Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku
BeeMeR - Śro 22 Lut, 2017 10:55
Czas było mi wrócić do Sweet 18
Małżonkowie oboje byli w ogromnym błędzie - ona myślała, że ślub rozwiąże wszystkie jej problemy, on myślał, że ona umie gotować - oboje byli w błędzie
Prokurator został odwołany do Seulu, ona została na prowincji w rodowej siedzibie i jako pierwsze zadanie miała przygotować śniadanie dla starszyzny
Oczywiście żona zaraz podążyła za mężem w ambitnym planie uwiedzenia go - oj, jak się starała Imaginowała sobie super sexy randkę, a zanim przyszedł ululała się w trąbkę - no i oczywiście wtedy akurat musiała wpaść siostrunia z wizytą i wykablować dziadkowi, że małżeństwo się nie układa, nie zostało skonsumowane, a ona pije
Następna wizyta była zatem Dziadka, który osobiście dopilnował, by młoda para trafiła razem do łóżka, a nie jedno na podłodze Rankiem już spali w swoich ramionach
Małżonkowie to klasyczny przykład żurawia i czapli - jak jedno chce się dogadać to drugie nie ma czasu (jego bardzo często odwołują gdzieśtam bo coś nagle wypada), albo nie umie zapanować nad emocjami (ona). Mają tez dobre momenty, np. wymieniają wreszcie obrączki w iście kosmicznej oprawie
Tak jak przypuszczałam - wraca z Ameryki dawna dziewczyna/miłość prokuratora (My Girl/Chuno - tu gra nieco lepiej niż w tamtych dramach, bo ani nie szarżuje jak w MG ani nie jest taka nieruchawa jak w Chuno - żadna rewelacja, ale ok), studiowali razem, każde z nich ma brzydką lalkę z kompletu.
Teraz ona jest prawniczką, pierwszą sprawę bierze przeciw swemu byłemu, a jej celem jest go odzyskać i poślubić. Sama nie zamierza mu zdradzać, że była zamężna - tylko przez miesiąc, więc się nie liczy
jego małżeństwo tez jej nie zniechęca, bo poznała młoda żonę i uznała za pustogłowie (trafiła akurat na jej scysję z ajummami z sąsiedztwa) - w sumie nie myli się wiele, młoda to istne kiełbie we łbie . Najwyraźniej sprzymierzy się z siostrunią w celu pozbycia nietrafionej małżonki.
Czy to nie brat Wilczka? Cameo, w którym oberwał od dziewczyny bęcki za próbę objęcia i rozumowanie "jak dziewczyna mówi "nie" to znaczy "tak"
Agn - Śro 22 Lut, 2017 11:01
| BeeMeR napisał/a: | | Czy to nie brat Wilczka? |
Kurczę, pewności nie mam, ale faktycznie wygląda jak młody Min Ki.
Trzykrotka - Śro 22 Lut, 2017 11:14
| Agn napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | | Czy to nie brat Wilczka? |
Kurczę, pewności nie mam, ale faktycznie wygląda jak młody Min Ki. |
Tak, to on, nastroszony i młodziutki
Aragonte - Śro 22 Lut, 2017 13:44
Trójka panów Hwarangowych - PSH ma pokaz aegyo, a PSJ zachowuje się jak rasowy hyung
Trzykrotka - Śro 22 Lut, 2017 14:45
Jacy fajni Ban Ryu współcześnie jest po prostu zabójczo przystojny.
Aragonte - Śro 22 Lut, 2017 15:01
No, przystojny jest, fakt.
To jeszcze zuy kapitan w dramie i w cywilu - też mu niczego nie brakuje
https://www.instagram.com...inning_official
Admete - Śro 22 Lut, 2017 15:02
A który to? Bo jak mi ktoś mówi najprzystojniejszy to niekoniecznie wiem, który
Aragonte - Śro 22 Lut, 2017 15:07
Od lewej na gifie są PSH (król z Hwarangów), w środku jest PSJ (główny bohater), a po prawej Do Ji Han (Ban Ryu).
Admete - Śro 22 Lut, 2017 15:16
Tego akurat najmniej widać Po Hwarangach wchodzi chyba coś współczesnego?
Trzykrotka - Śro 22 Lut, 2017 15:26
| Admete napisał/a: | Tego akurat najmniej widać |
Wrzucałyśmy tu sporo jego gifów
Tak, po Hwarangach będzie Perfect Wife, z Oską, ponurym Sung Joonem z Antosi i śliczną panią z Divorce Lawyer in Love.
Aragonte - Śro 22 Lut, 2017 15:48
| Admete napisał/a: | Tego akurat najmniej widać |
Jak to najmniej widać? Wszystkich widać mniej więcej tak samo Tylko PSH na chwilę wylatuje z kadru (wypchnięty przez PSJ ).
Admete - Śro 22 Lut, 2017 15:51
Ładni chłopcy
Rebel oglądam - z tych seriali, które teraz miałam okazję zobaczyć, to najbardziej trafia w moje gusta. Porządny scenariusz i postacie, które człowieka interesują. Podoba mi się takie bardziej realistyczne podejście do różnych spraw, także do relacji męsko-damskich. Pokazanie choć odrobinę jak naprawdę wyglądało bycie niewolnikiem czy ginseang. Na okrasę bardzo ciekawa muzyka, taka mniej oklepana segukowo i piękne zdjęcia, krajobrazów zwłaszcza. Przynajmniej na chwilę odrywam się od beznadziejności ogólnej.
BeeMeR - Śro 22 Lut, 2017 17:17
| Trzykrotka napisał/a: | | Ban Ryu współcześnie jest po prostu zabójczo przystojny. | W seguku tez mu nic nie brakuje, zwłaszcza, że umie operować oczyskami.
Pewnie, że to ładni chłopcy - ale 25-28 lat to już nie taka straszna młodzież
Kapitan też mi się bardzo podobał - nawet bardziej no i tatuś AR
Przejrzałam blog/tumbl zalinkowany przez Aragonte, ktoś wyraźnie jest zainteresowany chyba wyłącznie panami
No ale jeden bts pary jest i to go jeszcze nie widziałam: kissu AR z królem ("source" zawiera dłuższy klip)
http://bassoon821.tumblr....r-park-hyun-sik
Admete - Śro 22 Lut, 2017 17:38
W Rebel trochę ponsori śpiewają. Yay Robin Hood i jego drużyna Moje klimaty.
Piosenka z Rebel:
https://www.youtube.com/watch?v=8GXq1NCGzwg
Z recenzji na dramabeans:
| Cytat: | | I’m just really thirsting for all the cute and beautiful things this drama has to offer because I know they’ll soon be throwing us into a desert full of blood and despair. Savages. |
Ciekawą aktorkę obsadzili w roli ginseang. Ma taki niski, nieco chropawy głos i jest bardzo elegancka.
Agn - Śro 22 Lut, 2017 18:40
| Trzykrotka napisał/a: | | Ban Ryu współcześnie jest po prostu zabójczo przystojny. |
Śmiem twierdzić, że wręcz lepiej mu współcześnie niż w segukowych okolicznościach przyrody.
Rebel mnie kusi... ale to po generalskich przygodach.
Admete - Śro 22 Lut, 2017 18:41
To życzę ci, żebyś miała mnóstwo czasu na oglądanie generała i zachwyty nad nim
Agn - Śro 22 Lut, 2017 19:19
Dziś na pewno spędzę z nim kilka miłych chwil. Planuję połknąć kilka odcinków.
A potem się zobaczy.
BeeMeR - Śro 22 Lut, 2017 19:57
| Agn napisał/a: | Śmiem twierdzić, że wręcz lepiej mu współcześnie niż w segukowych okolicznościach przyrody. | Śmiem mieć odmienne zdanie widząc go w brązowym grzybie, ale znacie moje zdanie o grzybach Brązowych na dodatek
https://www.instagram.com/dojihanbase/
Ania chyba podziela moje zdanie, bo na widok tych kilku obrazków wskazała ten plakatowy hwarangowy z książką i mówi:
- Chciałabym mieć to!
- Pana czy książkę?
- Pana!
To zdjęcie akurat nie jest IMHO najpiękniejsze ale co tam
Agn - Śro 22 Lut, 2017 19:59
| BeeMeR napisał/a: | Śmiem mieć odmienne zdanie widząc go w brązowym grzybie, ale znacie moje zdanie o grzybach Brązowych na dodatek |
Znamy i grzybom mówimy stanowcze nie. Ale na tamtym gifie wyglądał bardzo ponętnie.
| BeeMeR napisał/a: | Ania chyba podziela moje zdanie, bo na widok tych kilku obrazków wskazała ten plakatowy hwarangowy z książką i mówi:
- Chciałabym mieć to!
- Pana czy książkę?
- Pana! |
Ma gust dziewczyna!
Aragonte - Śro 22 Lut, 2017 22:57
Admete, co to za panie w bieli na ostatnim zdjęciu z Rebel?
Jest już recap z finału Hwarangów - warto przeczytać choć niektóre komentarze, są niezłe:
http://www.dramabeans.com...isode-20-final/
Trzykrotka - Czw 23 Lut, 2017 00:07
Moving on to Strong Woman Do Bong Soon, I can’t wait! - egzactly my point I jak będzie fajne, to was zamęczę do wspólnego oglądania.
Podziwiam gust Anusi taka mała dziewczynka, a już wie, co dobre! Choć i dobra książka nie jest zła, zwłaszcza kiedy mężczyzna taki-se (to nie o Bay Ryu, absolutnie )
Generał 24
I po cudownym żołnierskim połączeniu małżonków, znów spędzamy głównie na polityce i knuciu. Ludzie ojca zołzy-konkubiny sfruwają z drzew, wszyscy żałują "biednej" królewny, że Be Jie tak ją obraził gorzkimi słowami, a ona sama robi wykład He Xii na temat cierpliwości i przeczekiwania, aż na koniec wszystko i "cały świat" będzie należał do nich - królewny i jej księcia małżonka. Niedoczekanie, maupo jedna
Zdjęcia na statku nasuwają mi od razu na pamięć Titanica

Bardzo podobała mi się bitwa na statku, liczne sztuczki i przgptowane wcześniej zasadzki i bombki świetnie się sprawdziły na piratach - Bei Jie pokonał ich bez większego wysiłku, a potem z Ping Ting wsiedli na deskę (czy co to było) i.... już zaraz mieliśmy pieczenie chleba i suszenie ciuchów w jaskini. Mam niedosyt - pomykanie na desce po falach, z płonącym statkiem za plecami chętnie zobaczyłabym. Mało było generała i Ping Ting, ale może w następnym odcinku to nadrobimy/
Tomorrow With You 6
Robi się coraz bardziej angstowo - jak to się ogląda, kiedy już komeraże z wstępami do małżeństwa przeszliśmy Na Rim nie jest jednak totalnie głupia, zaczyna dodawać dwa do dwóch i podejrzewać, że z mężem jest coś nie tak. Nawet po pijaku trudno nie zdziwić się obecnością pod łóżkiem gazety z grudnia obecnego roku, kiedy ma się maj, prawda? Na dodatek So Joon przekonuje się, że przyszłość nie jest dla niego wesoła. I jego mentor - ajussi, drugi podróżnik w czasie, zachowuje się bardzo dziwnie.
Ach, już najchętniej oglądałabym dalej
Agn - Czw 23 Lut, 2017 00:15
| Trzykrotka napisał/a: | | Zdjęcia na statku nasuwają mi od razu na pamięć Titanica |
Wiesz ja niemal oczekiwałam, że zrobią "Jestem królem świata!"
| Trzykrotka napisał/a: | | Mało było generała i Ping Ting, ale może w następnym odcinku to nadrobimy/ |
To trochę dziwne jest w tej dramie, że ona opowiada jakby... blokami wątków. Nie wiem, jak to powiedzieć. Opowieść jest jakby ciągła, tylko podzielona na 60 odcinków, więc np. pół odcinka oglądamy, co knuje He Xia, a generała i Ping Ting dopiero po jakimś czasie. Bardzo mi to jakoś nie przeszkadza, bo mnie wszystko w tej dramie ciekawi, ale na początku było się ciężko przyzwyczaić, że któryś bohater na tak długo znika.
Inna rzecz - chyba odcinki mają podzielone na czas i np. koniec odcinka potrafi nastąpić np. w połowie rozmowy. I to nie jak w k-dramach, że ktoś rzucił miażdżącym tekstem, oponent zrobił minę pełną zgrozy i "c.d.n.", tylko bez podkreślania jakiejś wagi argumentu - chlast, do zobaczenia w następnym odcinku. Przyzwyczaiłam się i to mi też nie wadzi, ale pewnie dlatego, że mam już całość i nie muszę czekać na kolejną emisję. Gdybym oglądała w czasie gdy to było wyświetlane pewnie trafiłby mnie szlag. | Trzykrotka napisał/a: | | I jak będzie fajne, to was zamęczę do wspólnego oglądania. |
To to z królem, Ji Soo i Myszką?
Edycja: Raduj się, Trzykrotko! Na początku odcinka nr 41
Trzykrotka - Czw 23 Lut, 2017 00:50
Strong Woman to z Myszką, dokładnie
Yeah, idę do odcinka 41, muszę sobie upuscic pary To się nazywa kara dla becwala
Agn - Czw 23 Lut, 2017 01:07
Aż przyjemnie było popatrzeć.
Ale wiesz co ci powiem? Dalej jest jeszcze lepiej. Dalej jest gniewny Chu Bei Jie podążający tropem Ping Ting. I niech mu ktoś spróbuje przeszkodzić... ręka, noga, mózg na ścianie! Patrzenie na Generała w takich chwilach to prawdziwa rozkosz.
Edycja: Z drugiej strony Generał to ma przechlapane jak Skrzetuski.
Odcinek nr 43. Uff... Uff...
PS Tylko starczy tych porównań. Z He Xia taki Jurko Bohun, jak z koziej rzyci trąba.
BeeMeR - Czw 23 Lut, 2017 06:04
| Trzykrotka napisał/a: | | jak będzie fajne, to was zamęczę do wspólnego oglądania. | Tego oczekuję w przypadku każdej fajnej dramy
Może kiedyś sięgnę po Rebel - na razie wróciłam do Jumonga bo za dużo miejsca zajmuje i ciekawam co dalej
|
|
|