Fantastyka - J.R.R. Tolkien "Władca pierścieni"
Admete - Śro 26 Gru, 2018 15:26
Sama możesz oglądać wieczorami Idę w stronę Morii. Jak Ania będzie większa, to może da się jej wytłumaczyć, ze jeszcze nie dla niej albo sama zrezygnuje. U nas Ola niekoniecznie musiała oglądać wszytko to, co Zosia, bo ją na przykład nudziło.
EDIT: Rozmowa Gandalfa z Frodo w ciemnościach Morii Ian McKellen jest wcielonym Gandalfem. Sama rozmowa pochodzi z początku powieści, ale wpisana w kontekst Morii robi jeszcze większe wrażenie.
Vasco - Sob 29 Gru, 2018 03:03
Niedawno był maraton w kinach.
Admete - Sob 29 Gru, 2018 05:50
W kinie bym nie wysiedziała. Na razie obejrzałam Drużynę.
BeeMeR - Sob 29 Gru, 2018 10:49
Ja już też nie wysiedzę- w zeszłym roku jak poszłam na maraton to przysypiałam okropnie.
Vasco - Nie 30 Gru, 2018 03:20
Spokojnie wysiedziałem. A wcześniej jeszcze obejrzałem transmisję "Antoniusza i Kleopatry" z NTL, czyli prawie 17h z przerwą na przejazd z jednego kina do drugiego.
Admete - Nie 30 Gru, 2018 06:53
Masz zdrowie Ja dziś mam w planach Dwie wieże. W sylwestra Powrót Króla.
Admete - Nie 30 Gru, 2018 11:03
Balrog to im świetnie wyszedł. Podobnie walka Gandalfa z Balrogiem. Orki i gobliny w Hobbicie były beznadziejne, bo komputerowe. Tutaj ludzie w odpowiedniej charakteryzacji i efekt jest zdecydowanie lepszy.
BeeMeR - Nie 30 Gru, 2018 11:06
Balrog jest fantastyczny, Orków jest wszędzie za dużo - w Hobbicie i w Władcy
Admete - Nie 30 Gru, 2018 11:08
Nie jest za dużo, tyle, ile w książce. W Hobbicie przesadzili, ale Hobbit jest bardzo na motywach, ma niewiele wspólnego z książką.
BeeMeR - Nie 30 Gru, 2018 11:13
Jest trochę za dużo w WP To subiektywne odczucie
W Hobbicie jest o wiele za dużo, dlatego uznaję tylko pocięte wersje, niestety tej 7-godzinnej w której wycięto ponoć tylko głupoty typu fruwający Legolas oraz miłość do Elficy tylko nigdy nie dostałam inne są pocięte za dużo, albo w jednym albo w drugim miejscu
Admete - Nie 30 Gru, 2018 11:25
Nie mamy osobnego wątku na biżuterię, to mi się podoba. Kupiłabym sobie coś Lotrowego...
https://www.etsy.com/pl/l...sr_gallery-1-43
praedzio - Nie 30 Gru, 2018 11:27
Piękny wisior. Jakie to jest zapięcie "szczypce homara"?
Admete - Nie 30 Gru, 2018 11:32
Takie:
https://www.etsy.com/pl/l...-homara-zota-20
BeeMeR - Nie 30 Gru, 2018 11:33
Już chyba wiem - moja awersja do orków z WP sięga odkrycia wersji rozszerzonej, tj. że wycięto szereg fajnych i ciekawych scen a zostawiono prawie wszystkie z orkami tudzież omdlewającą bez sensu Arweną - od tego czasu jestem cięta na jedne i drugie oraz nie uznaję wersji krótkich
Wisior bardzo ładny - avek z kotami tez mi się bardzo podoba
praedzio - Nie 30 Gru, 2018 11:34
Aha. Musiałabym zobaczyć na żywo jak to działa. Czy ta strona jest automatycznie tłumaczona na język polski? Trochę taki bełkot.
Admete - Nie 30 Gru, 2018 11:36
Wersje krótkie widziałam tylko w kinie i o nich zapomniałam Jako że Kompania Boromira działała wtedy pełną parą, to wersje rozszerzone miałam jak tylko były dostępne Premiera Drużyny była u nas późno, więc zasadniczo mogłam obejrzeć film wcześniej, ale nie obejrzałam, twarda byłam.
Praedzio nie mam pojęcia, co to za strona, pierwszy raz widzę,a le rzeczy mają ładne.
BeeMeR - Nie 30 Gru, 2018 11:47
Wersje krótkie widziałam kilkakrotnie zanim dostałam rozszerzone - bulwers mój był więc wielki - równy zachwytowi nad np. rozszerzonym Hobbitonem
Admete - Nie 30 Gru, 2018 12:24
Jasne, że ja też, ale jak tylko dostałam w ręce rozszerzone, to zapomniałam o krótkich. Nie uznaję
Agn - Pon 31 Gru, 2018 13:42
Chyba musze obejrzec wersje krotsze, bo nie pamietam, co wylecialo.
Omdlewajacej Arweny za choinke nie pamietam - gdzie???
Aragonte - Pon 31 Gru, 2018 13:51
A nie w "Powrocie króla"?
BeeMeR - Pon 31 Gru, 2018 15:14
W Powrocie - umierała ładnie wizualnie ale całkowicie zbędnie fabularnie - bo niby Pierścień cośtam
Admete - Pon 31 Gru, 2018 15:25
Bzdura to była na resorach na potrzeby szerokiej publiki Mam dziś w planach drugą płytę Dwóch Wież.
BeeMeR - Pon 31 Gru, 2018 15:33
Owszem - nawet się nie fatygowałam zapamiętywaniem pseudo powodu
Admete - Pon 31 Gru, 2018 17:37
| Cytat: | “Frodo: I can't do this, Sam.
Sam: I know. It's all wrong. By rights we shouldn't even be here. But we are. It's like in the great stories, Mr. Frodo. The ones that really mattered. Full of darkness, and danger, they were. And sometimes you didn't want to know the end, because how could the end be happy? How could the world go back to the way it was when so much bad had happened? But in the end, it's only a passing thing, this shadow. Even darkness must pass. A new day will come. And when the sun shines, it'll shine out the clearer. Those were the stories that stayed with you. That meant something. Even if you were too small to understand why. But I think, Mr. Frodo, I do understand. I know now. Folk in those stories had lots of chances of turning back only they didn't. They kept going. Because they were holding on to something.
Frodo: What are we holding on to, Sam?
Sam: That there's some good in this world, Mr. Frodo...and it's worth fighting for.” |
BeeMeR - Pon 31 Gru, 2018 17:41
| Admete napisał/a: | | there's some good in this world, Mr. Frodo...and it's worth fighting for.” | To piękne słowa i bardzo ładnie w filmie pokazane
|
|
|