North and South - serial BBC - Thornton- dziewica?
Alicja - Pon 30 Maj, 2011 21:58
zdecydowanie też
antkha - Wto 27 Gru, 2011 19:31
Jako, że ostatnio wyszła książka, musiałam ją natychmiast kupić, po czym oczywiście całość wprost połknęłam. Wiadomo, że trzeba później oglądać Richarda Myślę, że nie miał żadnych doświadczeń przed Margaret, ale mimo to w moich wyobrażeniach wie jak się do czego zabrać
Deanariell - Nie 01 Sty, 2012 04:50
A ja właśnie, po dzisiejszym wieczorze Sylwestrowym , przestałam być dziewicą w kwestii nie-oglądania filmu N&S. Obejrzałam, a teraz myśli mi spać nie dają...
Jedno, co mogę rzec na gorąco, to że filmowy Thornton na 200% nie mógł być prawiczkiem (na temat postaci książkowej niestety nie jestem w stanie się wypowiedzieć, gdyż nie czytałam jeszcze ) - jest coś takiego w tych jego spojrzeniach... ŻADEN prawiczek nie patrzyłby w ten sposób na pożądaną kobietę, mowy nie ma!
Owszem, jestem w stanie uwierzyć, że od dłuższego czasu pan Thornton pozostawał w tzw. celibacie, zajęty pracą, jak również dlatego, że nie w jego stylu było angażować się w jakieś przelotne romanse, ale... trudno mi uwierzyć, iż taki chłopak/mężczyzna nie przeszedł inicjacji we wczesnej młodości - np. w czasach, gdy pracował jeszcze w sklepie. Nawet, jeśli to był ten jeden, jedyny raz i później dłuuuuuugo nic.
Admete - Nie 01 Sty, 2012 11:09
Ona mi juz w trakcie seansu gadała o tych "konkretnych" spojrzeniach
Deanariell - Nie 01 Sty, 2012 13:20
No bo jak można tak spoglądać na kobietę - niby niewinnie (jako ten rzekomy prawiczek ) i jednocześnie tak pożądliwie, z ukierunkowaną namiętnością, że tak powiem? Prawiczkiem, to on mógł być jeszcze nawet koło dwudziestki, jednak spotkawszy Margaret, ewidentnie sprawia wrażenie mężczyzny dojrzałego w "tych sprawach" (nawet jeśli faktycznie nie miał wielkich doświadczeń z kobietami, mógł mieć niewielkie , ale treściwe ).
Anonymous - Nie 01 Sty, 2012 13:39
Bo nie liczy się ilość a jakość. Ja stoję na stanowisku, że wiedział o co kaman, chociaż niekoniecznie musiał mieć kartę stałego klienta w domach uciech
Deanariell - Nie 01 Sty, 2012 13:54
| lady_kasiek napisał/a: | | wiedział o co kaman, chociaż niekoniecznie musiał mieć kartę stałego klienta w domach uciech |
Teraz po filmie dochodzę do wniosku, że kontakty z kobietami lekkich obyczajów odpadają - nie pasują mi za bardzo do charakteru postaci... Ale stawiałabym na jakąś młodzieńczą miłość, zauroczenie... Później, gdy zaczął na dobre rozkręcać interes/fabrykę, uczucia siłą rzeczy zeszły na dalszy plan. Nie wierzę jednak, że znał anatomię kobiety jedynie z rycin w książkach. Kiedy spotyka Margaret, jest już ponoć po trzydziestce - no ludzie, kto przy zdrowych zmysłach uwierzy, że zdrowy na ciele i umyśle facet, będzie pościł przez plus minus piętnaście lat? Nawet biorąc pod uwagę tamte czasy i obyczaje.
Joy - Nie 01 Sty, 2012 20:14
Czytam teraz ,,Naszego wspólnego przyjaciela" i tak sobie myślę, że jakby Thornton pościł, toby się zachowywał jak nauczyciel.
BeeMeR - Pon 02 Sty, 2012 07:45
A czy nauczyciel nie był sam? Nie miał z kim nawet pogadać jak człowiek
Thornton miał oparcie przynajmniej w matce
Joy - Pon 02 Sty, 2012 15:55
Ale hamował swoje popędy i widać, jak na tym wyszedł.
BeeMeR - Pon 02 Sty, 2012 16:24
Nie w każdym drzemie psychopata
Co nie znaczy, że jestem za hamowaniem popędów - bynajmniej, na pewno nie takim kosztem
boreas - Czw 05 Sty, 2012 19:50
Cześć, czy możecie mi powiedzieć ile lat miał Thornton?
Admete - Czw 05 Sty, 2012 21:12
Trzydzieści jak się zaczyna akcja powieści. Zapraszamy do przywitalni. Tak od razu na salony bez przedstawienia bileciku wizytowegonie wypada
Eeva - Pon 09 Sty, 2012 08:50
| Admete napisał/a: | | Trzydzieści jak się zaczyna akcja powieści |
chyba jestem mało uważnym czytelnikiem, bo nawet nie zwróciłam na jego wiek uwagi
Tamara - Pią 13 Sty, 2012 00:11
| Deanariell napisał/a: | | lady_kasiek napisał/a: | | wiedział o co kaman, chociaż niekoniecznie musiał mieć kartę stałego klienta w domach uciech |
Teraz po filmie dochodzę do wniosku, że kontakty z kobietami lekkich obyczajów odpadają - nie pasują mi za bardzo do charakteru postaci... Ale stawiałabym na jakąś młodzieńczą miłość, zauroczenie... Później, gdy zaczął na dobre rozkręcać interes/fabrykę, uczucia siłą rzeczy zeszły na dalszy plan. Nie wierzę jednak, że znał anatomię kobiety jedynie z rycin w książkach. Kiedy spotyka Margaret, jest już ponoć po trzydziestce - no ludzie, kto przy zdrowych zmysłach uwierzy, że zdrowy na ciele i umyśle facet, będzie pościł przez plus minus piętnaście lat? Nawet biorąc pod uwagę tamte czasy i obyczaje. |
Riella , Siostro !
Deanariell - Pią 13 Sty, 2012 03:03
| Tamara napisał/a: | | Riella , Siostro ! |
Nie ma sprawy , polecam się.
Anonymous - Pią 13 Sty, 2012 03:14
| Tamara napisał/a: | | Deanariell napisał/a: | | lady_kasiek napisał/a: | | wiedział o co kaman, chociaż niekoniecznie musiał mieć kartę stałego klienta w domach uciech |
Teraz po filmie dochodzę do wniosku, że kontakty z kobietami lekkich obyczajów odpadają - nie pasują mi za bardzo do charakteru postaci... Ale stawiałabym na jakąś młodzieńczą miłość, zauroczenie... Później, gdy zaczął na dobre rozkręcać interes/fabrykę, uczucia siłą rzeczy zeszły na dalszy plan. Nie wierzę jednak, że znał anatomię kobiety jedynie z rycin w książkach. Kiedy spotyka Margaret, jest już ponoć po trzydziestce - no ludzie, kto przy zdrowych zmysłach uwierzy, że zdrowy na ciele i umyśle facet, będzie pościł przez plus minus piętnaście lat? Nawet biorąc pod uwagę tamte czasy i obyczaje. |
Riella , Siostro ! |
Ja tyz, chociaz zmienilabym ostatnie zdanie na "szczegolnie biorac pod uwage tamte czasy i obyczaje
Deanariell - Pią 13 Sty, 2012 14:29
| AineNiRigani napisał/a: | | chociaz zmienilabym ostatnie zdanie na "szczegolnie biorac pod uwage tamte czasy i obyczaje |
No tak...
spin_girl - Wto 07 Lut, 2012 13:31
O żesz kurczę! A ten wątek wiecznie żywy
Sofijufka - Wto 07 Lut, 2012 15:14
no bo to problem wielkiej wagi! Ja niezmiennie jestem za dziewictwem Jaśka!
spin_girl - Wto 07 Lut, 2012 15:29
A ja niezmiennie jestem przeciw
Sofijufka - Wto 07 Lut, 2012 15:52
przypominam wypowiedź Thorntona:
"I do not look on self-indulgent, sensual people as worthy of my hatred; I simply look upon them with contempt for their poorness of character."
spin_girl - Wto 07 Lut, 2012 17:26
ee tam tak brzmi, jakby się kiedyś przejechał na jakiejś panience i teraz udawał, że go to nie rusza. A poza tym, moim zdaniem, słowa self-indulgent i sensual nie mają tutaj wydźwięku ściśle seksualnego.
A ja dzisiaj powiesiłam mój świeżo wykonany plakat z Johnem i Margaret z filmowej wersji. Jasio patrzy na Małgosię, ręce trzyma w kieszeniach... I muszę powiedzieć, że wcale na nią nie patrzy jak dziewica
Anaru - Wto 07 Lut, 2012 20:35
| Mag113 napisał/a: | byłam, jestem i będę zdania, że Thornton był i jest gentlemanem! |
Co nie wyklucza bycia nie-dziewicem
Anonymous - Wto 07 Lut, 2012 22:20
| Mag113 napisał/a: | | Gentleman nie myśli w ogóle o takich sprawach |
nie myśli, a robi
|
|
|