Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Admete - Czw 21 Lis, 2019 09:23
Sprzedał. Nawet się wyprowadzał przecież. Wiózł meble, rzeczy. Wtedy, gdy się skaleczył w rękę i płakał z bezsilności. Należy mu się porządne pocieszenie.
Trzykrotka - Czw 21 Lis, 2019 10:09
No przecież... Zupełnie mi się ta informacja odkleiła, chyba za dużo dram oglądam.
Ogromnie lubię tę postać. Jego współczujące i pełne poświęcenia podejście do opieki nad matką z demencją jest wzruszające.
Admete - Czw 21 Lis, 2019 13:41
Też go bardzo lubię i aktor gra postać bez fałszywej nuty.
Trzykrotka - Czw 21 Lis, 2019 23:27
Wszystko co dziś oglądałam było smutne. I My Country i Catch the Ghost 10. Więc tylko na pociechę: tak się demonstruje zaręczynowy pierścień
Admete - Pią 22 Lis, 2019 06:44
Mnie się nadal Jang Hyuk jako Bang Won bardzo podoba. Na razie miałam czas na obejrzenie połowy 13 odcinka.
Trzykrotka - Pią 22 Lis, 2019 07:05
Jang Hyuk jest bardzo dobry. Jeśli miałabym się czepiać to na pewno nie jego. Mam 13 obejrzany, więc jestem prawie na bieżąco.
Admete - Pią 22 Lis, 2019 08:07
Wiesz te wszystkie cuda z przeszywaniem mieczem traktuję jak wszystkie inne elementy gatunku zabili go i uciekł
Trzykrotka - Pią 22 Lis, 2019 08:47
Tak to trzeba traktować, owszem, choć złośliwość się włącza. Może dlatego, że druga część dramy (6 lat pózniej) jakoś mniej mnie angażuje. Podoba mi się też, że każdy z bohaterów, który kogoś sieknął mieczem ma potem na twarzy takie strumyczki krwi, jakby ktoś za kulisami każdego ostrzykiwał jakąś krwawą strzykawką. I tacy pokrwawieni łażą potem przez cały odcinek.
Admete - Pią 22 Lis, 2019 10:51
Już niedużo zostało. A jeśli chcesz zobaczyć dokładniejsza wersję historii tamtego okresu, to zostają Smoki
Trzykrotka - Pią 22 Lis, 2019 11:06
Już trochę doczytałam. Nawet dziś na tumblrze znalazł się bardzo ciekawy post, w którym uczestniczka opisała dzieje wszystkich synów i córek (miał ich trzy) króla Taejo, z powiązaniem ich z akcją My Country. Wyjaśniła też sprawę sukcesji po królu, dlaczego nie Bang Won, tylko jego starszy brat objął tron. Chyba nie mam siły na 50 odcinkowy seguk, choćby najlepszy. Zbieram się do Nok Du Flower, choć tego okresu w historii nie lubię.
Swoją drogą, to zaczęła się nowa drama z YSY z Nok Du Flower, The Psychopath Diaries.
http://www.dramabeans.com...ychopath-diary/
A widziałyście zabójcze zdjęcia Hyun Bina w mundurze?
http://blog.asianwiki.com...-landing-on-you
http://www.dramabeans.com...landing-on-you/
Admete - Pią 22 Lis, 2019 12:21
Wiem o tej nowej dramie, ale chyba nie bardzo jest to mój temat.
Trzykrotka - Pią 22 Lis, 2019 12:35
To romans, więc raczej nie twój Mnie cieszy widok Drugiego, bo swego czasu tego aktora zwiezli z planu, tak był wyczerpany i tak intensywnie pracował. Dobrze, że wraca i mam nadzieję, że zmądrzał. Drugą jest pani z JI. Ja mam słabość do Hyun Bina, uważam, że z panią Sohn tworzą bardzo dopasowaną parę, nie to co z PSH. Chciałabym, żeby to była dobra drama.
Admete - Pią 22 Lis, 2019 16:56
Pisałam odnośnie tego serialu z psychopatą w tytule - nie lubię psychopatów. Tego drugiego nie kojarzę, muszę spojrzeć.
Trzykrotka - Pią 22 Lis, 2019 19:06
Co do psychopaty, to zdaje się jest udawany - YSY zostaje wzięty za psychopatę i w końcu zaczyna wierzyć, że nim jest, tak mniej więcej wynika ze streszczenia. Ale jakoś mnie nie kusi. Dalej nie wiem, czy to dramat czy komedia.
Aragonte - Pią 22 Lis, 2019 19:25
| Trzykrotka napisał/a: | | Drugą jest pani z JI. |
Która pani z JI? Bo pierwszą jest Gae In z Personal Taste (musiałam sprawdzić, bo nie od razu ją rozpoznałam ). A drugi pan od tego dramowego pseudopsychopaty grał sekretarza Cha z JI, czyli asystenta twego ulubionego czebola, Trzykrotko
Trzykrotka - Pią 22 Lis, 2019 19:31
| Aragonte napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Drugą jest pani z JI. |
Która pani z JI? Bo pierwszą jest Gae In z Personal Taste (musiałam sprawdzić, bo nie od razu ją rozpoznałam ). |
Druga, ta prezenterka idealna, która zastąpiła Gongową podczas wieczoru wyborczego. Chyba, że nie rozpoznaję. O, dzięki - sekretarza nie rozpoznałam, choć wiedziałam, że znam. Oj, nosi mnie do powtórki JI
Admete - Pią 22 Lis, 2019 19:33
Mogę pooglądać Hyun Bina - co mi zależy
Aragonte - Pią 22 Lis, 2019 19:35
| Trzykrotka napisał/a: | | Oj, nosi mnie do powtórki JI |
Przypominałam sobie niedawno pojedyncze odcinki pod wyszywanie, to z podwójnym występem pogodynek takoż Trzykrotko, prawda, że do pierwszych odcinków napisy robił ktoś inny, a nie ty?
| Admete napisał/a: | | Mogę pooglądać Hyun Bina - co mi zależy |
Nic nie stracisz, patrzenie nie boli na pewno
Admete - Pią 22 Lis, 2019 19:41
| Aragonte napisał/a: | | Nic nie stracisz, patrzenie nie boli na pewno |
Jakkolwiek zwiastuny jakoś bardzo nie zachęcają, ale mogą też być mylące.
Trzykrotka - Pią 22 Lis, 2019 20:39
| Aragonte napisał/a: | Trzykrotko, prawda, że do pierwszych odcinków napisy robił ktoś inny, a nie ty?
|
Pewnie wzięte były z baki - ale nie pamiętam już, czy dorabiałam swoje do kompletu po zakończeniu dramy. Robilam tak z Healerem i KMHK.
Aragonte - Pią 22 Lis, 2019 21:28
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Trzykrotko, prawda, że do pierwszych odcinków napisy robił ktoś inny, a nie ty?
|
Pewnie wzięte były z baki - ale nie pamiętam już, czy dorabiałam swoje do kompletu po zakończeniu dramy. Robilam tak z Healerem i KMHK. |
Upewniałam się, bo zdecydowanie widać różnicę pomiędzy pierwszymi napisami a późniejszymi, które Ty tłumaczyłaś Tzn. w tych pierwszych to od razu myślałam: no nie, Trzykrotka by tego tak nie zostawiła
Trzykrotka - Pią 22 Lis, 2019 23:37
Muszę sprawdzić, czy nie nadrobiłam potem tych brakujących odcinków z początku Zupełnie tego nie pamiętam. Pamiętam za to, że - jako że to były złote czasy dramafever i viki, miałam cięzko z przekładem, bo viki tradycyjnie miała przeobfite i rozbudowane napisy, ale czasówkę okropną, a df suchy styl, za to profesjonalną rozpiskę. Starałam się to jakoś pogodzić.
Może to dobry pomysł, żeby dotłumaczyć resztę Nawet dla prostego ćwiczenia.
Mam jeszcze Faith rozgrzebaną, ale tutaj mniej chce mi się wracać.
Z Camelią dojechałam do przedostatnich odcinków. 36 zakończył się tak, że gdyby nie rozstanie naszej głównej pary, to właściwie można by już na tym poprzestać. Kobiety z Ongsan obłaskawione, Joker schwytany, Pil Ju wyrósł pięknie na dorosłego przystojniaka, a jego tato oberwał w nos. Dongbaek pogodziła się z mamą.
Ale nie, przecież zostały jeszcze różne sprawy. Stosunki z ojcem jakoś trzeba ułożyć, z mamą Yong Sika też, no i nie wiemy, czy Dongbaek oddała nerkę swojej mamie. Poza tym może jeszcze coś się wydarzyło, skoro na tumblrze tak się zachwycali zakończeniem Camelii. Ale dziś już zamykam komputer.
Trzykrotka - Pią 22 Lis, 2019 23:43
| Admete napisał/a: | | Tego drugiego nie kojarzę, muszę spojrzeć. |
Bo to był młodociany jeszcze niedawno. Grał w JI brata Gongowej, grał w Rebel jako rzecze asianviki grał w Welcome to Waikiki i School 2017, dwóch wybitnie młodzieżowych dramach, a potem w dorosłej Time i właśnie na planie Time zasłabł. Podobno go tam szybko uśmiercali, przepisywali scenariusz pod to jego zniknięcie.
BeeMeR - Pią 22 Lis, 2019 23:45
Wróciłam do Rookie (przed neurologiem nie umiałam się skupić na filmie a po musiałam odespać nerwy....) - mam za sobą bolesną przeszłość historyka Mina.
Admete - Sob 23 Lis, 2019 09:44
| Trzykrotka napisał/a: | | o to był młodociany jeszcze niedawno. |
Drugiego w sensie serialu. Bo pana kojarzę całkiem dobrze z Rebel i z Time, oglądałam dla niego czyli do momentu, aż go uśmiercili. Dobry był. Miałam wrażenie, że depresja aktora i postaci to jedno i to samo. Mam nadzieję, że stanął na nogi, bo to ciekawy aktor. A co do Camelii, to nie bądź taka szybka w podsumowaniach i zamykaniu sprawy Jokera
|
|
|