Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."
Aragonte - Nie 04 Lis, 2018 19:41
| Agn napisał/a: | Bo to forum, a nie blog - rozmowa. Choćby reakcja "o, fajnie" albo "co się dzieje?", a tu nic. Nie chce mi się pisać do samej siebie i tyle. |
Ja się kompletnie pogubiłam, kto jest kim, bo przecież skończyłam oglądanie wieeeki temu
A ty wiesz, że Zooshe wróciła z Korei?
Agn - Nie 04 Lis, 2018 19:47
| Aragonte napisał/a: | | A ty wiesz, że Zooshe wróciła z Korei? |
Skisłam z zawiści tak jak siedzę.
Tego aktora, który gra Henry'ego Winchestera (Fibula mi zapowiedziała, że będzie też dziadek od strony Winchesterów, nie tylko ten dziad od Campbellów - no i pojawił się), jakbym już gdzieś widziała. Tylko nie wiem, gdzie.
Agn - Nie 04 Lis, 2018 22:56
No dobra, to jeszcze wam coś pokażę! A co się będę krygować!
Otóż jakiś czas temu... Nabyłam!
Jestem walnięta, wiem, ale YOLO.
13 sezonów jest MOJE! I nawet są dodatki - wycięte sceny, audiokomentarze, bloopersy, jakieś dokumenty z planu. Zachwyconam.
I niech mi teraz Riella zabroni macać...
Admete - Pon 05 Lis, 2018 06:21
Piękne wydanie. Ja mam pięć kanonicznych sezonów i wystarczy na
Aragonte - Pon 05 Lis, 2018 12:21
| Agn napisał/a: | No dobra, to jeszcze wam coś pokażę! A co się będę krygować!
Otóż jakiś czas temu... Nabyłam!
Jestem walnięta, wiem, ale YOLO. |
Takie walnięcie to ja rozumiem
Gratulacje!
A oni to dalej kręcą czy te 13 sezonów to już całość?
Agn - Pon 05 Lis, 2018 17:09
Dziekuje, dziekuje!
W tej chwili nadawany jest sezon nr 14. Pale sie do niego, bo mi sie wypsnelo pol spoilera i skreca mnie z ciekawosci, co sie wydarzylo, ze stal sie ten spoiler. Ale lece grzecznie po kolei i dobrze sie bawie.
Fibula - Wto 06 Lis, 2018 00:07
Nie czytaj spoilerów! Niedługo mnie dogonisz i pogadamy bardziej szczegółowo. Chcesz wiedzieć, że będzie też papa Winchester?
Agn - Wto 06 Lis, 2018 01:05
Spoiler mnie zaatakował z oficjalnych źródeł - nic nie poradzę. Ale dzięki temu zachęciłam się tym bardziej do tego, żeby obejrzeć cały serial, bo pomyślałam: "Rany, co tam się wydarzyło?!"
Agn - Wto 06 Lis, 2018 09:29
PS A będzie???
Fibula - Wto 06 Lis, 2018 20:44
Noo, ale w innym skinie, że tak powiem. Oj, dużo dobra przed tobą, aż zazdroszczę. Smutków nie, ale ich na szczęście jest dużo mniej.
Agn - Wto 06 Lis, 2018 22:26
Jak to w innym skinie?! Chce JDM!!!
Zaraz zasiadam do ogladania kolejnego odcinka. Ciekawam co dzis chlopcy wymysla...
Albo co im los zgotuje...
I jaki tekst bedzie tekstem odcinka.
Agn - Wto 06 Lis, 2018 23:36
Hej, podoba mi się idea z bunkrem. Co prawda motele to klasyka tego serialu, ale tutaj mają luksusy (Dean podniecał się prysznicem ) i najwyraźniej żadnych rachunków. Super.
Po tytule "Everybody hates Hitler" spodziewałam się jakiejś beki. Nie nastąpiła, ale odcinek i tak był ciekawy. I był golem!
Tekst odcinka?
Naziol: Niech żyją Thulowie!
Golem skręca mu kark.
Dean: ...albo i nie.
Albo jak Deana podrywał Aaron. Mina Deana - bezcenna.
Swoją szosą wycięta scena też była boska, aż szkoda, że wyleciała. Sam i bibliotekarz.
Agn - Wto 06 Lis, 2018 23:56
Odcinek nr 14 i... umarłam.
Dean: Sypiasz?
Kevin: Nie za bardzo.
Dean: Jadasz?
Kevin: Głównie hotdogi.
Dean: Śniadanie mistrzów... czuję się brudny pytając o to, ale może chciałbyś sałatkę?!
Fibula - Śro 07 Lis, 2018 00:32
To pamiętam. Skin papy do przyjęcia, JDM hula po zombielandzie.
Spryciaro, oglądasz od razu wycięte sceny? Fajnie masz.
Agn - Śro 07 Lis, 2018 00:38
Oczywiście, że tak. Za nic nie przepuściłabym takiej okazji.
Kończę już odcinek nr 14 z polowaniem na piekielnego ogara. Musicie mi wybaczyć słownictwo, ale nie da się inaczej - ZAJEBISTY odcinek!!!
Edycja: W tym odcinku w wyciętej scenie Sam wpada do rezydencji i mówi Deanowi, że Margie nie żyje. W tym momencie słyszą skowyt ogara.
Dean: Cujo ciągle tam jest.
Dodatkowe propsy za nawiązanie do Kinga.
Swoją szosą zwróciłam uwagę na to, jak Dean wypowiedział "Cujo" - "ku-dżo". Zawsze się zastanawiałam, jak się je wymawia...
Eeeeej, mogliby machnąć taki odcinek pod Stefana Króla!
Agn - Śro 07 Lis, 2018 19:51
Fibulo, czy ciebie też tak denerwowała Krissy? Poprzednim razem jak się pojawiła, to jeszcze ją jakoś zniosłam, bo sprawiała wrażenie sprytnej dziewczynki. Ale teraz (8x18) miałam ochotę smarkulę rozszarpać, posypać solą i spalić.
Agn - Śro 07 Lis, 2018 21:39
Miałam tu napisać, że z wielką radością zobaczyłam znów Bobby'ego, choćby tylko na jedną chwilę.
I że bardzo martwię się, że Naomi da radę wcisnąć Deanowi kit - na szczęście Dean jest nieufny, więc pewnie nie da się nabrać na tanie sztuczki byle anielicy.
Oraz że bardzo się wzruszyłam przy historii z Bennym i powrocie do czyśćca. Oj, poleciały mi łezki.
Ale potem nastąpił odcinek, w którym znów się pojawiła Charlie, a poza tym...
Wiecie...
Jakby wam to...
A w ogóle to...
Dean i mundur. Ktoś tu naprawdę powinien solidnie popracować nad kodeksem karnym!
Fibula - Śro 07 Lis, 2018 22:12
Krissy nie pamiętałam, musiałam na podglądzie podejrzeć. Nie pamiętam, co zmalowała dokładnie, ale opis odcinka trochę mi odświeżył pamięć. Później jej już nie będzie, chyba że w dalszych sezonach.
Po cichu liczę na jakieś odcinki z Bobbym, choćby z zaświatów. A Naomi jest niestety wredna.
Agn - Śro 07 Lis, 2018 22:55
Po prostu zachowywała się jak typowa przekonana o swojej zajebistości smarkula. Że też Dean jej w ucho nie dał...
| Fibula napisał/a: | | Po cichu liczę na jakieś odcinki z Bobbym, choćby z zaświatów. |
No ja też.
| Fibula napisał/a: | | A Naomi jest niestety wredna. |
Wiem. Po tym co wyprawiała z Castielem i co mu kazała robić nie mam żadnych złudzeń. Cała nadzieja w tym, że Dean zapamięta, co usłyszał, kiedy Castiel z Naomi walczył i nie da sobie zamydlić oczu gadką-szmatką.
Mam jeszcze chwilkę odcinka nr 20 ("Pac man fever") - sprawdzę, czy mundur wciąż na Deanie dobrze leży...
Edycja: Och... no i się wzruszyłam na tym odcinku. Pięknie się skończył.
Swoją szosą...
Charlie: I love you.
Dean: I know.
Jestem w niebie!
Agn - Czw 08 Lis, 2018 23:16
Znalazłam "wielkanocne jajo"! W odcinku 8x22 Sam idzie z Deanem do pokoju 7B i szuka dokumentów dotyczących sprawy nr 1138.
Anaru - Czw 08 Lis, 2018 23:30
Dean pięknie wygląda w mundurze
A ja sobie oglądam właśnie Chirurgów, a tam papa Winchester
Agn - Czw 08 Lis, 2018 23:49
| Cytat: | | Dean pięknie wygląda w mundurze |
No wreszcie ktoś to dostrzegł! A ja się tak starałam...
Papa Winchester w "Chirurgach"? Coś mi się kolebie... on tam jakiejś pielęgniarce uczuć nie wyznawał? Umierając jednocześnie?
*wcale sobie nie przypomina tekstu Deana: "I'm not going to die in some hospital where nurses aren't even hot!"*
Agn - Pią 09 Lis, 2018 01:21
Sfiniszowałam sezon nr 8. Super końcówka! Nie wiem, co się teraz będzie działo - co się tak właściwie stało z Castielem? I kiedy Dean skopie dupsko Metatronowi? I co teraz z Samem? Bo był zaiste w marnym stanie.
Widok spadających z niebios aniołów był nieziemski. Mój apetyt na sezon nr 9 się zaostrzył. Oczekuję angstu.
PS Podejrzałam pierwszą płytę z sezonu nr 9. Znaczy się ja tylko chciałam zobaczyć, jak wygląda menu. I patrzę - o, są dodatki. A tam panel Comic Con z 2013 roku!
Agn - Sob 10 Lis, 2018 00:07
9x01 - o rany, co za wejście w nowy sezon! Wszystko mi się podobało! A najbardziej motyw z desperacką modlitwą Deana, którą słyszą wszystkie anioły i ruszają w jego stronę. O rrrrrraaaaannyyyyy!!!
Mamy też nowego aniołka - Ezekiel. Póki co gra w naszej drużynie.
Tymczasem Crowley kisi się chyba w bagażniku impali. Nie wiem, czy to dobry pomysł wsadzać króla piekieł do zbrojowni, ale co ja tam wiem.
W każdym razie - super odcinek. Coś czuję, że sezon nr 9 będzie jazdą bez trzymanki.
Admete - Sob 10 Lis, 2018 06:05
Ta modlitwa:
https://www.youtube.com/watch?v=X9QNETvgaIE
|
|
|