Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
aneby - Sob 07 Maj, 2011 21:56
Może to zbyt odległe skojarzenie, ale moim zdaniem serial ma coś z "Przystanku Alaska"
Anonymous - Sob 07 Maj, 2011 23:36
"Przystanku" nie oglądałam, ale Dr Martin jest zacnym serialem. CoCoJumboTV posiada w ofercie wersję z lektorem co pozwala mi rozwijać umiejętnosć robienia na 5 drutach
Anonymous - Nie 08 Maj, 2011 00:42
| aneby napisał/a: | Może to zbyt odległe skojarzenie, ale moim zdaniem serial ma coś z "Przystanku Alaska" |
Skojarzenie chyba jak najbardziej prawidlowe, ale kazdorazowo pojawia sie w przypadku serialu, w ktorym glowny bohater, mieszczuch z urodzenia i wychowania trafia na jakas gleboka prowincje. W przypadku Fleishmana (ktorego kocham, wielbie miloscia czysta i prawdziwa ) Tyle, ze Martin jednak jest socjopata, a Fleishman byl jedynie egoista
Anonymous - Nie 08 Maj, 2011 00:54
Dodam tylko, ze dr Martina zaczelam ogladac dla Martina Clunesa, a potem to juz dla samego serialu
I jest to jeden z nielicznych seriali, ktore ogladamy wspolnie z braterstwem
Anonymous - Nie 08 Maj, 2011 10:35
Finał szóstego odcinka mnie powalił.
To idealna reakcja na pocałowanie wymarzonej kobiety
Ode mnie to by jeszcze w pysk dostał nu
Alicja - Wto 10 Maj, 2011 11:05
tylko został wyproszony z samochodu. I nadal nie wie dlaczego
najzabawniejsze jest fakt, że doktor Martin taki po prostu i jest i nie rozumie o co chodzi niektórym ( albo wszystkim) mieszkańcom miasteczka. Z drugiej strony kilku z nich sama miałabym ochotę tak potraktować jak on Jestem już po odcinku 12 i nadal bawią mnie jego reakcje
BeeMeR - Pią 13 Maj, 2011 10:02
ogladam drugi sezon Justified - serial stracil troche pary jak dla mnie, ale jest ok. Boyda lubie w pokrecony sposob
Dobra zona zas trzyma swietny poziom i oglada mi sie bardzo dobrze.
Admete - Pią 13 Maj, 2011 12:58
O Justified rozmawiałyśmy w serialach kryminalnch. Jak kiedyś znajdziesz czas, to zajrzyj do watku Dobrej Żony
praedzio - Pon 16 Maj, 2011 20:02
Propozycje na jesienną ramówkę serialową stacji NBC: http://www.filmweb.pl/new...2011+2012-73670
To Awake wygląda interesująco.
Admete - Pon 16 Maj, 2011 20:10
Serwis chwilowo niedostępny...
Potem sprawdzę. Trzeba będzie znów spisywać
Agn - Wto 17 Maj, 2011 10:11
Mnie zainteresowało "Grimm", pewnie będę sprawdzać, z czym to się je. Ciekawe, czy wezmą pod uwagę oryginalne wersje, czy Disneyowskie.
Odnośnie reszty seriali - mam wrażenie, że co drugi proponowany serial jest komediowy. Hmmm...
Ponoć "Event" jest dobry, a tu proszę - ucinają go.
A ja dalej jadę przez Rzym. Myślałam, że w Spartacusie robiono kombinacje alpejskie i pakując do jednego łóżka Spartacusa z Ilythią dokonano karkołomnego cudu w kwestii łóżkowego parowania bohaterów. Teraz się zastanawiam, czy Oktawian z Oktawią tego nie przebijają. Ot, zagwozdka...
Swoją szosą ten dzieciak na swój sposób jest przerażający, choć go w sumie b. lubię. Podziwiam jego inteligencję. Atię chętnie zrzuciłabym ze skarpy, Oktawia... Oktawia jest idealną marionetką. Serwilla mnie denerwuje jak nie wiem, a obawiam się, że przez bezmyślne kłapanie dziobem Oktawii Serwilla jednak będzie miała narzędzie, by móc zniszczyć Cezara, a przynajmniej solidnie mu nabruździć. Rzecz jasna to, że przy okazji zniszczyłaby innych ludzi, nie ma większego znaczenia, najważniejsza robi się jej zemsta na Cezarze. A za co? Za to, że już jej chędożyć nie chce. Niektóre baby są niemożliwe...
Tytus Pullo - mój ulubieniec. Świetny jest ten bohater.
Aha, Kleopatrę pokazali. Ładna, choć naćpana równo. Rozbroiła mnie scena, w której wezwała do siebie Lucjusza w wiadomych celach, a tamten zwiał i mówi do Pullo: "Masz iść do namiotu księżniczki i zrobić, co ci każe!"
Swoją szosą - czy służącej Kleopatry nie gra przypadkiem Arabella Figg z Harry'ego Pottera?
Dobra, kończę bredzić...
Anonymous - Wto 17 Maj, 2011 12:56
Alicjo w co Ty się ubrałaś?
Alicja - Wto 17 Maj, 2011 12:58
ha!! Sons of Anarchy, polecam do obejrzenia. Palce lizać, faceci w skórzanych kamizelkach na Harleyach z bronią w ręku
nie oglądałaś? Admete mi poleciła i miała rację, że to coś dla mnie. Po dłuższej przerwie lecę po kolei z odcinkami
Anonymous - Wto 17 Maj, 2011 13:02
Na razie mam przerwę nawet z Martinem. Na bieżąco z trzema jestem a tak staram się pisać co mi kazali
Ale dzis może mi Jodi się uda dorwać
Alicja - Wto 17 Maj, 2011 13:02
| Agn napisał/a: | | Swoją szosą ten dzieciak na swój sposób jest przerażający, |
wystarczy , że spojrzy
| Agn napisał/a: | | Rzecz jasna to, że przy okazji zniszczyłaby innych ludzi, nie ma większego znaczenia, najważniejsza robi się jej zemsta na Cezarze. A za co? Za to, że już jej chędożyć nie chce. |
i wykorzystuje jeszcze do tego swojego syna
| Agn napisał/a: | | Aha, Kleopatrę pokazali. Ładna, choć naćpana równo. Rozbroiła mnie scena, w której wezwała do siebie Lucjusza w wiadomych celach, a tamten zwiał i mówi do Pullo: "Masz iść do namiotu księżniczki i zrobić, co ci każe!" |
i stanął na wysokości zadania A Kleopatrę zadowolić nie jest łatwo
po dłuższej przerwie wróciłam do Sons of Anarchy. Lęcę po kolei z odcinkami jak burza ( jak na mnie ) W tym miejscu należą się podziękowania Admete na zwrócenie mi uwagi na ten serial - miałaś rację, to coś dla mnie NARESZCIE prawdziwi mężczyźni na ekranie a nie jakieś wymuskane paniczyki z żelową fryzurką
Alicja - Wto 17 Maj, 2011 13:06
no tak, musisz pisać
a Martina już skończyłam, bu szkoda, że to na razie wszystkie odcinki, czekam na kolejny sezon
Copycat - Wto 17 Maj, 2011 13:28
"Sons of Anarchy" to jest absolutna rewelacja! I ta muzyka! Uwielbiam. :j
Admete - Wto 17 Maj, 2011 16:12
Zainteresuje mnie pewnie Awake i Grimm - swoją drogą to widać, że Fringe ma moc inspiracji Supernatural poniekąd też
Alicja - Wto 17 Maj, 2011 21:46
ciekawe kiedy będzie 4 sezon
a muzyka w Sons of Anarchy, oj tak
Copycat - Wto 17 Maj, 2011 22:52
| Alicja napisał/a: | ciekawe kiedy będzie 4 sezon
a muzyka w Sons of Anarchy, oj tak |
Oby szybko! A przy muzyce chętnie bym na motorze przekroczyła prędkość światła..
Nie znam wielu kobiet, które by lubiły ten, chyba typowo "męski", serial, więc się kłaniam "fpas"! :]
Żeby się w offtopowni czepiać offtopa, to już skrzywienie zupełne
Agn - Śro 18 Maj, 2011 07:22
Sons of anarchy? Chyba widziałam zwiastun i mnie nie zainteresował. A prawdziwi faceci się w serialach zdarzają...
Caitriona - Śro 18 Maj, 2011 09:58
| Alicja napisał/a: | | po dłuższej przerwie wróciłam do Sons of Anarchy. Lęcę po kolei z odcinkami jak burza ( |
Też tak leciałam jest przemoc, są przekleństwa i brud, ale serial ma siłę przyciągania
Admete - Śro 18 Maj, 2011 16:18
W końcu obejrze Sons of anarchy. Bratu się podobało, to znaczy, że mnie też się może spodobać.
Alicja - Śro 18 Maj, 2011 17:16
| Caitriona napisał/a: | | ale serial ma siłę przyciągania |
oj ma, siedzę i oglądam jak przyspawana dobrze, że mogę długo siedzieć
teraz ostatni odcinek 1 sezonu, ale się porobiło
| Agn napisał/a: | | Chyba widziałam zwiastun i mnie nie zainteresował |
zwiastun to chyba za mało by oddać co dzieje się w tym serialu. Nie sądzę by zachęcił mnie zwiastun Deadwood albo Justified ( bo co tam pokażą, Boyda ze sterczącymi włosami czy dziewczęta w saloonie? ) a to podobne klimaty, takie połączenie Deadwood współczesnego z Justified
Admete - Śro 18 Maj, 2011 17:47
O właśnie - Deadwood też mam do nadrobienia...To chyba w innym zyciu
|
|
|