Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16
Trzykrotka - Wto 05 Mar, 2019 23:36
Odcinek 20 pokazuje dokładnie, dlaczego Aragonte nie lubi Małpy, która naprawdę prze do swego jak buldożer. Oczywiście naiwna Shancai da się nabrać na jej chęć zaprzyjaźnienia się, ale dla mnie to wszystko brzmi nieszczerością i chęcią trzymania przeciwnika blisko siebie. Musiałaby być głupia, żeby wywodząc się z takiego środowiska, nie wiedzieć, po co na omc zaręczyny raptem ściągnięto jakąś kelnereczkę. Bo przyjaźni się z narzeczonym? Haha Mam tylko nadzieję, że wątku nieszczęsnego ślubu z Małpą nie będą ciągnąć w nieskończoność, bo on był przykry z każdej strony.
Na koniec 20 odcinka matka Si posuwa się do tego, że oferuje Lejkowi pokaźną łapówkę, aby tylko sam zajął się Shancai i usunął ją z drogi. Chłopaczyna miał okazję zachować się jak rycerz w lśniącej zbroi
BeeMeR - Śro 06 Mar, 2019 08:13
Ładnie podgoniłaś
Mnie wczoraj ścięło - chyba ren wiatr zafundował mi ból głowy na wieczór, wcześniej jednak zdołałam się upewnić, że Małpa odpuściła grubo przed ewentualnym ślubem a Si wrócił do adorowania właściwej dziewczyny - jak on ślicznie na nią patrzy byleby siedziała na przeciwko i pozwoliła na to publicznie.
Lejek nabiera teraz charakteru - ani się nie pozwoli dobrowolnie rozstawiać po kątach Małpie ani matce kolegi, jemu zaś pozwoli prowadzić wojnę osobiście - ani go nie wyręczy ani nje będzie utrudniać sytuacji. A pannie podstawi plecy coby się mogła oprzeć i wypłakać na nich.
Trzykrotka - Śro 06 Mar, 2019 09:34
| BeeMeR napisał/a: |
Lejek nabiera teraz charakteru |
To dobrze, bo przecież ten aktor jest tak mdły, że nie przebija się przez barwnych Si and company. Pamiętam, ze w BBF to też ładnie się rozwijało. Księciunio wyrósł na bardzo silną przeciwwagę dla GJP, mimo, że aktor też był beznadziejny, a LMH akurat znakomity i bardzo intensywny.
A propos LMH, który jednak siedzi w wojsku, to chodzą plotki, że znów zeszli się z Suzy. A podobno Wachlarz z Doktórką niestety wzięli rozbrat, choć może jeszcze nie rozwód. Ciągle się o tym plotkowało no i podobno stało się
BeeMeR - Śro 06 Mar, 2019 10:18
Szybko by Wachlarzom poszło
Nic to, bywają i szybsi.
Lejek aktorem zachwycającym nie jest, imho jednak bardziej drewniany jest Okularnik i Małpa słusznie uznała go za nudziarza , niemniej okazuje się raz za razem że pod tym lejkowym marazmem jest kręgosłup i pomyślunek, więc nie narzekam, wsparcie dla panny w razie konieczności będzie. Acz w tej dramie nieco inaczej są akcenty rozłożone i korzystając z wysłania wszelkich rodziców na Antypody może pozwolą młodym trochę porandkować radosnie na porządku porannym (trzeba obudzić panicza ), dziennym (zjedz ze mną na stołówce publicznie ) i nocnym (pooglądaj ze mną spadające gwiazdy, o, masz tu jedną ode mnie (wisiorek) ). Ta drama zdecydowanie jest bardziej romantyczna niż BBF, nawet jeśli niektóre wyznania Si miały posmak stalkizmu a pierwsze "wypełźnięcie mu zmysłów na usta" przemocy - nie bądźmy jednak drobiazgowe, trochę gp musi w tym być a chłopak się uczy obsługi panny aż miło
Aragonte - Śro 06 Mar, 2019 11:21
| BeeMeR napisał/a: | | Mnie wczoraj ścięło - chyba ren wiatr zafundował mi ból głowy na wieczór, wcześniej jednak zdołałam się upewnić, że Małpa odpuściła grubo przed ewentualnym ślubem |
Yeeeaaaah! Czyli nie rozwłóczyli tego nadmiernie? Od razu nabieram chęci do dalszego oglądania
Wachlarz się rozstaje z Wachlarzową?
BeeMeR - Śro 06 Mar, 2019 12:05
Spokojna głowa, Małpa nie zagrzała miejsca u boku Si, gorące źródła i próba zmolestowania go oraz sprowadzenia Shancai do roli druhny (wredna acz pewnie konieczna by w dziewczynie coś pękło tj. Przestała sobie wmawiać, że to wszystko spływa po niej jak po kaczce i "tak będzie lepiej dla wszystkich") to kulminacja i właściwie zakończenie przygody Si z Małpą. Przetrwaj/przewiń fragment ze złymi napisami albo spróbuj znaleźć lepsze, to chyba nie tak dużo, alleluja i do przodu
Trzykrotka - Śro 06 Mar, 2019 12:58
Przypomnijcie mi, wątek z Makau w BBF był po Małpie? Czy zupełnie go wycięli w Meteorach? Chodzi mi o moment, w którym matka zabiera GJP żeby uczył się zarządzania firmą i wmawia mu, że koniecznością jest zerwanie wszelkich stosunków z F4 i Jan Di.
O Wachlarzach plotkuje się od początku roku. W sumie to nie wiadomo, ile w tym prawdy.
BeeMeR - Śro 06 Mar, 2019 13:11
Nie wiem jak Meteory podejdą do tematu i co będą robić drugie pół dramy, na razie jednakowoż Mamuśka wyjechała sama a synkowi zostawiła Gosposię. Rodzice Shancai też wyjechali nad morze, landlord wyrzucił ją z domu - Si zgarnął pod swój wypasiony dach a Gosposia zatrudniła do sprzątania celem zarobienia na dach nad głową. Nie jest to typ francuskiej pokojowki jak w BBF ale też młodzi inaczej zacieśniają więzy - randkujemy oficjalnie!
Aragonte - Śro 06 Mar, 2019 14:32
| Trzykrotka napisał/a: | Przypomnijcie mi, wątek z Makau w BBF był po Małpie? Czy zupełnie go wycięli w Meteorach? Chodzi mi o moment, w którym matka zabiera GJP żeby uczył się zarządzania firmą i wmawia mu, że koniecznością jest zerwanie wszelkich stosunków z F4 i Jan Di. |
Ja miałam wrażenie, że wątek Małpy wlókł się tam dość długo, prawie do końca, do tego nieudanego ślubu Ale mogę mieć zaniki pamięci, bo jednak to i owo tam przewijałam A właśnie - była tam jakaś amnezja pod koniec, prawda?
Oby tu nie było
BeeMeR - Śro 06 Mar, 2019 14:52
Amnezji mówimy zdecydowane nie.
Małpa może i będzie się jeszcze pojawiać (gdybam) ale już nie w charakterze randkowym. No chyba że temat ślubu z Małpą wróci gdy S&S zerwą - ciekawe czemu Si wrzuci jej wisiorek do wody
No nic, wyjdzie w trakcie oglądania na razie zamierzam randkować z kim trzeba
Aragonte - Śro 06 Mar, 2019 16:43
| BeeMeR napisał/a: | Amnezji mówimy zdecydowane nie. |
Ciekawe, jak byś zareagowała na amnezję w moim wykonaniu, w tffurczości
BeeMeR - Śro 06 Mar, 2019 16:49
Amnezję Daro łykam
Czy w japońskim BBF była amnezja?
BeeMeR - Śro 06 Mar, 2019 17:08
Opieramy się o jednego, tulimy drugiego - jaka ona jest malutka przy nich
Nowa fucha - sprzątanie i budzenie panicza
A tu idziemy na randkę - za kołnierz
I na podwójną randkę - to się nie mogło udać nawet gdyby facet nie okazał się aż takim dupkiem
Aragonte - Śro 06 Mar, 2019 17:22
| BeeMeR napisał/a: | Amnezję Daro łykam |
Hmm, akurat nie o niej myślałam Tzn. kogoś innego w starych wersjach to dotyczyło.
Pamiętam tę podwójną randkę z BBF - na lodowisku bodajże
Admete - Śro 06 Mar, 2019 18:10
A jak się kończy ta wasza drama, szczęśliwie?
BeeMeR - Śro 06 Mar, 2019 18:16
Podejrzewam, że kończy się ślubem
Nie pamiętam gdzie przebiegała podwójna randa w BBF, ale doskonale pamiętam jak się skończyła i że GJP za choinkę nie chciał powiedzieć dlaczego gościa uderzył oraz kategorycznie odmówił przeprosin.
Aragonte - Śro 06 Mar, 2019 21:45
Ja pamiętam tego kretyna, który oszukiwał przyjaciółkę Jan Di - dobrze, że dostał w nos od GJP
Obejrzałam do końca 21. odcinek Meteor Garden - alleluja, wreszcie wiedziałam, kto co mówi Strasznie wkurzające były te rozjeżdżające się napisy.
Trzykrotka - Czw 07 Mar, 2019 09:39
Ja na chwilę odejdę od Meteorów i zamieszczę informację, że siostry Hung szykują nową wakacyjną dramę. Jak sobie przypomnę WAC, to już się cieszę, a wiem, że i po Hwayugi mamy mniej i więcej tak
Obsada młoda, ale fabuła pobrzmiewa jakoś znajomo
It was previously revealed that IU and Yeo Jin Goo had received the offers and were reviewing them. On March 6, it was confirmed that both of them are now confirmed to star in ❛Hotel del Luna❜ which is about a mysterious hotel in downtown Seoul where ghosts wander around. IU will play Jang Man Wol, an ill-tempered, grumpy, indecisive, distrustful, and greedy character who is being punished for her wrongdoings. Yeo Jin Goo’s character Goo Chan Sung is an elite hotelier who is a perfectionist but actually has a soft heart.
Written by Hong Jung Eun and Hong Mi Ran, commonly known as the Hong Sisters, and directed by Oh Choong Hwan of “Doctors” and “While You Were Sleeping,” “Hotel del Luna” is set to premiere sometime in the summer this year via tvN.
Yeo Jin Goo to chłopak z The Crowned Clown, IU znamy. Resztę też jakby... Ale kto wie, kto wie. Master's Sun nr 2 może nie byłby zły na lato?
Źródło: http://audreyskdramablog....ctors-have-been
BeeMeR - Czw 07 Mar, 2019 09:52
Ja mam dużą dozę braku zaufania do sióstr Hong, ale przyznaję, że Małpa im wyszła
Trzykrotka - Czw 07 Mar, 2019 10:46
Gdyby tak zdecydowały się oddawać swoje scenariusze do zredagowania, podkręcenia tu, wyrzucenia tam, to byłyby wielkie, bo mają erudycję i dobre pióro. Ja jestem niepoprawna i ciągle mam nadzieję na jakieś nowe Greatest Love i nową Małpę.
Meteor Garden 21
Faktycznie dobry odcinek, kłębiący się od emocji i mocno wkurzajacy. Po co Si mówi Małpie, że będzie z nią randkował? żeby mieć spokój od matki? No coś o mało go narzeczona nie zgwałciła w tych gorących źródłach! I po co ją pocałował? Na żądanie, ale zawsze... O co chodzi Małpie? Uważa Si za swoją własność, to widać, ale w takim razie po co jeszcze dręczy Shancai? Ta trąba oczywiście sama się wycofuje, gdyby mogła, toby chyba pomogła Małpie zaciągnąć niechętnego Si do ołtarza. Lei działa tak jakoś galaretowato, że ja nie łapię - pojechał do gorących źródeł jako wsparcie Shancai, czy tylko się pomoczyć?
Ale odcinek mi się podobał.
Aragonte - Czw 07 Mar, 2019 10:49
| BeeMeR napisał/a: | Ja mam dużą dozę braku zaufania do sióstr Hong, ale przyznaję, że Małpa im wyszła |
Im, ale też LSG Innego Małpy sobie nie wyobrażam
Trzykrotka - Czw 07 Mar, 2019 10:59
Oj tak Wydaje mi się, że charakterem pasowała mu idealnie. Sądząc po Master House, taki grzeczny to on nie jest
Aragonte - Czw 07 Mar, 2019 11:27
| Trzykrotka napisał/a: | Oj tak Wydaje mi się, że charakterem pasowała mu idealnie. Sądząc po Master House, taki grzeczny to on nie jest |
A biedactwo jest w klubie grzecznych chłopców i musi być ciągle miły, jak wynikało z Producentów
BeeMeR - Czw 07 Mar, 2019 11:35
Po Małpie i wojsku już nie musi
Trzykrotka - Czw 07 Mar, 2019 12:34
| BeeMeR napisał/a: | Po Małpie i wojsku już nie musi |
I postulujemy, żeby nie był
Good boys go to heaven, bad boys bring heaven to you
Edit:
Jakie przyjemne zdjęcia z Vagabond - jest na co czekać
https://aminoapps.com/c/k-drama/page/blog/vagabond/g01h_6uQ8edRXX0EDV18aXplN58Y8eb
|
|
|