To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...

Aragonte - Sob 06 Lut, 2016 00:51

Wśród reporterów pojawi się np. Young Kyu - zabójca Poeuna :wink: I będzie bohaterka Scholara :)
Admete - Sob 06 Lut, 2016 07:31

Ten ranking to pewnie jeszcze przed Smokami :) W Pinokiu mnóstwo znajomych. Avki robię w PhotoFiltre 7 ( może jest już jakiś nowszy ).
Aragonte - Sob 06 Lut, 2016 10:07

Jak to przed Smokami? Przecież uwzględniono właśnie białą pannę (ze wskazaniem, że Cheok Sa-Gwang to najlepszy pod względem umiejętności wojownik w 6FD).

Jest już zajawka 37. odcinka Smoków:
http://gall.dcinside.com/...ragons&no=99097
Na Soompi są dialogi przełożone przez Homurę.
http://forums.soompi.com/...-10pm/?page=249

Agn - Sob 06 Lut, 2016 11:04

Aragonte napisał/a:
I będzie bohaterka Scholara

A to wiem, bo jak się zbierało na Scholara, to wyczytałam, gdzie Yoo Bi wcześniej grała. :)
Aragonte napisał/a:
http://gall.dcinside.com/...ragons&no=99097
Na Soompi są dialogi przełożone przez Homurę.
http://forums.soompi.com/...-10pm/?page=249

Okrutnie mnie cieszy, że nie będzie przerwy w Smokach, bo bym się chyba pochlastała...
Będzie koronacja Papy Smoka! :excited: I nawet bez tłumaczenia widać, jak Sambong patrzy na młodego Smoka - widzi, że ten coś knuje i że raczej mu się to nie spodoba.

BeeMeR - Sob 06 Lut, 2016 11:27

Aragonte napisał/a:
Ciekawe to drzewo z kapeluszami - ani chybi zły omen. Papa generał widać już zostanie królem?
No dobrze, czas byłby, coby pokrólował trochę.

Obejrzałam pierwszy odcinek Sera ale chyba to nie moja bajka.
Znudził mnie przed upływem kwadransa, odłożyłam i dokończyłam Misaeng 8, zaniepokojona o pana Oh z objawami okołozawałowymi (według współpracowników), po czym jednak dokończyłam Ser. Hm. Jestem wstępnie na nie - bo choć aktorzy niby nie wadzą, to postaci mnie ani ziębią ani grzeją ani interesują. On jest tak tajemniczo tajemniczy że uch, a to jak łazi za panną ociera się o stalking, ona jest niepozbierana - ale rude włosy mi nie wadzą. Inna sprawa, że aktorkę polubiłam i mam w planie film z nią.
Przede wszystkim jednak nudzą mnie manewry z zapisywaniem/wypisywaniem się z zająć i ganianiem z jednych na drugie.
Natomiast na plus odbieram tego z Hwajung, który w dwóch scenach wykazał więcej życia i werwy niż w 25 odcinkach Hwajung, które widziałam. Jego jestem trochę ciekawa - drugi odcinek obejrzę i zdecyduję co dalej.

Aragonte - Sob 06 Lut, 2016 11:29

Ano będzie wreszcie koronacja :excited:
Z dialogów wynikało coś o zrobieniu z YBW kozła ofiarnego, żeby Papa Smok miał czyste konto.

Trochę gifów (z Tumblra, nie zapisałam sobie niestety nazwy twórcy).

Agn - Sob 06 Lut, 2016 11:30

BeeMeR napisał/a:
na plus odbieram tego z Hwajung, który w dwóch scenach wykazał więcej życia i werwy niż w 25 odcinkach Hwajung, które widziałam.

To podejrzewam, że i więcej niż na 40 odcinków, które ja zobaczyłam (dalej mnie boli, że nie skończyłam), bo potem nie było wcale lepiej. :?
Nie wiem, czy nie sprawdzę tej dramy na wszelki wypadek kiedyśtam, bo frapują mnie te pochwały względem gościa, który mnie się jawi jako totalne drewno. :mysle:
Aragonte napisał/a:
Z dialogów wynikało coś o zrobieniu z YBW kozła ofiarnego, żeby Papa Smok miał czyste konto

To pewnie go wyślą do tego Yuanu czy gdzie tam. :mysle:
Gify cudne! :serce:

BeeMeR - Sob 06 Lut, 2016 11:33

Agn napisał/a:
To podejrzewam, że i więcej niż na 40 odcinków, które ja zobaczyłam (
Ano niewątpliwie, przede wszystkim wyjęcie joseońskiego kija z tyłka bardzo mu służy. Nie twierdzę, że to doskonały aktor, ale póki co nie odbiega od reszty.
Agn - Sob 06 Lut, 2016 11:39

BeeMeR napisał/a:
przede wszystkim wyjęcie joseońskiego kija z tyłka bardzo mu służy.

Może to jest właśnie ten dżinks. ;)

Agn - Sob 06 Lut, 2016 11:56

Głupotka na dziś: https://www.dramafever.co...oftop-romances/
BeeMeR - Sob 06 Lut, 2016 12:02

Ja, jak to ja - znalazłam ukontentowanie i odstresowanie w głupotce: 400-year-old Dream

A mianowicie, pewien reżyser (Asystentkę reżysera gra Druga z Sorry I love You), najstarszy wnuk rodziny zarządzający majątkiem postanawia odnowić starą szopę i przerobić na pensjonat, by podreperować budżet starego domostwa - a tu zonk, odkryty zostaje ukryty pokój, a w nim kobieca mumia. Na miejsce zostaje wezwana pani doktor a mumia oddana muzeum, gdzie ją badają wzdłuż i wszerz:

Wkrótce mumia zaczyna szaleć - tj. na wszystkich, którzy próbują jej przeszkodzić rzuca "klątwę": a to kradzieja pierścionka mumii potrąca auto (samo), a to chowającego dokumenty przygniata szafa, a to reżysera próbuje ubić spadający reflektor itd: Reżyser i pani doktor zaczynają razem prowadzić dochodzenie, zwłaszcza że oboje po kolei zaczynają mieć wizje sprzed 400 lat - u niej pojawia się też kwietny tatuaż - taki jak u mumii. On zaś ma wizję, jak to się ten dawny "on" (osoby z przeszłości mają ich fizjonomię oczywiście) powiesił.

A żeby było weselej, mumia od czasu do czasu otwiera oczy i piszczy "przerażająco" ;)

Oczywiście film opowie, jak to się stało że dwoje kochających się ludzi zostało drramatycznie rozdzielonych i czemu mumia jest taka zawzięta na byłego małżonka - a ja mogłam sobie popatrzeć na ładne obrazki i takie se aktorstwo. Jako się rzekło - odprężająca głupotka :mrgreen:

Agn - Sob 06 Lut, 2016 12:09

BeeMeR napisał/a:
Ja, jak to ja - znalazłam ukontentowanie i odstresowanie w głupotce: 400-year-old Dream

Coś czuję, że to by się świetnie nadawało do gremialnego oglądania i komentowania. :mrgreen:

Trzykrotka - Sob 06 Lut, 2016 12:22

Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam, ale poki co chyba nie będę :kwiatek: Nie będę gadać sama do siebie o serze i innych madamach Antoine - między smokami byłoby to niestosowne. Myślę, że pojawi się coś, co będziemy oglądać wspólnie, wtedy chętnie włączę się od nowa.
Uch, okropnie to zabrzmiało - nie chciałam :kwiatek: Po prostu nie chcę wcinać się z innymi treściami, bo nie sądzę, żebyście teraz były zainteresowane. Skorzystam, żeby więcej tłumaczyć, bo i tak z niczym się nie wyrabiam.
Obejrzałam 1 odcinek One More Happy Ending - bardzo przyjemne i niezobowiązujące. pewnie będę sobie oglądać dla humoru.

BeeMeR - Sob 06 Lut, 2016 12:24

Agn napisał/a:
Coś czuję, że to by się świetnie nadawało do gremialnego oglądania i komentowania. :mrgreen:

Tak, niewątpliwie przy wspomaganiu odpowiednim komentarzem i/lub procentami zyskałby na finezji ;)
Tu wyraźnie budżet poszedł na mumię tudzież wynajęcie rezydencji, bo aktorów to tak z 10 sztuk może ;)

Trzykrotko, nie ma w tym wątku nic niestosownego :kwiatek:
Rzuć czasem jakimś zdaniem o w/w dramach :kwiatek:
Ja jestem bardzo zainteresowana - o niektórych rzeczach lepiej się czyta niż ogląda, zwłaszcza że z oglądaniem nie wyrabiam.

Admete - Sob 06 Lut, 2016 12:39

Trzykrotka napisał/a:
Nie będę gadać sama do siebie o serze i innych madamach Antoine - między smokami byłoby to niestosowne.

Ale ja mogę o Madame Antoine, bo mi się podoba ta drama. One Happy Ending oglądam wybiórczo - dla głównego aktora, bo go lubię. Bawią mnie tez te wstawki na początku odcinków. Najlepsza była ostatnia :lol: Masz więc z kim gadać. Ile to razy już tak było, że ktoś sam oglądał dramę ( ja bardzo często ). Oglądałam sama Missing Noir M, teraz Signal i pamiętam Strzelca, Królową sama oglądałam. Nie zarażaj się nami i Smokami, bo mi jest przykro. Czuje się winna w tej sytuacji.

Aragonte - Sob 06 Lut, 2016 12:51

Ja też czuję się winna :-|
Ale przecież ja też czasem oglądałam coś sama (Hero, Iljimae chociażby) i dopiero z czasem ktoś dawał się na to namówić.
Trzykrotko, pisz, proszę :kwiatek:

Trzykrotka - Sob 06 Lut, 2016 13:00

Żadne "winna" - absolutnie. Ja naprawdę jestem zachwycona, że jest drama, która tak mocno was chwyciła i nie mam zamiaru was wpędzać w poczucie winy, że się nią dzielicie :hug_grupowy: Trochę żałuję, że nie mogę dołączyć, ale nic nie poradzę, nie bierze mnie to i już, choć gify i zdjęcia oglądam z przyjemnością.
Aragonte - Sob 06 Lut, 2016 13:48

No cóż, ja będę teraz miała pewne opory, żeby pisać tu o Smokach tyle, co dotychczas :-|
Ech.

Trzykrotka - Sob 06 Lut, 2016 14:29

Aragonte napisał/a:
No cóż, ja będę teraz miała pewne opory, żeby pisać tu o Smokach tyle, co dotychczas :-|
Ech.

Aragonte :przytul: nie, absolutnie nie. Przecież to wszystko jest historia tego wątku, tak jak przedtem inne fascynacje. A ta wasza obecna fascynacja jest piękna i inspirująca. Dramą wszyscy się zachwycają, więc tylko się cieszyć.
Ja tylko napisałam o sobie, żeby się wytłumaczyć, bo Admete pytała :kwiatek: a nie żeby robić tutaj rewolucję, czy wzbudzać poczucie winy. Serio, niech nic się nie zmienia.
Miałam nadzieję, że jeśli którejś z was spodoba się Ser, to sobie pogadamy, ale skoro nie, to spoko - ja po prostu teraz mocniej docisnę z tłumaczeniem i tyle. Niedługo zacznie się wachlarzowa drama, mam zamiar jej popróbować, może wtedy ktoś dołączy :kwiatek:

BeeMeR - Sob 06 Lut, 2016 14:41

Ze mną możesz o Serze pogadać, bo już liznęłam i choć bez natychmiastowego zachwytu, ale i bez odrzutu (u mnie nieraz trwa zanim się wkręcę albo nawet zachwycę), już wiem o co m.w biega a akcja z początku 2. podcinka mi się podoba (nowy szuka Wydziału Zarządzania i z jakimś bezdomnym ajussim kryje się po kontenerach :lol: ). No chyba, że nie możemy podgadać skoro się nie zachwycam :P

Odnośnie Madame czy OMHE serio chętnie usłyszę - jak się podoba i nie przestaje. Admete ma faktycznie wprawę we wtrącaniu takich jednozdaniowych zdań o tym, co ogląda, bierz z niej przykład od czasu do czasu, nie chodzi przecież o epopeje :kwiatek:

Smoki to naprawdę świetna drama, ale na pewno nie dla każdego.

Admete - Sob 06 Lut, 2016 15:26

Cóż - ja pisać zamierzam, tyle, ile mi zdrowie i czas pozwoli. Idę się zaraz pożalić w zdrowotnym. Jestem staruszką kręgosłupową :( Poszłam dziś na zakupy, sporo chodziłam, bo w tym głupim mieście w sobotę mało co jeździ. Dźwigałam sporo i daleko. No i boli mnie. Wszytko. Jakie to parszywe jest. Dziś wieczorem obejrzę Signal, które szalenie do mnie przemawia. Podoba mi się, ze nie ciągną jednej sprawy przez cały serial, tylko rozwiązują je na przestrzeni dwóch, trzech odcinków. W tle jest historia dotycząca obecnej szefowej zespołu zajmującego się dawnymi sprawami i policjanta, który łączy się z przeszłości z młodym z tego zespołu. Klimat jest, dobry scenariusz, aktorstwo. A Madame Antoine to taka odskocznia. Ma więcej scenariuszowego konkretu niź Oh My Venus i polubiłam bohaterów, choć główny to straszny dupek chwilami.

Zapowiedź Smoków wygląda intrygująco. Sporo mają do upchania w tych pozostałych odcinkach. Chyba jeszcze żaden seguk aż tak mi się nie podobał. W każdym razie żaden z tych bardziej historycznych. Aragonte może potem się skusisz na The Princess Man? No i pewnie będziemy też Tree oglądać. Mam też ochotę na wybranie co lepszych fragmentów Smoków do powtórki, ale na razie nie mam czasu.
Doczytałam też, ze Mrs Cop 2 będzie miało całkowicie nową obsadę. Nawet mi to odpowiada - nowy zespół, nowa historia do opowiedzenia. Pewnie spróbuję.

BeeMeR - Sob 06 Lut, 2016 17:25

Admete napisał/a:
Dziś wieczorem obejrzę Signal,
W którym jesteś odcinku? Jeśli się utrzyma klimat i 1 sprawa na 2-3 odcinki to może spróbuję - bo jak się ciągnie jedna sprawa kryminalna przez całą dramę to dla mnie mnie to za długo :roll:

Na Tree to i ja się piszę :mrgreen:

Admete - Sob 06 Lut, 2016 19:17

Na bieżąco niemal - dziś mam w planach 5 odcinek. Ewentualnie obejrzę go jutro razem z 6. Myslę, że ostatnią sprawą będzie ta dotycząca bezpośrednio policjanta z przeszłości i jego zniknięcie.
Aragonte - Sob 06 Lut, 2016 20:54

Żeby nie było, że piszę tylko o Smokach :wink: Seok Yul w pigułce :wink:
https://www.facebook.com/...59564507524116/
Bardzo mnie rozśmieszył - dopiero tu widać, ile min i gestów robi BYH jako Seok Yul :lol:

Agn - Sob 06 Lut, 2016 23:42

Trzykrotka napisał/a:
Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam, ale poki co chyba nie będę :kwiatek: Nie będę gadać sama do siebie o serze i innych madamach Antoine - między smokami byłoby to niestosowne. Myślę, że pojawi się coś, co będziemy oglądać wspólnie, wtedy chętnie włączę się od nowa.
Uch, okropnie to zabrzmiało - nie chciałam :kwiatek: Po prostu nie chcę wcinać się z innymi treściami, bo nie sądzę, żebyście teraz były zainteresowane. Skorzystam, żeby więcej tłumaczyć, bo i tak z niczym się nie wyrabiam.

Sądząc po reakcjach zgromadzonych tu dam - nie mnie jednej się odechciało i zrobiło przykro. Trzykrotko, nie możesz oczekiwać, że po takim wpisie nadal będzie nam się tu radośnie rozmawiało. Założyłaś, że nie jesteśmy zainteresowane twoimi wpisami, co jest bzdurą. Mnie twoje wpisy cieszą niezmiernie. Wiem, że nie skusiła mnie drama, ale do ciężkiej zarazy twoje towarzystwo i opisy wrażeń są dla mnie niezwykle przyjemne do czytania i obgadania w razie czego.
Teraz też, niestety, czuję się winna, że faza smocza cię odstraszyła, nie chcesz przez nią pisać, bo uważasz to za niestosowne.
Jedyne co mogę, to spuścić łebek ze smutkiem. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Trzykrotka napisał/a:
Trochę żałuję, że nie mogę dołączyć, ale nic nie poradzę, nie bierze mnie to i już, choć gify i zdjęcia oglądam z przyjemnością.

Nic na siłę, ale nie pozbawiaj nas swojej obecności i swoich komentarzy!
Aragonte napisał/a:
https://www.facebook.com/...59564507524116/
Bardzo mnie rozśmieszył - dopiero tu widać, ile min i gestów robi BYH jako Seok Yul

Jak zwykle wyszczerzyłam się do robienia kawy. Nadal chcę, by mi ją parzył!