To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

aneby - Sob 07 Maj, 2011 21:56

Może to zbyt odległe skojarzenie, ale moim zdaniem serial ma coś z "Przystanku Alaska" :wink:
Anonymous - Sob 07 Maj, 2011 23:36

"Przystanku" nie oglądałam, ale Dr Martin jest zacnym serialem. CoCoJumboTV posiada w ofercie wersję z lektorem co pozwala mi rozwijać umiejętnosć robienia na 5 drutach :wink:
Anonymous - Nie 08 Maj, 2011 00:42

aneby napisał/a:
Może to zbyt odległe skojarzenie, ale moim zdaniem serial ma coś z "Przystanku Alaska" :wink:

Skojarzenie chyba jak najbardziej prawidlowe, ale kazdorazowo pojawia sie w przypadku serialu, w ktorym glowny bohater, mieszczuch z urodzenia i wychowania trafia na jakas gleboka prowincje. W przypadku Fleishmana (ktorego kocham, wielbie miloscia czysta i prawdziwa :) ) Tyle, ze Martin jednak jest socjopata, a Fleishman byl jedynie egoista :)

Anonymous - Nie 08 Maj, 2011 00:54

Dodam tylko, ze dr Martina zaczelam ogladac dla Martina Clunesa, a potem to juz dla samego serialu :)
I jest to jeden z nielicznych seriali, ktore ogladamy wspolnie z braterstwem :twisted:

Anonymous - Nie 08 Maj, 2011 10:35

Finał szóstego odcinka mnie powalił.
To idealna reakcja na pocałowanie wymarzonej kobiety :rotfl: :rotfl:

Ode mnie to by jeszcze w pysk dostał nu :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Alicja - Wto 10 Maj, 2011 11:05

tylko został wyproszony z samochodu. I nadal nie wie dlaczego :mrgreen:
najzabawniejsze jest fakt, że doktor Martin taki po prostu i jest i nie rozumie o co chodzi niektórym ( albo wszystkim) mieszkańcom miasteczka. Z drugiej strony kilku z nich sama miałabym ochotę tak potraktować jak on :wink: Jestem już po odcinku 12 i nadal bawią mnie jego reakcje

BeeMeR - Pią 13 Maj, 2011 10:02

ogladam drugi sezon Justified - serial stracil troche pary jak dla mnie, ale jest ok. Boyda lubie w pokrecony sposob ;)
Dobra zona zas trzyma swietny poziom i oglada mi sie bardzo dobrze.

Admete - Pią 13 Maj, 2011 12:58

O Justified rozmawiałyśmy w serialach kryminalnch. Jak kiedyś znajdziesz czas, to zajrzyj do watku Dobrej Żony :)
praedzio - Pon 16 Maj, 2011 20:02

Propozycje na jesienną ramówkę serialową stacji NBC: http://www.filmweb.pl/new...2011+2012-73670

To Awake wygląda interesująco. :mysle:

Admete - Pon 16 Maj, 2011 20:10

Serwis chwilowo niedostępny...
Potem sprawdzę. Trzeba będzie znów spisywać ;)

Agn - Wto 17 Maj, 2011 10:11

Mnie zainteresowało "Grimm", pewnie będę sprawdzać, z czym to się je. Ciekawe, czy wezmą pod uwagę oryginalne wersje, czy Disneyowskie. :lol:
Odnośnie reszty seriali - mam wrażenie, że co drugi proponowany serial jest komediowy. Hmmm...
Ponoć "Event" jest dobry, a tu proszę - ucinają go.

A ja dalej jadę przez Rzym. Myślałam, że w Spartacusie robiono kombinacje alpejskie i pakując do jednego łóżka Spartacusa z Ilythią dokonano karkołomnego cudu w kwestii łóżkowego parowania bohaterów. Teraz się zastanawiam, czy Oktawian z Oktawią tego nie przebijają. Ot, zagwozdka... :mysle:
Swoją szosą ten dzieciak na swój sposób jest przerażający, choć go w sumie b. lubię. Podziwiam jego inteligencję. :) Atię chętnie zrzuciłabym ze skarpy, Oktawia... Oktawia jest idealną marionetką. Serwilla mnie denerwuje jak nie wiem, a obawiam się, że przez bezmyślne kłapanie dziobem Oktawii Serwilla jednak będzie miała narzędzie, by móc zniszczyć Cezara, a przynajmniej solidnie mu nabruździć. Rzecz jasna to, że przy okazji zniszczyłaby innych ludzi, nie ma większego znaczenia, najważniejsza robi się jej zemsta na Cezarze. A za co? Za to, że już jej chędożyć nie chce. Niektóre baby są niemożliwe... :roll:
Tytus Pullo - mój ulubieniec. Świetny jest ten bohater. :mrgreen:
Aha, Kleopatrę pokazali. Ładna, choć naćpana równo. Rozbroiła mnie scena, w której wezwała do siebie Lucjusza w wiadomych celach, a tamten zwiał i mówi do Pullo: "Masz iść do namiotu księżniczki i zrobić, co ci każe!" :rotfl:
Swoją szosą - czy służącej Kleopatry nie gra przypadkiem Arabella Figg z Harry'ego Pottera? :mrgreen:

Dobra, kończę bredzić...

Anonymous - Wto 17 Maj, 2011 12:56

Alicjo w co Ty się ubrałaś?
Alicja - Wto 17 Maj, 2011 12:58

ha!! Sons of Anarchy, polecam do obejrzenia. Palce lizać, faceci w skórzanych kamizelkach na Harleyach z bronią w ręku :-P
nie oglądałaś? Admete mi poleciła i miała rację, że to coś dla mnie. Po dłuższej przerwie lecę po kolei z odcinkami :-D

Anonymous - Wto 17 Maj, 2011 13:02

Na razie mam przerwę nawet z Martinem. Na bieżąco z trzema jestem a tak staram się pisać co mi kazali :(

Ale dzis może mi Jodi się uda dorwać :banan:

Alicja - Wto 17 Maj, 2011 13:02

Agn napisał/a:
Swoją szosą ten dzieciak na swój sposób jest przerażający,

wystarczy , że spojrzy

Agn napisał/a:
Rzecz jasna to, że przy okazji zniszczyłaby innych ludzi, nie ma większego znaczenia, najważniejsza robi się jej zemsta na Cezarze. A za co? Za to, że już jej chędożyć nie chce.

i wykorzystuje jeszcze do tego swojego syna :roll:

Agn napisał/a:
Aha, Kleopatrę pokazali. Ładna, choć naćpana równo. Rozbroiła mnie scena, w której wezwała do siebie Lucjusza w wiadomych celach, a tamten zwiał i mówi do Pullo: "Masz iść do namiotu księżniczki i zrobić, co ci każe!"

i stanął na wysokości zadania :mrgreen: A Kleopatrę zadowolić nie jest łatwo :-P

po dłuższej przerwie wróciłam do Sons of Anarchy. Lęcę po kolei z odcinkami jak burza ( jak na mnie :wink: ) W tym miejscu należą się podziękowania Admete na zwrócenie mi uwagi na ten serial - miałaś rację, to coś dla mnie :mrgreen: NARESZCIE prawdziwi mężczyźni na ekranie :mrgreen: a nie jakieś wymuskane paniczyki z żelową fryzurką

Alicja - Wto 17 Maj, 2011 13:06

no tak, musisz pisać :-D
a Martina już skończyłam, bu :( szkoda, że to na razie wszystkie odcinki, czekam na kolejny sezon

Copycat - Wto 17 Maj, 2011 13:28

"Sons of Anarchy" to jest absolutna rewelacja! I ta muzyka! Uwielbiam. :j
Admete - Wto 17 Maj, 2011 16:12

Zainteresuje mnie pewnie Awake i Grimm - swoją drogą to widać, że Fringe ma moc inspiracji ;) Supernatural poniekąd też ;)
Alicja - Wto 17 Maj, 2011 21:46

ciekawe kiedy będzie 4 sezon :mysle:
a muzyka w Sons of Anarchy, oj tak :excited:

Copycat - Wto 17 Maj, 2011 22:52

Alicja napisał/a:
ciekawe kiedy będzie 4 sezon :mysle:
a muzyka w Sons of Anarchy, oj tak :excited:

Oby szybko! A przy muzyce chętnie bym na motorze przekroczyła prędkość światła..
Nie znam wielu kobiet, które by lubiły ten, chyba typowo "męski", serial, więc się kłaniam "fpas"! :]

Żeby się w offtopowni czepiać offtopa, to już skrzywienie zupełne ;)

Agn - Śro 18 Maj, 2011 07:22

Sons of anarchy? Chyba widziałam zwiastun i mnie nie zainteresował. A prawdziwi faceci się w serialach zdarzają... :D
Caitriona - Śro 18 Maj, 2011 09:58

Alicja napisał/a:
po dłuższej przerwie wróciłam do Sons of Anarchy. Lęcę po kolei z odcinkami jak burza (

Też tak leciałam :mrgreen: jest przemoc, są przekleństwa i brud, ale serial ma siłę przyciągania ;)

Admete - Śro 18 Maj, 2011 16:18

W końcu obejrze Sons of anarchy. Bratu się podobało, to znaczy, że mnie też się może spodobać.
Alicja - Śro 18 Maj, 2011 17:16

Caitriona napisał/a:
ale serial ma siłę przyciągania

oj ma, siedzę i oglądam jak przyspawana :roll: dobrze, że mogę długo siedzieć :wink:
teraz ostatni odcinek 1 sezonu, ale się porobiło :paddotylu:

Agn napisał/a:
Chyba widziałam zwiastun i mnie nie zainteresował

:mysle: zwiastun to chyba za mało by oddać co dzieje się w tym serialu. Nie sądzę by zachęcił mnie zwiastun Deadwood albo Justified ( bo co tam pokażą, Boyda ze sterczącymi włosami czy dziewczęta w saloonie? :-P ) a to podobne klimaty, takie połączenie Deadwood współczesnego z Justified

Admete - Śro 18 Maj, 2011 17:47

O właśnie - Deadwood też mam do nadrobienia...To chyba w innym zyciu ;)