To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Plotki i newsy filmowe

Agn - Pon 28 Lut, 2011 13:21

No ja właśnie w tym roku, ze względu na to, że trzymałam kciuki za parę osób, chciałam zobaczyć na żywca.

Artur Barciś już się wykręcił nosem, że rola Colina wcale nie taka wspaniała, że widać czasami, że gra, a nie jest postacią. Tak, tak, panie Arturze, a jak tam panu się wiedzie w tym badziewnym sitcomie, w którym pan gra? Już pan opanował dryg i lekkość komediową, czy nadal stroi pan jedną głupią minę?

Dobra, co to ja miałam? Aha, o kieckach. Ale najpierw - Christian Bale był ładnie ubrany. Normalnie, elegancki garnitur, ale do tego i koszula czarna, i krawat czarny. Miodzio. Tylko ruda broda do ciemnych włosów... :confused3:

Z kiecek co zapamiętałam - Milę Kunis już opisałam, Hilary Swank w jasnym kolorze, kiecka bez ramion... niestety, to podkreśliło, jaka jest chuda. Prowadząca Anne Hathaway miała, jak na gospodynię przystało, kilka wdzianek. moim numerem jeden jest piękna czerwień - wyglądała po prostu bosko. Równie piekna czerwień przywdziała Sandra Bullock.
Natalie Portman założyła sukienkę w kolorze, w którym jej jeszcze nie widziałam, tj. fiolet, ale nic błyszczącego. Wyglądała bardzo ładnie. I widać było już brzuszek - naprawdę ładnie wygląda w ciąży (ale ona i bez ciąży jest zjawiskowa, pewne rzeczy są constans bez względu na okoliczności). Co tam jeszcze - Halle Berry się cudnie prezentowała w jasnej sukni. Generalnie sporo było sukienek odsłaniających ramiona. Chyba nowy trend.
Annette Benning (ja zawsze coś spapram z jej nazwiskiem) miała na sobie ciekawe wdzianko. Sukienka o dość prostym kroju, z krótkim rękawkiem. I ta prostota rozjaśniona, bo sukienka cała błyszczała. IMHo b. jej to pasowało.
Cate Blanchett miała na sobie coś dziwnego. Jakby... przywdziała ramkę ze zdjęć z pokoju dziecinnego małej dziewczynki, ale wcześniej wyrwała z owej ramki zdjęcie.

O gali jako gali już napisano, że prowadzący byli żenujący i tylko występ Gwyneth Paltrow był gorszy. Nie zgadzam się. Może i Anne z Jamesem nie oferowali fajerwerków dowcipu, ale nie oszukujmy się - na każdym rozdaniu Oscarów dowcipy są marne, a i tak się wszyscy śmieją. Moim zdaniem poprawnie to wszystko zrobili i szybko przestało być po nich widać tremę (no dobra, James był ciut sztywny). A występ Gwyneth Paltrow nie był marny, właśnie bardzo mi się podobał. Nie wiedziałam, że ta kobieta umie śpiewać.
Żalą się też, że nie wygrał Social Network. O Jezu, wszyscy nie mogą wygrać. Czy ktoś mnie słuchał, jak plułam, że wygrywało jak nie Chicago to Titanic? To i wielcy krytycy mogliby sobie dać siana.

Zdjęcia:
Zdobywcy statuetek: http://film.dziennik.pl/o...html#anchorFoto
No i kiecki: http://film.dziennik.pl/o...eria-zdjec.html

Yvain - Pon 28 Lut, 2011 13:29

Agn napisał/a:
Tylko ruda broda do ciemnych włosów..
Podzielam zdanie on ma taki ładny zarys szczęki, i całkiem interesujące usta, że naprawdę szkoda to ukrywać za takimi byle jakimi wąsiskami i brodą :mrgreen:
Agn - Pon 28 Lut, 2011 13:34

Akurat jego usta mi się diabelnie nie podobają, ale zestaw takiego brodziszcza z ciemnymi włosami... no nijak nie mogę przez to przejechać. :obrzydzenie:
Yvain - Pon 28 Lut, 2011 13:40

A mi tak i uśmiech ma ujmujący :mrgreen: jak dla mnie :mrgreen: ale wiadomo jednemu Kaśka, drugiemu Maryśka :mrgreen:
Anonymous - Pon 28 Lut, 2011 13:41

Moge średnio przepadać za Portman, ale kobietą jest atrakcyjną w tej śliwce jej bardzo ładnie, no i sukienka fason ciażowy ma...

Oj widać, ze Bociany wracają już do Bejgoły, wiosna idzie, worek z dzidziusiami się rozwiązał :wink:
A facetowi w smokingu/garniturze/fraku to zawsze jest cudnie i bidna słaba niewiasta musi się powstrzymać coby sie nie rzucić w publicznym miejscu.

Sukienka Cate ma śliczny dół, natomiast od pasa w górę zmieniłabym całkowicie.

Edit.
Tył zmieniłabym calkowicie, wygląda jakby ptak jej narobił, lub ktoś zwrócił ryż z szafranem na te ramiączka, któe wyglądają na niedorobione, a raczej in statu nascendi. :zasłona litosciwego milczenia:
ale dół ładny.

Bullok ma świetną figurę i jakkolwiek ja bym nie ubrała czegoś tak czerwonego, ale ona wygląda świetnie.

Halle Berry... :excited: WTF??

Hillary Swank, dlaczego to dziewczatko ubrało się w arkusz blachy? Chociaż na tym zdjeciu wygląda jak duszek lecący nad dywanem. Jednak NIE!

Kidman całkiem nieźle, owszem jak Śmierć na choragwi jest biała, ale sukienka całkiem całkiem.

Helen Mirren klasycznie i elegancko bez jakiś przyp*&dzielników.

Mila Kunis dekolt, to jeszcze jest dekolt czy już "bez przodu". Tkanina ma ładny kolor i musi byc fajnie zwiewna, ale moim skromnym zdaniem doł jest za bardzo udziwniony, mogli się zdecydować a nie ładować wszystkie rodzaje marszczeń.

Jestem za prostotą.

Anonymous - Pon 28 Lut, 2011 13:48

szczegolnie, ze ta broda i wasy byly takie... biblijne i nieatrakcyjne - fuuuj !!!
Anonymous - Pon 28 Lut, 2011 13:51

Jak zobaczyłam tego co odbierał Oscara za "Jak zostać królem" tego staruszka to sobie pomyślałam, ze on pewnie z tym królem do szkoły chodził... :ops1:
Agn - Pon 28 Lut, 2011 14:15

Oto, dlaczego tak polewałam z "występu" Roberta Downey Jr i Jude'a Law: http://www.youtube.com/watch?v=4_hdIrrG-q0
Poważnie, niech ta dwójka poprowadzi następne Oscary! Proszę! Proszę! Proszę! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

milenaj - Pon 28 Lut, 2011 14:35

Podobno Anne Hathaway zbiera raczej złe oceny za tą czerwoną suknię, ale jak dla mnie wyglądała świetnie. W białej też mi się podobała.

Natalie Portamn o wiele ładniej, niż na Złotych Globach.

A Christian Bale jest stanowczo w moim typie, ale bez brody...

Yvain - Pon 28 Lut, 2011 16:15

Robert Downey Jr i Jude'a Law fenomenalni :rotfl:
Admete - Pon 28 Lut, 2011 20:02

A jest gdzieś lionk do większej ilości zdjęć z gali oscarowej?

O - znalazłam już:

Anne wygladałą źle. Miałą zupełnie spłaszczony biust, nie dal niej taki fason. Gwyneth ładnie wyglądała.

http://zyciegwiazd.onet.p...ews_detail.html

Diana - Pon 28 Lut, 2011 20:03

O tak, obaj panowie fajnie zgrani, ale w końcu wystąpili już razem w filmie o Holmesie.
Z damskich kreacji mi osobiście najbardziej przypadły do gustu fiolety, tzn. Natalie Portman i Scarlett Johansson. Może jeszcze Amy Adams- ale to już czerń i do tego piękna biżuteria. Ale zazdroszczę! :slina:

Admete - Pon 28 Lut, 2011 20:05

Reese Winterspoon w czarnej - ładnie wypadła:

Suknia efektowna, ale biust na wierzchu -

milenaj - Pon 28 Lut, 2011 20:07

Zgadzam się, pięknie wyglądała. Uczesanie też zrobiło swoje.
- Pon 28 Lut, 2011 20:31

mnie się podobała Michelle Williams, Jennifer Lawrence i Amy Adams (ale właśnie bez biżuterii- wystarczyłyby jakieś skromne kolczyki i byłoby w sam raz :-) ) . no i ślicznie wyglądała Hailee Steinfeld. nie zrobiła z siebie tzw. 'starej maleńkiej', wyglądała dziewczęco i w wdziękiem. prawdziwy powiew świeżości!!

a co do gali, to tak króciutko: Robert + Jude świetni, Billy Cristal też fajny, podobała mi się mowa zwycięzcy chyba za krótkometrażowy film dokumentalny (nie jestem pewna kategorii): 'mogłem jednak iść do fryzjera' :mrgreen: i to jak ładnie powiedział o swojej ukochanej (aż było słychać jak damska część publiczności się wzruszyła :-) ), a propos wzruszania- podobało mi się również jak Bale się wzruszył przy końcówce swojej wypowiedzi jak mówił o swojej żonie.
wg mnie prowadzący nie byli źli- Anne jest naprawdę urocza (i jak śpiewa!! :thud: ) , a w parze z Jamesem, który wyglądał jakby za bardzo nie wiedział co on tam właściwie robi, wypadli całkiem w porządku. osobiście wolę nich, niż zeszłorocznych prowadzących...

ale jeśli miałabym wybrać mój ulubiony moment, to zwycięzcą byłaby pan Kirk Douglas. normalnie stworzył mój dzień!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Alicja - Pon 28 Lut, 2011 22:37

milenaj napisał/a:
Podobno Anne Hathaway zbiera raczej złe oceny za tą czerwoną suknię, ale jak dla mnie wyglądała świetnie

może dlatego, że wypada w niej baaardzo blado. Sandra Bullock też w czerwieni ( chyba podobny odcień), też z trenem i dużo starsza, a korzystniej wypadła.

Natalie Portman bardzo ładnie wyglądała, ciąża służy kobietom, nie tylko Oscar :wink: Podobała mi się jeszcze sukienka Scarlett Johansson. A Reese Winterspoon miałą stylową fryzurkę, bardzo dobrze dobraną do sukienki

Anaru - Czw 03 Mar, 2011 00:13

Nie ma jak porządne ploty :wink:

Colin Firth tak ochoczo czcił zdobycie Oscara, że zostawił statuetkę w toalecie.
Po ceremonii wręczania nagród odbywa się zwyczajowo wiele przyjęć. Firth z żoną oraz Natalie Portman – również zdobywczynią Oscara, bawił się między innymi u gubernatora Kalifornii.

- Wszyscy chcieli się z nim napić – mówi informator „The Mirror”. - Tłumy ludzi gratulowały wygranej i proponowały drinki. Cały wieczór się kontrolował, ale tak naprawdę był zupełnie pijany. Zaliczył jednego wieczora trzy imprezy. Po balu u gubernatora poszedł na przyjęcie „Vanity Fair”.

Firth trzymał Oscara cały czas przy sobie, ale w pewnym momencie zorientował się, że go nie ma! Okazało się, że zostawił go w toalecie...
Na szczęście, znalazł ją człowiek, który nie chciał zawłaszczyć tej cennej pamiątki.
http://www.telemagazyn.pl/plotki/2621,id.html

Agn - Czw 03 Mar, 2011 00:19

No, miał co świętować, jest usprawiedliwiony.
Pozostawienie Oscara w kibelku zdarzyło się jeszcze komuś, nie pomnę komu. Ale to była na pewno aktorka, poszła chyba przypudrować nosek i Oscar się ostał. ;)

Anaru - Czw 03 Mar, 2011 01:19

Dobrze, że na, a nie w ;)
A swoja droga doczytałam przed chwilką dyskusję na ten temat w wątku Colinowym

Hortensja - Pią 04 Mar, 2011 10:28

Agn napisał/a:
Pozostawienie Oscara w kibelku zdarzyło się jeszcze komuś, nie pomnę komu. Ale to była na pewno aktorka, poszła chyba przypudrować nosek i Oscar się ostał.

Gdzies czytalam, ze to Meryl Streep byla. I ze juz tego Oscara nie znalazla :d Ale toc hyba akurat plota.

Anaru - Pon 07 Mar, 2011 09:22

No proszę, coś się ruszyło w tej kwestii.
Ciekawe jakie powodzenie będą miały napisy. :wink:

Napisy w paśmie filmowym TVN 7

Od najbliższej niedzieli kanał TVN 7 nadawać będzie filmy w dwóch wersjach do wyboru: z lektorem lub z napisami. Opcja ta dotyczyć będzie tylko produkcji nadawanych w ramach niedzielnego pasma “Superseans”, emitowanego o 20.05.
Możliwość wybrania pomiędzy napisami i lektorem będą mieli widzowie korzystający z cyfrowego odbioru Siódemki. W ramach “Superseansu” w marcu stacja pokaże m.in. takie filmy jak “„W jak wendeta”, “ Harry Potter i kamień filozoficzny” czy “Torque: Jazda na krawędzi”.
Filmy z napisami lub lektorem do wyboru emitują m.in. kanały HBO i Canal+.
http://www.wirtualnemedia...-filmowym-tvn-7

Napisy przy filmach także na antenie TVN

Stacja TVN od najbliższego piątku w ramach filmowego pasma “Superkino” emitować będzie filmy w dwóch wersjach: z lektorem i z napisami do wyboru.
Możliwość wyboru jednej z tych wersji będą miały osoby odbierające telewizję TVN w ramach platform satelitarnych, cyfrowych sieci kablowych oraz naziemnej telewizji cyfrowej. W marcu w “Superkinie” TVN pokaże m.in. “Zmierzch”.
http://www.wirtualnemedia...-na-antenie-tvn

Yvain - Sob 12 Mar, 2011 16:14

http://film.onet.pl/wiado...,wiadomosc.html wywiad z Woodym :mrgreen:
milenaj - Czw 17 Mar, 2011 16:01

"Water fo elephants" w dole strony, trochę zdjęć.

http://enchantedserenityperiodfilms.blogspot.com/

Yvain - Czw 17 Mar, 2011 16:14

Odjazdowe te zdjęcia :mrgreen:
milenaj - Czw 17 Mar, 2011 16:16

Bardzo klimatyczne. Książki nie czytałam, ale na film mam ochotę iść.