Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Trzykrotka - Nie 09 Wrz, 2018 00:43
Jasiek bardzo szybko się rozkręci, ale zawsze go będzie za mało.
Aragonte - Nie 09 Wrz, 2018 00:46
Dong Mae też dużo nie ma, ale jest zauważalny od razu, barwny
Skończyłam drugi odcinek.
Admete - Nie 09 Wrz, 2018 06:50
| Cytat: | jaki ładny, smutny kissu Dzięki Admete. |
Bardzo ładny - z tego co wiem pan i pani ładnie razem w dramie wypadają. Ja ją znam z Tunelu, bardzo mi się tam podobała. Z tym serialem mam taki problem, że jest dla mnie nieprawdopodobny fabularnie. To wina Miss Hammurabi - po obejrzeniu serialu, w którym praca sędziego jest pokazana bardziej realistycznie, trudno mi zawiesić niewiarę.
Aragonte - Nie 09 Wrz, 2018 09:32
A ja obejrzałam pół trzeciego odcinka Słoneczka i poszłam spac - chyba uśpiła mnie główna para na ekranie Skończę teraz do śniadania.
Admete - Nie 09 Wrz, 2018 09:41
Przewijaj trochę. Zostaw sobie wątki, które ci pasują.
Aragonte - Nie 09 Wrz, 2018 09:54
Na razie oglądam bez przewijania. Jeśli mnie znudzi, to zacznę przewijac.
Mało Dong Mae A Jaśka jeszcze mniej.
BeeMeR - Nie 09 Wrz, 2018 10:03
Mnie tak znudziło że odstawiłam dramę ale nie wykluczam obejrzenia wybranych wątków na koniec
Aragonte - Nie 09 Wrz, 2018 10:09
Na razie nieco nudzi mnie wątek głównych, są zbyt drewniani. Mają lepsze interakcje z innymi bohaterami niż sami ze sobą ale na Soompi pewnie by się ze mną nie zgodzili. Ciekawią mnie drugoplanowi (Dong Mae, Jasiek, Hina), fajne są role poboczne, interesuje mnie epoka i tło.
Trzykrotka - Nie 09 Wrz, 2018 10:56
Najgorzej jest kiedy trafi się odcinek skupiony wyłącznie na głównej parze, jak numer 10. Flaki z olejem. No i jeszcze długie ujęcia, z których na szczęście powoli rezygnują. Ale tam jest bardzo duży drugi plan, urozmaicają sceny, więc ogląda się bez napięcia, ale i bez permanentnego znudzenia. Wątek głównych jest niestety smetny, a aktorzy niewiarygodni jako zakochani.
Nie widzialam nigdy 3 odcinków na raz, dwa to było maksimum.
Admete - Nie 09 Wrz, 2018 10:58
Prezes Gu i filiżanka:
https://twitter.com/i/status/1037703606991028224
Aragonte - Nie 09 Wrz, 2018 11:02
Tak, z długimi ujęciami przesadzają. I patosem. Muzyka jest ok, ale czasem też powinna byc bardziej stonowana - też patos wyłazi.
Coś mi się zdaje, że to kolejna drama, którą obejrzę dla drugiego planu i Drugich oraz Trzecich
Dong Mae właśnie kupił sobie słodycze, zapłacił za nie (mimo protestów sprzedawcy), a kiedy odszedł, tamten z niedowierzaniem mamrotał: ale jak to, on naprawdę chciał tylko kupic sobie cukierki?
Zwracam uwagę na to, jak DM mruczy to swoje "nauri" na końcu zdania - oj, szacunku to w tym nie ma, tylko wyzwanie i ironia (jak to napisałam Trzykrotce w esemesie, to ton w rodzaju "nie mam pana płaszcza i co mi pan zrobi?" ).
Yoo Yeon Seok fantastycznie wypada na ekranie w tym japońskim stroju
Te pierwsze odcinki mogłyby byc bardziej skondensowane - gdyby tak z 4 zrobili 2, oglądałoby się to lepiej, mam wrażenie
Aragonte - Nie 09 Wrz, 2018 11:04
Ładne ujęcie. Zapomniałam napisac - bardzo mi się podobało z poprzedniego spamu to zdjęcie z pieskiem
Admete - Nie 09 Wrz, 2018 11:46
To było że schroniska dla piesków. Prezes Gu sobie stamtąd pieska zabrał, ale innego. Sam aktor bardzo psy lubi i ma takiego dość dużego o jasnej sierści.
Alicja - Nie 09 Wrz, 2018 13:13
Tak, BeeMer,chwilowo porzuciłam Master Sun ale nie na zawsze bo ciekawi mnie jak się zakończy. Jednak z prezeso-prokuratorem zjawy nie mogły rywalizować😉
Wczoraj na smartfonie obejrzałam 2 odc. My Secret hotel. To wszystko przez was! Jestem uzależniona od k-dram
Kto normalny przewija dramy na telefonie, pytam, no kto?
W każdym razie, pomysł może i dobry ale denerwuje mnie twarz gł. bohaterki. Niejaka Yoo In-na ma twarz bez zmarszczek i wygląda jak sztuczna z botoksem prawie żadnej mimiki, a to mnie drażni Jak Putin.
BeeMeR - Nie 09 Wrz, 2018 13:16
| Aragonte napisał/a: | | z długimi ujęciami przesadzają. I patosem. | Tak, to tez mi przeszkadzało
Za ujęcia jedzeniowe z AM trafiło mi się przypadkiem w środku nocy jak szukałam jakiegoś sympatycznego mv z drugiej pary z AM1994 bo lubię ich też
https://www.youtube.com/w...5&v=SksdtrGm1Ic
BeeMeR - Nie 09 Wrz, 2018 13:18
| Alicja napisał/a: | | My Secret hotel | Nie jest to najlepsza drama ale oglądalna. Osobiście miałam słabość do Drugiego
Mnie Yoo Inna nie drażni - są gorsze aktorki
Trzykrotka - Nie 09 Wrz, 2018 13:48
| BeeMeR napisał/a: |
Mnie Yoo Inna nie drażni - są gorsze aktorki |
Ani mnie nie drażni. Przecież one wszystkie i oni wszyscy są spod skalpela, a Yoo In Na przynajmniej umie grać. My Secret Hotel jest dobrą dramą tylko do połowy. Po śmierci scenarzystki, która nie dokończyła dramy zaczęli sztukować jak mogli i im dalej tym gorzej się robiło. Ale Namgoong i InNa ładnie razem wypadali.
Co do Słoneczka, to te dlugie ujęcia to moim zdaniem świadectwo ogromnego budżetu. Preprodukcja, cztery pory roku, mnóstwo czasu i pieniędzy. To i przesadnie wycudowane ujęcia składają się na to, że o dramach wg. KES mówią 'prenesjonalne.' Podobno tak było w Goblinie i teraz też. Naprawdę piękne ujęcia nie bolą, ale już na przykład ustawienie rozmowy naszych Trzech Muszkieterow wśród powiewajacych na wietrze prześcieradeł na tylach hotelu nikomu i niczemu prócz pustej efektownosci nie służyło, a wrecz śmieszyło.
Dong Mae swoje 'nauri' na końcu zdania mówi zawsze z uśmieszkiem, oraz bardzo słodkim tonem. Robi się zawsze nieco dziwnie, kiedy aktualny 'nauri' leży przed nim cały we krwi, pi skatowaniu przez żołnierzy Dong Mae. Na miejscu Ae Sin nie byłabym taka pewna, że nuc złego ją od niego nie spotka, nawet kiedy publicznie da mu w twarz.
Alicja - Nie 09 Wrz, 2018 14:05
| Cytat: | | Przecież one wszystkie i oni wszyscy są spod skalpela |
Co proszę? Czy to tylko ja myślę, że co niektórzy tam są bez zmarszczek bo taka ich naturalną uroda i geny? może wam się wydaje?
Aragonte - Nie 09 Wrz, 2018 14:08
| Alicja napisał/a: | | Cytat: | | Przecież one wszystkie i oni wszyscy są spod skalpela |
Co proszę? Czy to tylko ja myślę, że co niektórzy tam są bez zmarszczek bo taka ich naturalną uroda i geny? może wam się wydaje? |
Myślę, że panie w 99 procentach są po jakichś poprawkach urody przy pomocy chirurga.
Spora częśc panów też, chociaż nie wszyscy.
Cóż - to Korea.
| Alicja napisał/a: | | Jestem uzależniona od k-dram |
"Czesc, nazywam się Alicja i jestem nieanonimowym dramoholikiem"
Dram na smartfonie nie oglądam, ale ulubione (w danym momencie) filmiki z nich - a i owszem, mam zawsze trochę
Admete - Nie 09 Wrz, 2018 14:09
Nie no chyba nie wszyscy. Ja się tym i tak za bardzo nie interesuję. Ważne, że ktoś mi się aktorsko w miarę podoba. Alicjo może sobie jakiś film z JSW obejrzyj.
Aragonte - Nie 09 Wrz, 2018 14:11
| Trzykrotka napisał/a: | | Dong Mae swoje 'nauri' na końcu zdania mówi zawsze z uśmieszkiem, oraz bardzo słodkim tonem. Robi się zawsze nieco dziwnie, kiedy aktualny 'nauri' leży przed nim cały we krwi, po skatowaniu przez żołnierzy Dong Mae. Na miejscu Ae Sin nie byłabym taka pewna, że nuc złego ją od niego nie spotka, nawet kiedy publicznie da mu w twarz. |
Na razie mówił to do różnych "nauri", którzy byli jeszcze w miarę cali i nie we krwi, czyli wszystko przede mną
Co do Ae Shin - nie wiem, wydaje mi się, że jednak w jej przypadku nie byłby w stanie zachowac się tak brutalnie jak wobec innych
Aragonte - Nie 09 Wrz, 2018 14:14
| BeeMeR napisał/a: | Alicja napisał/a:
My Secret hotel
Nie jest to najlepsza drama ale oglądalna. Osobiście miałam słabość do Drugiego |
A drugim był Tal Tal czy Sunbae, czyli Namgoong? Miałam to kiedyś oglądac, ale w końcu tylko podjrzałam początek i jakoś zarzuciłam. Może kiedyś wrócę, bo dramę mam, a Namgoonga bardzo lubię.
Admete - Nie 09 Wrz, 2018 14:33
Namgoong był drugim. Nie wyszłam poza te pierwsze, oryginalne odcinki. Oglądam fragmenty Słoneczka pod kątem Jaśka - zachwycam się jego grą. Świetny jest jak zawsze. Oczy, głos, mimika.
Alicja - Nie 09 Wrz, 2018 14:34
Nieźle zaiste. Poczytałam szybko w necie macie rację. Tam plastyka jest jak u nas dawniej krem nivea. Niewiarygodne! I trochę smutne.
Ale prezes powieki ma swoje
No właśnie kim jest drugi? Dyrektor hotelu?
Wolę dramy niż film,nie mam wtedy problemu po 90 min co dalej oglądać.
BeeMeR - Nie 09 Wrz, 2018 14:48
Tak, Namgoong Min - dyrektor
Tu dla przykładu Inna przed operacjami:
http://celebsgossipnow.co...lastic-surgery/
Oni chyba najczęściej robią oczy/powieki/nos - nawet niektórzy panowie mają "oczy ajummy" jak ja to nazywam
|
|
|