To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

aneby - Pią 16 Kwi, 2010 18:48

Obejrzałam w końcu Alice miniserial. Postanowiłam sobie, że nie będę się czepiać i ... bawiłam się świetnie. Przezabawna baśniowa historia, odrobina romansu i świetnie zagrane postacie - Charlie i Kapelusznik. Kathy Bates jako Królowa również mi sie podobała. Najsłabiej, moim zdaniem, wypadła Alicja, zwłaszcza w pierwszej części, jakaś taka mało naturalna ...
Przy scenie z głową królika uchachałam się jak głupia :rotfl: Tak samo, jak Biały Rycerz stanał do walki ze swoim wojskiem :lol:

Pomijając drobne nielogiczności, jest to dobre rozrywkowe kino :-D

praedzio - Sob 17 Kwi, 2010 22:29

OK... Oglądam finałowe odcinki Buffy. Fillion w koloratce i Boreanaz w swoim czarnym długim płaszczu... Taaaaak... Tego mi było trzeba. :-P :-P :-P
Aragonte - Sob 17 Kwi, 2010 22:58

Finałowe? Tzn. z końcówki jakiegoś/ostatniego sezonu? Ja średnio znam się na Buffy, ledwie parę odcinków oglądałam.

Za to oglądam sobie dalej Merlina - Harry się ucieszy :wink:

praedzio - Nie 18 Kwi, 2010 07:41

Tak - finałowe z ostatniego siódmego sezonu. Ja wiem, że Buffy to serial dla młodzieży. Z niektórych rozwiązań to albo się śmieję albo wywracam oczami, ale mam sentyment do tego serialu, bo kiedyś namiętnie go oglądałam. No i teraz oglądam wybrane odcinki wiadomo - dla special guest's appearance. :P
Admete - Nie 18 Kwi, 2010 09:28

Oglądałam tylko kilka początkowych odcinków Buffy, kiedys pokazywano ten serial w naszej tv. Nie miałam okazji dotrzeć do postaci Angela i nie wiedziałam, że Fillion tam grał.
praedzio - Nie 18 Kwi, 2010 10:31

Jeśli dobrze pamiętam, to Angel pojawiał się już na początku pierwszej serii Buffy. Może nie w pierwszym odcinku, ale jakoś zaraz potem. Ale głowy nie dam, bo to daaaawno było. ;)
Admete - Nie 18 Kwi, 2010 12:43

Ja chyba obejrzałam ze dwa odcinki i się znudziłam :) Główna panna wygladała jak zdzira ;)
praedzio - Nie 18 Kwi, 2010 12:52

:confused3: :rotfl:
Admete - Nie 18 Kwi, 2010 13:44

No co? Latała jakaś taka wypindrzona, aż żal było patrzeć ;) Ogólnie mnie z wampirami nie po drodze ;)
praedzio - Nie 18 Kwi, 2010 13:54

E, tam. W porównaniu z tym jak się ubierają dzisiejsze nastolatki, ba, studentki nawet - to była dość grzecznie ubrana. :mrgreen:

Mnie tam jakoś jej ubiór nie przeszkadzał. A wtedy nie było takiego jeszcze wielkiego szumu jeśli chodzi o wampiry - nie to co dziś. Angel prezentował się nader ponętnie, jak na szczawika, jakim był wtedy. :P Lubiłam też Gilesa granego przez Anthony'ego Heada.

Admete - Nie 18 Kwi, 2010 15:21

Nie wiem, dlaczego, ale od tego serialu mnie odrzucało. Na Angela się nie doczekałam, bibliotekarz był jedyna interesująca postacią. Riella lubiła Buffy.
Anonymous - Pon 19 Kwi, 2010 23:56

Buffy niedawno leciala w powtorkach na polsacie. Ogladalam - rzecz jasna glownie dla Bootha :P
Ogolnie nie pociagal mnie ten serial w mlodosci, teraz rowniez mnie nie wzielo (ale ja zawsze bylam milosniczka wilkolakow i innych zmiennoksztaltnych :) ). Jakies takie to wszystko bardzo chaotyczne bylo, a caly sens tkwil w tym, zeby bohaterka w krotkiej spodniczce sprala po pysku kilka wampirow w dodatku z naglupszym wyobrazeniu jakie kiedykolwiek widzialam.
Przyznaje, ze chociaz Boreanaz jest szalenie przystojnym facetem i naprawde interesujaco niebanalnym, to jednak jakos gosc mnie nie bierze (nawet jesli Booth jest facetem idealnym :) ). W Kosciach wole Hodginsa, bo Boreanz jest dla mnie za slodki i jakis taki mieciutki. Ja nie lubie mieciutkich facetow. Z mieciutkich to juz w porywach ten maly ludozerca mi sie bardziej podoba...

Admete - Wto 20 Kwi, 2010 12:49

David ma ostre rysy twarzy i jest dobrze zbudowany, to raczej Hodgins jest taki intelektualny-mięciutki. Loczki, oczęta ;)
Caitriona - Wto 20 Kwi, 2010 12:50

Admete napisał/a:
Loczki

Na początku one mi tak niesamowicie przeszkadzały, nie lubię loczków ;) Teraz jak się ich pozbył wygląda dużo lepiej ;)

Admete - Sob 24 Kwi, 2010 20:10

Nowy odcinek FF podobał mi sie - trochę wyjaśnili, trochę znów zagmatwali. I pojawiła się nowa postać :) Fajnie, że tam nic nie jest na pewno i każda postać może ulec zmianie.
Agn - Śro 28 Kwi, 2010 23:33

Pewnie nikt tu nie lubi ani nawet nie słyszał o George'u R.R. Martinie ;) niemniej wrzucam...
http://www.filmweb.pl/f476848/Gra+o+tron,2010
CHCĘ! PRAGNĘ! POŻĄDAM!!! :excited: :excited: :excited: :excited: :excited:

Sean Bean jako Ned Stark!!! :excited: :excited: :excited:
Mark Addy jako Robert!!! :excited: :excited: :excited:
Jennifer Ehle w roli Caytlyn!!! :excited: :excited: :excited:
DAWAJCIE MNIE TO!!!!!!!!!!!!!!!!! :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:

Aragonte - Czw 29 Kwi, 2010 00:13

Pisaliśmy o tym, pisaliśmy :wink: Tzn. Admete wrzucała niusy jakoweś.
Ja cierpliwie czekam :)

Anaru - Czw 29 Kwi, 2010 00:36

Agn napisał/a:
Pewnie nikt tu nie lubi ani nawet nie słyszał o George'u R.R. Martinie ;) niemniej wrzucam...

DAWAJCIE MNIE TO!!!!!!!!!!!!!!!!! :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:

Niektórzy słyszeli, nawet czytali co nieco i dość lubią :mrgreen: , ale tego akurat nie znam. Zainteresowanam. :mrgreen:
Obsada zachęcająca :mrgreen:

BeeMeR - Czw 29 Kwi, 2010 08:12

Ja też bardzo zainteresowanam :mrgreen:
G RR M znam, czytałam, tym chętniej obaczę :mrgreen:

Admete - Czw 29 Kwi, 2010 14:14

Agn napisał/a:

Agn ale masz zapłon ;) Siedzisz w tym zmierzchu, a tam ciemno ;) Nie pamiętam gdzie, ale mnóstwo informacji o tym wklejałam ;)

Aragonte - Czw 29 Kwi, 2010 14:18

Admete napisał/a:
Agn ale masz zapłon ;) Siedzisz w tym zmierzchu, a tam ciemno ;) Nie pamiętam gdzie, ale mnóstwo informacji o tym wklejałam ;)

Admete :lol:

Admete - Czw 29 Kwi, 2010 14:31

No co? Trza wyjść na słońce ;) A tak serio to Martin siedzi, głupotami się zajmuje i nie może skończyć Tańca ze smokami.
Agn - Czw 29 Kwi, 2010 20:30

No właśnie nie może, ale jak go gonić będą ekranizacją, to może...

Wiem, mam spóźniony zapłon, to fakt. Aś pięknie to skomentowała! :lol: Ale tak zerknęłam na kilka ostatnich wpisów i widzę, że nie ma... to się ekscytuję do woli, co mi tam. XD Zresztą rzadko tu zaglądam, bo tu jakieś seriale sf lecą, których nie oglądam, to nie mam co pisać...
Pamiętam, że informacje o serialu już gdzieś kiedyś padały, ale ze sto lat temu je czytałam i były to raczej pogłoski, że HBO zamierza. I tak się to HBO zamierzało i zamierzyć nie mogło. A teraz się jakoś tak nadziałam na konkretny news. I ładne pierwsze zdjęcie. :D

Admete - Czw 29 Kwi, 2010 21:47

Ja to już dośc dawno wklejałam, chyba kilka miesięcy temu. Możliwe, że coś wpisałam w wątku poświęconym Jennifer.
BeeMeR - Czw 29 Kwi, 2010 22:05

Ja też zupełnie nie pamiętam tej informacji - więc cieszę się, że Agn teraz wkleiła :mrgreen: