To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...

Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 10:05

Rewanżuję się filmikiem na dobry początek dnia (bodajże z f-b BYH) - gadają tylko po koreańsku, ale można obejrzeć sobie trochę BTS, kręcenia walk itd.
https://www.facebook.com/...24598774507809/

A tu zdjęcie z 36. odcinka :cry2:
https://www.facebook.com/...?type=3&theater

A co do emisji Smoków - na stronie stacji nie ma na razie żadnej informacji, więc Homura zakłada, że będą emitowane, z drugiej strony zajawki następnego odcinka nie było, więc sama nie wiem :?

Agn - Pią 05 Lut, 2016 10:25

Aragonte napisał/a:
z drugiej strony zajawki następnego odcinka nie było, więc sama nie wiem

To też nic nie znaczy - kręcą teraz odcinki na bieżąco i mogli nie mieć materiału na zapowiedź (nie wiem czy pamiętasz zbiorowe oglądanie Heirsów). Tudzież po takim odcinku nie chcieli psuć efektu zapowiedzią. Różnie może być.
Aragonte napisał/a:
Rewanżuję się filmikiem na dobry początek dnia - gadają tylko po koreańsku, ale można obejrzeć sobie trochę BTS, kręcenia walk itd.
https://www.facebook.com/...24598774507809/

Z całego koreańskiego wyłapałam jedynie, że BYH nazwał Kim Myung Mina "sunbae-nim".
Aragonte napisał/a:
A tu zdjęcie z 36. odcinka
https://www.facebook.com/...?type=3&theater

:pociesz:
Z gorszych ran się wylizał - tu nawet poszedł "do domu" o własnych siłach i nawet miał na tyle many, by zmartwić się o Mo Hyula.

PS Ile już piegów naliczyłaś? :mrgreen:

Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 10:32

Dużo :mrgreen: tzn. na razie nie liczę, oglądam ten filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=KTmoLnYs0A8

Wygląda na to, że w odcinku z wyzwalaniem rodziny YSG i ratowaniem siostry w roli YBJ występował w większym stopniu dubler/kaskader (mało podobny :-P ), może z tego względu tej walki nie pokazali? Może BYH miał wtedy jakąś kontuzję? Znowu koreański, więc nic nie rozumiem :-| Pokazali też dublera Mo Hyula, który wykonywał część trudniejszych ewolucji w czasie krwawej uczty w Dohwajeon. Zreszą miecz z ognia też wyciągał za BYH jego kaskader (i wcale się nie dziwię, że tak było).

edit: Ufff, nie będzie przerwy w emisji Smoków.
Za Homurą: SBS announced that SFD will be aired next week as planned.

Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 15:48

Jaki ładny Junki mi się znalazł - zdjęcie nie jest nowe, doklejono je do artykułu z 2012 roku (o strrraszliwym skandalu - że było podejrzenie, że się z kimś umawiał, uch :-P ), ale wygląda na nim :serduszkate:

Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 16:39

Agn napisał/a:
No oczywiście! Więc tak, lista prezentuje się następująco:
1. Junki ze strzelbą
2. Junki z wachlarzem
3. Yo Han z mieczem
Seguki, czekam na poszerzenie tej listy!!! :mrgreen:

Może dołączy do niej Yo Han z dwoma mieczami? :mrgreen:

Agn napisał/a:
Zastanawiam się, czy on by się poświęcił "za sprawę". Bo dołączył do grupy nie wierząc w wizję Sambonga - po prostu chciał chronić najbliższych. Teraz wygląda na to, że uwierzył trochę, ale nie jest takim bojownikiem za sprawę, po prostu robi to, co do niego należy. I jeśli umrze przy tym - nie sądzę, by radowało go długie życie, które nie przedstawia radosnych perspektyw.

Nie no, on ma swoją "sprawę" - wykończyć Goryeo :-P I nawet przypomniał o tym z rozmowie z białą panną. A potem skupiał się na tym, żeby ją zatrzymać dostatecznie długo, żeby Yi Bang Won zdążył uśmiercić Poeuna.

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Edit: BYH instagramowy
https://www.instagram.com/qusdygkssla/

Okłamałaś mnie! Powiedziałaś, że BYH zaprezentował uśmiech stuwatowy! Ale ja dokładnie policzyłam i doliczyłam się dwustu watów. Myślałaś, że jak zaniżysz skalę, to nie zajrzę i będziesz miała ten obrazek tylko dla siebie? :P

Na to nie śmiałabym liczyć :-P
BTW zdjęcia z Instagramu BYH widziałam chyba już wszystkie, bo ryję tam od dłuższego czasu. To dzieciowe też kiedyś zauważyłam - faktycznie, rozpoznawalny jest :)

A tak poza tym to zaczęłam oglądać 11. odcinek Pinokia, ale jakoś się na nim wieszam - przewiduję, że znowu rymsnie z hukiem (nawet wiem, co) i jakoś nie śpieszy mi się do tego :?

BeeMeR - Pią 05 Lut, 2016 17:11

To ja jeszcze pokrótce o 36. Smokach: odcinek mi się podobał, walka z Białą Ninja mi się podobała, szczególnie udział obu panów mieczowych, każdy jak mógł starał się ją powstrzymać. Ranny YBJ nieźle pomykał, nawet się za brzuch nie trzymał ;) To chyba rana nie była taka straszna ;)
Spotkanie na moście też ładnie nakręcone - jak tam pobudki YBW rozumiem, pomijając sprawę światopoglądową Poeun próbował zabić mu ojca (i jego popleczników) - a tego się nie wybacza. W każdym razie jak się jest YBW to na pewno ;) Wendetta była od dawna rzeczą świętą - acz może nie w tej kulturze ;)

Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 17:29

Ja też rozumiem motywy YBW.

Znalazłam gifa ze śmiechem Yi Bang Ji podczas walki :banan_czerwony:

I łagodny uśmiech zwrócony do mistrza (w reminiscencji):

BeeMeR - Pią 05 Lut, 2016 17:39

Ciekawi mnie jeszcze jak rozwiną wątek MH- Biała Zjawa, czy to on opanuje tajną sztukę "podrzucania miseczek z wodą" itp. acz YBJ też sporo zaobserwował w czasie walki. Bo nie oczekuję romantycznego wątku, tak tylko na marginesie dodam ;) W ogóle nie tego oczekuję po Smokach obecnie ;)
Uśmiechy YBJ piękne :serduszkate:

Admete - Pią 05 Lut, 2016 18:26

Ja się na tym uśmiechu zawieszam z lekka ;) MH i Wojowniczka to nie materiał na romans. To jest teraz jakas wspólnota dwojga ludzi, którzy swoje umiejętności wykorzystują głównie po to, by bronić innych.
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 18:36

Admete napisał/a:
Ja się na tym uśmiechu zawieszam z lekka ;)

Pewnie nie zawieszasz się bardziej niż ja :wink:
Ech, ten YBJ :serduszkate:

BeeMeR - Pią 05 Lut, 2016 18:43

Cytat:
MH i Wojowniczka to nie materiał na romans. To jest teraz jakas wspólnota dwojga ludzi, którzy swoje umiejętności wykorzystują głównie po to, by bronić innych.
Ależ właśnie o to mi chodzi.
No i duetu MH-YBJ też jestem ciekawa dalej :mrgreen:

Admete - Pią 05 Lut, 2016 19:06

Jestem ciekawa jak zakończa jej historię. Popełni samobójstwo po śmierci króla? W znaczeniu da się zabić...
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 19:08

Od jakiegoś czasu biorę pod uwagę takie rozwiązanie - wtedy to faktycznie jej "zabójcą" mógłby być Mo Hyul :mysle:

Na blogu Homury jest część wywiadu z twórcami scenariusza do Smoków:
http://bodashiri.tumblr.c...nected-universe

BeeMeR - Pią 05 Lut, 2016 19:11

Ano właśnie - u boku generała ani LBW jej nie widzę ;)
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 19:14

BeeMeR napisał/a:
Ano właśnie - u boku generała ani LBW jej nie widzę ;)

Zwłaszcza że wtedy pozostałaby dość dziwna mieszanka najlepszych i prawie najlepszych szermierzy - w TWDR najlepszym szermierzem jest Mo Hyul, na razie (hmm, formalnie?) Yi Bang Ji, a realnie - biała panna :-P

Admete - Pią 05 Lut, 2016 19:14

Szkoda, ze ten wywiad nie jest cały.
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 19:16

Może Homura przetłumaczy resztę - na razie to nic nowego się nie dowiedziałam :wink:
Miałam nadzieję, że wycofają się z tego "oficjalnego sequela" TWDR, ale nie, więc wszystko złe, czego się spodziewam, musi się wydarzyć :?

Admete - Pią 05 Lut, 2016 19:26

Po Smokach zacznę raz jeszcze Tree. Teraz będę oglądać z innej perspektywy.
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 20:44

Wow, Admete, co za avek :mrgreen: To chyba prywatne zdjęcie BYH? Az go tu chyba wrzucę do wątku ku pamięci :wink:
Sama skroiłaś czy znalazłaś w sieci?

A ja oglądam 12. odcinek Pinokia. Nie jest za wesoło :-|
Hyung niewiniątkiem nie jest, ale i tak go mi bardzo żal :( Młodszego brata też.

Admete - Pią 05 Lut, 2016 21:15

To z jakiegos twojego linka, z wręczania nagród. Avek zrobiłam sama. Taki ładny materiał ;)
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 21:25

Bardzo ładny :mrgreen:
Jak robisz te ramki? Tzn. w jakim programie?

Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 23:14

Kolejny wpis Homury - uwaga, są pewne spoilery do Królowej Seondeok!
http://bodashiri.tumblr.c...in-sfd-universe

Agn - Pią 05 Lut, 2016 23:20

Aragonte napisał/a:
Jaki ładny Junki mi się znalazł - zdjęcie nie jest nowe, doklejono je do artykułu z 2012 roku (o strrraszliwym skandalu - że było podejrzenie, że się z kimś umawiał, uch ), ale wygląda na nim

Oooooch! Weszłam sobie niczego nieświadoma w wątek, a tu takie delicje! :serce:
A skandal straszliwy. Gwiazdy hallyu powinny naprawdę zacząć się porządnie prowadzić - żadnych randek, żadnych pocałunków, o seksie bez ślubu też nie powinno być mowy. Koniec z tym rozpasaniem! :roll:
Kurde, to ja tu zaciskam kciuki, by sobie znalazł jakąś fajną pannę, wziął się chajtnął i geny należycie przekazał, a tu się okazuje, że pan taki skandalista... ;)
Aragonte napisał/a:
Może dołączy do niej Yo Han z dwoma mieczami?

Obadam sprawę ;)
Aragonte napisał/a:
Znalazłam gifa ze śmiechem Yi Bang Ji podczas walki

*Agn zleciała z krzesła*
:serce:
Aragonte napisał/a:
I łagodny uśmiech zwrócony do mistrza (w reminiscencji):

Nie wstanę. Tak będę leżała!
BeeMeR napisał/a:
Bo nie oczekuję romantycznego wątku, tak tylko na marginesie dodam

O nie, żadnych takich! Ale ten wątek w takiej postaci jak jest, jest bardzo ciekawy i też się zastanawiam, co z nim dalej zrobią twórcy. :)
Admete napisał/a:
Ja się na tym uśmiechu zawieszam z lekka

Oho! :mrgreen:
Swoją szosą - Admete, jakaś ty ładniutka. :mrgreen:
Aragonte napisał/a:
w TWDR najlepszym szermierzem jest Mo Hyul, na razie (hmm, formalnie?) Yi Bang Ji, a realnie - biała panna

To jest nie do końca powiedziane. Musieliby się zetrzeć Bang Ji i Biała Ninja (BeeMeRku, kradnę to określenie - cudne!) bez interwencji Mo Hyula. Bo na tę chwilę uważam pojedynek za nierozwiązany.
Admete napisał/a:
Po Smokach zacznę raz jeszcze Tree. Teraz będę oglądać z innej perspektywy.

Ja też. Bo będzie mi ciężko rozstać się z tym światem.

Ale na razie - odpalam sobie wreszcie tego Pinokia nr 1. Zobaczymy, jak mi to pójdzie...

Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 23:26

No, twórcy tego świata mają swój ranking wojowników, że zacytuję za Homurą:

The two writers’ dramatic universe creates another interesting point : warriors’ ranking. The final vonus of this article is “fighting skills” as they say. We made Q & A based on SFD production team’s opinion. So, who is the best?

☞ Who is the strongest warrior?
Gukseon Munno (국선 문노 國仙 文努), the legendary Hwarang, is the strongest in Queen Seondeok (2009, MBC). Cheok Sa-Gwang, the successor to Goksan swordsmanship, is the strongest in Six Flying Dragons (2015~2016, SBS). In Tree with Deep Roots (2011, SBS)? Karpei, the Gokturk warrior, is the strongest.

☞ Then, if those 3 warriors have a sword fight? Who will win?
They are neck and neck. If those 3 warriors fight, the result will be decided not by their fighting skills, but by their condition of the day.

☞ Is there any weakness they have respectively?
Munno clings to “Great cause”. Cheok Sa-Gwang sticks to “love”. However, Karpei doesn’t have anything like that. Even though he shares his mind with a little girl Yeon-Du, he is free from complicated anxiety. For that reason, Karpei may get slightly ahead of the rest 2 warriors.

☞ Is there any one who is considered second only to those 3 warriors?
Maybe, Chil-Sook? (* Mishil’s bodyguard Hwarang in Queen Seondeok)

Niestety, ani słóweczka o Yi Bang Ji i Mo Hyulu...

Agn - Sob 06 Lut, 2016 00:43

No, obejrzałam pierwszy odcinek Pinokia - wciągający był ten odcinek. Mamusię bohaterki mam ochotę obedrzeć żywcem ze skóry i polać kwasem - to tak gdybyście się zastanawiały, której postaci nienawidzę od pierwszego wejrzenia.
Brzydactwo... Brzydactwo z mopem na czerepie... :zalamka:
Ale, ale! Ilu tam znajomych! Co rusz, to znana buzia! Młodsza siostra Hanjo, młode Książątko z SFD (też z mopem! :zalamka: A tak był ładnie ostrzyżony na początku), pan, który zawsze gra policjantów (dowódca straży), zdegradowany burmistrz z TCH, a nauczycielem jest (jak napisała mi Aragonte) Bang Ji (w wersji TWDR, niestety). Dziadka też skądś znam. I ojca dziewczynki. I jeden z reporterów to też znane mi oblicze. I jego szef zresztą też.
No i oczywiście kilka sekund przed końcem pojawił się Mo Hyul. :mrgreen: