To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...

Agn - Nie 10 Gru, 2017 07:24

Trzykrotka napisał/a:
Mówicie, że oglądamy AM 1994?

Zdobyłam i wrzuciłam, gdzie trzeba. Myślę, że za jakiś czas możemy spróbować z oglądaniem. Ciekawa jestem, czy mnie wciągnie tak samo jak R88.

Aragonte - Nie 10 Gru, 2017 09:14

Admete napisał/a:
Ja dziś oglądam 17 :) Jestem zahartowana ;)

Ja pewnie też, ale chcę miec w odwodzie ostatni odcinek, nawet w surowej wersji :wink:

Widzę, że na Soompi chwalą SSH za grę aktorską, a nie zawsze tak było. Najwyraźniej Black to jego rola i dobrze się w niej odnajduje.

Jakieś fotki z finału:
https://forums.soompi.com...141352cc5d31089

BTW widziałam też takie selfie z parą aktorów, SSH i Go Arą, a pod spodem komentarz "och, więc dostaniemy szczęśliwe zakończenie". Tiaaaaa :wink:

BTW muszę przyznac, że pisac ta scenarzystka umie - tak zaplątanej historii dawno nie oglądałam. Oby końcówka była satysfakcjonująca :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki:

Edit:https://www.instagram.com/p/Bcg6vyGj6b7/?taken-by=honeyhoney1005
a zdjęcia są różne, np. takie:
https://www.instagram.com...=honeyhoney1005

To mi się kojarzy z powrotem Blacka do Zaświatów (Black ma nawet numer GR, 420):

Admete - Nie 10 Gru, 2017 10:37

To z pistoletem to z 17 odcinka. Ja za chwilę zacznę oglądać 17. Na tym ostatnim ma rzeczywiście nowy numer, ale wygląd Moo Ganga.
Aragonte - Nie 10 Gru, 2017 10:42

To prawda, wygląda jak nasz dobrze znany Black :wink:
A może to MG jako Grim Reaper, a nie Black???

A propos dram pod wyszywanie/prasowanie - Black nie podpada pod tę kategorię, jak to ktoś stwierdził na DB, za dużo można zgubic z porozrzucanych puzzli :wink:

Cytat:
Watching this show makes u vigilant of the minute details which could be a missing piece for future episodes. I used to cook, eat, wash dishes all at the same time while watching a drama as I feel Im wasting so much time doing one thing at a time. But with this drama I cannot do so. one blink of an eye and you'l lose alot of details. but even i opened my eyes very big while watching i still cannot grasp everything i need to re watch and connect the missing dots and it was really fun.

Admete - Nie 10 Gru, 2017 11:21

Dlatego nawet dwa pierwsze odcinki trzeba oglądać :wink:
Aragonte - Nie 10 Gru, 2017 11:27

Admete napisał/a:
Dlatego nawet dwa pierwsze odcinki trzeba oglądać :wink:

Wiesz co, one nie są takie złe (pomijam pewne sceny, które były na krawędzi dobrego smaku :-P ), tylko strasznie chaotyczne. A pewne sceny pokazane wtedy na początku wyjaśniają się w sumie dopiero w końcu dramy (jak to, kto przeszukiwał mieszkanie Ha Ram - jednak nie jest ojczym). No i przydałoby się wcześniej wprowadzic naszego Grim Reapera :wink: Wtedy pewnie od razu złapałabym haczyk, bo strasznie mi się spodobał ten grimmowo-supernaturalno-potterowy klimat :mrgreen:

i czarny humor :mrgreen: Admete, widzisz tutaj, jak ten GR po lewej się trzęsie ze śmiechu?

Oj, Black jako postac (nawet jeśli zakończenie dramy mnie rozczaruje albo rozzłości) na pewno dostanie ode mnie Oskę, tylko jeszcze nie wiem, jaką kategorię dla niego obmyślic :wink:

Admete - Nie 10 Gru, 2017 11:39

Na pewno coś wymyślisz :wink: Ja się zabieram za 17. Jestem po 3 odcinku Untouchable. Podoba mi się bardzo ten serial. Tyle ciekawych zarówno męskich jak kobiecych. Intryga, uczucia, akcja. Aktorzy świetne dobrani. Mniam :wink:
BeeMeR - Nie 10 Gru, 2017 11:42

Ja sobie sukcesywnie oglądam IRY - mój szczwany plan pozbycia się policjantki spalił na panewce... :czekam2: Że też on musiał zmienić zdanie... :bejsbol:
Ech, no chyba dawno żadna drama nie wzbudziła we mnie takiej krwiożerczej potrzeby :P
Chyba podkarmiam nie tego wilka co potrzeba ;)
Boguś na pewno - coraz to mroczniejszą stronę swojej postaci pokazuje - już się naprawdę trudno łudzić co do niego... Ale gra bardzo dobrze :oklaski:

Aragonte - Nie 10 Gru, 2017 11:47

BeeMeR napisał/a:
Chyba podkarmiam nie tego wilka co potrzeba

No chyba tak :-P Który odcinek IRY oglądasz?

BeeMeR - Nie 10 Gru, 2017 11:51

Aktualnie AM88 3 - taniec chłopców na wyjeździe :zawstydzona2:
Ale wczoraj skończyłam 9 - panna z team leaderem bada czarną furgonetkę i wpadli w kłopoty - kolejna szansa przejdzie mi koło nosa jak mniemam ;)

Aragonte - Nie 10 Gru, 2017 11:57

Nic nie powiem! :mrgreen: wystarczy, że zaspoilerowałam za bardzo Blacka :wink:

Hmm, gdzieś widziałam filmik z dłuższym początkiem trzeciego odcinka, pokazującym, jak 444 przybierał swój kształt, ale zgubiłam :mysle:

Admete - Nie 10 Gru, 2017 13:23

Tutaj chyba wklejałaś. Obejrzałam 17 odcinek, jaki on jest strasznie smutny...
Aragonte - Nie 10 Gru, 2017 14:23

Ja nie oglądałam jeszcze, ale wiem, co masz na myśli :cry2: :cry2:
Admete - Nie 10 Gru, 2017 14:58

Fotki obsady z przyjęcia po zakończeniu serialu:

Aragonte - Nie 10 Gru, 2017 15:01

Widzę, że tytuł zobowiązuje - wszyscy w czerni :wink:
Ciekawe, kiedy będą jakieś spoilery na Soompi już z finałowego odcinka.

Edit: aj, już są scenki. Boję się zaglądac :boisie:

Podejrzałam tylko fotki:
https://forums.soompi.com...122aef443e278aa

Admete - Nie 10 Gru, 2017 15:10

Ja zajrzałam, na razie na smutno, ale bez tragedii.
Aragonte - Nie 10 Gru, 2017 15:22

Może scenarzystka skumulowała to w 17. odcinku? :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki:
Admete - Nie 10 Gru, 2017 15:46

Na razie podsumowanie wątków. Najważniejszego nie wiadomo, co z Blackiem...

EDIT: teraz już wiem, wzruszyłam się. Słodko-gorzkie zakończenie...

Aragonte - Nie 10 Gru, 2017 17:09

Ja też już wiem - oj, będę miała oczy na mokrym miejscu :cry2:
Ale jak ci napisałam - ta końcówka jest na swój sposób piękna :serduszkate:
I tak będę ryczec :cry2:

Admete - Nie 10 Gru, 2017 17:20

Jak stwierdziłyśmy - realistyczna końcówka, w dramie fantasy ;)
Trzykrotka - Nie 10 Gru, 2017 18:04

Słodko-gorzkie zakończenia są najlepsze i najdłuzej zapamiętywalne :kwiatek:

BeeMeR napisał/a:
Aktualnie AM88 3 - taniec chłopców na wyjeździe :zawstydzona2:

BeeMeR :rotfl:

Ja się zabiorę za raz za 7, ale jeszcze wcześniej wrzucę krótką relację z Jugglers.
Jest to drama w stylu Diabeł ubiera się u Prady, czyli rzecz o osobistych asystentach mniej lub bardziej porąbanych szefów. Glówna bohaterka, grana bardzo wdzięcznie rpzez Tanashiri z Empress Ki, ma swojego zapisanego w telefonie jako "Imbecyl" (sprzątający ajussi nr 2 z RevLove, ten w czapeczce). Imbecyl włada życiem asystentki od rana do nocy, do tego stopnia, że ona odbiera telefon od niego nawet leżąc na płask na łóżku w hotelu miłości, kiedy nasz orzystojny prezez z MSR rozpina jej bluzkę guziczek po guziczku. Zgadniejcie, jak się udała randka :roll: Asystentka odpowiada nie tylko za raporty i terminarz Imbecyla. Biega na posyłki, odbiera rano ubranie z prali, robi zakupy, wciska guzik w windzie, którą ten gdzieś się udaje, płacze na pogzebie teściowej ważnego szefa od którego zależy awans, bo Imbecyl nie umie wydosić z siebie ani łzy, ma w głowie Who Is Who na temat każdego z firmy, do kogo Imbecyl chce podejść na pogrzebie , zabawia jego gości, a nade wszystko - jest strażniczką jego romansu. Własne życie nie istnieje, jest firma, szef i szefa żona, znana jako Nieszczęście. Pełen profesjonalizm w niczym ie pomaga, kiedy to ona zostaje oskarżona o romans z Imbecylem, wywleczona za włosy z restauracji, upokorzona i wylana ze stanowiska, do dyspozycji działu HR. Ale nikt nie chce wziąć asystentki - skandalistki, więc miesiace mijają, a ona niczyja. Zanim popadnie w całkowitą depresję, dostaje mission impossible. Jej nowy szef jest poważnym kandydatem na stnowisko wiceprezesa korpo. Jest młody, rozwiedziony, zamknięty w sobie, skupiony na pracy, nie okazujący emocji. Gra go niejaki Daniel Choi, dotychczas mi nieznany, trochę w typie Choi Jin Hyuka z którym ta aktorka grała w DiU. Dziewczyna na dzień dobry dowiaduje się, że facet słynie z tego, że nie ma i nie chce mieć asystenta. Ona została wciśnięta mu na siłę, nażądanie przełożonych, co nie oznacza, że on zechce dawać jej jakiekolwiek polecenia. Ona ma donosić o jego poczynaniach temu, kto ją zaproponował do tej pracy. Na domiar zlego z nowym szefem zdążyła się już wcześniej pozać i nie polubili się. CDN
W roli Drugiego miły młody policjant z Panny Marple, miły bonus.
Podobało mi się, może nie bez ekstazy, ale podobało mi się. Jest trochę scen z lekka burleskowych, a sceny poza biurem (jakieś przyjaciółki, ramen, blablabla) nie skrzą się niczym szczególnym, ale jestem zachęcona do dalszego oglądania.

Aragonte - Nie 10 Gru, 2017 18:17

Admete napisał/a:
Jak stwierdziłyśmy - realistyczna końcówka, w dramie fantasy ;)

Ciekawe, czy po obejrzeniu finały będę miała takie przemyślenia (łzawe zapewne :wink: ) jak w tym komentarzu z Soompi:
Cytat:
it's the best ending we could get without spoiling the storyline.. My heart really feels very heavy for them.. HR n Black's love story is unique in its own way.. Which makes it all the more special.. This is one of the best dramas of 2017..i m really tearful to say goodbye to this show..

Jeszcze skończy się na tym, że będę odkładała obejrzenie finału w nieskończonośc, żeby mi się drama tak szybko nie skończyła :wink:

Edit: ale ostatnią scenę podejrzałam. O matko :cry2: :cry2: Pięknie to nakręcone...
Niech mnie ktoś przytuli :cry2:

W każdym razie, jak rozumiem, scenarzystka uniknęła klątwy God's Gift i zakończenia nie spaprała.

Admete - Nie 10 Gru, 2017 18:37

Mnie ta burleska w Jugglers odstręczyła, ale też temat nie mój. Mam nadzieję, że ci się dobrze będzie oglądać.

Aragonte napisał/a:
Edit: ale ostatnią scenę podejrzałam. O matko :cry2: :cry2: Pięknie to nakręcone...

To już wiesz, dlaczego się wzruszałam ;)

Aragonte - Nie 10 Gru, 2017 18:40

Admete napisał/a:
To już wiesz, dlaczego się wzruszałam :wink:

No wiem... Nie sądziłam, że mnie to tak złapie za serce - ale złapało :cry2:

Admete - Nie 10 Gru, 2017 18:43

Aragonte napisał/a:

W każdym razie, jak rozumiem, scenarzystka uniknęła klątwy God's Gift i zakończenia nie spaprała.

Alleluja! Czegoś się nauczyła po reakcjach widzów na tamto zakończenie.