Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...
Agn - Sob 09 Gru, 2017 10:07
Chwilę mnie nie ma, a tu sobie BeeMeRek Bogusia zatrudnia do czytania bajek. No no...
Trzykrotko, czyli jak? Oglądalne, ale bez fajerwerków czy jednak drama ma to "coś"? Może jeszcze poczekam ze sprawdzaniem na dalsze twoje wrażenia (jeśli będą).
Ja wczoraj jednak nic nie obejrzałam. Jakoś mi nie wyszło...
Aragonte - Sob 09 Gru, 2017 10:10
| Agn napisał/a: | Chwilę mnie nie ma, a tu sobie BeeMeRek Bogusia zatrudnia do czytania bajek. No no...
|
I to w łóżeczku
BeeMeR - Sob 09 Gru, 2017 11:32
| Aragonte napisał/a: | | Agn napisał/a: | Chwilę mnie nie ma, a tu sobie BeeMeRek Bogusia zatrudnia do czytania bajek. No no...
| I to w łóżeczku |
Odc. 7 i czytanie bajeczki jest też wasze
No bo skoro delikwent zasnął na łóżeczku to Boguś czyta chyba nam, nieprawdaż?
Wczoraj padłam tuż po rzeczonej bajeczce, wieczorem będę kontynuować
Agn - Sob 09 Gru, 2017 11:49
| BeeMeR napisał/a: | | Wczoraj padłam tuż po rzeczonej bajeczce, wieczorem będę kontynuować |
Jak dziecko...
BeeMeR - Sob 09 Gru, 2017 12:33
Nastraszyli mnie wilkami to się wolałam pod kołdrę schować
Ogromne te odcinki AM 94
co to jest chomikbox którego mi sugerują?
Agn - Sob 09 Gru, 2017 13:03
| BeeMeR napisał/a: |
Ogromne te odcinki AM 94
|
Takie znalazlam.
Taaaa Bogus cie zlym wilkiem nastraszyl. Juz w to wierze.
Admete - Sob 09 Gru, 2017 14:36
To mam obejrzane wszystkie dotychczasowe odcinki Doubtful Victory. Bohater dzięki pewnemu splotowi okoliczności wydostaje się z więzienia i przyjmuje tożsamość policjanta, który próbował razem z pewnym prokuratorem dobrać się do skorumpowanego polityka, byłego prezydenta i byłej szefowej NIS. Sprawa jest grubsza, bo zginęło mnóstwo pieniędzy odprowadzonych z konta NIS. Policjant już nie żyje, a bohater musi te pieniądze znaleźć albo także zostanie zamordowany. Ma przeciwko sobie ludzi bezwzględnych i potężnych. Do tego dochodzi konieczność udawania obcego człowieka, odnajdowanie się w świecie po 10 latach za kratami i dodatkowe śledztwo dotyczące morderstw. Całość jest wyjątkowo sprawnie wyreżyserowana, bardzo dobre zdjęcia, mnóstwo ciekawych aktorów - większość niekoniecznie młoda i piękna. Widać, że celowo nie dają aktorom tony make up-u, można dostrzec niedoskonałości na twarzach, nie ma idealnych fryzur, ani pięknych strojów - lubię od czasu do czasu takie bardziej męskie klimaty Jak Trzykrotka była uprzejma zauważyć , Moo Kyung jest bardziej pulchny na twarzy, ale to także pasuje do roli. Jest w końcu kimś, kto 10 lat siedział w ciupie jako skazany na karę śmierci. Bardzo podoba mi się jego postać, jest tak napisana i zagrana, że nie mam problemu z kibicowaniem bohaterowi, a to jest bardzo ważne. Dobre dialogi i trochę humoru - to też plus. Jak ktoś lubi rzeczy sensacyjne, to jak na razie jest w porządku. Możliwe, że mi się znudzi w trakcie, ale może akurat nie, bo Pride i Prejudice obejrzałam do końca. W porównaniu do Two Cops jest trochę więcej fabularnego konkretu, mam więcej zaczepienia. Ale to moje subiektywne upodobania dają tutaj o sobie znać Bohaterka też jest, to policjantka, która pochodzi z dobrej rodziny, ale po samobójstwie ojca ( to pewnie nie będzie samobójstwo ) stracili majątek i pozycję. Gra ja ta pani:
http://asianwiki.com/Jung_Hye-Sung
Nie denerwuje, jest całkiem znośna. Romansu zasadniczo nie ma i pewnie nie będzie, bo czasu na to nie ma. Jeśli bohater przeżyje cały i zdrowy, to będzie mógł myśleć o romansach
Zabieram się za drugi odcinek Untouchable. Podejrzewam, że starszy brat zabił ojca, żeby przejąć władzę. A jutro Black i Money Flower.
Aragonte pierwszy fragment z odcinka 17 Blacka:
https://www.youtube.com/watch?v=fS5IPWkwEds
Aragonte - Sob 09 Gru, 2017 15:25
Może na razie nie będę tam jednak zerkac, w sensie na fragmenty - mam robotę do skończenia (której prawie nie zaczęłam), zakupy i zaplanowaną rozmowę z J., no i chcę trochę się wyciszyc, bo ciągle coś mnie kłuje za mostkiem Spojrzałam tylko pobieżnie na wątek na Soompi.
Jakieś fotki z nowego Blacka:
https://forums.soompi.com...4acd6c52c90c7d1
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/DQmxmBbUIAYEFvp.jpg:large&key=61670fd0ac164a3f4506a8ac791d3074d412eefc3acb6eb5d534ae9b4c50220e
Admete - Sob 09 Gru, 2017 15:27
Drugi filmik się pojawił:
https://www.youtube.com/watch?v=VUfjMWQA4-U
BeeMeR - Sob 09 Gru, 2017 15:32
A ja mam w IRY najdziwaczniejsza randkę pod słońcem - w creepy (bo nie nazwę go "wesołym") miasteczku
Inna sprawa, że para jak wiadomo mi nie leży, więc i na super mega romantyczną randkę mogłabym zrzędzić np. że mi do postaci Hyuna nie pasuje
Aragonte - Sob 09 Gru, 2017 15:37
To nie randka, to takie nie wiadomo co Kissu też będzie nie wiadomo jakie, jak wiesz
Admete - Sob 09 Gru, 2017 15:40
Czekam na jakieś spoilery na soompi
BeeMeR - Sob 09 Gru, 2017 15:41
| Aragonte napisał/a: | | Kissu też będzie nie wiadomo jakie, jak wiesz | Ale czyjaś subiektywna radocha z kissu będzie wyraźna
Dobra, zamykam się bo mi Bogus straszy policjantkę (i chyba jej samochód zepsuł )
Aragonte - Sob 09 Gru, 2017 15:45
| Admete napisał/a: | Czekam na jakieś spoilery na soompi |
Zerknęłam, ale na razie nie było.
To chyba skoczę teraz na te zakupy, a potem zjem obiad i zajmę się pierniczkami.
BeeMeR - Sob 09 Gru, 2017 15:46
Miałam po cichu nadzieję, że jej jakąś bombę włoży do zakupów i nie będę musiała na nią patrzeć przez drugą część dramy, ale cóż...
Nic to, kontynuować będę wieczorem
Admete - Sob 09 Gru, 2017 15:58
| Aragonte napisał/a: | | Zerknęłam, ale na razie nie było. |
Wystarczy obejrzeć filmy na stronie OCN. Jest tak, jak przypuszczałyśmy ze śmiercią Joona.
Trzykrotka - Sob 09 Gru, 2017 16:21
Robot ma potencjał i na pewno zobaczę co będzie kiedy domniemana Aji 3 zamieszka z Nefrytem na dłużej. Na razie z glupawo zabawnej opowiadtki- bajeczki zrobiła się rzecz o samotności i potrzebie drugiej osoby, żeby symbolicznie podrapala w plecy i pomogła kiedy zakrztusisz się jedzeniem. Jeśli pójdzie w tę stronę, to będę z doskoku oglądać.
Miałam dziś wypróbować inne nowe dramy, ale się nie da Pół dnia przespalam, a teraz jadę na jarmark świąteczny.
Mówicie, że oglądamy AM 1994?
Admete - Sob 09 Gru, 2017 16:26
Ja natomiast cała zachwycona Untouchable. Dzieje się oj dzieje, ciekawe relacje między postaciami, fajni aktorzy. Jin Goo świetny. To serial do obgryzania paluszków, własnych
Aragonte - Sob 09 Gru, 2017 17:08
| Admete napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Zerknęłam, ale na razie nie było. |
Wystarczy obejrzeć filmy na stronie OCN. Jest tak, jak przypuszczałyśmy ze śmiercią Joona. |
Chyba wolę poczekac na cały odcinek. Nie chcę teraz wchodzic w blackowe klimaty, bo za kiepsko się czuję - a będę musiała pewnie robic dobrą minę do złej gry w czasie dzisiejszej rozmowy
A finał Blacka (i dzisiejszy odcinek) pewnie będzie ciężki i bolesny
BeeMeR - Sob 09 Gru, 2017 17:29
| Trzykrotka napisał/a: | | Mówicie, że oglądamy AM 1994? | Tak, bo to jest duże i trzymać się nie da
(przynajmniej się o to nie podejrzewam, a obejrzeć chcę). Wolałabym w sumie obejrzeć najpierw IRY ale jakby co to dołączę chętnie.
Aragonte - Sob 09 Gru, 2017 18:42
Ja nie wiem, czy teraz dołączę, nawet odcinków jeszcze nie mam.
Ale w ogóle to chcę obejrzec Reply 1994.
Koncepcje z Soompi na temat zakończenia Blacka - bad endiing, bittersweet ending? Bo happy ending to moim zdaniem nierealne jest;
No to jutro koniec
Aragonte - Sob 09 Gru, 2017 21:54
| Admete napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | A które chcesz? Bo można obejśc problemy z zapisaniem |
Licząc kolejno: 3, 8, 9, 10, 11 |
Musiałabyś podac linki, bo dorzucono kolejne zdjęcia (chyba z 17. odcinka) i numeracja się już nie zgadza
Boję się oglądac dziś nowego Blacka Odcinek wesoły nie jest, a finał (którego się obawiam) jutro... Może lepiej obejrzec ciurkiem oba odcinki?
Chyba puszczę sobie coś beznadziejnie durnego i pocieszycielskiego, chlip chlip.
Edit: JI nie podpasowało, TGL też nie, na razie testuję Hwarangi jako pocieszajkę
Edit: jednak Hwarangi też nie. Co by tu...
Trzykrotka - Nie 10 Gru, 2017 00:47
To ja wolę dokończyć IRY (Boguś czytał bajkę o wilku ) niż zaczynać teraz AM. Ale później piszę się. Zwłaszcza e miłym towarzystwie.
Dziś przetestowałam Jugglers. Wrażenia jutro.
Aragonte - Nie 10 Gru, 2017 01:59
Ja później też chętnie dołączę do AM94.
Admete, tu jest zajawka finałowego odcinka Blacka z angielskimi napisami:
https://youtu.be/H9QHPKAdYkY
Oby scenarzystka nie dręczyła bohaterów i widzów aż tak bardzo jak przy God's Gift, proszęęęęę
Dzisiejszego odcinka nie ruszyłam, wolę miec w odwodzie finałowy odcinek. No dobra, zerknęłam na jedną scenę - smutna była
Admete - Nie 10 Gru, 2017 07:23
Ja dziś oglądam 17 Jestem zahartowana
|
|
|