Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Fibula - Śro 05 Maj, 2010 22:46
| Admete napisał/a: | Jaki poziom ma ten serial? W zasadzie chyba niedługo sprawdzę |
Taki sobie. Oceniając po dotychczasowych odcinkach na BBC, serial raczej dla nastolatków .
praedzio - Śro 05 Maj, 2010 23:12
Obejrzałam kiedyś pierwszy odcinek - i podziękowałam. Nie ten poziom.
BeeMeR - Czw 06 Maj, 2010 14:23
OJ, zgadzam się że Primeaval to niepoważna durnotka
Nagromadzenie dziur w czasoprzestrzeni i przedostających się przez nie krwiożerczych dinozaurów, pterodaktyli i takich tam stworów jest zadziwiające
Admete - Czw 06 Maj, 2010 14:26
To znaczy trzymac się z daleka
BeeMeR - Czw 06 Maj, 2010 14:51
No cóż, ja wytrzymałam dwa sezony odpuściłam sobie dopiero trzeci - ale przyznaję, - to bzdura na resorach - zdecydowanie nie dla wymagających czegoś więcej niż czysta, głupawa rozrywka
Caitriona - Pią 07 Maj, 2010 00:54
Ja sobie przypomniałam, że jeszcze tego nie widziałam. Nie zlekając więc dłużej usiadłam i zrobiłam sobie seansik. Super mi się oglądało!! Bardzo mi się ta wersja podoba. Kapelusznik podbił normalnie moje serce. Charlie również Właściwie wszystko mi się podobało.
praedzio - Pią 07 Maj, 2010 05:18
Swietna jest ta wersja. Chyba bardziej mi sie podobała od ostatniej kinówki.
Admete - Pią 07 Maj, 2010 05:26
Cieszę się Caitri, że Cie zmotywowałam do obejrzenia Wersja jest bardzo sympatyczna.
Caitriona - Pią 07 Maj, 2010 11:15
Oczywiście nie mam porównania do ostatniej Alicji, z Deppem, bo jeszcze nie doszłam do kina, ale ta wersja jest bardzo fajna. Dobrze mi się ją oglądało, ani momentu znudzenia, polubiłam bohaterów.
| Admete napisał/a: | | Cieszę się Caitri, że Cie zmotywowałam do obejrzenia |
Ja również Wrzuciłaś tego linka, popatrzyłam na fragment i stwierdziłam, że chcę obejrzeć
BeeMeR - Pią 07 Maj, 2010 11:29
A kto wie, czy i ja nie zostałam zainteresowana
aneby - Pią 07 Maj, 2010 12:19
| BeeMeR napisał/a: | | A kto wie, czy i ja nie zostałam zainteresowana |
I bardzo dobrze bo to fajny i ciekawie zrobiony film.
Admete - Pią 07 Maj, 2010 12:39
Basiu tam jest taka fajna stylizacja na filmy z Bondem z lat 60. Stwierdziłąm nawet, ze jedna kobietka wyglada jak Barbarella
BeeMeR - Pią 07 Maj, 2010 12:49
Bondy to niekoniecznie moje specjalność, aczkolwiek stylizacja na starocia i starocie już prędzej
Admete - Pią 07 Maj, 2010 12:50
Ogólnie stylizacja na takie sensacje z lat 60 Spodoba Ci się.
Fibula - Pią 07 Maj, 2010 18:43
Na Hataku znalazłam informację, że w USA od czerwca emitowana będzie powtórka Moonlight i może doczekamy się drugiego sezonu (ale raczej bez O'Loughlina). Całość tu
Alicja - Sob 08 Maj, 2010 00:00
ogldałam seria głównie ze wględu na niego wiec teraz nie będę miała powodu
Agn - Sob 08 Maj, 2010 12:54
Ja tam powody znajdę, by obejrzeć, hehehe. Akurat Alex sam w sobie mnie nie ruszał, podobał mi się sam serial, więc... Oby był ten drugi sezon, nie pogardzę!
Admete - Sob 08 Maj, 2010 23:12
Obejrzałąm właśnie najnowszy odcinek FF - dobry, nawet bardzo dobry. Nie wiadomo jeszcze, czy serial dostanie drugi sezon. Podobno Amerykanie jak zwykle się nie poznali na tym, co dobre, natomiast na innych rynkach serial radzi sobie niezle. Jest więc jakaś nadzieja. A jeśli nie zrobią drugiej serii, to przynajmniej wyjaśnią część wątków - tak przynajmniej obiecują twórcy serialu.
Jack Davenport wyglądał w tym odcinku rewelacyjnie - widać, że troszkę zeszczuplał i dobrze mu to zrobiło. Podoba mi się w FF niejednoznaczność postaci i fakt, że potrafia mnie jeszcze odrobinę zaskoczyć. A teraz na dodatek pomieszała się nauka z metafizyką i to jest bardzo ciekawe
praedzio - Sob 08 Maj, 2010 23:19
O, matko, kiedy ja się wezmę za ten serial? Od czasu potężnego hiatusa ani jednego odcinka nie obejrzałam. Z V na razie dwa odcinki jestem do tyłu, z SPN trzy...
Admete - Sob 08 Maj, 2010 23:34
Z V to już ze trzy do tyłu jestem. FF po hiatusie zmienił się na lepsze. Podoba mi się w nim to, że wątki obyczajowe są podporządkowane sensacyjnemu i fantastyczno-naukowemu. Ciekawe czy ten serialowy zderzacz hadronów, który ostatnio pokazli, przypomina ten prawdziwy
Wydaje mi się, ze tak.
BeeMeR - Nie 09 Maj, 2010 15:05
Ja z V nie mam prawa być do tyłu, bo się koledze bardzo spodobało (m/in pani kosmitka - więc już go powoli szykuję na Firefly ), tak więc co chwilę się dopytuje czy jest już nowy odcinek i oglądamy sobie w wolnej chwili razem
Admete - Nie 09 Maj, 2010 15:49
To masz motywację Ja jakoś nie bardzo, ale oczywiście w końcu obejrzę.
praedzio - Nie 09 Maj, 2010 18:57
Mnie się ksiądz podoba. Kurczę, zaraz znowu Kasiek powie, że mam tę... no... jak jej tam... ecclesiastofilię czy jakoś tak.
Admete - Nie 09 Maj, 2010 19:10
Ksiądz jest sympatyczny, ale to jakoś za mało. Jak ogólnie nie mam zupełnei problemu z zawieszeniem niewiary podczas oglądania takich rzeczy, to w przypadku V moja umiejętność trochę szwankuje
BeeMeR - Nie 09 Maj, 2010 22:18
"zawieszenie niewiary"? Ja nie mam zaś najmniejszego problemu z "zawieszeniem wiary" na czas oglądania bajek/seriali o duchach, demonach, równoległych światach i absolutnie wszystkim
|
|
|