To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w W-wie????

BeeMeR - Wto 05 Maj, 2015 10:57

Stolik spotkaniowy z reguły jest wyraźnie widać i słychać (zwłaszcza to drugie ;) ) nawet bez maskotek ;)
Bawcie się dobrze albo jeszcze lepiej :kwiatki_wyciaga:

Eeva - Wto 05 Maj, 2015 11:12

Szafran napisał/a:
Pluszowego pana Darcy'ego na ten przykład. .

Jestem za! Pan Darcy naturalnej wielkości, oczywiście!

Szafran - Wto 05 Maj, 2015 11:23

Można by mu wtedy robótkowy szalik dziergać, jak na damę przystało. Albo chusteczkę wyhaftować.
Aragonte - Wto 05 Maj, 2015 11:56

Spotkania z tamborkami w garści jak najbardziej się odbywały :mrgreen: Praedzio, Tamara i ja miewałyśmy czasem jakieś swoje hafty, chociaż ostatnio tradycja nieco upadła.

Szafran, fajnie, że będziesz :D

Caitriona - Wto 05 Maj, 2015 14:06

Eeva napisał/a:
Szafran napisał/a:
Pluszowego pana Darcy'ego na ten przykład. .

Jestem za! Pan Darcy naturalnej wielkości, oczywiście!

Pan Darcy albo John Thornton ;)

A pierwsze większe spotkanie w tym miejscu odbyło się 27 lipca 2006 roku :mrgreen: Sprawdziłam, bo mam zdjęcia :mrgreen:

Admete - Wto 05 Maj, 2015 14:10

A Forum zaczęło działać 18 maja 2006 roku. Za rok stuknie nam 10 lat - znamy się już tyle czasu. W zasadzie to niesamowite.
Anaru - Wto 05 Maj, 2015 15:31

Aragonte napisał/a:
Spotkania z tamborkami w garści jak najbardziej się odbywały Praedzio, Tamara i ja miewałyśmy czasem jakieś swoje hafty, chociaż ostatnio tradycja nieco upadła.

Ja pamiętam jak na kociołku u Aine w ogródku dziergała i Loana (chyba dokańczała szycie sukni :mrgreen: ) i jeszcze ktoś :lol:

Loana - Wto 05 Maj, 2015 15:33

Tak, konczyłam suknię na następny dzień. Jako JEDYNA byłam przebrana :P
Pewnie Dorfi dziergała, bo ona też robótkowa :)

Szafran - Wto 05 Maj, 2015 16:00

A był zlot w strojach z epoki:)?
Loana - Wto 05 Maj, 2015 16:03

Miał być zlot w strojach z epoki Jane Austen, ale tylko ja się wtedy przebrałam :P
ale nie szkodzi, nadrobiłam to już nie raz, teraz znowu się szykuję na następny zlot w strojach :P

Szafran - Wto 05 Maj, 2015 16:13

A masz jakieś zdjęcia? Rozumiem, że sama szykowałaś strój:). Starsznie fajna sprawa takie szycie historyczne.
Loana - Wto 05 Maj, 2015 16:21

Na moim blogu są :)
Zapraszam - tutaj zdjęcia ze zlotu w tamtym roku
https://pudelkowo.wordpress.com/2014/10/16/81-zlot-krynoliny-pod-ojcowem/
Już się nie mogę doczekać tegorocznego! :)

A na razie próbuję się obszyć na Pszczynę :P Krynolina robi zlot 30 maja.
Krynolina to grupa dziewczyn, tutaj link to nich:
http://krynolina-spis.blogspot.com/
https://www.facebook.com/krynolina.spis?fref=ts

BeeMeR - Wto 05 Maj, 2015 17:36

Loana napisał/a:
Miał być zlot w strojach z epoki Jane Austen, ale tylko ja się wtedy przebrałam :P
&
Szafran napisał/a:
Na kociołku? :shock: Pierwsze słyszę :lol:
Aragonte - Wto 05 Maj, 2015 22:14

Melduję na użytek Agn, że kubły z zieloną farbą zostały rozdysponowane wśród warszawskich forumowiczek i procedura malowania trawy na jej przybycie została rozpoczęta :mrgreen: :mrgreen:

A tak w ogóle to dziękuję za spotkanie, super było :love_shower:

Szafran - Wto 05 Maj, 2015 22:24

Hehe ten telefon to jednak była potrzebna sprawa, bez niego kto wie, ile bym się po Costach na Nowym Świecie i Krakowskim błąkała:D:D:D

Dzięki wszystkim za przygarnięcie "obcej" twarzy, było bardzo miło:).

A zdjęcia kostiumowe boskie. Gdybyście się kiedyś zlatywały jakoś bliżej Warszawy, z ogromną przyjemnością bym Was obfotografowała:).

praedzio - Wto 05 Maj, 2015 22:28

I ja dziękuję za spotkanie. :serce2: Chyba było mi potrzebne. :hug_grupowy:

Szafran okazała się malutką, radosną i ogólnie ciekawą osóbką. :mrgreen: :kwiatki_wyciaga: Witamy oficjalnie w naszym warszawskim sabatowym gronie. :kwiatki_wyciaga:

Agn - Wto 05 Maj, 2015 22:48

Aragonte napisał/a:
Melduję na użytek Agn, że kubły z zieloną farbą zostały rozdysponowane wśród warszawskich forumowiczek i procedura malowania trawy na jej przybycie została rozpoczęta

Pranie rozwieszone? A okna pomyte? Ulice zamiecione? Ja nie tylko trawniki będę sprawdać. :lol:
Cieszę się, że spotkanie się udało. Liczę, że was wszystkie zobaczę w ostatni weekend maja. :D

Anaru - Wto 05 Maj, 2015 22:57

BeeMeR napisał/a:
Loana napisał/a:
&
Szafran napisał/a:
Na kociołku? :shock: Pierwsze słyszę :lol:

To nie był tylko kociołek, to był dwudniowy zlot o ile pamiętam :wink: , z kociołkiem w sobotę i krakowskim spacerem w niedzielę. Loana szyła, jej mąż się nudził chyba rozpaczliwie, a Elbereth miała króciutkie włosy i piękną białą ażurową parasolkę. Ja oczywiście wtedy nawet nie rozpoznawałam nawet Austen, co wyszło przy okazji podarunku Aine czyli dekupażowego talerzyka z wizerunkiem nieznanej mi kobitki w stroju niedzisiejszym. :lol: To było już parę lat temu, Loana była w ciąży chyba z Izą, a dzieci Moniki i Dorfi, jeszcze takie małe, wspólnie latały po ogródku za kotem :mrgreen: . Mam wrażenie, że wieki temu... ;)

praedzio napisał/a:
Szafran okazała się malutką, radosną i ogólnie ciekawą osóbką. :mrgreen: :kwiatki_wyciaga: Witamy oficjalnie w naszym warszawskim sabatowym gronie. :kwiatki_wyciaga:

Szafran, a może kiedyś i np. do Krakowa przyjedziesz na jakieś spotkanie? :flirtuje1:

Caitriona - Wto 05 Maj, 2015 23:04

Ja również dziękuję za super spotkanie :D :D I fajnie było poznać Szafran i mam nadzieję że będziemy się jeszcze spotykać ;)
Fibula - Wto 05 Maj, 2015 23:06

Ja też dziękuję za spotkanie. Szafran, miło było Cię poznać. :)
Szafran - Wto 05 Maj, 2015 23:19

A ja jestem teraz w stresie, czy mi się dopasowania imię-nick-twarz nie pomieszają;);););). Starość nie radość, umysł już nie tak bystry jak kiedyś:D.

Cytat:
Szafran, a może kiedyś i np. do Krakowa przyjedziesz na jakieś spotkanie?

Kto wie - tylko z czasem bywa krucho:). Acz prędzej to mnie do Wrocławia zawieje;). W Krakowie kiedyś bywałam choć raz w roku, ale potem żeśmy się z tym miastem na siebie okrutnie pogniewali, nawet bez szczególnej przyczyny.

Agn - Wto 05 Maj, 2015 23:22

Szafran napisał/a:
Acz prędzej to mnie do Wrocławia zawieje;)

To sobie wtedy kawę z nami wpisz w grafik. :excited:
Po pierwszym spotkaniu można się poczuć skołowanym kto jest kim, ale z czasem się wszystko zgra. :D

BeeMeR - Śro 06 Maj, 2015 09:31

Faktycznie, pamiętam parasolkę Elbereth :mrgreen:
Talerzyk od Aine dotąd zdobi mi szafkę z trofeami ;)

Agn napisał/a:
Pranie rozwieszone?
Pranie to będzie jak przyjedziesz. Cztery :P

Szafran napisał/a:
potem żeśmy się z tym miastem na siebie okrutnie pogniewali, nawet bez szczególnej przyczyny.
Oj, co też Kraków Ci zawinił :mysle:
Eeva - Śro 06 Maj, 2015 09:36

I ja dziękuję za spotkanie, było bardzo miło (jak zawsze z resztą).
Super było poznać Szafran i dopasować twarz do nicka :-)

Barbarella - Śro 06 Maj, 2015 09:49

Szafran napisał/a:
W Krakowie kiedyś bywałam choć raz w roku, ale potem żeśmy się z tym miastem na siebie okrutnie pogniewali, nawet bez szczególnej przyczyny.

A widzisz i to jest doskonała okazja, żeby się z nim przeprosić....