To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach

Trzykrotka - Sob 23 Lis, 2019 21:50

Admete napisał/a:
A co do Camelii, to nie bądź taka szybka w podsumowaniach i zamykaniu sprawy Jokera ;)

:excited: Będzie jakiś twist? To się cieszę i zacieram rączki.

Aragonte :kwiatek: przypomniałam sobie rano, że na pewno nie tłumaczyłam poczatku JI :kwiatek:

Aragonte - Sob 23 Lis, 2019 21:58

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte przypomniałam sobie rano, że na pewno nie tłumaczyłam poczatku JI

Byłam pewna :mrgreen: Tłumaczyłaś chyba dopiero od szóstego lub siódmego odcinka, wcześniejsze napisy były z BAKI.

BeeMeR - Sob 23 Lis, 2019 22:05

Jaki śliczny strajk włoski w Rookie! :rotfl:
Aragonte - Sob 23 Lis, 2019 22:10

BeeMeR napisał/a:

Prawda, że to było cudne? :mrgreen:
W sumie to ja Rookie nie dokończyłam, zostały mi ostatnie odcinki - może powinnam teraz wrócić :wink:

BeeMeR - Sob 23 Lis, 2019 22:18

A jużci, że powinnaś :kwiatki_wyciaga:
Jestem też po bitwie o biuro historyków :lol:

Admete - Sob 23 Lis, 2019 22:45

Tak Trzykrotki twist będzie, choć mnie nie zaskoczyli :wink: Za szybko skończyli, żeby to była prawda. Aragonte wróć do Rookie. To naprawdę sympatyczna drama.
Trzykrotka - Nie 24 Lis, 2019 00:45

BeeMeR napisał/a:

O tak, nie ma to jak historycy :mrgreen: Pewnie, że wróć, Aragonte, to w porównaniu z My Country drama lekka jak piórko i naprawdę niegłupia pod wieloma względami, prócz wielkiej polityki.
No, pięknie, Camelia skończyła się przezacnie, szczęśliwam. Po drodze spłakałam się jak głupia, ale finał pełen cudów, choć mnie zasłodził, to wpisał się pięknie w konwencję. Lubię, lubię, lubię i z przyjemnością odkładam do archiwum :banan:

Admete - Nie 24 Lis, 2019 07:19

W My Country niestety zakończenie nie jest w najmniejszym stopniu szczęśliwe - odcinki odcinki dopiero we wtorek i środę.
Trzykrotka - Nie 24 Lis, 2019 09:53

W My Country nie może byc happy endu, chocby dlatego, że żaden z męskich bohaterów do niego nie dąży, a bohaterka ma w tej kwestii niewiele do powiedzenia. Więc pozostaje wybór między dżumą a cholerą, na przykład czy Hwi zabije trucizna czy lekarstwo, czy Seon Ho zginie z obcych rąk, popełni samobójstwo, czy też dawni przyjaciele pozabijają się nawzajem. Ja chyba już nie doogladam tych ostatnich 3 odcinków, nie mam siły. Przeczytam sobie streszczenia. Mam tyły z Nok Du.
Admete - Nie 24 Lis, 2019 12:18

Też mam tyły z Nokdu, ale tylko dwa ostatnie odcinki. Lies Within nadal mi się doskonale ogląda, aktorzy grają jak z nut, intryga ciekawa.
BeeMeR - Nie 24 Lis, 2019 22:25

U mnie już dawno po strajkach, zarówno włoskim jak i regularnym, zakończonym pięknym utyskiwaniem "aigoo, aigoo" :lol:
Teraz panna dostąpiła zaszczytu służeniu samemu królowi - ciekawe czy faktycznie w dziennikach odnotowywano "król zrobił kupę" ;)

Aragonte - Nie 24 Lis, 2019 23:06

Jaki tam zaszczyt, to kara była i próba sił :lol:
A jak ci się podobało królewskie śniadanie? :lol:

BeeMeR - Nie 24 Lis, 2019 23:19

Miało być "zaszczytu" ;)
Wojna podjazdowa mi się podobała, śniadanie też, cieszę się, że inteligencja panny wzięła górę :oklaski:
W dalszym ciągu najbardziej mdłą postacią jest dla mnie książę młodszy, uśmiecha się ślicznie, nawet zbyt ślicznie i to by było na tyle :-P
Teraz trwa popijawa departamentu historycznego na którą książę się wkręcił ;)

Trzykrotka - Pon 25 Lis, 2019 06:25

Pamietam jak się bawiłam przy scenach "zaszczytnej" służby przy królu :rotfl: Najlepsze, że cała rodzina musiała swoje od odcierpieć zrywając się o świcie. Co do Ksieciunia, to pomyśl sobie, że ogladasz najlepszą dotychczasową rolę tego aktora :twisted: W Gangnam Beauty nawet się nie uśmiechał :roll: Nie każdy idol jest Jun Ho.
U mnie odcinek Nok Du, w którym panna odkrywa na raz, że sympatyczny szef administracji to tak naprawdę znienawidzony król, a ukochany to jego syn.

Aragonte - Pon 25 Lis, 2019 07:07

Trzykrotka napisał/a:
Najlepsze, że cała rodzina musiała swoje od odcierpieć zrywając się o świcie.

Król też cierpiał, na szczęście :twisted: :lol:

Trzykrotka - Pon 25 Lis, 2019 07:58

Aragonte napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Najlepsze, że cała rodzina musiała swoje od odcierpieć zrywając się o świcie.

Król też cierpiał, na szczęście :twisted: :lol:

Dobrze mu tak! To był okropnie głupi egzemplarz króla.

BeeMeR - Pon 25 Lis, 2019 08:30

Bardzo żałosny ppprzykład króla :confused3:
Dobrze, że dał się ugładzić słowami, wszystkim będzie łatwiej się żyło.
A ten maślany uśmiech idola ma coś w sobie z ćwierćidioty :roll:
Pannie to nie przeszkadzało i odcinek zakończył się kissu.

Admete - Pon 25 Lis, 2019 08:53

Co ma zrobić jak akurat takiego jej idola wybrali. Naprawdę tutaj i tak nie jest aż tak tragiczny jak wcześniej.
Trzykrotka - Pon 25 Lis, 2019 09:02

Dokładnie :roll: Ja go widziałam w pomniejszej rólce w Best Hit, grał... idola :mrgreen: Ale tam przy YSY nikt nie miał szans zabłysnąć. Zagarnął cały show. Nie nadaje się chłopak do głównych ról, ale widocznie ma odpowiedni fandom.
Aragonte - Pon 25 Lis, 2019 10:59

Kojarzycie tę gwiazdkę k-popu? Grała w City Hunterze. Nie żyje :(
https://www.onet.pl/muzyk...ftmsx3,ddf42670

Trzykrotka - Pon 25 Lis, 2019 12:02

Ach, to ona? Czytałam rano na tumblrze. Podobno to znowu kolejna ofiara hejtu. Była ofiarą tego faceta, a ludzie atakowali ją. Co to jest za koszmarny świat, ten medialny :(
Admete - Pon 25 Lis, 2019 14:05

Szkoda dziewczyny.
Trzykrotka - Pon 25 Lis, 2019 14:36

Mnie strasznie żal jest ludzi, których pokonuje depresja. Każdego bardzo żal. Nie wiem, czy pisałyśmy o tym, ale latem popełniła samobójstwo aktorka, która w AM1988 grała dorosłą BoRę. Ja najbardziej pamiętam ją z roli szamanki w The Moon That Embraces The Sun. Wynajęła pokój w hotelu i tam odnaleziono jej ciało. Też depresja.
Trzykrotka - Pon 25 Lis, 2019 23:17

Zerknęlam na początek Ducha nr 11- na szczęście nasza Nowa i szef w zgodzie zajadają ramen. Uff, szybko się porozumieli, to dobrze. Jutro obejrzę cały odcinek.
Natomiast jestem głęboko rozczarowana Nok Du. Kiedy z dramy zabrano humor, widać, że scenariusz jest dziurawy jak sito, a odcinki mają bardzo malutko treści rozciągniętej do niemożliwości, żeby jakoś wypełnić godzinę :roll: Nudzę się i chyba też już sobie dam spokój. Ostatni odcinek i do widzenia.
Zaczynam się drama z Namgoongiem, ale o sporcie - nie mam na to ochoty.

BeeMeR - Wto 26 Lis, 2019 00:05

Dziś miałam kryzys oglądaniowy przy Rookie- pomysł na cudzoziemca w joseońskim pałacu mi się spodobał, ale głupawe poprowadzenie jego ucieczek i krycia się po kątach, obrywania nocnikiem w głowę itp. już nie - wymiękłam w połowie odcinka... :roll:
Do tego romans sensownej babki z księciem- przygłupem jest totalnie niewiarygodny :roll: