Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...
Admete - Pon 08 Lut, 2016 14:06
Pooglądam w domu
Pojawiły się też filmiki z odcinka 37:
http://forums.soompi.com/...-10pm/?page=251
Jest scena z Moo Hyulem i Wojowniczką i bardzo fajna scena ćwiczeń Bang Ji - chyba odtwarza metodę Wojowniczki. Homura trochę narzeka na odcinek, ale tak sobie myślę, ze po 36 to żaden nie będzie wystarczająco dobry
Admete - Pon 08 Lut, 2016 16:50
Fajny ten trening Yi Bang Ji - mam wrażenia, że babcia Moo Hyula przerwała im w ważnym momencie i już nie odtworzą tej metody walki...Przepadnie. Wracam do Nefryta - prawnicza czyli do Remember.
Aragonte - Pon 08 Lut, 2016 16:58
Mam wiarę w YBJ - odtworzy, co się da
Admete - Pon 08 Lut, 2016 16:59
Ale nie zdenerwowała cię babcia? Mnie okropnie
Aragonte - Pon 08 Lut, 2016 17:49
Zirytowała, bo miałam wrażenie, że mistrz Mo Hyula chce powiedzieć coś ważnego - jakby YBJ podczas tej próby odtworzenia metody Goksan znalazł coś odkrywczego - ale może mi się tylko wydaje, bo za bardzo jestem zapatrzona w YBJ
Aaaaaaagn! Patrz i podziwiaj
https://youtu.be/1P1Ez6W6RYI
Admete - Pon 08 Lut, 2016 18:29
O to mi chodziło, mistrz był bliski jakiegoś odkrycia, przyszła babcia i koniec
Aragonte - Pon 08 Lut, 2016 18:37
| Admete napisał/a: | Homura trochę narzeka na odcinek, ale tak sobie myślę, ze po 36 to żaden nie będzie wystarczająco dobry |
No, narzeka w tym sensie, że napisała, że odcinek był "so so" Co nie oznacza, że był zły, jak myślę.
W scenie koronacji jest jakiś nowy motyw muzyczny - ciekawe, czy nazwali go "Nowy Joseon"
Widziałam, że ostatniego króla Goryeo odsyłano na wygnanie, ale coś mi się zdaje, że nie pożył na tym wygnaniu zbyt długo - ale może drama już tego nie pokaże?
Admete - Pon 08 Lut, 2016 18:40
Jakby pokazywali wszystkie śmierci polityczne z tamtego okresu, to mielibyśmy serial gore No i Sambong podobno został także komunistą BeeMer wiesz, ze będzie kolejny wampiryczny serial?
http://www.dramabeans.com...or-not-to-suck/
Ja się natomiast przymierze w marcu do Mrs Cop 2 i Pied Piper.
Aragonte - Pon 08 Lut, 2016 18:50
O tej interpretacji z komunizmem Sambonga czytałaś na Soompi?
BeeMeR - Pon 08 Lut, 2016 18:58
| Admete napisał/a: | | BeeMer wiesz, ze będzie kolejny wampiryczny serial? | Wiem, ale jakoś nie czuję potrzeby... Niemniej ze mną to różnie bywa, jak wiadomo, przed Wenus broniłam się rękami i nogami twierdząc, że to nie moja drama, a wpadłam jak śliwka, teraz w Serze też chwyciłam bakcyla -
nawiasem, miałam niemal taką grupę do projektu - raz jeden jedyny dałam się wkopać jako "koordynator" części podsyłanych przez innych - bo wprawdzie mi podesłali, ale wieczór przed i częściowo zerżnięte z internetu nie bardzo pasujące do tematu tylko "co było"
Do późna siedziałam próbując to sklecić w coś sensownego, dorobić wstęp i wnioski - straciłam spotkanie towarzyskie przez to, wrrr
A scena z drukowaniem jako żywo przypomina mi adekwatną z Wyboru Mirae - ale tamta mi się bardziej podobała (być może dlatego, że była pierwsza, ale chyba tu był większy poziom dyskomfortu u panny).
Admete - Pon 08 Lut, 2016 19:18
| Aragonte napisał/a: | O tej interpretacji z komunizmem Sambonga czytałaś na Soompi? |
Tak, tam właśnie. O Serze piszcie, bo jestem ciekawa przebiegu fabuły, a oglądać mi się nie chce.
Agn - Pon 08 Lut, 2016 19:24
| Trzykrotka napisał/a: | Już miałam nadzieję na obejrzenie w niej mojego ulubionego jerka z ostatniego czasu, sunbae z Divorce Lawyer In Love, ale pokazał się może na pół minuty i nie spodobał się Profesorkowi jako zastępstwo w eksperymencie za niego samego No ba! Ale żałuję.... |
A kto tam grał twojego ulubionego jerka?
| Trzykrotka napisał/a: | Do dziś pamiętam ten kawałek, jak to ekipy telewizyjne z całego miasta ustawiały się w śnieżny dzień w co bardziej wypadkogennych miejscach, bo każdy chciał mieć najlepsze ujęcie z przewrotki na lodzie
|
A została jakoś zapowiedziana?
| BeeMeR napisał/a: | Pojawiło się "wsparcie" dla drużyny, pan Park. |
Och, wiem co czujesz... Pan Park to... No tak, uzi najlepiej to wyjaśnia.
| Admete napisał/a: | | Na chwile złamie to nawet jego ducha...Ale się pozbiera. |
Uch, to był ciężki moment. Jak by ktoś umarł.
Jak go ładnie przyblokował. I jaki Bang Ji ma cudny strój!
Jak urzeczona gapię się na strój generałowej. Piękny!
| Admete napisał/a: | Homura trochę narzeka na odcinek, ale tak sobie myślę, ze po 36 to żaden nie będzie wystarczająco dobry |
Po 25-tym też mi się tak wydawało, ale drama trzyma znakomity poziom. ^^
| Admete napisał/a: | | Fajny ten trening Yi Bang Ji - mam wrażenia, że babcia Moo Hyula przerwała im w ważnym momencie i już nie odtworzą tej metody walki...Przepadnie. |
Nie sądzę. Dowiemy się, jak będzie tłumaczenie. To jest albo coś oczywistego, albo coś, co padne np. w następnym odcinku.
| Aragonte napisał/a: | jakby YBJ podczas tej próby odtworzenia metody Goksan znalazł coś odkrywczego - ale może mi się tylko wydaje, bo za bardzo jestem zapatrzona w YBJ |
A ja wam mówię, że wszystko będzie zapodane w odopowiednim momencie.
*umiera*
Nie reanimować!
Aragonte - Pon 08 Lut, 2016 19:57
| Agn napisał/a: | Jak go ładnie przyblokował. I jaki Bang Ji ma cudny strój! |
Prawda?
Stroje to mu się ostatnio szybko zużywają - po walce z biała panną chyba potrzebował nowego Nie dość, że był pocięty i pokrwawiony, to cały brudny, jakby sie czołgał przez ten jar, do którego skoczył Mo Hyul.
| Agn napisał/a: | *umiera*
Nie reanimować! |
Mnie też nie
Ładny fanvid z YBJ i YH - mam wrażenie, że niewiele się już w ich wątku doczekamy, hmm...
https://www.youtube.com/watch?v=HzBSGjI5Mt4
Admete - Pon 08 Lut, 2016 20:22
Jak mu ładnie w tych niebieskościach, granatach, czerniach i fioletach Bardzo jesteśmy merytoryczne
Agn - Pon 08 Lut, 2016 20:33
| Aragonte napisał/a: | | Stroje to mu się ostatnio szybko zużywają - po walce z biała panną chyba potrzebował nowego |
No, teraz nie musi ich chyba tak pieczołowicie cerować, pewnie szybko załatwia się nowy.
Ale pięęękny jest. Przyglądam mu się z zachwytem.
Wielka szkoda. Bardzo chętnie zaliczyłabym z nimi jeszcze choć jeden nocny spacer. Jakąś rozmowę. Jakieś wyjaśnienie, cokolwiek. Coś, co by mi powiedziało, co teraz między nimi jest. Bo wcześniej to było oczywiste - łączyła ich tragedia, którą wspólnie jakoś tam rozwiązali, ale przecież więź nie opierała się jedynie na tym.
I w ogóle nie mogę zapomnieć o pięknej scenie w gibangu, kiedy nagle zdali sobie sprawę z tego, jak bardzo blisko siebie stoją. Ech...
Jakiś fanfik? Cokolwiek?
A video bardzo ładne. Czarna ramka dodała całości ładnego wyrazu.
| Admete napisał/a: | | Jak mu ładnie w tych niebieskościach, granatach, czerniach i fioletach |
A owszem, owszem. To nawet było widoczne w Ex-girlfriends club - Byun Yo Han założył czarną koszulę i od razu zrobił się atrakcyjniejszy. Zdecydowanie dobrze mu w ciemnych kolorach.
| Admete napisał/a: | | Bardzo jesteśmy merytoryczne |
Hyhy no co? Omawiamy ówczesne stroje, to ma wielki związek z historią.
zooshe - Pon 08 Lut, 2016 22:40
| Trzykrotka napisał/a: |
Jeszcze hermetyczny żarcik serkowy dla Zooshe Ryknęłam dziś ze śmiechu, kiedy sobie przypomniałam odnośne sceny z 10 odcinka. Cytat z outsideseoul: My aesthetic: In Ho rampaging like Godzilla through the middle of every video of Young Gon harassing Seol. |
Godzilla to dobre porównanie biorąc pod uwagę że swoimi działaniami wyrządzał więcej szkód niż z tego pożytku.
| Trzykrotka napisał/a: |
Uwielbiam In Ho. |
To fantastyczny bohater ale staram się ze wszech sił nie ulegać jego urokowi. Jeden Chilbong mi wystarczy. Widać że chłopak wpadł po uszy, w ostatnim odcinku mieli razem sporo momentów, a wszystko po to aby na końcu chłopakowi złamać serce. Twórcy dram bywają okrutni.
Zdaje się że wczoraj był księżycowy nowy rok i Serek dostał dwutygodniową przerwę w emisji.
Robię też sobie powtórkę z Reply 88 i stwierdzam o ile to w ogóle możliwe, że za drugim podejściem podoba mi się nawet bardziej niż za pierwszym.
Ileż ja ciekawostek wcześniej nie wychwyciłam, ileż tropów zignorowałam, sądząc że są mylne. No i ścieżka dźwiękowa w większości to kawałki z tamtego okresu.
Zwłaszcza ta cudna ballada Lee Moon Sae When I stand under the shade of roadside tree.
https://www.youtube.com/watch?v=Rl_fVOU2gIY
Trzykrotka - Pon 08 Lut, 2016 23:18
| zooshe napisał/a: |
Godzilla to dobre porównanie biorąc pod uwagę że swoimi działaniami wyrządzał więcej szkód niż z tego pożytku. |
Ale kiedy na każdym nagraniu wypadał zza kadru z rykiem, kulałam się ze śmiechu. I co to za szkody - Seol i tak pewnie nie poszłaby z tym na policję Mimo wszystko nie boli mnie serce z powodu In Ho, tak jak już nie raz bolało przez SLS. Mam wrażenie, że dla niego fortepian będzie wspaniałym zastępstwem za Seol. Ona i tak widzi w nim tylko brata, inaczej nie chwytalaby go za rękę (te rumieńce aż po brwi! Cudo!
BTW: długo się zastanawiałam, kto jest na tym zdjęciu - co to za dziewczyna, I mean
Walentynkowe kartki z Serkiem
| Cytat: | Zdaje się że wczoraj był księżycowy nowy rok i Serek dostał dwutygodniową przerwę w emisji. |
Wrr, brakuje mi nowego odcinka
Śliczna ta piosenka z Reply 1988. Drama skompletowana i gotowa czeka na decyzję o odpaleniu.
Zauważyłam zjawisko równie "ciekawe," jak kiedyś bywało w światku fanów bolly. Otóż - narasta napięcie oczekiwania na dramę Kim Eun Suk, jak kiedyś na Heirs. Trailery, zdjęcia, odliczanie. A antyfani już wiedzą, że będzie to "typowa" (czytaj szowinistyczna i beznadziejna) drama Kim Eun Suk, z równie szowinistycznym narcystycznym, zapatrzonym w siebie i szarpiącym bohaterkę za ramię bohaterem. I oczywiście - każdy taki ziejący niechęcią hejter umieszcza na swoim tumblrze materiały i zajawki. I założę się, że jak Wicia - tak się będzie musiał napatrzeć, żeby należycie znienawidzić
Edit:
| Agn napisał/a: |
Jakiś fanfik? Cokolwiek? |
Właśnie?
Natknęłam się na kopalnię fanfików ze Scholara, ale się nie zagłębiałam jakoś - Gwi rzecz jasna był bohaterem znakomitej większości. I królowa.
Agn - Wto 09 Lut, 2016 00:09
| Trzykrotka napisał/a: | | Zauważyłam zjawisko równie "ciekawe," jak kiedyś bywało w światku fanów bolly. Otóż - narasta napięcie oczekiwania na dramę Kim Eun Suk, jak kiedyś na Heirs. Trailery, zdjęcia, odliczanie. A antyfani już wiedzą, że będzie to "typowa" (czytaj szowinistyczna i beznadziejna) drama Kim Eun Suk, z równie szowinistycznym narcystycznym, zapatrzonym w siebie i szarpiącym bohaterkę za ramię bohaterem. I oczywiście - każdy taki ziejący niechęcią hejter umieszcza na swoim tumblrze materiały i zajawki. I założę się, że jak Wicia - tak się będzie musiał napatrzeć, żeby należycie znienawidzić |
Normalka. Trzeba się upewnić, jak bardzo się nie podoba.
Wyleciało mi ino z głowy - co ta pani tym razem tworzy?
| Trzykrotka napisał/a: | | Natknęłam się na kopalnię fanfików ze Scholara, ale się nie zagłębiałam jakoś - Gwi rzecz jasna był bohaterem znakomitej większości. I królowa. |
Trzykrotko... czy ja mam cię w kostkę kopnąć czy w łapkę pacnąć? Mówi takie rzeczy i sznurka nie zapoda, no! Widziałyście ją, drogie panie?
Trzykrotka - Wto 09 Lut, 2016 00:19
Na asian fanfic - prze- bogactwo dóbr wszelakich. Zarzuce sznurkiem, jak bede przy kompie, bo tablet to.... No.
Pani KES tym razem wysyla na wojne Wachlarza i Piekną (ten ideal LMH), ktorej nazwiska nie moge zapamietac. Ja szykuję moje romansowe slinianki i czekam, bo krwiste romanse kocham. Najwyzej bede sie wkurzac - ale musze najpierw zobaczyc. Wachlarz w mundurze polowym - aj, aj!
Aragonte - Wto 09 Lut, 2016 00:31
Tu są te ff-y?
http://www.asianfanfics.c...xo-kai-jungkook
Sprawdziłam, co jest o 6FD, ale na moje oko nędza chociaż może nie umiem tam szukać.
Trzykrotka - Wto 09 Lut, 2016 08:37
Bo to przeważnie jest straszna nędza. Trochę lepsze, a czasami całkiem dobre, można znaleźć na blogach i tumblrach.
BeeMeR - Wto 09 Lut, 2016 08:48
Skończyłam 3 odcinek Serka - dziewczyna uciekła jak pijany zając na propozycję umawiania się
No, ale przynajmniej nie odmówiła z marszu. W dalszym ciągu bardziej mi się podoba Drugi i to się raczej utrzyma - to nie SLS, bo to nie ten typ zachwytu, w sumie raczej nie zachwyt nawet, ale znacznie ciekawsza IMHO postać od dość smętnego Pierwszego - który, przyznaję, też zaczyna czasem wychodzić ze skorupy i się uśmiechać albo w inny sposób okazywać jakie życie wewnętrzne i zewnętrzne.
Trzykrotko - jaki bannerek
Pojeździłabym takim skuterkiem po Jeju
Admete - Wto 09 Lut, 2016 09:07
To niedługo mnie dogonisz, bo mam obejrzane 4
BeeMeR - Wto 09 Lut, 2016 09:19
| Aragonte napisał/a: | jakby YBJ podczas tej próby odtworzenia metody Goksan znalazł coś odkrywczego - ale może mi się tylko wydaje, bo za bardzo jestem zapatrzona w YBJ | Pewnie powinnam to przemilczeć, ale...
Ćwiczy na "ringu" niemal wyłącznie kaskader, a nie BYH - cały czas rozmazują mu twarz i jak może zasłania się ręką - co ciekawe, kaskadera MH "nie widzę" tak wyraźnie jak YBJ, tj. nie odróżniam od MH, ale ten od YBJ jest tak zupełnie inny w ruchach i twarzy od aktora
Ciekawy był ten bts o kaskaderach.
Admete - Wto 09 Lut, 2016 09:32
Też to zauważyłam, ale liczy się to, kto miał być Powiem wam, że ja wolę jak gra dobry aktor, który mi wygra wszystkie emocje, a zastąpi go kaskader w scenach walk, niż ktoś wyćwiczony fizycznie, ale gorszy aktorsko. Uznaje, że wtedy każdy ma zarobek - aktor i kaskader
|
|
|