nie jest to najszybsza drama świata (prawie połowa a trzecia para dopiero się sobie przedstawiła z imienia ) ale wciąż przyjemne mi się ogląda. |
Wspominam ją jako niepochopną, ale naprawdę sympatyczną. No i JJS serio mi się tam podobał
I wtedy to ja musiałam sama do siebie gadać, mam wrażenie - no, może Trzykrotka czasem coś skomentowała, bo obie oglądałyśmy wtedy JI.
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 16:19
Ja na pewno czytałam na bieżąco, ale oczywiście niewiele pamiętałam oprócz ogólnych wrażeń, że długie i sympatyczne - i że IU z JJS dobrze wypadają razem - co potwierdzam, mają świetną dynamikę, trochę przypominającą tą z Duszki na wczesnym etapie radosnego, lekkiego flirciarstwa - bo do sarang tu jeszcze będę musiała poczekać wraz z głównymi lata świetlne mam wrażenie
Różnica wieku też dobrze gra, bo ogólny rys ma cokolwiek z Pigmaliona, w końcu pan próbuje tworzyć, nową, lepszą wersję młodziutkiej aktoreczki (ale zakochuje się w jej pierwotnej wersji a nie swoim tworze) choć początkowo bardziej to mi się Niebezpieczne Związki skojarzyły w kwestii zakładu o urobienie niewinnej duszyczki - oczywiście to dość dalekie skojarzenie bo dramaland rzecz jasna poprzerabiał wszystko po swojemu
Trzykrotka zerkałaś na dramę czy za długa żeby próbować?
I chyba oglądałaś Hospital z JJS, warto?
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 16:31
| Aragonte napisał/a: | | Ja też się zgadzam, że JJS nie jest z tych najprzystojniejszych, ale robi taki użytek z oczu i całej reszty, że wypada świetnie jako amant. | Tak, oczy i ciałokształt działają mu bez zarzutu - no, chyba, że ma się potykać o własne nogi jak to ładnie zostało zebrane w tym mv - no ale wielce dramalandowe ratowanie przed rozpędzonym rowerzystą też jest
https://www.youtube.com/w...s&start_radio=1
Nawiasem, Trash też tu potrafi narobić niezłego bałaganu przy najstarszej siostrze która mu się podoba i jego postać jest sympatyczna, ale JJS ma zdecydowanie więcej wdzięku
Admete - Pon 07 Gru, 2020 16:43
| BeeMeR napisał/a: | | I chyba oglądałaś Hospital z JJS, warto? |
Hospital Playlist? Tez oglądałam, bardzo fajne. Na Netfixie jest obecnie. Mnie sie on bardzo podbał w Nokdu Flower.
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 17:33
Nie jest wykluczone, że do Nokdu też dojrzeję w swoim czasie - na razie prawie się już stęskniłam za Emperorem i co wieczór się zastanawiam czy mam ochotę na akcję w pięknych plenerach czy operę mydlaną z uroczym acz bynajmniej nie pozbawionym wad ceo no i regularnie wygrywa mistrz wyparcia własnych emocji
Widziałam już JJS na segukowo w czymś, ale mnie nie zachwycił - chyba w jakimś filmie zamachowym, może tym z Hyun Binem - ale to nie był dobry film.
Admete - Pon 07 Gru, 2020 18:11
A ja się świetnie bawię podczas oglądania The Uncanny Counter. Serial ma wszystko, czego brakowało w drugiej połowie Liskowi. Bohaterów, którym się kibicuje. No i nie ma żadnej miłości ani myłości Jest trochę mocniejsze niż Mistic Pop Up Bar, bo to produkcja OCN. Ma też trafioną obsadę. Tak sobie ostatnio pomyślałam, że jak jakiś idol/idolka już muszą grać, a talentu nie mają ( bo są przecież utalentowani także ), to powinni produkować zupełnie osobne dramy z nimi tylko. Cała obsada to idole, reklama i product placement co pięć minut i problem z głowy. Fani by oglądali, a reszta świata miałaby spokój i mogła oglądać aktorów
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 18:12
| Cytat: | | Tak sobie ostatnio pomyślałam, że jak jakiś idol/idolka już muszą grać, a talentu nie mają ( bo są przecież utalentowani także ), to powinni produkować zupełnie osobne dramy z nimi tylko. Cała obsada to idole, reklama i product placement co pięć minut i problem z głowy. Fani by oglądali, a reszta świata miałaby spokój i mogła oglądać aktorów | Popieram
Ale to by nie przeszło - kto by to oglądał
Dlatego mieszają drewnianego idola z aktorkami które umieją grać i idolki z aktorami
Admete - Pon 07 Gru, 2020 18:15
Wyobraź sobie jakie by były wojny fanek Jak to kto by oglądał? Fanki
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 18:29
Tak, wojny by były z producentami - "Jak to, nasz misio niby nie umie grać? Do abordażu!"
Oni się już nauczyli po dramach jak Dream High że nie można obsadzać dwójki idoli w głównych rolach bo drewno z drewnem nie wypali za choinkę - ale wystarczy zamienić jeden obiekt na kogoś, kto umie zagrać emocje i od razu atrakcyjność dramy skacze - i dlatego wciskają nam tu i ówdzie takie mieszane pary No i żeby nas irytować ale kasę zarobić
Matko kochana jaki ten ceo uparty jak osioł - jak go wywalają drzwiami to włazi oknem (tj. zaprasza pannę a to na obiad a to ją podwiezie) - no ale inaczej niczego by nie osiągnął na polu zawodowym zwłaszcza. A przy tym jest jednym kłębkiem zakłopotania i niepewności siebie - nie wiem jak JJS to łączy w jednej postaci ale robi to doskonale Cudny jest
Aragonte - Pon 07 Gru, 2020 18:34
| BeeMeR napisał/a: | Matko kochana jaki ten ceo uparty jak osioł - jak go wywalają drzwiami to włazi oknem (tj. zaprasza pannę a to na obiad a to ją podwiezie) - no ale inaczej niczego by nie osiągnął na polu zawodowym zwłaszcza. A przy tym jest jednym kłębkiem zakłopotania i niepewności siebie - nie wiem jak JJS to doskonale łączy w jednej postaci ale robi to doskonale Cudny jest |
Moja ty
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 18:39
No to piąteczka
A odkąd ściął i zaczesał włosy to już w ogóle jest do zakochania się
Aragonte - Pon 07 Gru, 2020 18:46
| BeeMeR napisał/a: | A odkąd ściął i zaczesał włosy to już w ogóle jest do zakochania się |
Ależ oszywiście
Nie pamiętam mnóstwa detali tej dramy, ale ogólne zauroczenie panem jak najbardziej
Admete - Pon 07 Gru, 2020 19:24
To wklejcie jakieś mv
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 20:05
Tu śpiewa JJS (jeszcze do tego nie doszłam, ale co tam )
https://www.youtube.com/watch?v=2wiNg-EJ1Pg
Tu śpiewa IU - ona ma bardzo ładną barwę głosu
(do tego tym bardziej nie dotarłam ale nie mam z tym problemu )
https://www.youtube.com/watch?v=1mZ1ScevNyg
Tu śpiewają w duecie, IU & JJS
https://www.youtube.com/watch?v=F1XtWCZl_7w
A to po prostu mv (nie powiem, czekam na ten wspólny nocleg ):
https://www.youtube.com/watch?v=Cu8VNyOS0oU
Admete - Pon 07 Gru, 2020 21:28
To ostatnie najbardziej mi się podoba - JJS przeuroczy Dramę napisała ta sama osoba, która była scenarzystką Marriage Contract. To ostatnie bardzo mi się podobało. Oglądałam dwa razy i za każdym razem się wzruszałam mocno. Szkoda, że ma aż 50 odcinków, bo pewnie jest całkiem dobrze napisana.
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 22:00
| Cytat: | | pewnie jest całkiem dobrze napisana. | A jest - i zagrana nieźle - tylko nieco niepochopnie się rozwija i melodramatu ma niemało
Mnie się też podoba przedostatnie mv, zabawne jest.
A tu wszystkie trzy pary:
https://www.youtube.com/watch?v=R0txnxPI710
BeeMeR - Wto 08 Gru, 2020 08:17
ja tu tylko wrzucę i znikam (lekcje nadciągają)
BeeMeR - Wto 08 Gru, 2020 21:05
Znów będę gadała do siebie
Drama utonęła w pleple i melo - dwie matki walczące o wpływy u córuni już mi bokiem wychodzą, ziew. Przewijam.
Ale JJS jako zazdrość wcielona - w kinie i na wyjeździe jest cudny - i to nie pierwszy raz A właściwie nie ostatni
Pięknie wybombił randkę kumpla z panną wpraszając im się na trzeciego, piękną dostał zemstę w postaci odebranego telefonu z pociągu sugerującego jakoby kumpel jechał z panną sam na sam na odludzie i planowali wrócić następnego dnia - należało mu się trochę
a przede wszystkim piękna "randka" pociągowa - jakby bieszczadzką ciuchcią jechali, ślicznie też dziewczynie powiedział, że jest śliczna - przynajmniej w jego oczach - i zdechły humor jej poprawił. No i ostatecznie wsparł w konfrontacji z aktorką - oj, bardzo się cieszę że ją i narzucany przez nią film spławili
Trash zaś miał sympatyczne drugie zajęcia odprężająco-terapeutyczne z najstarszą siostrą
Admete - Wto 08 Gru, 2020 21:08
U mnie Kairos i Awaken. To drugie nie ma może wiele wspólnego z rzeczywistością, ale tak mi się dobrze patrzy na Namgoonga, że co tam...Ciekawą ma postać, niejednoznaczną. Podoba mi się także postać Jamie - policjantki z Ameryki, ale pochodzącej z Korei.
Admete - Śro 09 Gru, 2020 09:09
https://www.soompi.com/ar...istorical-drama
Mam zamiar oglądać.
BeeMeR - Śro 09 Gru, 2020 10:33
To koniecznie zdaj relację
Trzykrotka - Śro 09 Gru, 2020 10:59
Dobry temat. Tylko nie wiem czy to chłopię to dobry wybór na śledczego. Nie mam do niego przekonania.
Admete - Śro 09 Gru, 2020 11:22
Lubię aktora, który gra sługę
Trzykrotka - Czw 10 Gru, 2020 08:31
O tak Tak zwany Spoko Gościu. Jeden z najkomiczniejszych aktorów koreańskich, ale na serio - z tego co Admete mówi - też potrafi grać. Ile ja sie przy nim uśmiałam w Waikiki!
Popróbuję tej dramy. Bardziej mnie interesuje niż nadchodzący komediowy fusion seguk z baletnicą z Ostatniej misji anioła.
|
|
|