Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
Agn - Sob 27 Wrz, 2014 23:37
Skończyłam 6. odcinek TW - FUUUUUUUUUCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ten Wredny znalazł córeczkę Tae Sana! *rwie włosy z głowy* Ja zwariuję zaraz!!!
| Trzykrotka napisał/a: | Jak ja lubię głupotki z Dramafever |
Ja także.
| Trzykrotka napisał/a: | przy okazji powiem, co o tym myslę - to jest po prostu niemoralne żeby dwóch takich chłopaków od wieków nie było widać w niczym prócz sesji do magazynów i reklam. To nie fair, w stosunku do fanów i do nich samych. Serio. |
Mnie to mówisz? Przeklęte kontrakty... Na razie posłuchamy słodkich treli LMH na nowej płycie. Ale dramę to nie wiem, kiedy zobaczymy.
| Trzykrotka napisał/a: | | Choć taką reklamę LG, jaką Agn ostatnio wrzuciła, to ja lubię - Min Ho tylko w niej chodzi, patrzy i ładnie wygląda |
Skoro skąpią nam dramy, to chociaż reklamy porządne z nim kręcą - żadne banana dance czy insze idiotyczne telefonie z Księciuniem. Tylko takie eleganckie - a to kosmetyki dla facetów (gdzie wygląda jak miliard dolarów), tudzież porządne reklamy telefonów (gdzie wygląda jak dwa miliardy dolarów), ewentualnie jakiejś herbatki-napoju (gdzie wygląda tak, że całej forsy tego świata nie starczy na porównanie).
| Trzykrotka napisał/a: | | Śliczna sekwencja animowana opowiadająca legendę o Hwacie |
Ja już po tym byłam cała dla tej dramy - naprawdę śliczny był ten wstęp. Zresztą mnie się te animowane wstawki bardzo podobały. Wszystkie.
| Trzykrotka napisał/a: | | choć sa to słowa, które łatwo podpadają pod sąd i zdjęcie ze stanowiska. |
A może i połączone ze zdjęciem głowy.
| Trzykrotka napisał/a: | | robi się dodatkowo komedia, kiedy w świat tych wszystkich facetów wkracza czerwonowłosa kobieta ze "światłem emanującym z głowy" która piszczy, targa się za włosy, mówi dziwnym "niebiańskim językiem słowa jak go to hell, obnaża nogi, a Dowódca ciąga ją za sobą za kark, jak nieposłusznego kociaka - ale która leczy Królową, a potem samego Dowódcę. |
Boru, wspominałam już kiedyś, że uwielbiam, kiedy się dzielisz spostrzeżeniami i machniesz wyjątkowo udane porównanie przy okazji? Cudne to z nieposłusznym kociakiem - no cała Eun Soo.
| Trzykrotka napisał/a: | | I ta piękna muzyka. |
Mniam...
| Trzykrotka napisał/a: | | I ten piękny Min Ho - echchchch |
Mniam mniam...
Btw śliczny avek, Trzykrotko.
| Trzykrotka napisał/a: | To mogłaby być przeszkoda w jakichś scenach akcji może? |
W życiu! Hollywood sobie z tym regularnie radzi - np. dając role w filmach akcji niejakiemu Tomowi C.
| Trzykrotka napisał/a: | | stąd była potem prośba sunbae o "doładowanie." |
A i tak dla mnie to cytat.
BeeMeR - Sob 27 Wrz, 2014 23:52
| Trzykrotka napisał/a: | | aktor jest wybitnie niski. | 179cm to wybitnie niski?
| Agn napisał/a: | | moim zdaniem pani grająca mamę nie umie odegrać należycie emocji typu strach. | Moim zdaniem ona w ogóle nie jest najlepszą aktorką
ani narzeczony z Arang najlepszym aktorem
Najfajniejszy to jest jako zorro - biega sobie w czarnym kostiumie i mu twarzy nie widać
A współczuć to ja współczuję jego ofiarom, nie jemu, acz trochę mi go żal, że wplątał się jako głodny dzieciak w układ z Babą Jagą, który go przerasta.
Podobają mi się motywy fantastyczne - pierścienie, magia, rytuały, znaki, pieczątki nawet Nefrytowy Cesarz z kolegą zaczyna
Bohaterowie znaleźli interesującą studnię
Aragonte - Sob 27 Wrz, 2014 23:57
Będzie jeszcze motyw z łagodnego horroru
BeeMeR - Nie 28 Wrz, 2014 00:32
Bywają sceny horrorzaste, ale i humoru nie brakuje
A jak się ślicznie główna para kłóci i godzi co chwilę
A i charakteru im nie brakuje, oj nie.
A poza tym to się szukają wzajem, a to znów robią indywidualne wycieczki
A jaki się sędzi zrobił zaborczy w towarzystwie ex narzeczonego
JUnki mi się ogromnie podoba w tej roli
Trzykrotka - Nie 28 Wrz, 2014 01:00
| BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | aktor jest wybitnie niski. | 179cm to wybitnie niski?
|
Podobno tak. Ja mu tam wzrostu nie sprawdzałam, ale widać jak na ich standardy - niski. Zresztą i mnie ta cyfra wydaje się lekko z ucha wzięta, bo aktor naprawdę jest niski. Może nie wybitnie, ale jednak. I faktycznie - obok inspektora Oczko go nie stawiali, tylko od razu posadzili za stołem konferencyjnym
No, dziś w Gunmanie zobaczyłam dekoracje z Arang
| Agn napisał/a: |
| Trzykrotka napisał/a: | | stąd była potem prośba sunbae o "doładowanie." |
A i tak dla mnie to cytat. |
No ba!
Aragonte - Nie 28 Wrz, 2014 01:10
| BeeMeR napisał/a: | A jaki się sędzi zrobił zaborczy w towarzystwie ex narzeczonego |
To mu zostanie do końca
| BeeMeR napisał/a: | JUnki mi się ogromnie podoba w tej roli |
Czy muszę dodawać, że mnie też??
Ale - z tego, co pamiętam - na początku zachwycałam się głównie postacią Sędziego-Szeryfa, a mniej samym Jun Ki Teraz jakoś mi się zmieniło i uwielbiam całokształt
BTW o co chodzi z tym wzrostem? Jun Ki też w takim układzie będzie okropnie niski, bo ma chyba 178 cm
Trzykrotka - Nie 28 Wrz, 2014 01:44
No właśnie wydaje mi się, że Gung Minowi zbyt hojną ręką przydzielili te 179 cm. In Na wg. asian.wiki na 165. Biega na obcasach, ale znowu nie aż tak wysokich, żeby różnica wzrostu między nimi była tak mało zauważalna.
Ale spierać się nie będę - nie takie to ważne w gruncie rzeczy.
Admete - Nie 28 Wrz, 2014 07:57
| Trzykrotka napisał/a: | | To mogłaby być przeszkoda w jakichś scenach akcji może? |
żeby grać szpiega nie trzeba być wysokim, tylko łebskim No i siła niekonieczna, jak się zna sztuki walki
| BeeMeR napisał/a: | JUnki mi się ogromnie podoba w tej roli |
Mnie też. On ma taki urok w sobie.
BeeMeR - Nie 28 Wrz, 2014 08:52
| Aragonte napisał/a: | To mu zostanie do końca | No, ja myślę!
Albo że się stan pogłębi
A Arang też się dała przy exsie (do którego słała słodkie uśmiechy) ciągnąć szeryfowi za rękę bez oporów (a opór stawić potrafi, udowodniła już przecież ) a potem się mu ładowała do sypialni
| Trzykrotka napisał/a: | dziś w Gunmanie zobaczyłam dekoracje z Arang
| A widziałaś dekoracje z Empress Ki? Bo ten pałąc i drzwi to mi się ogromnie kojarzą - acz chwilami mam wątpliwości
A nawiasem, odnośnie Empress taka głupotka:
Co do wzrostu, po Sunbae widać że jest masywny (zwłaszcza bez koszuli ), co do Junki zaś w każdym filmie mam inne wrażenie - ach ta magia ciuchów
W Gunmanie sprawiał na mnie wrażenie niemal filigranowego chwilami, szczuplutkiego - w Two Weeks w pierwszym odcinku w garniaku wydał mi się masywny i krępy - w drugim w czarnym dresiku znów szczupły, w Arang ma tyle warstw ciuchów, że ciężko stwierdzić
Aragonte - Nie 28 Wrz, 2014 12:35
Mam wrażenie, że Jun Ki jest jednak z tych drobnych, smukłych - ale nie zmienia to faktu, że kondycję ma świetną, w końcu jest ćwiczony w sztukach walki
Agn - Nie 28 Wrz, 2014 13:14
| Aragonte napisał/a: | | Mam wrażenie, że Jun Ki jest jednak z tych drobnych, smukłych |
Mnie też się tak wydaje - drobnokościsty, szczupły. Masy może mu dodać odpowiednia warstwa ciuchów.
Aczkolwiek chciałabym zobaczyć inne zdjęcia z tej sesji, by to zbadać:
I wiecie co? On ma całkiem przyjemny głos: https://www.youtube.com/w...d&v=eY-FIjPihSY
Aragonte - Nie 28 Wrz, 2014 13:33
Faktycznie On zdaje się pierwotnie był śpiewającym "kwiatkiem", tak?
To jeszcze taka głupotka z Jun Ki - wydurnia się, strzela głupie miny, tańczy i ogółem rujnuje swój image, jak powiedziałby jego bohater z Iljimae
https://www.youtube.com/watch?v=MAOvLcWlrdg
Jun Ki, ja Cię łaaaaadnie proszę: nie farbuj się już nigdy na blond
A tu walczący Jun Ki (jako Iljimae) - z dedykacją dla Admete, chociaż nie tylko:
https://www.youtube.com/watch?v=RMyJmwxvQLs
I jeszcze taki zabawny filmik z realizacji Joseon Gunman:
https://www.youtube.com/watch?v=ebYMfvIhlz4
A tu z Two Weeks (o którym ciągle nie napisałam, pamiętam):
https://www.youtube.com/watch?v=FgPHX9dLDfA
Jun Ki, pożycz mi chociaż ćwierć swojego uroku, to nieprzyzwoite wręcz, żeby facet miał tyle wdzięku
zooshe - Nie 28 Wrz, 2014 15:10
Widzę, że Arang zdobywa kolejne rzesze fanek. Nic dziwnego to świetna drama nawet dla mnie, która nie przepada za kostumowcami.
Trzykrotka fajnie, że robisz napisy do SH, czy dorobisz też początkowe? Jak już wyjdą wszystkie odcinki planuję zrobić maraton.
A póki co w przerwie od insungowania się napoczęłam Padam Padam dramę scenarzystki It’s Ok. i That Winter. Nadal uważam, że z Ciapy taki aktor jak z koziej dupy ser, niemniej nie mam go jeszcze na tyle dość jak to było przy okazji Atheny.
Bardzo ciekawy wątek fantastyczny. Kim Bum jako Nefilim, jest przecudny, ciekawe czy po spełnieniu trzech cudów zostanie prawdziwym aniołem, a może anioły nie istnieją, a to co się wydarzyło to tylko urojenia Ciapy.
Agn - Nie 28 Wrz, 2014 15:46
| zooshe napisał/a: | | Nadal uważam, że z Ciapy taki aktor jak z koziej dupy ser |
Interesujące porównanie.
Admete - Nie 28 Wrz, 2014 16:09
Doczytałąm, że Jun Ki ma -
| Cytat: | | ma 3. stopień w taekwondo, 1. w hapkido i 1. w taekkyeon |
od razu jeszcze bardziej mi się podoba
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hapkido
http://pl.wikipedia.org/wiki/Taekkyeon
Aragonte dzięki za filmik
| Aragonte napisał/a: | Jun Ki, pożycz mi chociaż ćwierć swojego uroku, to nieprzyzwoite wręcz, żeby facet miał tyle wdzięku |
No właśnie - nieprzyzwoite
BeeMeR - Nie 28 Wrz, 2014 16:18
Jaki cudny festiwal Junki
Głos ma faktycznie przyjemny - i błaznuje uroczo - a jak wpada na kamery
Ale walczy bardzo fajnie
A widziałyście jak wyglądał idąc do wojska?
i komentarz: (Good lord, he looks TWELVE!) No cóż - jest w tym coś
http://www.dramabeans.com...litary-service/
Ja tymczasem oglądam Arang nr 7
Urwisko jest cudne (o ile prawdziwe) - trochę jak Sokolica - wysoko nad malowniczym przełomem, ma samotne drzewo - i w ogóle jest piękne
Sekwencja w jaskini z upiorem zjadającym wątroby jest trochę dziwaczna, ale dostajemy kolejny kawałek układanki o zapieczętowanym duszach. Kolejne przekomarzanki i kolejne rany do opatrywania. I kolejna noc razem. Baba Jaga z urody przypomina mi Wiedźmę, a gra tak se. Ale jako postać jest interesująca.
A jaki piękny ten lasek bambusowy w którym mieszka
Aragonte - Nie 28 Wrz, 2014 16:31
Aktorka była okropna (chyba widać nadmiar operacji plastycznych), ale postać niezbędna dla akcji
Jun Ki miał ile lat, kiedy szedł do wojska, 28? Wyglądał faktycznie jak dzieciak I te ostrzyżone włosy, brrr
BeeMeR - Nie 28 Wrz, 2014 16:44
| Aragonte napisał/a: | Aktorka była okropna (chyba widać nadmiar operacji plastycznych), ale postać niezbędna dla akcji | Z tymi operacjami to tak jak u Wiedźmy właśnie Wyglądają jak od jednego szablonu (albo chirurga )
A niezbędny jest też panicz, bo sędzia tak cudnie dostaje kota gdy ten się zbliża do Arang Ja jestem człowiek prosty - mnie ten motyw zawsze cieszy
Swoją drogą miło, że dostała ciało nie do zdarcia - skoro na czasie i pełniach księżyca została oszukana
Agn - Nie 28 Wrz, 2014 17:40
| Admete napisał/a: | Doczytałąm, że Jun Ki ma -
Cytat:
ma 3. stopień w taekwondo, 1. w hapkido i 1. w taekkyeon
od razu jeszcze bardziej mi się podoba |
O, dzięki! Bo ja po 8 odcinku TW (jeżu przekolczasty, wielbię tę dramę! :serce2 ), kiedy to Tae San tak ładnie wywinął nóżką w walce chciałam spytać, czy on aby czegoś nie ćwiczy.
| BeeMeR napisał/a: | | A widziałyście jak wyglądał idąc do wojska? |
Nie-eee...
*patrzy*
Hah, nie do poznania!
| BeeMeR napisał/a: | (Good lord, he looks TWELVE!) |
Ej, ale on naprawdę wygląda, jakby miał 12 lat.
| Aragonte napisał/a: | I te ostrzyżone włosy, brrr |
Fryzura mi się akurat podoba, bo ja lubię takie krótkie, porządne fryzury (choć nie powiem - niektórzy wyglądają równie dobrze w długich i nieporządnych).
Jak już wspomniałam - jestem po ósemce TW. O matko i córko... O tempora... O mores... O w mordę jeża wędrowniczka! O jeżu przekolczasty! O boru wszechszumiący, wielki, zielony i niezmierzony! I jeszcze sobie zarzucę sążniście - K.MAĆ!!! Politykowa Baba wyciągnęła asa z rękawa. Mam tylko nadzieję, że pani prokurator nie wyleci z roboty i dalej będzie kontynuować pracę.
W sumie dobrze by było, by się z detektywem Im wreszcie dogadała, bo skaczą sobie niepotrzebnie do oczu, zamiast trzymać sztamę - w końcu są po tej samej stronie barykady. I oby detektyw uwierzył, że Tae San został wkopany, bo go znielubię. Póki co - lubię go. Wiem, postrzelił Tae Sana, ale naprawdę rozumiem, dlaczego go tak ściga. W dodatku - kobieta mu czegoś nie mówi i on aż za dobrze wie, czego.
Ale dla Soo Jin będzie idealnym ojcem. Widać, że mała go uwielbia i mają dobry kontakt.
BeeMeR - Nie 28 Wrz, 2014 17:56
| Agn napisał/a: | | jestem po ósemce TW. O matko i córko... O tempora... O mores... O w mordę jeża wędrowniczka! O jeżu przekolczasty! O boru wszechszumiący, wielki, zielony i niezmierzony! I jeszcze sobie zarzucę sążniście - K.MAĆ!!! | Agn - jaki piękny zapis wrażeń
Ja bym też oglądała TW, bo już się z moja wersją dogadałam, ale obawiam się, że mnie Arang i sędzia wsiąknęli i kolejność mi się odwróciła. Cóż - nie ucieknie
Agn - Nie 28 Wrz, 2014 18:01
| Cytat: | Agn - jaki piękny zapis wrażeń |
Śmieją się ze mnie... CHLIIIIP!!!
Ja nic innego nie zdołałam z siebie wydusić, a co dopiero wydusić z klawiatury...
Zabrałabym się chętnie za kolejny odcinek, ale czekam na wieści od Anaru, czy już jest, co bym mogła pozawracać jej gitarę na żywo.
Agn - Nie 28 Wrz, 2014 18:03
| BeeMeR napisał/a: | Ja bym też oglądała TW, bo już się z moja wersją dogadałam, ale obawiam się, że mnie Arang i sędzia wsiąknęli i kolejność mi się odwróciła. Cóż - nie ucieknie |
Kiedy ty będziesz lecieć z TW, ja się pewnie wezmę za Arang. I Gap Donga, bo mi pewnie będzie brakowało jakiegoś dobrego kryminału do oglądania.
Swoją szosą mój szef ostatnio skonstatował:
- Ty oglądasz koreańskie seriale? Serio?
- No coooo?
- A nic, nic...
Admete - Nie 28 Wrz, 2014 18:08
Ciiii...dałam właśnie bratu parę odcinków Baek Dong Soo i Two weeks Uprzedzony, że tam też troche obyczaju jest, ale on kiedyś ćwiczył aikido i jak ładna walka na miecze czy kopanie to nie pogardzi. Najwyżej będzie przewijał.
BeeMeR - Nie 28 Wrz, 2014 18:13
| Agn napisał/a: | Kiedy ty będziesz lecieć z TW, ja się pewnie wezmę za Arang. I Gap Donga, bo mi pewnie będzie brakowało jakiegoś dobrego kryminału do oglądania. | w Arang też nie brakuje kryminału, fantastyki, magii, wierzeń, duchów - no i do tego kostiumy joseońskie oraz rom-kom - miszung jak się patrzy i to w odpowiednich proporcjach - ja takie właśnie lubię
No i uprasza się wtedy też pisać emocjonalne relacje - oczywiście jeśli Arang dla Ciebie zagra
Admete - daj znać czy mu spasowało
Agn - Nie 28 Wrz, 2014 18:15
| Cytat: |
Ciiii...dałam właśnie bratu parę odcinków Baek Dong Soo i Two weeks Uprzedzony, że tam też troche obyczaju jest, ale on kiedyś ćwiczył aikido i jak ładna walka na miecze czy kopanie to nie pogardzi. Najwyżej będzie przewijał. |
Daj znać, jak ci się udało to pranie mózgu, pardon, podsuwanie bratu dobrego serialu.
| BeeMeR napisał/a: | No i uprasza się wtedy też pisać emocjonalne relacje - oczywiście jeśli Arang dla Ciebie zagra |
Ty wiesz, że jak coś, to nie odpuszczę sobie i wam i napiszę, co sądzę.
|
|
|