Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...
Trzykrotka - Nie 07 Lut, 2016 00:16
Żeby nie było złej atmosfery i obwiniania się to napiszę, że
- oglądam po trochu One Sunny Day i bardzo mi się podoba. Drama nie jest ekscytująca, to raczej snuj, a między bohaterami jest bardzo letnio. To chyba różnica wieku to powoduje. Ale jaka ta Jeju jest piękna! Szkoda, że kopia wygląda, jakby na starym Orwo kręcona, bo kolory na pewno były ładniejsze. tak czy siak, dla tych lasów, traw i oceanu ogląda się to rewelacyjnie dobrze. Ji Sub i Ji Won mogą się snuć gdzieś na obrzeżach.
- Madame Antoine nabiera pozytywnych cech w miarę, jak Sung Joon sympatycznieje. Odcinek z rozdziewającym się po pijaku sługą Jun Ki ze Scholara, bardzo był fajny. Poprzednie dwa, z arogancką piosenkarką, nie podobały mi się przez tę piosenkarkę. Dziewczyna stanowczo przeginała. Ktoś tak się zachowujący to raczej pacjent psychiatryka, a nie celebryta. Nie chciałabym tylko za nic w świecie, żeby jakoś wizerunkowo ucierpiała pani profesor grana przez nie-całkiem-kochankę z Unkind Women. Jej zauroczenie chłopcem, który śmiało mógłby być jej synem rozumiem, gorzej, jeśli pokażą, że ona chce je zrealizować. Nie chcę, żeby ją ośmieszono. Pamiętam, że kiedy dramę zapowiadali, to właśnie ze zdjęciami ich dwojga - ex-basebolisty i pani profesor, dywagując, czy to oni będą ze sobą romansować. I oby nie Za bardzo lubię tę panią.
I coś jeszcze chciałam, ale nie pamiętam już Acha - na pintereście raptem sypnęło fotkami z sycylijskiego i chińskiego filmu Jun Ki
Agn - Nie 07 Lut, 2016 00:28
| Trzykrotka napisał/a: | | Acha - na pintereście raptem sypnęło fotkami z sycylijskiego i chińskiego filmu Jun Ki |
No ja właśnie mam wielką nadzieję, że to COŚ znaczy! Bo to jest istny film-widmo. Niby powstał, ale ani trailera, ani wieści - nic o nim nie ma. Nawet w filmografii Junkiego go nie ma na asianwiki.
| Trzykrotka napisał/a: | | Madame Antoine nabiera pozytywnych cech w miarę, jak Sung Joon sympatycznieje. Odcinek z rozdziewającym się po pijaku sługą Jun Ki ze Scholara, bardzo był fajny. Poprzednie dwa, z arogancką piosenkarką, nie podobały mi się przez tę piosenkarkę. Dziewczyna stanowczo przeginała. Ktoś tak się zachowujący to raczej pacjent psychiatryka, a nie celebryta. Nie chciałabym tylko za nic w świecie, żeby jakoś wizerunkowo ucierpiała pani profesor grana przez nie-całkiem-kochankę z Unkind Women. Jej zauroczenie chłopcem, który śmiało mógłby być jej synem rozumiem, gorzej, jeśli pokażą, że ona chce je zrealizować. Nie chcę, żeby ją ośmieszono. Pamiętam, że kiedy dramę zapowiadali, to właśnie ze zdjęciami ich dwojga - ex-basebolisty i pani profesor, dywagując, czy to oni będą ze sobą romansować. I oby nie Za bardzo lubię tę panią. |
Skojarzyło mi się z Ladies in lavender, gdzie Judi Dench przepięknie zagrała właśnie takie zauroczenie bardzo młodym człowiekiem, którego nie ważyła się tknąć (różnica wieku była ogromna, zresztą to było zauroczenie z jej strony - w domu, w którym mieszkała z siostrą nagle pojawił się facet). Troszkę zaczyna mnie kusić ta Madame Antoine.
Trzykrotka - Nie 07 Lut, 2016 01:20
| Agn napisał/a: |
Skojarzyło mi się z Ladies in lavender, gdzie Judi Dench przepięknie zagrała właśnie takie zauroczenie bardzo młodym człowiekiem, którego nie ważyła się tknąć (różnica wieku była ogromna, zresztą to było zauroczenie z jej strony - w domu, w którym mieszkała z siostrą nagle pojawił się facet). Troszkę zaczyna mnie kusić ta Madame Antoine. |
Spróbuj, co ci szkodzi. Drama jest piękna wizualnie, można liznąć co nieco wiedzy o psychologii klinicznej. Trzej pretendenci do sympatii ładnej wróżki sa fajni, choć żałuję, ze najmłodszego, matematycznego świra, nie obsadzili lepiej. Ona ma cudne pomysły na podryw - jak na przykład ten, że w miłosnym liściku podsyła skomplikowane zadanie matematyczne, bo kiedy ona jest rozwiąże, uzyska serce wyrysowane cyframi A ona, jak donosi mu jej siostra - nie znosi nawet 2+2. Jest teraz tylu uroczych smarkaczy, a tutaj musieli obsadzić takiego kołka bez wdzięku. I jest pani profesor, piękna, elegancka, z klasą, chora - która chce na koniec przeżyć ostatnie zauroczenie.
Nic wielkiego, ale od kiedy Sung Joon się uczłowiecza, rzecz nabiera kolorów i szwungu.
Admete - Nie 07 Lut, 2016 07:55
Seok Yul - kurcze zupełnie inny niż Yi Bang Ji Mam ochotę przypomnieć sobie ten odcinek Misaeng, w którym wszyscy wspólnie pracują przez weekend. Aragonte ta kompilacja wprawiła mnie w bardzo dobry nastrój
W Madame Antoine ten najmłodszy pan będzie miał swoją własną dziewczynę. A o panią profesor na razie się nie martwiłam, bo dla mnie to taki kosmos, że najwyżej przewinę Poza tym ona jest chora, więc mogą to pociągnąć w stronę takiej ładnej przyjaźni w chorobie. Główny mi się podoba. To taki typ, który nie wie, co to prawdziwe uczucie. Ma tez jakąś traumę z dzieciństwa, która wyparł najwyraźniej ze świadomości i która spowodowała jego emocjonalne wycofanie się. Podoba mi się, że pokazują jak stopniowo Soo Hyun traci panowanie nad swoimi emocjami.
EDIT: Czy ktoś oglądał i posiada The King 2 hearts?
Agn - Nie 07 Lut, 2016 09:41
| Trzykrotka napisał/a: | | Ona ma cudne pomysły na podryw - jak na przykład ten, że w miłosnym liściku podsyła skomplikowane zadanie matematyczne, bo kiedy ona jest rozwiąże, uzyska serce wyrysowane cyframi A ona, jak donosi mu jej siostra - nie znosi nawet 2+2. |
Coś czuję, że tego cyfrowego serduszka nie zobaczyła.
| Trzykrotka napisał/a: | | I jest pani profesor, piękna, elegancka, z klasą, chora - która chce na koniec przeżyć ostatnie zauroczenie |
To ta od Unkind women?
| Admete napisał/a: | | Mam ochotę przypomnieć sobie ten odcinek Misaeng, w którym wszyscy wspólnie pracują przez weekend. |
To był cudny odcinek. Jeden z moich ulubionych! Pan Oh i wszystkie żółtodzioby razem - piękne.
| Admete napisał/a: | | EDIT: Czy ktoś oglądał i posiada The King 2 hearts? |
Wydaje mi się, że Trzykrotka to oglądała. Bo pamiętam, że czytałam na wątku czyjeś opisy z dramy. Ale nie wiem, czy wciąż posiada.
Edycja: Dziewczyny, na pewno gdzieś jest po 22:00, więc...
Nie wiem, czy to nie są fejki, ale może jednak nie są - bądź co bądź Piękne Oczy reklamował kiedyś jakieś perfumy w interesującym negliżu, więc to nie tak, że nigdy nawet ramionkiem nie łysnął.
Tak czy siak - popatrzeć miło. Dołączam fotkę z odsłoniętym brzuszkiem, można podziwiać zgrabność - chyba że to też fejk... Jak by nie było - dzielę się. I oczywiście w trosce o morale wsuwam obrazki pod kołderkę...
Trzykrotka - Nie 07 Lut, 2016 10:14
| Admete napisał/a: |
EDIT: Czy ktoś oglądał i posiada The King 2 hearts? |
Pisałam o tej dramie w zeszłym roku. Żabul i pan Oh jako współcześni królowie Korei Południowej, Ji Won jako pani oficer z Korei Północnej, Chef z Duszki jako szef gwardii młodego króla. Ale nie mam, oglądałam online.
Admete - Nie 07 Lut, 2016 10:15
King Two Hearts tez napisała ta scenarzystka co Madame Antoine i BV, więc jestem ciekawa.
Trzykrotka - Nie 07 Lut, 2016 10:25
Może BeeMer odnajdzie moją recenzję, bo świetnie potrafi wyszukiwać.
To jest ciekawa drama, choć może nie wstrząsająca. Żabul gra rozpieszczonego księcia, który myśli, że wszystko mu wolno, a nic nie musi. Królem jest starszy brat, on właśnie wyszedł z wojska, cały Seul i wszystkie laski jego. Ale okazuje się, że musi poprowadzić drużynę Korei Południowej i Północnej (razem) w międzynarodowych zawodach oficerów. Jest kiepsko wyszkolony, leniwy i niezdyscyplinowany. Dostaje kwaterę z surową żołnierką idealną - Ji Won ją gra. A szkoli go drugi żołnierz idealny - nasz chef. Jest trudno. A to dopiero początek trudności. Zwłaszcza, kiedy dowiaduje się, że pani oficer Ji Won została wybrana jako jego narzeczona.
| Agn napisał/a: |
To ta od Unkind women? |
Ta sama. Przyjeżdża do ośrodka, bo pan Mądrala zaprasza ją do współpracy, a na dzień dobry spotyka jego młodszego brata, basebolistę, który zakończył właśnie karierę. On akurat sprzątał teren, ona przy tym trochę ucierpiała, więc on jej pomaga się oczyścić, potem się uśmiechał i czarował ją i odwiózł skuterkiem do miasta, a ona, przytulona do jego pleców, uśmiechała się cała rozanielona. No i zdecydowała się na tę pracę - ewidentnie dla niego. Bardzo piękny motyw, póki jest czysto platoniczny.
Agn, mnie to pierwsze wygląda na fake....
Admete - Nie 07 Lut, 2016 11:04
Ja chyba właśnie pamiętam twój opis. Jestem po dwóch ostatnich odcinkach Madame Antoine - dobrze się bawię. Podobają mi się też te dodatkowe historie pacjentów doktora. Ta ostatnia była całkiem poważna i bardzo smutna. Wzruszyłam się nawet w trakcie scen w szpitalu. A doktorek chyba musi się w końcu uczciwie przyznać przed samym sobą, co czuje wobec Hye Rim. I przed nią też. Ciekawa jestem prawdziwych motywów tego prezesa. Pojawiła się ostatnio w jego domu ta dziwna, chora kobieta. Ciekawe kim jest.
BeeMeR - Nie 07 Lut, 2016 11:27
| Agn napisał/a: | | nie pozbawiaj nas swojej obecności i swoich komentarzy! | Właśnie - nawet jeśli faza smocza jest ciężka jak np. Dokko i CSW dla Admete
| Cytat: | | dopiero tu widać, ile min i gestów robi BYH jako Seok Yul | Filmik cudny , w dramie te gesty i mimikę też widać
| Trzykrotka napisał/a: | | oglądam po trochu One Sunny Day | Myślałam, że skończyłaś
W końcu to dość krótkie - ale fakt, letnie w emocjach. Ale ładne. Trawy, Jeju
| Trzykrotka napisał/a: | | Agn, mnie to pierwsze wygląda na fake.... | Mnie też, podejrzanie wysoko ma pępek
Co do recenzji King 2 Hearts, dwa dłuższe fragmenty:
http://forum.northandsout...3177.htm#403177
http://forum.northandsout...2535.htm#402535
Admete - Nie 07 Lut, 2016 11:31
Ja bym sobie King 2 hearts chyba obejrzała, ale zdobyć trudno. Gryzoń tylko zostaje.
Admete - Nie 07 Lut, 2016 11:57
Dzięki Pewnie nie dam rady od razu, bo możliwości mam ograniczone, ale chciałabym spróbować
zooshe - Nie 07 Lut, 2016 13:39
| Trzykrotka napisał/a: |
Miałam nadzieję, że jeśli którejś z was spodoba się Ser, to sobie pogadamy, ale skoro nie, to spoko - ja po prostu teraz mocniej docisnę z tłumaczeniem i tyle. Niedługo zacznie się wachlarzowa drama, mam zamiar jej popróbować, może wtedy ktoś dołączy |
Mnie Serek bardzo się podoba, ale obecnie kompan do oglądania ze mnie żaden. Znowu dopadło mnie paskudne przeziębienie, a przecież ledwie 2 tygodnie temu wróciłam ze zwolnienia.
Admete - Nie 07 Lut, 2016 14:35
Biedna - jesteś na zwolnieniu? Ja po 5 odcinku Signal - to jest to, co tygryski lubią najbardziej. Bardzo intensywny odcinek. Śledztwo i osobiste motywacje różnych osób w nie zaangażowanych w odpowiednich proporcjach. Szósty obejrzę dopiero wieczorem, bo na razie wychodzę do rodzony.
Admete - Nie 07 Lut, 2016 20:10
Aragonte kończy Pinokia i pisze mi, ze Plaga się jej podobał. namawiam raz jeszcze do Plus Nine Boys dla niego właśnie. Inne wątki można spokojnie ominąć
Admete - Nie 07 Lut, 2016 21:38
Signal obejrzane i teraz będę czekać jak na szpilkach do następnego tygodnia.
Trzykrotka - Nie 07 Lut, 2016 22:49
Madame Antoine coraz bardziej rozkręcona. Już miałam nadzieję na obejrzenie w niej mojego ulubionego jerka z ostatniego czasu, sunbae z Divorce Lawyer In Love, ale pokazał się może na pół minuty i nie spodobał się Profesorkowi jako zastępstwo w eksperymencie za niego samego No ba! Ale żałuję....
No i wiedziałam, wiedziałam, że tak będzie! W końcu spryciula - wróżka mówię-po-francusku-jakbym-czytała-rozmówki nadziała się na kogoś, kto zna francuski Fajny odcinek numer 6. Wśród wielu przyjemności związanych tym razem z bratem czarusiem-basebolistą, oraz smarkaczem od cyfrowych serduszek odbywającym lekcję całowania, jedna rozdzierająca scena, z kolejnym pacjentem nad szpitalnym łóżkiem ojca, alkoholika i oprawcy z dzieciństwa.
Sigal i Serek, oba z tvn, mają bardzo dobrą oglądalność I widzę, że kończąca się już Remember ma 17 % - pięknie!
Jeszcze hermetyczny żarcik serkowy dla Zooshe Ryknęłam dziś ze śmiechu, kiedy sobie przypomniałam odnośne sceny z 10 odcinka. Cytat z outsideseoul: My aesthetic: In Ho rampaging like Godzilla through the middle of every video of Young Gon harassing Seol.
Godzilla się zgadza ale torebkowy zestaw anty-stalkerski z serii Kobieto, daj sobie radę sama totalnie mnie rozczulił. Uwielbiam In Ho.
BeeMeR - Nie 07 Lut, 2016 22:55
Ser 2
podobał mi się znacznie bardziej. Z pojawieniem się Drugiego drama zyskała ciekawszą dynamikę, Pierwszy też jest mniej posągowo-robotyczny. Było kilka ładnych scen. Jest ok.
Trzykrotka - Nie 07 Lut, 2016 23:47
| Admete napisał/a: | Aragonte kończy Pinokia i pisze mi, ze Plaga się jej podobał. namawiam raz jeszcze do Plus Nine Boys dla niego właśnie. Inne wątki można spokojnie ominąć |
Prawda! W Plus Nine Boys Plaga był absolutnie uroczy i miał najżywszy wątek. Ale w Pinokiu z mamusią po prostu wymiatali. I z In Hą - wybitnie podobali mi się jako służbowa para. W ogóle, to kiedyś obiecuję sobie przelecieć przez Pinokia dla samych scen dziennikarskich. Do dziś pamiętam ten kawałek, jak to ekipy telewizyjne z całego miasta ustawiały się w śnieżny dzień w co bardziej wypadkogennych miejscach, bo każdy chciał mieć najlepsze ujęcie z przewrotki na lodzie
A w ogóle, to warto (ćinća, ćinća ) zobaczyć White Christmas, matkę wszystkich dram dla całej gromadki dzisiejszych aktorów: i Sung Joona i Woo Bina i Soo Hyuka i Plagi
Admete - Pon 08 Lut, 2016 05:37
Ja sobie niedawno niektóre fragmenty przypominałam. Plagę bardzo lubię, choć ten ostatni serial katastroficzny mi się podobał tylko trochę. Remember sie kończy? Chyba wrócę do niego, bo mam w końcu trochę obejrzane.
BeeMeR - Pon 08 Lut, 2016 08:39
Misaeng 9
Pojawiło się "wsparcie" dla drużyny, pan Park.
a młodzi powolutku odnajdują swoje miejsce w firmie - tj. na razie BK i Sierotek.
Reszta próbuje - poddaje się szefom (panna) lub zaczyna stawiać im opór (nadmiarom pracy).
Admete - Pon 08 Lut, 2016 08:49
No Seok Yul to będzie miał ciężki okres...
BeeMeR - Pon 08 Lut, 2016 08:56
Już się zaczęło - telefon o północy, śniadanie bladym świtem - i hajda dalej do roboty z oczami na zapałkach.
Admete - Pon 08 Lut, 2016 09:11
Na chwile złamie to nawet jego ducha...Ale się pozbiera.
Aragonte - Pon 08 Lut, 2016 11:22
Króciutki fragment z 37. odcinka Smoków (YBJ kontra GSM oraz Sambong i Yeon Hyang):
http://tvcast.naver.com/v/734816
Zapowiedź tekstowa (tłumaczenie Homury, z Soompi):
Six Flying Dragons Episode 37 text preview
Air Date : February 8, 2016 PM 22:00
Jung Do-Jeon goes to ask King Gongyang to issue an order to decapitate Jung Mong-Joo's body as well as to announce him as a rebel. Bang-Won orders Boon-Yi to find out who put up the posters insisting the execution of Bang-Won, He heads to Tongseong village where the real culprits are living together. Meanwhile, Yeon-Hyang visits Jung Do-Jeon. As Confucian scholars who oppose to the new dynasty don't appear in the state examination site, Bang-Won takes action to persuade them.
I zdjęcia z koronacji YSG:
http://t1.daumcdn.net/new...0437017jeaq.jpg
|
|
|