To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w W-wie????

Agn - Śro 06 Maj, 2015 10:06

BeeMeR napisał/a:
Pranie to będzie jak przyjedziesz. Cztery

No tak, zapomniałam. :lol:
Barbarella napisał/a:
A widzisz i to jest doskonała okazja, żeby się z nim przeprosić....

Dobrze gada! Polać jej! :mrgreen:

Anaru - Śro 06 Maj, 2015 10:59

Agn napisał/a:
Barbarella napisał/a:

Cyderek raz! :party:

BeeMeR - Śro 06 Maj, 2015 11:29

Anaru napisał/a:
Agn napisał/a:
Barbarella napisał/a:

Cyderek raz! :party:
oj, mądrze gada :party:
Szafran - Śro 06 Maj, 2015 13:04

BeeMeR napisał/a:
Oj, co też Kraków Ci zawinił :mysle:

A jak pisałam, bez szczególnej przyczyny:). Pewnego dnia przestałam się tam dobrze czuć. Tak jak z ludźmi, nasze drogi się rozeszły, nasze cele przestały być wspólne;).

Ale ciągną oczywiście rozmaite imprezy i wydarzenia kulturalne. Nie bywam głównie przez to, że w sezonie, kiedy chcę gdziekolwiek jeździć - czyli poza zimą - zwykle mam mocno pozajmowane weekendy.

A propos tych atrakcji kulturalncyh, ktoś był może o na tej na sztuce

http://www.stary.pl/pl/spektakl/id/658 ?

Loana - Śro 06 Maj, 2015 14:13

Cytat:
Faktycznie, pamiętam parasolkę Elbereth

To była moja parasolka! :) Dalej ją mam :) Pożyczyłam ją wtedy El.
Byłam w ciąży z Izą, to się zgadza :)

A w Krynolinie mamy kilka członkiń z Warszawy :) I dziewczyny chętnie robią tam zdjęcia. Jak znowu będą się umawiały dam znać, bo my również chętnie szukamy fotografów :)

Eeva - Śro 06 Maj, 2015 14:29

Loana napisał/a:
bo my również chętnie szukamy fotografów

To dobrze wiedzieć, daj znać, bo mąż mój kazał mi sie spytać czy by nie mógł porobić zdjęć! Tylko oczywiscie, ja sierota, zapomnialam :ops1:

Szafran - Śro 06 Maj, 2015 14:30

Loana napisał/a:

A w Krynolinie mamy kilka członkiń z Warszawy :) I dziewczyny chętnie robią tam zdjęcia. Jak znowu będą się umawiały dam znać, bo my również chętnie szukamy fotografów :)

O, cudownie:).

Aragonte - Pon 25 Maj, 2015 22:34

Ja tak dyskretnie podrzucę wątek, bo chyba wizyta Agn już za pasem, więc można by się zastanowić nad miejscem spotkania, a spóźnialskim przypomnieć, że to już w ten weekend :wink:
Agn - Pon 25 Maj, 2015 22:35

Ummmm! Agn już odlicza godziny do wyjazdu. :mrgreen:
Agn - Czw 28 Maj, 2015 00:11

Dobra, waliza z grubsza spakowana, torba i bilety są na miejscu, tablet gotowy, książka w pogotowiu... Zamykam lapka i kładę się spać. Do zobaczenia!!! :excited:
Aragonte - Czw 28 Maj, 2015 12:00

To ty już dzisiaj będziesz? :D Byłam pewna, że przyjeżdżasz w piątek :)
Co razem oglądamy? :mrgreen: Jeśli czytałaś Jonathana Strange & pana Norrella, to możemy sobie obejrzeć razem pierwszy odcinek (jestem w połowie drugiego i chętnie powtórze sobie pierwszy).
A z koreańskich klimatów to jeszcze nie wiem, negocjujmy :cool:

I chyba muszę nabyć ligawę wołową (lub inną dobrą wołowinkę - najpóźniej jutro, żeby zdążyła się porządnie zamarynować do soboty), jeśli mam robić bulgogi :)

Szafran - Czw 28 Maj, 2015 13:37

A będzie jakieś publiczne spotkanie:)?

Nazbierało mi się trochę rzeczy na ten weekend i próbuję je jakoś poukładać:).

Aragonte - Czw 28 Maj, 2015 16:54

Myślę, że będzie :)

Eeeeej, warszawianki! Co ze spotkaniem z Agn jako ozdobą towarzystwa, hę???

praedzio - Czw 28 Maj, 2015 18:23

Nie wiem, jakie Agn i Eeva maja plany. Ja bardzo chetnie widzialabym u siebie wszystkich w sobote. Ale oczywiscie to jest jedna z propozycji. Jesli pogoda nie dopisze albo czesc osob uzna, ze ma lepszy pomysl na sobote, to nie bede sie upierac. ;)
Anaru - Czw 28 Maj, 2015 19:38

Szafran napisał/a:
A będzie jakieś publiczne spotkanie:)?

Zazwyczaj jest :mrgreen:

Aragonte - Czw 28 Maj, 2015 23:21

praedzio napisał/a:
Nie wiem, jakie Agn i Eeva maja plany. Ja bardzo chetnie widzialabym u siebie wszystkich w sobote. Ale oczywiscie to jest jedna z propozycji. Jesli pogoda nie dopisze albo czesc osob uzna, ze ma lepszy pomysl na sobote, to nie bede sie upierac. ;)

Ja z kolei miałam ochotę ściągnąć towarzystwo warszawskie do siebie na kawałek soboty (późne popołudnie/wieczór?), zwłaszcza że obiecałam Agn wspólne pichcenie :wink: a ona z kolei odgrażała się, że musze w jej towarzystwie coś obejrzeć z pewnym panem o pięknych oczach - ale pewnie już zapomniała :twisted:

A co do spotkania na mieście - wydawało mi się, że najlepszy będzie jeden z dwóch terminów, tj. piątek wieczorem lub sobota w środku dnia, ale nikt na razie niczego nie zaproponował w ten deseń, więc nie wiem, co wolicie :)

Szafran - Czw 28 Maj, 2015 23:53

Ja grzecznie przyjdę, gdzie mi wskażą;). Jednakowoż z ograniczeniami takimi, że w piątek wieczorem jestem w teatrze, sobotni późniejszy wieczór również zajęty, ale to już elastyczniej, tj. nie muszę nigdzie dotrzeć na bardzo konkretną godzinę jak to w wypadku spektaklu;).
Aragonte - Czw 28 Maj, 2015 23:54

No to może nastawmy się na ogólny zlocik w sobotę wczesnym popołudniem? :)
A poza tym jakieś spotkania w podgrupach :wink:
I wracam do Niewidocznych akademików :cool:

zooshe - Pią 29 Maj, 2015 06:58

Ja to mam czas dziś po pracy choć nie wiem w jakim stanu z niej wyjdę. A jutro jestem przez większość dnia na Matsuri chyba że jakoś też wieczorem.
Eeva - Pią 29 Maj, 2015 08:24

Uwaga uwaga, informuję, ze Agn wczoraj bezpiecznie dotarła!
Postała ze mną w giga korku na Spacerowej a potem na Czerniakowskiej, po czym pojechała ze mną odwiedzić moją przychodnię (niestety nie było warszawskich staruszek kolejkowych do obejrzenia).
Takie to nasze warszawskie zabawy - korek i przychodnia :D
praedzio napisał/a:
Nie wiem, jakie Agn i Eeva maja plany. Ja bardzo chetnie widzialabym u siebie wszystkich w sobote.

Tez nie wiem jakie mamy plany bo ja się dostosowuje grzecznie do Agn :-)
Co do soboty to Moja Kocia Łapa zostawia mi samochód więc będziemy miały jak dotrzeć :-)

Czy dziś jakos się spotykamy?

Agn - Pią 29 Maj, 2015 08:43

Aragonte napisał/a:
To ty już dzisiaj będziesz? Byłam pewna, że przyjeżdżasz w piątek

Nieeee, w czwartek przybyłam, celem wybycia w piątek i bliższego zapoznania się z muzeum Kopernika (czy jakoś tak to się zwie).
Aragonte napisał/a:
Co razem oglądamy? Jeśli czytałaś Jonathana Strange & pana Norrella, to możemy sobie obejrzeć razem pierwszy odcinek (jestem w połowie drugiego i chętnie powtórze sobie pierwszy).

Oooo, to niegłupi pomysł, jeśli masz ochotę na powtórkę, bo my z Eevą wczoraj o tym mówiłyśmy, więc... może jakoś by się spotkać wieczorkiem i machnąć wspólnie odcinek? :mysle:
(A o pewnym pięknookim to ja nie zapomniałam, mowy nie ma! :twisted: )
Aragonte napisał/a:
najlepszy będzie jeden z dwóch terminów, tj. piątek wieczorem lub sobota w środku dnia, ale nikt na razie niczego nie zaproponował w ten deseń, więc nie wiem, co wolicie

Jestem za. To faktycznie najlepsze terminy. :) Myślałam nad sobotą, bo wiadomo - jest wolna, nikt nie jest po pracy, ergo nikt nie jest padnięty (teoretycznie). Wspólna kawa mi się bardzo marzy *nieśmiało się wyszczerza* :flirtuje1:
zooshe napisał/a:
Ja to mam czas dziś po pracy choć nie wiem w jakim stanu z niej wyjdę. A jutro jestem przez większość dnia na Matsuri chyba że jakoś też wieczorem.

Hmmm... a o której kończysz robotać? :) :) :)
Aragonte napisał/a:
Co ze spotkaniem z Agn jako ozdobą towarzystwa, hę???

Że Agn jako co? :rotfl:
Eeva napisał/a:
niestety nie było warszawskich staruszek kolejkowych do obejrzenia

Bardzo tego żałuję. ;)

Eeva - Pią 29 Maj, 2015 08:57

Agn napisał/a:
bliższego zapoznania się z muzeum Kopernika (czy jakoś tak to się zwie).

Centrum Nauki Kopernik :D
Agn napisał/a:
Oooo, to niegłupi pomysł, jeśli masz ochotę na powtórkę, bo my z Eevą wczoraj o tym mówiłyśmy, więc... może jakoś by się spotkać wieczorkiem i machnąć wspólnie odcinek?

Ja, Naczelny Leniwiec, oczywiście zapraszam do siebie :D
Agn napisał/a:
Wspólna kawa mi się bardzo marzy *nieśmiało się wyszczerza*

A moze dziś po pracy kawa w naszym klasycznym miejscu?
Albo np koło 18? Bo ja jeszcze na ziemniorowy obiad chce zabrać Agn :D

Agn - Pią 29 Maj, 2015 09:07

Eeva napisał/a:
A moze dziś po pracy kawa w naszym klasycznym miejscu?
Albo np koło 18? Bo ja jeszcze na ziemniorowy obiad chce zabrać Agn

:excited:

Dziewczyny, co wy na to??? Ja zaraz wykończę śniadanko i ruszam w miasto. Aaaaa, jaka piękna pogoda!!! Warszawo, nadciągam!!! :)

Aragonte - Pią 29 Maj, 2015 10:54

Może ta ogólna kawa forumowa na mieście jednak w sobotę? :mysle: Szafran pasuje dopiero w sobotę.
Ja dzisiaj wyjdę z roboty dopiero około 18.00 :?

Eeva - Pią 29 Maj, 2015 10:58

Ja się dostosuję :-)
A co z praedziowym zaproszeniem?