Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 10:05
Rewanżuję się filmikiem na dobry początek dnia (bodajże z f-b BYH) - gadają tylko po koreańsku, ale można obejrzeć sobie trochę BTS, kręcenia walk itd.
https://www.facebook.com/...24598774507809/
A tu zdjęcie z 36. odcinka
https://www.facebook.com/...?type=3&theater
A co do emisji Smoków - na stronie stacji nie ma na razie żadnej informacji, więc Homura zakłada, że będą emitowane, z drugiej strony zajawki następnego odcinka nie było, więc sama nie wiem
Agn - Pią 05 Lut, 2016 10:25
| Aragonte napisał/a: | | z drugiej strony zajawki następnego odcinka nie było, więc sama nie wiem |
To też nic nie znaczy - kręcą teraz odcinki na bieżąco i mogli nie mieć materiału na zapowiedź (nie wiem czy pamiętasz zbiorowe oglądanie Heirsów). Tudzież po takim odcinku nie chcieli psuć efektu zapowiedzią. Różnie może być.
Z całego koreańskiego wyłapałam jedynie, że BYH nazwał Kim Myung Mina "sunbae-nim".
Z gorszych ran się wylizał - tu nawet poszedł "do domu" o własnych siłach i nawet miał na tyle many, by zmartwić się o Mo Hyula.
PS Ile już piegów naliczyłaś?
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 10:32
Dużo tzn. na razie nie liczę, oglądam ten filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=KTmoLnYs0A8
Wygląda na to, że w odcinku z wyzwalaniem rodziny YSG i ratowaniem siostry w roli YBJ występował w większym stopniu dubler/kaskader (mało podobny ), może z tego względu tej walki nie pokazali? Może BYH miał wtedy jakąś kontuzję? Znowu koreański, więc nic nie rozumiem Pokazali też dublera Mo Hyula, który wykonywał część trudniejszych ewolucji w czasie krwawej uczty w Dohwajeon. Zreszą miecz z ognia też wyciągał za BYH jego kaskader (i wcale się nie dziwię, że tak było).
edit: Ufff, nie będzie przerwy w emisji Smoków.
Za Homurą: SBS announced that SFD will be aired next week as planned.
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 15:48
Jaki ładny Junki mi się znalazł - zdjęcie nie jest nowe, doklejono je do artykułu z 2012 roku (o strrraszliwym skandalu - że było podejrzenie, że się z kimś umawiał, uch ), ale wygląda na nim
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 16:39
| Agn napisał/a: | No oczywiście! Więc tak, lista prezentuje się następująco:
1. Junki ze strzelbą
2. Junki z wachlarzem
3. Yo Han z mieczem
Seguki, czekam na poszerzenie tej listy!!! |
Może dołączy do niej Yo Han z dwoma mieczami?
| Agn napisał/a: | | Zastanawiam się, czy on by się poświęcił "za sprawę". Bo dołączył do grupy nie wierząc w wizję Sambonga - po prostu chciał chronić najbliższych. Teraz wygląda na to, że uwierzył trochę, ale nie jest takim bojownikiem za sprawę, po prostu robi to, co do niego należy. I jeśli umrze przy tym - nie sądzę, by radowało go długie życie, które nie przedstawia radosnych perspektyw. |
Nie no, on ma swoją "sprawę" - wykończyć Goryeo I nawet przypomniał o tym z rozmowie z białą panną. A potem skupiał się na tym, żeby ją zatrzymać dostatecznie długo, żeby Yi Bang Won zdążył uśmiercić Poeuna.
| Agn napisał/a: |
Okłamałaś mnie! Powiedziałaś, że BYH zaprezentował uśmiech stuwatowy! Ale ja dokładnie policzyłam i doliczyłam się dwustu watów. Myślałaś, że jak zaniżysz skalę, to nie zajrzę i będziesz miała ten obrazek tylko dla siebie? |
Na to nie śmiałabym liczyć
BTW zdjęcia z Instagramu BYH widziałam chyba już wszystkie, bo ryję tam od dłuższego czasu. To dzieciowe też kiedyś zauważyłam - faktycznie, rozpoznawalny jest
A tak poza tym to zaczęłam oglądać 11. odcinek Pinokia, ale jakoś się na nim wieszam - przewiduję, że znowu rymsnie z hukiem (nawet wiem, co) i jakoś nie śpieszy mi się do tego
BeeMeR - Pią 05 Lut, 2016 17:11
To ja jeszcze pokrótce o 36. Smokach: odcinek mi się podobał, walka z Białą Ninja mi się podobała, szczególnie udział obu panów mieczowych, każdy jak mógł starał się ją powstrzymać. Ranny YBJ nieźle pomykał, nawet się za brzuch nie trzymał To chyba rana nie była taka straszna
Spotkanie na moście też ładnie nakręcone - jak tam pobudki YBW rozumiem, pomijając sprawę światopoglądową Poeun próbował zabić mu ojca (i jego popleczników) - a tego się nie wybacza. W każdym razie jak się jest YBW to na pewno Wendetta była od dawna rzeczą świętą - acz może nie w tej kulturze
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 17:29
Ja też rozumiem motywy YBW.
Znalazłam gifa ze śmiechem Yi Bang Ji podczas walki
I łagodny uśmiech zwrócony do mistrza (w reminiscencji):
BeeMeR - Pią 05 Lut, 2016 17:39
Ciekawi mnie jeszcze jak rozwiną wątek MH- Biała Zjawa, czy to on opanuje tajną sztukę "podrzucania miseczek z wodą" itp. acz YBJ też sporo zaobserwował w czasie walki. Bo nie oczekuję romantycznego wątku, tak tylko na marginesie dodam W ogóle nie tego oczekuję po Smokach obecnie
Uśmiechy YBJ piękne
Admete - Pią 05 Lut, 2016 18:26
Ja się na tym uśmiechu zawieszam z lekka MH i Wojowniczka to nie materiał na romans. To jest teraz jakas wspólnota dwojga ludzi, którzy swoje umiejętności wykorzystują głównie po to, by bronić innych.
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 18:36
| Admete napisał/a: | Ja się na tym uśmiechu zawieszam z lekka |
Pewnie nie zawieszasz się bardziej niż ja
Ech, ten YBJ
BeeMeR - Pią 05 Lut, 2016 18:43
| Cytat: | | MH i Wojowniczka to nie materiał na romans. To jest teraz jakas wspólnota dwojga ludzi, którzy swoje umiejętności wykorzystują głównie po to, by bronić innych. | Ależ właśnie o to mi chodzi.
No i duetu MH-YBJ też jestem ciekawa dalej
Admete - Pią 05 Lut, 2016 19:06
Jestem ciekawa jak zakończa jej historię. Popełni samobójstwo po śmierci króla? W znaczeniu da się zabić...
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 19:08
Od jakiegoś czasu biorę pod uwagę takie rozwiązanie - wtedy to faktycznie jej "zabójcą" mógłby być Mo Hyul
Na blogu Homury jest część wywiadu z twórcami scenariusza do Smoków:
http://bodashiri.tumblr.c...nected-universe
BeeMeR - Pią 05 Lut, 2016 19:11
Ano właśnie - u boku generała ani LBW jej nie widzę
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 19:14
| BeeMeR napisał/a: | Ano właśnie - u boku generała ani LBW jej nie widzę |
Zwłaszcza że wtedy pozostałaby dość dziwna mieszanka najlepszych i prawie najlepszych szermierzy - w TWDR najlepszym szermierzem jest Mo Hyul, na razie (hmm, formalnie?) Yi Bang Ji, a realnie - biała panna
Admete - Pią 05 Lut, 2016 19:14
Szkoda, ze ten wywiad nie jest cały.
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 19:16
Może Homura przetłumaczy resztę - na razie to nic nowego się nie dowiedziałam
Miałam nadzieję, że wycofają się z tego "oficjalnego sequela" TWDR, ale nie, więc wszystko złe, czego się spodziewam, musi się wydarzyć
Admete - Pią 05 Lut, 2016 19:26
Po Smokach zacznę raz jeszcze Tree. Teraz będę oglądać z innej perspektywy.
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 20:44
Wow, Admete, co za avek To chyba prywatne zdjęcie BYH? Az go tu chyba wrzucę do wątku ku pamięci
Sama skroiłaś czy znalazłaś w sieci?
A ja oglądam 12. odcinek Pinokia. Nie jest za wesoło
Hyung niewiniątkiem nie jest, ale i tak go mi bardzo żal Młodszego brata też.
Admete - Pią 05 Lut, 2016 21:15
To z jakiegos twojego linka, z wręczania nagród. Avek zrobiłam sama. Taki ładny materiał
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 21:25
Bardzo ładny
Jak robisz te ramki? Tzn. w jakim programie?
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 23:14
Kolejny wpis Homury - uwaga, są pewne spoilery do Królowej Seondeok!
http://bodashiri.tumblr.c...in-sfd-universe
Agn - Pią 05 Lut, 2016 23:20
| Aragonte napisał/a: | | Jaki ładny Junki mi się znalazł - zdjęcie nie jest nowe, doklejono je do artykułu z 2012 roku (o strrraszliwym skandalu - że było podejrzenie, że się z kimś umawiał, uch ), ale wygląda na nim |
Oooooch! Weszłam sobie niczego nieświadoma w wątek, a tu takie delicje!
A skandal straszliwy. Gwiazdy hallyu powinny naprawdę zacząć się porządnie prowadzić - żadnych randek, żadnych pocałunków, o seksie bez ślubu też nie powinno być mowy. Koniec z tym rozpasaniem!
Kurde, to ja tu zaciskam kciuki, by sobie znalazł jakąś fajną pannę, wziął się chajtnął i geny należycie przekazał, a tu się okazuje, że pan taki skandalista...
| Aragonte napisał/a: | | Może dołączy do niej Yo Han z dwoma mieczami? |
Obadam sprawę
| Aragonte napisał/a: | | Znalazłam gifa ze śmiechem Yi Bang Ji podczas walki |
*Agn zleciała z krzesła*
| Aragonte napisał/a: | | I łagodny uśmiech zwrócony do mistrza (w reminiscencji): |
Nie wstanę. Tak będę leżała!
| BeeMeR napisał/a: | | Bo nie oczekuję romantycznego wątku, tak tylko na marginesie dodam |
O nie, żadnych takich! Ale ten wątek w takiej postaci jak jest, jest bardzo ciekawy i też się zastanawiam, co z nim dalej zrobią twórcy.
| Admete napisał/a: | | Ja się na tym uśmiechu zawieszam z lekka |
Oho!
Swoją szosą - Admete, jakaś ty ładniutka.
| Aragonte napisał/a: | | w TWDR najlepszym szermierzem jest Mo Hyul, na razie (hmm, formalnie?) Yi Bang Ji, a realnie - biała panna |
To jest nie do końca powiedziane. Musieliby się zetrzeć Bang Ji i Biała Ninja (BeeMeRku, kradnę to określenie - cudne!) bez interwencji Mo Hyula. Bo na tę chwilę uważam pojedynek za nierozwiązany.
| Admete napisał/a: | | Po Smokach zacznę raz jeszcze Tree. Teraz będę oglądać z innej perspektywy. |
Ja też. Bo będzie mi ciężko rozstać się z tym światem.
Ale na razie - odpalam sobie wreszcie tego Pinokia nr 1. Zobaczymy, jak mi to pójdzie...
Aragonte - Pią 05 Lut, 2016 23:26
No, twórcy tego świata mają swój ranking wojowników, że zacytuję za Homurą:
The two writers’ dramatic universe creates another interesting point : warriors’ ranking. The final vonus of this article is “fighting skills” as they say. We made Q & A based on SFD production team’s opinion. So, who is the best?
☞ Who is the strongest warrior?
Gukseon Munno (국선 문노 國仙 文努), the legendary Hwarang, is the strongest in Queen Seondeok (2009, MBC). Cheok Sa-Gwang, the successor to Goksan swordsmanship, is the strongest in Six Flying Dragons (2015~2016, SBS). In Tree with Deep Roots (2011, SBS)? Karpei, the Gokturk warrior, is the strongest.
☞ Then, if those 3 warriors have a sword fight? Who will win?
They are neck and neck. If those 3 warriors fight, the result will be decided not by their fighting skills, but by their condition of the day.
☞ Is there any weakness they have respectively?
Munno clings to “Great cause”. Cheok Sa-Gwang sticks to “love”. However, Karpei doesn’t have anything like that. Even though he shares his mind with a little girl Yeon-Du, he is free from complicated anxiety. For that reason, Karpei may get slightly ahead of the rest 2 warriors.
☞ Is there any one who is considered second only to those 3 warriors?
Maybe, Chil-Sook? (* Mishil’s bodyguard Hwarang in Queen Seondeok)
Niestety, ani słóweczka o Yi Bang Ji i Mo Hyulu...
Agn - Sob 06 Lut, 2016 00:43
No, obejrzałam pierwszy odcinek Pinokia - wciągający był ten odcinek. Mamusię bohaterki mam ochotę obedrzeć żywcem ze skóry i polać kwasem - to tak gdybyście się zastanawiały, której postaci nienawidzę od pierwszego wejrzenia.
Brzydactwo... Brzydactwo z mopem na czerepie...
Ale, ale! Ilu tam znajomych! Co rusz, to znana buzia! Młodsza siostra Hanjo, młode Książątko z SFD (też z mopem! A tak był ładnie ostrzyżony na początku), pan, który zawsze gra policjantów (dowódca straży), zdegradowany burmistrz z TCH, a nauczycielem jest (jak napisała mi Aragonte) Bang Ji (w wersji TWDR, niestety). Dziadka też skądś znam. I ojca dziewczynki. I jeden z reporterów to też znane mi oblicze. I jego szef zresztą też.
No i oczywiście kilka sekund przed końcem pojawił się Mo Hyul.
|
|
|