To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Krakowie - C.D. -

Anonymous - Sob 28 Gru, 2013 17:32

potem nie bylo od razu lepiej, a mimo to Pan nie wyrazal niezadowolenia.
ale biorac pod uwage jazgot 13 bab nad uchem, to ja mu sie nie dziwie - sori winetu...

Trzykrotka - Sob 28 Gru, 2013 20:45

Buahahahaha, wysypało się, co Trzykrotka nosi w komórce :twisted: :twisted: :twisted: Dobrze, ze na końcu stołu siedziałam... albo i niedobrze właściwie, bo to okropnie ograniczało możliwości rozmowy - z Jotką i Loaną nie wiem, czy zamieniłyśmy dwa zdania, z Dorfi też nie bardzo... No nic, do następnego razu.
Ja kupiłam w taniej książce skandynawskie kryminały, ale Eco mnie też kusił, Szaleństwo katalogowania. Tylko ten ciężar...
Knajpka na Kazimierzu, choć wyglądała na mocno peerelowską, okazała się przyjazna i warto ją zapamiętać na kolejne okazje. Choć ten wczorajszy upał był nie do zniesienia. Przyznam się bez bicia, że kiedy Anaru zaczęła oprotestowywać miejsce, z powodu papierosów, pomyślałam, że trudno, niech się dzieje co chce, ja mam dość i się stamtąd nie ruszę :-P

Rielka - zakładka grzeje moje serce i już pełni swoją funkcję.
Aine :kwiatek: dzięki za inspirację - jest jakieś sylwestrowy Lotto? Kto wie, a nuż spełni się moje marzenie za rok w Jeruszalaim

No i oczywiście, że z BeeMer wcale nie omawiałyśmy kwestii grzywek, spojrzeń, generałów i w ogóle niczego takiego, oraz nie pokazywałam jej w komórce niczego właściwie takiego :rumieniec:

Dziękuję Wam za spotkanie :hug_grupowy: i że mogłam niektóre z Was zobaczyć na żywo (inne już znałam).

BeeMeR - Sob 28 Gru, 2013 20:54

Trzykrotka napisał/a:
nie pokazywałam jej w komórce niczego właściwie takiego :rumieniec:
Jasne, a mnie się wcale a wcale nie podoba to Siwonowe zdjęcie, które mi się regularnie w oczy pchało :serduszkate:
Dla umartwienia możesz je kiedyś do dramowego wątku podrzucić :kwiatek:

Trzykrotka - Sob 28 Gru, 2013 21:11

Podrzucam :kwiatek:
Anonymous - Sob 28 Gru, 2013 21:15

Trzykrotka napisał/a:
Aine :kwiatek: dzięki za inspirację - jest jakieś sylwestrowy Lotto? Kto wie, a nuż spełni się moje marzenie za rok w Jeruszalaim

wiesz, nie powiedzialam (a moze powinnam), ze kilka lat temu wygladalas znaczniestarzej niz wczoraj. Wczoraj wygladalas na ladne kilka lat mniej - inna fryzura, kolor, swiezosc na twarzy.
Zdecydowanie kilka lat ci posluzylo.
Dziekuje wszystkim, ktore mi prawily komplementy. Troche sobie kwitne? ;)

BeeMeR - Sob 28 Gru, 2013 21:31

Aaa, zupełnie zapomniałam napisać że bardzo mi się podobała Riellowa inicjatywa loterii fantowej - śliczna ta zakładka :oklaski:
Anonymous - Sob 28 Gru, 2013 21:33

bo idea zacna, a zakladka przednia !!
Agn - Nie 29 Gru, 2013 00:04

BeeMeRek napisał/a:
Agn, to ja jeszcze tylko dodam na marginesie, że ani przez chwilę, ani ciut ciut nie rozmawiałyśmy o żadnych butach lecących przez głowę czy księżyc, ani nie podziwiałyśmy ślicznych tapetek w komórce :serduszkate: , ani o tym kto idzie niedługo do woja i jak będzie wyglądał w standardowym jeżyku ani nie poruszałyśmy żadnych takich tematów :mrgreen:

&
Trzykrotka napisał/a:
No i oczywiście, że z BeeMer wcale nie omawiałyśmy kwestii grzywek, spojrzeń, generałów i w ogóle niczego takiego, oraz nie pokazywałam jej w komórce niczego właściwie takiego :rumieniec:

*łamiącym się głosem* Jak to dobrze, że nic nie straciłam... :cry2: :cry2: :cry2:
BeeMeR napisał/a:
A to taki "hermetyczny" żarcik (wątek dramowy się kłania, nic tajnego :kwiatek: ), który Agn zrozumie.

Chlip! Zrozumiała... *siąpi nosem*

Zwijam się poważnie z zazdrości. Rany, ale zlocik! Co za zestaw! Ile czarownic na tym sabacie. I mnie tam nie było. Ech...
*wróciła z pracy o kapkę nieludzkiej porze*
Ech...

Anaru - Nie 29 Gru, 2013 00:41

Agn napisał/a:
*wróciła z pracy o kapkę nieludzkiej porze*

Toś chyba przez Psie Pole i Bielany wracała bidaku :mysle:

Agn - Nie 29 Gru, 2013 00:49

Nie, aż tak źle nie było, jeno jak się kończy pracę o 21.30, to siłą rzeczy w domu byłam dopiero ok. 22.15...
CO TY TU ROBISZ O TEJ PORZE?! Natychmiast spać!!!

Anaru - Nie 29 Gru, 2013 00:59

Agn napisał/a:
CO TY TU ROBISZ O TEJ PORZE?! Natychmiast spać!!!

No jak to co? Sprzątam chałupę i pakuję graty na wyjazd. *zieeew* Ale już uklepałam w walizce i nawet nie musiałam za bardzo dopychać kolanem, zaraz zrobię kanapki na jutro, bo jutro od rana jeszcze latanie i jadę z powrotem. Zrzędu - mam pinkiel więcej niż kiedy wyjeżdżałam. :?

Jeszcze będzie pól Generała, albo przynajmniej kawałek na dobranoc. :mrgreen:

Ty też spać!

Agn - Nie 29 Gru, 2013 01:14

Nie kawałkuj Generała!!! :lol:
Cytat:
Ty też spać!

Zarozki, ino coco jumbo brakujące EK...

Anaru - Nie 29 Gru, 2013 09:43

Agn napisał/a:
Zarozki, ino coco jumbo brakujące EK...

Jeżeli nie tenetego do konca to dostaniesz ode mnie, bom zaopatrzona przez Trzykrotkę :kwiatek:

Agn - Nie 29 Gru, 2013 11:19

Ten tego tamtego, więc spoko. :)
BeeMeR - Nie 29 Gru, 2013 12:35

Agn napisał/a:
Nie kawałkuj Generała!!! :lol:
Tez zabraniam! :bejsbol:
W całości jest doskonały, doprawdy :mrgreen:

Deanariell - Nie 29 Gru, 2013 22:42

Trzykrotka napisał/a:
Rielka - zakładka grzeje moje serce i już pełni swoją funkcję.

Jeśli będziesz mogła, to wrzuć fotkę tym, które nie miały okazji zobaczyć. ;) :kwiatek:

BeeMeR napisał/a:
bardzo mi się podobała Riellowa inicjatywa loterii fantowej

Pomyślałam, że będzie zabawnie, zwłaszcza przy okazji tych konkretnych świąt. :) Tylko nagród więcej nie zdążyłam przygotować ani wymyślić. :( Biorąc pod uwagę, że przyszło mi to do głowy w czwartek późnym wieczorem. :-P Przypomniało mi się, jak to Wisława Szymborska organizowała loteryjki z zabawnymi nagrodami na spotkaniach ze znajomymi i przyjaciółmi u niej w domu - pozazdrościłam im tych emocji. :lol: W sumie więc pomysł tak nie do końca mój własny. ;)

Loana - Wto 31 Gru, 2013 19:00

Riella, ale przeciez mysmy sie juz kiedys widzialy osobiscie :)
Deanariell - Czw 02 Sty, 2014 10:12

Loana napisał/a:
Riella, ale przeciez mysmy sie juz kiedys widzialy osobiscie

Tak, wiem, ale to było już dawno temu, a ja mam sklerozę. :-P To chyba był mój pierwszy zlot forumowy i szczerze powiedziawszy niewiele z niego pamiętam, zbyt przejęta byłam faktem spotkania i jak znam życie, to miałam głupawkę albo inną fazę. :mrgreen: :rotfl: Admete mi przypomniała, że Ty wtedy byłaś w Krakowie - i po chwili namysłu sukienkę sobie skojarzyłam, taką oryginalną dosyć. ;)

arlekin - Czw 02 Sty, 2014 18:49

Spóźnione, ale od serca duuuże podziękowania za to spotkanie. Uśmiałam się, naładowałam akumulatory i od razu lepszy humor miałam.

Czekam na następne spotkania i możliwość pogadania z tymi z którymi stół na Kazimierzu mi to unimożliwiał :mrgreen:

Deanariell - Pią 03 Sty, 2014 10:35

arlekin napisał/a:
Czekam na następne spotkania i możliwość pogadania z tymi z którymi stół na Kazimierzu mi to unimożliwiał

Eeeee tam stół :-P , trzeba było ruszyć pupę z kanapy i zrobić sobie wycieczkę dookoła niego. :wink: Tak czy inaczej też czekam na kolejne okazje do pogadania na żywo. :mrgreen:

Anonymous - Pią 03 Sty, 2014 15:37

Deanariell napisał/a:

Eeeee tam stół :-P , trzeba było ruszyć pupę z kanapy i zrobić sobie wycieczkę dookoła niego. :wink: Tak czy inaczej też czekam na kolejne okazje do pogadania na żywo. :mrgreen:

... powiedziala Rielka siedzaca na niezaleznym foteliku, umozliwiajacym mobilnosc. Arlekin nie dosc, ze na rogu, to jeszcze z oby stron ludzie w 2 sztukach. Wyjscie przeszkadzaloby innym...

Anaru - Pią 03 Sty, 2014 15:56

Musiałaby po stole między omletami i kawusiami, albo pod stołem :P
arlekin - Sob 04 Sty, 2014 00:12

Oj tam oj tam.
Mogłam pod stołem się przedostać cichaczem i być po drugiej stronie :mrgreen: . Następnym razem to uskutecznie :mysle:

Anonymous - Sob 04 Sty, 2014 02:52

Rielka - jestes potffforem !!!
Deanariell - Sob 04 Sty, 2014 11:20

AineNiRigani napisał/a:
powiedziala Rielka siedzaca na niezaleznym foteliku, umozliwiajacym mobilnosc. Arlekin nie dosc, ze na rogu, to jeszcze z oby stron ludzie w 2 sztukach. Wyjscie przeszkadzaloby innym

Noooooo, dlatego ja się przemieszczałam początkowo, ale potem omlet mnie przytłoczył. :lol:
AineNiRigani napisał/a:
Rielka - jestes potffforem

Owszem, smokiem. :mrgreen: :-P