Seriale - Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5
Agn - Pon 23 Lut, 2015 14:46
Na tobie nie zamierzałam. Lubię cię, bardzo, ale nie aż tak.
BeeMeR - Pon 23 Lut, 2015 16:00
DID - Dissociative identity disorder (DID), previously known as multiple personality disorder (MPD) - z KMHM oczywiście.
| Cytat: | | nie wiedziałam, że ich lubisz AŻ TAK, by obejrzeć z nimi absolutnie wszystko. | Ale jakie "absolutnie wszystko"? Gruba przesada - nawet żadnego starocia z nimi nie widziałam. Na tą dramę miałam ochotę i już, - SJ cały do schrupania można resztę poprzewijać. Zresztą co ja się tłumaczę, focha strzelam i już
Aragonte - Pon 23 Lut, 2015 16:03
Kurczę, podejrzałam ostatni odcinek Wojownika (żeby się upewnić, że dobrze interpretuję spoilery, bo finał zasadniczo znam) i zdecydowanie przestał mnie bawić jeden z gifów, które wrzuciłam (ten z alkoholem i Pierwszą zamieniającą się w Woona).
Tak że tak
BeeMeR - Pon 23 Lut, 2015 17:50
Nice Guy - odc. 1
Uch-och, melodramat pełną gębą
Pierwszy odcinek to rzecz jasna przedstawienie postaci: młodziutkiego stażysty-lekarza (Wachlarz o prześlicznie umalowanych różanych usteczkach ) oraz równie młodej, wyszczekanej, ambitnej menedżerki (Moon Chae Won o nie mniej różowych ustach).
Ale nie jest mdło (no, może trochę z początku, miałam obawy, przyznaję, jak mi to się będzie oglądać i czy w ogóle się dla mnie nadaje gdy bohater dokonywał bardzo złych wyborów jeden za drugim), w drugiej połowie odcinka jednak sama już nie wiem które z bohaterów jest bardziej wredne, niemiłe i mające wszystko w d***
No zuego Wachlarza-kobieciarza z tumiwisizmem to mogę oglądać nawet podlanego melo
No i jaki całuśny jest
A jaki on tu śliczniuni - o wiele bardziej niż MCW
Kupionam, bo ciekawam jak to się rozwinie
A jakie relacje między bohaterami wyszły - mucha nie siada (o szczegóły pytać Trzykrotkę jak obejrzy jeśli ktoś zainteresowany )
Ja dopiero raczkuję w melodramach koreańskich więc pewnie nie ma się czym podniecać - ale co tam - ja jestem zadowolona
Ze znajomych: (drugiej pani głównej nie znam)
o takim dostępie do wody ostatnio myślałam: kranik na zewnątrz domu i prysznic metodą miska-miseczka-ręka:
zooshe - Pon 23 Lut, 2015 17:58
| BeeMeR napisał/a: |
Ji Sungiem jestem zachwycona - rewelacyjny jest. Nawet jak "nic" nie robi to ma fantastyczną intensywność ekranową
|
Zaiste, co on wyprawia w tej dramie i jak odgrywa wszystkie postaci to przechodzi ludzkie pojęcie. Oczywiście w ten pozytywny sposób. Nawet w przebraniu Se Gi, od razu wiadomo, że ma się do czynienia z Do Hyunem i na odwrót. A nawet nie miał czasu na przygotowanie się do roli.
Zdecydowanie Ji Sung jest moim tegorocznym crushem.
| Trzykrotka napisał/a: | | Zasadzałam się jeszcze na tę dramę, po której żonę sobie zdobył, Save The Last Dance With Me, Drugim jest tam Policjant z Two Weeks. Tylko to sprzed 10 lat... |
Ja w pierwszej kolejności myślałam o New Heart dostępnej na Bace i o All In, do której sam się zgłosił kiedy żaden inny aktor nie chciał wystąpić bojąc się porównań z grającym główną rolę Lee Byung Hunemj. Potem jak mnie przypili pomyślę i sageukach i innych.
| BeeMeR napisał/a: | Generalnie, gdyby komuś umknęło: zachwyconam pomysłem, tempem, humorem, grą, całokształtem
oj, Osek to tu się posypie jeśli mi nic nie zepsują |
Dobrze, że to podkreśliłaś, bo trudno by się było domyśleć.
Oczywiście pisz o wrażeniach, bo czyta się to cudnie.
I spoilerowa głupotka z Hyde.
BeeMeR - Pon 23 Lut, 2015 18:31
| zooshe napisał/a: | | Nawet w przebraniu Se Gi, od razu wiadomo, że ma się do czynienia z Do Hyunem i na odwrót. | Nawet nie próbuję koncypować po co Do Hyun miałby się przebierać za Se Gi - po prostu się cieszą na taka akcję jak głupia
Czegoś takiego oczekiwałam po Jekyllu heh. A tymczasem KMHM zjadł Jekylla w notowaniach bez dwóch zdań
| zooshe napisał/a: | Dobrze, że to podkreśliłaś, bo trudno by się było domyśleć. | Ach, nie byłam pewna czy dość często użyłam słowa "zachwyt"
Z Jaszczurek o Jekyllu - lepiej bym tego nie ujęła
| Cytat: | | Po kilku dramach gdzie kobieta raczej nie wyglądała na zszokowaną buziakiem od faceta... ten kiss wydał mi się wręcz przerysowany i groteskowy. Ach... kiss wall i pełne szoku spojrzenia. Te wszystkie piski i dzikie reakcje mogłyby być już zaoszczędzone widzowi. Oni nie mają ani po 19, ani po 22 lata, a są około 30, więc to lekka przesada z jej zachowaniem. Jakby nigdy nic do faceta nie czuła... ani nie była z nikim w bliższych relacjach... to było okropnie głupie i przerysowane. Rozumiem on... Szok serce mu wali bo 5 lat żył niczym ascetyczny mnich, ale ona? Ta która mieszkała w Stanach i żyła w Vegas? No litości... Nie wiedziałam czy się śmiać z głupoty czy walnąć głową w poduszkę |
Trzykrotka - Pon 23 Lut, 2015 18:34
| BeeMeR napisał/a: |
(drugiej pani głównej nie znam) |
Boś My Girl nie oglądała
Ale powinnaś ją kojarzyć - to jej w TGL nie wybrał Doktorek Orientalny w pierwszej turze Czaru Par, bo mu Ae Jeong już w sercu zagościła
Aragonte - Pon 23 Lut, 2015 19:27
| Trzykrotka napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: |
(drugiej pani głównej nie znam) |
Boś My Girl nie oglądała
Ale powinnaś ją kojarzyć - to jej w TGL nie wybrał Doktorek Orientalny w pierwszej turze Czaru Par, bo mu Ae Jeong już w sercu zagościła |
A wiecie, że ja dopiero po przeczytaniu tego gdzieś skojarzyłam, że Pierwsza z My Girl to też Panna Drewno (Admete wie, o kogo chodzi ) z Chuno?
Przyznaję, że aktorka musi być niezła, skoro była tak nierozpoznawalna
Admete - Pon 23 Lut, 2015 19:33
O rany - przestałam przez nią oglądac Chuno
Trzykrotka - Pon 23 Lut, 2015 19:38
Ona jest bardzo ładna, to była miss (albo Seulu albo całej Korei, plączą się w zeznaniach) ale aktorka z niej żadna. Mówię o Drugiej z Mi Girl, tej z TGL - teraz będziemy ją miały w Nice Guy. Na szczęście Pierwszą jest tam dziewczyna z TPM, więc pewnie nie będzie źle.
Aragonte - Pon 23 Lut, 2015 19:59
| Admete napisał/a: | O rany - przestałam przez nią oglądac Chuno |
W My Girl drewniana nie była na pewno, więc może to kwestia takiego poprowadzenia postaci, a nie aktorki.
BeeMeR - Pon 23 Lut, 2015 20:12
| Cytat: | Boś My Girl nie oglądała | i w gruncie rzeczy pewności nie mam czy powinnam i czy będę
Czwartych zwłok a prawej ani "tej co zaraz odpadła w TGL" nie mam szansy zapamiętać z twarzy - po NG zapamiętam - może, bo dość niewyraźna z niej aktorka
MCW to się nieźle rządzi póki co, a co do gry wypowiem się później, na razie i Wachlarz jest nieco hm.. jakby to określić - wyobcowany? Nie jest zły, ale jakby brakuje mu jakiejś faceciej drapieżności do grania "Tulipana"
MCW za to IMHO o wiele ładniej wygląda w hanboku i związanych włosach - inna sprawa, że ładne hanboki miała a te ubrania ma takie se póki co.
BeeMeR - Pon 23 Lut, 2015 22:46
KMHM 4
Padłam i nie wstanę - tak będę leżeć
Randka z Se Gi jest boska
(o ile porwanie można nazwać randką - to detal jednakże niewarty wzmianki )
Spłakałam się ze śmiechu w każdym razie
Trzykrotka - Pon 23 Lut, 2015 22:49
| BeeMeR napisał/a: | | Cytat: | Boś My Girl nie oglądała | i w gruncie rzeczy pewności nie mam czy powinnam i czy będę |
Nie, serio - daruj sobie tę wątpliwą przyjemność. To naprawdę trzeba mieć motywację Agn, Aragonte i moją, czyli silne uzależnienie od Pięknych Oczu, żeby zdzierżyć do końca, nawet z przewijaniem.
BTW - nowa drama sióstr Hong ma mieć tytuł Gatsby z wyspy Jeju. Może już jakichś kandydatów do roli tytułowej sobie imaginujemy? Koreański Gatsby....?
| BeeMeR napisał/a: | Czwartych zwłok a prawej ani "tej co zaraz odpadła w TGL" nie mam szansy zapamiętać z twarzy - po NG zapamiętam - może, bo dość niewyraźna z niej aktorka
|
Kiedy akurat jej twarz tak intensywnie pokazywano, że ją zapamiętałam bez pudła i rozpoznałam w MG od razu. Innych nie - a ją owszem.
No tak, Nice Guy póki co to melo od ucha do ucha, wszelkie symptomy widoczne jak na dłoni I tragedia z przeszłości, za którą bohater będzie się mścił i pokomplikowanie relacji między bohaterami i syndrom albo jestem zmęczony i wszystko mi jedno jak w TW, albo dajcie nam ich, wnet ich będziem bigosowali, jak w Secret, albo bez ciebie me życie nic nie znaczy, odnajdę cię choćby po latach, moja niebogo jak w I Miss You. Mam wrażenie, że jest tu wszystko.
Wachlarz na razie mocno przytłumiony, ale to pewnie objaw syndromu numer 1 - mam przynajmniej taką nadzieję. Bałam się, że dowala do pieca na maksa, każąc umrzeć siostrze bohatera, ale uspokoiłam się widząc aktorkę - musi trochę pograć (to dziennikarka z Pinokia i siostra - kurtyzana z Gu Family Book).
Druga jest okropeczna i irytuje mnie samo patrzenie na nią. Pierwsza ładna póki co i ma więcej ikry. Wszyscy równo wredni i nieprzyjemni...
No nic, trzeba dać szansę choćby jeszcze jednego odcinka
Gify z WBDS są piękne Nawet nie szalejących za walkami na miecze zachwyciły
| BeeMeR napisał/a: | KMHM 4
|
Spodziewasz się satynowej pościeli co najmniej, a dostajesz.... kolejkę i małpkę z tamburynem
Biedny Se Gi, zapomniał, że trochę oboje urośli?
Efekt piorunujący w każdy razie
Agn - Pon 23 Lut, 2015 22:55
| BeeMeR napisał/a: | Ale jakie "absolutnie wszystko"? Gruba przesada - nawet żadnego starocia z nimi nie widziałam. |
Chodzi, że nawet jak się nie podoba i marudzisz, to i tak obejrzysz.
Ale ja się może już nie będę odzywać, bo źle się wyklawiaturzam i potem nikt mnie nie rozumie.
| Aragonte napisał/a: | | Kurczę, podejrzałam ostatni odcinek Wojownika |
Nigdy mnie to nie przestanie zadziwiać...
| BeeMeR napisał/a: | | Nice Guy - odc. 1 |
Ooooo!!! Zaczyna się!!! *zaciera łapki i zasiada do czytania*
| BeeMeR napisał/a: | (o szczegóły pytać Trzykrotkę jak obejrzy jeśli ktoś zainteresowany ) |
Ja jestem zainteresowana!!!
| BeeMeR napisał/a: | o wiele bardziej niż MCW |
Ale i tak jest śliczna. Pani z TPM! W TPM była zachwycająca.
Na razie opis wygląda zachęcająco (choć skromny nad wyraz). | BeeMeR napisał/a: | | (drugiej pani głównej nie znam) |
Ja ją od razu poznałam. Tenisistka z MG i cameo w TGL (Wschodni Doktorek nie dał jej różyczki w programie). Ładne toto, ale jak dotąd aktorsko nie zachwyca.
| zooshe napisał/a: | | I spoilerowa głupotka z Hyde. |
Nie mogę patrzeć na to, co zrobili Hyun Binowi mroczni fryzjerzy...
| BeeMeR napisał/a: | Ach, nie byłam pewna czy dość często użyłam słowa "zachwyt" |
Zdecydowanie niewystarczająco. Popraw się na przyszłość.
| Cytat: | i w gruncie rzeczy pewności nie mam czy powinnam i czy będę |
Warto tylko dla motylkowych wyczynów Junkiego. Serio. Oczywiście wraz ze sceną wprowadzającą jego postać (nie zapomnę tego "Bye Maria!" chyba do końca świata ) i walki w dyskotece w dziesiątym odcinku.
BeeMeR - Pon 23 Lut, 2015 22:56
| Trzykrotka napisał/a: | :rotfl: Spodziewasz się satynowej pościeli co najmniej, a dostajesz.... kolejkę i małpkę z tamburynem | Przy małpce z tamburynem i obligatoryjnym wytrzeszczem to mi łzy pociekły same
Ja nie wiem jak on śmiertelną powagę przy tych scenach zachował
Rewelacja - ja chcę jeszcze raz!
BeeMeR - Pon 23 Lut, 2015 22:59
| Agn napisał/a: | | Chodzi, że nawet jak się nie podoba i marudzisz, to i tak obejrzysz. | Ano tek - byle motywacja była - jak JunKi w MG
| Agn napisał/a: | | Na razie opis wygląda zachęcająco (choć skromny nad wyraz). | Bo jak pisałam to Trzykrotka nie widziała tego cuda i jak jej mogłam tak prosto z mostu kto co i za co - liczę w 2 odcinku NG na amnezję Po takich wypadkach - aż się prosi
Agn - Pon 23 Lut, 2015 23:10
| BeeMeR napisał/a: | Ano tek - byle motywacja była - jak JunKi w MG |
I tylko on był motywacją, bo ilekroć włączałam kolejny odcinek mamrotałam pod nosem: "Robię to tylko dla ciebie, Junki!"
| BeeMeR napisał/a: | Bo jak pisałam to Trzykrotka nie widziała tego cuda i jak jej mogłam tak prosto z mostu kto co i za co - liczę w 2 odcinku NG na amnezję Po takich wypadkach - aż się prosi |
Już w drugim odcinku? To gorsze niż katar.
BeeMeR - Pon 23 Lut, 2015 23:14
| Agn napisał/a: | | Już w drugim odcinku? | Obawiam się że melo-fabularnie uzasadnione
KMHM.
Ok. Kocham ich obu. Se Gi i Do Hyuna Ich wypadkowa to będzie mmmm
Bardzo ładny pierwszy pocałunek
Agn - Pon 23 Lut, 2015 23:15
| BeeMeR napisał/a: | Obawiam się że melo-fabularnie uzasadnione |
Wsadź pod kołderkę i wyjaśnij fabularnie, bo w dramach wystarczy się lekko uderzyć w głowę i amnezja gotowa.
BeeMeR - Pon 23 Lut, 2015 23:24
Jutro jak obejrzę ciąg dalszy
Agn - Pon 23 Lut, 2015 23:29
Ech... no dobrze... jakoś wytrzymam!
zooshe - Pon 23 Lut, 2015 23:30
| BeeMeR napisał/a: | KMHM 4
|
Mnie jeszcze ubawiło nawiązanie do Pięknej i Bestii oraz 3 sekundowy demakijaż połączony z wizytą u fryzjera.
Se Gi musi mieć jakąś supermoc.
BeeMeR - Pon 23 Lut, 2015 23:34
| zooshe napisał/a: | Mnie jeszcze ubawiło nawiązanie do Pięknej i Bestii oraz 3 sekundowy demakijaż połączony z wizytą u fryzjera. | Roztrzepać włosy to jeszcze mógł, ale demakijaż to magia
A co do Pięknej i Bestii to nie mam pewności, kto jest Piękną w tym związku - niby ona powinna go odczarować, ale... Chyba jednak wzajem
Trzykrotka - Pon 23 Lut, 2015 23:39
| zooshe napisał/a: |
Mnie jeszcze ubawiło nawiązanie do Pięknej i Bestii oraz 3 sekundowy demakijaż połączony z wizytą u fryzjera.
Se Gi musi mieć jakąś supermoc. |
Loża szyderców normalnie A Yo Na skąd niby bierze kokardkę, a nawet dwie, różowy mundurek i spódniczkę blue?
|
|
|