Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Trzykrotka - Czw 14 Lis, 2019 09:09
O, panna ma jeszcze wiele zalet, które ujawnią się z czasem, zobaczysz
Ja wczoraj obejrzałam Catch The Ghost - już wszystkie wyemitowane odcinki i poznałam wreszcie historię Nowej i jej siostry, ofiary Ducha metra. Okropne, że zostawiła rozhisteryzowaną, nieprzystosowaną dziewczynę w metrze. Ale też w tym momencie ona sama chyba przeżywała coś na kształt załamania psychicznego, które skumulowało się w taki właśnie protest. Opiekować się kimś tak uciążliwie chorym samemu - to dla młodej dziewczyny musiało być momentami nie do udżwignięcia.
Poza tym nasi metrowi policjanci mają już zdjecie złodziei - Pasikoników zrobione przez kamerę przemyslową, tylko nie wiedzą, że są to dostawcy, którzy przywożą im jedzenie... Sprytne - rzadko kto patrzy w twarz kurierowi, kwituje tylko przesyłkę i rzuca się do talerzy.
Bardzo fajne odcinki, aż jęknęłam jak mi skończyli w ciekawym miejscu.
BeeMeR - Pią 15 Lis, 2019 09:45
| Trzykrotka napisał/a: | O, panna ma jeszcze wiele zalet, które ujawnią się z czasem, zobaczysz | teraz to się będę spodziewać, że co najmniej wymyśli lekarstwo na ospę , bo pojechała z księciem nad morze na wakacje aka na pociechę słabującej prowincji
Trzykrotka - Pią 15 Lis, 2019 09:51
Coś w tym stylu Acz nie bez uzasadnienia.
BeeMeR - Pią 15 Lis, 2019 22:54
Jestem mądrzejsza o wariolizację i szczepionki z ospy krowiej przeciwko ospie prawdziwej
https://historia.org.pl/2018/01/02/edward-jenner-odkrywca-szczepien-ochronnych-przeciw-ospie-pokonal-wirusa-zarazajac-ludzi-krowianka/
Trzykrotka - Sob 16 Lis, 2019 00:37
Czytałam o zasługach tej lady Montagu dla walki z ospą. Odcinek o zarazie był dość ponury na tle pogodniejszych poprzednich, ale dawał książątku okazję do działania większego niż tylko odwracania kartek. No i król mógł mu dać po gębie w obecności całego dworu. A panna dostała przeblysk wspomnień z własnej przeszłości.
Mnie się dziś usnęło na My Country, trudny był ten tydzień. Obejrzę porządnie jeszcze raz jutro. Zaspoilerowałam sobie niestety smutną koniec jednej z postaci Ale ta postać i tak istniała tylko jako bierny katalizator działań innych osób. Żal, ale było to do przewidzenia.
Admete - Sob 16 Lis, 2019 08:52
Ja może dziś nadrobię Catch the Ghost. Nic nie oglądałam w tygodniu. Brak czasu. I nie ma napisów do nowego odcinka My Country, bo NF nie wypuścił odcinka. Ciekawe czy u nas też tak będzie...
Civil War of Prosecutors:
https://www.youtube.com/w...ature=emb_title
Czekam na to i na Chocolate.
Trzykrotka - Sob 16 Lis, 2019 09:33
Zaczął się jeszcze drugi sezon Chief of Staff, o ile dobrze pamiętam tytuł Na tumblrze gromy ciskali za ten brak odcinka z powodu transmisji sportowej. Sport zawsze się wpycha przed wszystko inne.
Admete - Sob 16 Lis, 2019 12:29
Vagabond już drugi tydzień nie ma. Znaczy się tydzień temu był chyba jeden. Nie żebym rozpaczała z tego powodu Tak zaczął się, ale poczekam na polskie napisy. To znaczy na NF. Nie śpieszy się. Musze sprawdzić, kiedy u nas ma być. Pewnie tydzień później.
EDIT: podobały mi się te dwa ostatnie odcinki Catch the Ghost i czekam na nowe.
Trzykrotka - Sob 16 Lis, 2019 18:46
Tak, te dwa odcinki były naprawdę dobre. Im bliżej nasi detektywi są odkrycia tożsamości Ducha, tym ciekawiej się robi. Nowa opiekunka matki Dołeczka jest mocno podejrzana. Niepokoi mnie.
Chciałabym dziś skończyć Camelię. Obym tylko zdobyła materiał poglądowy, bo trudno się robi.
Admete - Sob 16 Lis, 2019 19:18
Napisów do My Country nie ma.
Trzykrotka - Nie 17 Lis, 2019 00:46
Jestem po 9 odcinku My Country i zaczynam się bać, czy nasi młodzi bohaterowie i młoda bohaterka nie są zbyt naiwni jak na sprawy, do których przyszło przykładać im ręki. Sprawa starszego Nam to pokazuje. Hwi opowiadając się wyraźnie po stronie Bang Wona mógł wpakować się w niezłą kabałę - już się wpakował, skoro Nam długo w kozie nie posiedział. Nie wiem też, czy Bang Won jest do końca stabilnym patronem. Co do śmierci w zakończeniu, to cóż - podejrzewałam, że tak będzie, bo scenariuszowo ta postać nie była rozwojowa (strasznie to brzmi). Oczywiście żal mi bardzo młodego życia, ale uważam, że Hwi nie mający już rąk spętanych obawą o drugą osobę będzie mógł więcej.
Podobało mi sie, że Hwi i Seon Ha jak za dawnych czasów walczyli ramię w ramie. Dream team po prostu
Odpaliłam 1 odcinek Doctor John. Ohohoho...! Ji Sung wymiata. Ależ on ma charyzmę! I prezencję.... Dobrze się zapowiada, może będę dalej oglądać.
Admete - Nie 17 Lis, 2019 08:52
Tylko nie wiadomo, co z napisami - tylko NF ma prawa do serialu na rynki zagraniczne, a coś jest nie tak. Nie ma napisów do odcinka 12 i 13 w Ameryce, Australii, to w Europie też nie będzie pewnie.
BeeMeR - Nie 17 Lis, 2019 09:44
Ja nie oglądałam nic, jak to u Rodziców
Trzykrotka - Nie 17 Lis, 2019 23:38
W My Country mam na szczęście jeszcze trochę materiału, więc mogę czekać na napisy, choć trochę zaczynają mnie niepokoić pewne tendencje... Ale na razie
Jestem już po przeskoku czasowym o 6 lat i cieszy mnie to, że bohaterom już okrzepły priorytety i obrali strony w konflikcie pomiędzy Królem, Nam Jungiem, a Ban Wonem. Hwi tu, Seon Ha tam, a Hui Jae na swoim jako zarządczyni Iharu. Sporo śmierci było ostatnio, kobiecych: i królowa i pani Seol i Yeon. Mam nadzieję na krótką przerwę w tym łańcuszku.
Dr John 2 odcinek też bardzo dobry. Co prawda strasznie sie spinam, kiedy lekarze zgromadzeni nad łóżkiem ledwie dychającego pacjenta kłócą się o pryncypia, zamiast działać (w Romantic Doctor było to samo ), ale bardzo jestem usatysakcjonowana i stopniem napięcia i konfliktem i tym, że wyraźnie oboje doktorostwo przedkłada dobro pacjenta ponad pilnowanie własnych interesów, co u niego zakończyło się sądem i więzieniem, u niej wylotką ze szpitala i zawieszeniem studiów. Będzie ciekawie, bo te dylematy (licencja, czy ryzyko jej utraty) są bardzo życiowe. Ji Sunga na dodatek mogę jeść łyżkami. I nasza panna Zombie bardzo mi do roli pasuje. Dwa wstępne odcinki zawiązywaly opowieść, od trzeciego oboje spotykają się w jednym szpitalu, na anestezjologii. Bardzo czekam na ciag dalszy, choć ni w ząb nie rozumiem żargonu medycznego.
Trzykrotka - Wto 19 Lis, 2019 11:02
Mam lekki problem z tym "6 lat pózniej" w My Country. Rozumiem, że przeskok był potrzebny z racji na historię przez duże H, ale urwało nam to parę ważnych lat z życia bohaterów i jakoś - ja przynajmniej - trochę ich nie poznaję po tym przeskoku. Albo brakuje mi wypełnienia tych lat. Hui Jae podobno rządzi w Ihwaru, ale coś mi tu zgrzyta. Zadeklarowała przed królową, że Ihwaru nie wiąże się z żadną frakcją i jest samo dla siebie, a teraz okazuje się być siedzibą ludzi Bang Wona szykującego się do rewolty. Hwi - pozakulisowy przemytnik wydaje mi się zupełnie innym Hwi niż ten sprzed śmieci Yeon. Seon Ho "człowiek o pustych oczach" na zbliżeniach nawet wygląda jak kosmita z tymi skośnymi oczami i pociagłą twarzą. Kompletnie jakoś nie łapię z nimi kontaktu. Nie rozumiem też za bardzo, co się dzieje w polityce. Król buduje nową stolicę - OK. Król jest już stary i słaby fizycznie - OK. Następca tronu bez wsparcia matki jest zaledwie wystraszonym chłopczykiem. Rozumiem, że Nam Jun ma na króla wpływ jaki chciał mieć, skoro planuje rzez książąt jego rękami. Ale jak do tego doszedł, jak to się stało? Jakby wszystkie klocki podskoczyły w górę i spadły w innych miejscach
Alicja - Wto 19 Lis, 2019 18:33
Człowiek ogląda sobie dramę żeby przegonić straszne myśli z głowy, odmóżdża rozum wieczorem, a te maupy zamierzają mnie zaskoczyć w Melting me softly??? NIE oglądała ostatniego odcinka, tylko spoiler.
Jak tak, to równie dobrze mogę oglądać VIP. Od początku pachnie zdradą i tajemnicami.
| Trzykrotka napisał/a: | | Zaczął się jeszcze drugi sezon Chief of Staff, o ile dobrze pamiętam tytuł |
Już... a ja jeszcze pierwszego sezonu nie ruszyłam
Admete - Wto 19 Lis, 2019 18:55
Pisałam wcześniej, że w scenariuszu My country są dziury, ale co tam
BeeMeR - Wto 19 Lis, 2019 19:35
A u mnie robi się romansowo - śpimy sobie w altance, chronimy się przed deszczem pod malowniczym menhirem - nie mam zastrzeżeń
Alicja - Wto 19 Lis, 2019 20:03
Doctor John? Obejrzałam. Pan - ładne oczy A potem nawet pan gorący
Admete - Wto 19 Lis, 2019 21:11
W Catch the Ghost jesteśmy coraz bliżej Ducha z metra. Na Dołeczka tak miło się patrzy.
Trzykrotka - Śro 20 Lis, 2019 13:23
Sezon na przyjemnych dla oka panów - i obaj wojownicy z Joseonu i Dołeczek i Ji Sung w lekarskim kitlu. Ten to ma ogień w sobie
Dzisiaj zamierzam oglądać Ducha i Dołeczka.
Czy My Country ma mieć 16 odcinków? Jeśli tak, to finiszujemy... Wczoraj udało mi się wreszcie dokończyć 11 odcinek.
Admete - Śro 20 Lis, 2019 15:40
Tak, ma mieć 16 odcinków. Dorzucę coś na Wschód.
EDIT: 10 odcinek Catch the Ghost był smutny, ale myślę, że od tego momentu będzie już lepiej i główna para w końcu się porozumie. Dołeczek świetnie zagrał, zwłaszcza scena w szpitalu wyszła mu bardzo wzruszająco.
Trzykrotka - Śro 20 Lis, 2019 23:28
Piękny był 9 odcinek Catch The Ghost. 10 zostawiam sobie na jutro. Ale w 9 było dość i informacji i emocji. Dziwna była reakcja matki Ducha na naszą Moonównę - chyba nie dlatego, że poznała w niej policjantkę, tylko że ją rozpoznała z jakiejś innej okoliczności? Czyżby Duch polował właśnie na nią z jakiegoś powodu? Przez siostrę? I rozumiem już, czemu tak się uparł oddawać portfel tej dziewczynie od biletów na koncert. To tez nie jest przypadkowa ofiara.
Scena w pociągu, rozmyślanie o pięknie nocnego świata i podpieranie głowy śpiącej jak kamień partnerki - pięknie. Podobnie jak wspólne oglądanie wielkiego księżyca nad Seulem. Ten murek znad którego go oglądali jest dramowo przesławny.
Gdyby nie to, że chciałam 10 obejrzeć w dobrej jakości, to bym się nie wstrzymała, ale byłam dzielna. Dalszy ciąg jutro.
My Country i pierwsze stracie książąt.
Jakoś dziwnie statycznie pokazano dzień buntu Bang Wona (jang Hyuk przechadzał się dostojnie po planie i tyle) przeciw królowi, śmierć Nam Juna też była mało spektakularna. Może i dobrze. We mnie pojedynek Sun Ho i Hwi nie wzbudził tylu emocji, co płacz króla nad następcą tronu, nad śmiercią dziecka właściwie. A drugie wzruszenie to fakt, że ojciec - potwór Nam Jun potrafił w ostatniej chwili powiedzieć swojemu dziecku "dobrze się spisałeś. Już więcej nie dało się zrobić." I nie wiem, czy Sun Ho cieszył się ze śmierci ojca, choć - jak twierdził - żyje tylko po to, by go zabić powoli i boleśnie.
Ubawiło mnie trochę takie podejście do przeszytego mieczem na wylot i to w okolicy brzucha Sun Ho. Hwi posadził go, posiedział przy nim, po czym poszedł dalej robić rebelię, bo koledzy powiedzieli mu, że przyjaciel nie umrze od tej rany A w Faith tyle było krzyku, kiedy Doktorka tak samo zrobiła Choi Youngowi. Szyć go musiała i ledwo się chłop wylizał. Ot, cuda orientalnej medycyny
Załapałam (bystrość moja mnie poraża że Ji Sung w Doctor John ma na imię Yo Han, ak nasz Jasiek. Cha Yo Han. Pewnie stąd tytuł dramy
Admete - Czw 21 Lis, 2019 07:11
| Trzykrotka napisał/a: | | Czyżby Duch polował właśnie na nią z jakiegoś powodu? Przez siostrę? |
Ciekawe teorie mają na Soompi. Myślę, że siostra żyje, możliwe, że opiekuje się nią matka Ducha.
Trzykrotka - Czw 21 Lis, 2019 09:07
| Admete napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Czyżby Duch polował właśnie na nią z jakiegoś powodu? Przez siostrę? |
Ciekawe teorie mają na Soompi. Myślę, że siostra żyje, możliwe, że opiekuje się nią matka Ducha. |
O, to całkiem ciekawa teoria. Tłumaczyłaby wstrząs matki na widok Ryung. Ciekawa jestem, jak to się wyjaśni.
Czy tobie Admete też wydaje się, że Dołeczek sprzedał mieszkanie, żeby zapłacić za szpital mamy i szkody, które wyrządziła? Jakoś dziwnie bronił się przed odwożeniem do domu, prosił, żeby podrzucić go do biura.
|
|
|