Filmy - Plotki i newsy filmowe
miłosz - Wto 21 Wrz, 2010 17:37
nie wiem czy to było, ale są tu wielbicielki ksiązek Larsona: W jednym z udzielonych wywiadów, szefowa Sony Pictures, Amy Pascal, podzieliła się z dziennikarzami kilkoma informacjami na temat amerykańskiej wersji filmu "The Girl With the Dragon Tattoo" .
Film ma być wierny książce. Wiąże się to również z dużą dawką brutalności i seksu jaka tam występuje, dlatego też obraz będzie posiadał prawdopodobnie kategorię wiekową R. Sony Pictures ma nadzieje, że David Fincher , który wyreżyseruje pierwszą część, zgodzi się na realizację kolejnych.
wedle filmwebu obsada póki co wygląda tak:
Daniel Craig Mikael Blomkvist
Rooney Mara Lisbeth Salander
Robin Wright Erika Berger
Stellan Skarsgård Martin Vanger
Agn - Wto 21 Wrz, 2010 22:00
No nie, dlaczego Stellan ma grać Martina Vangera? Ja się tak nie bawię...
I zawsze mi się wydawało, że Amerykanie ochrzcili tytułem "The Girl With the Dragon Tattoo" tę drugą część.
Craig jako Blomkvist... nie jestem przekonana, ale do niego jako Bonda też nie byłam, a podobał mi się najbardziej ze wszystkich odtwórców.
aneby - Wto 21 Wrz, 2010 22:04
| Agn napisał/a: | | Craig jako Blomkvist... nie jestem przekonana, |
Może bedzie lepszy niz ten - jak-mu-tam ze szwedzkiej wersji Ani to męskie, ani przystojne ... a niby kobitki tak za nim latały
Myślę, że Fincher potrafi zrobić z tego dobry film.
Yvain - Pią 24 Wrz, 2010 12:46
Zamierzam obejrzeć
Batman w cieniu Czerwonego Kaptura - Batman: Under the Red Hood *2009*
INFO:
reżyseria: Brandon Vietti
scenariusz: Judd Winick
premiera: 27 lipca 2010 (Świat)
produkcja: USA
gatunek: Animacja, Przygodowy, Akcja
OPIS:
Batman (Bruce Greenwood) musi zmierzyć się z nowym wrogiem, który pojawił się na ulicach Gotham City. Zamaskowany mściciel znany jako Czerwony Kaptur (Jensen Ackles) staje do walki z przestępcami i radzi sobie również dobrze jak Mroczny Rycerz, ale... Właśnie, jest jedno ale. Czerwony Kaptur nie przestrzega etycznego kodeksu Batmana i zamiast oddawać kryminalistów w ręce sprawiedliwości, likwiduje ich bez litości. Mroczny Rycerz nie może na to pozwolić i wyrusza w pościg za bezwzględnym mścicielem. Nie wie, że jego działaniom przygląda się z ukrycia Joker (John Di Maggio).
OBSADA/ GŁOSY:
Bruce Greenwood - Batman (głos)
Jensen Ackles - Czerwony Kaptur (głos)!
John Di Maggio - Joker (głos)
Wade Williams - Czarna Maska (głos)
Jim Piddock - Alfred (głos)
Jason Isaacs - Ra's al Ghul (głos)
Anaru - Wto 28 Wrz, 2010 12:45
| Yvain napisał/a: | Zamierzam obejrzeć |
To kreskówka? Bo same głosy...
Gdyby Ackles pokazał swoją twarz na ekranie, to tez bym sie na niego pokusiła
A z plotek - Emily Deschanel wyszła za mąż
Znana z serialu "Kości" Emily Deschanel stanęła w sobotę, 25 września, na ślubnym kobiercu. Aktorka poślubiła w Los Angeles pisarza Davida Hornsby'ego. Ceremonia odbyła się w Pacific Palisades.
http://film.onet.pl/zwias...2,fotonews.html
Trzykrotka - Wto 28 Wrz, 2010 13:49
Ooo, gratulacje i najlepsze życzenia
Yvain - Wto 28 Wrz, 2010 14:11
| Anaru napisał/a: | | Yvain napisał/a: | Zamierzam obejrzeć |
To kreskówka? Bo same głosy...
Gdyby Ackles pokazał swoją twarz na ekranie, to tez bym sie na niego pokusiła
|
Animowany, obejrzałam i jestem trochę zawiedziona. Akcja nawet ciekawa, ale animacja za słaba jak dla mnie, spodziewałam się czegoś ambitniejszego. Ogólnie film dla młodszej widowni
miłosz - Pią 08 Paź, 2010 13:10
Moje panie małż załatwia taka impreze tetralną dla współpracujących - spektakl, kolacja i półgodzinny występ jakieś aktorskiego duetu........ i tak panowie S. ojciec i syn biora za takie cudo - 20.000 tysiaków kazdy więc wzięli Rafała Jędrzejczyka (dociekliwi sobie poszperą w guglu) z jakimś panem - 5000
Trzykrotka - Pią 08 Paź, 2010 13:57
| miłosz napisał/a: | | biora za takie cudo - 20.000 tysiaków kazdy |
Dajcie spokój... Tyle to chyba za wspólny występ Ala Pacino z Dustinem Hoffmanem (w tym bilety lotnicze) można zapłacić
Admete - Wto 09 Lis, 2010 16:37
Kandydaci do roli serialowego Spartacusa -
http://hatak.pl/news/1011..._na_Spartacusa/
Coś słyszałam, że pierwotny odtwórca roli zachorował.
Fibula - Wto 09 Lis, 2010 21:28
Szkoda, że jednak nie czekają na powrót Whitfielda do zdrowia (taki był początkowy zamysł i stąd pomysł na prequel). Rozumiem, że decydują nie tylko względy finansowe, ale jednak dziwnie będzie oglądać Spartakusa bez Spartakusa.
Admete - Wto 09 Lis, 2010 21:40
Nie moga chyba aż tak wiele ryzykowac. Na pewno przechodzi chemioterapię, wiesz, ze to potrafi wyniszczyć organizm.
Alicja - Wto 09 Lis, 2010 21:43
jak pomyślę ile jeszcze filmów przede mną...jeszcze nie zdążyłam "napocząć" Spartacsua a już zmiana aktora
Trzykrotka - Wto 09 Lis, 2010 23:05
A ja sobie pomyślałam, że coraz więcej jest aktorów, których nazwiska ani twarze nie dźwięczą mi niczym znajomym I coraz więcej filmów.
Fibula - Wto 09 Lis, 2010 23:19
Admete, wiem, dlatego napisałam, że zapewne nie chodzi tylko o względy finansowe - ta rola wymaga jednak dużej sprawności fizycznej. Wiadomo, że zdrowie jest najważniejsze, ale jednak szkoda, że ktoś inny przejmie rolę. Może lepiej by było, gdyby bohatera uśmiercono i wprowadzono nowego na jego miejsce.
Trzykrotko, często po obejrzeniu całego serialu nie pamiętam nazwiska głównego aktora, więc nie masz się czym martwić .
praedzio - Czw 18 Lis, 2010 14:15
Zwiastun Your Highness: http://www.youtube.com/watch?v=nx_zo5CCURs
Admete - Czw 18 Lis, 2010 14:25
W końcu musiała się pojawić totalna parodia! Już mi się podoba Natomiast zwiastun emo wersji Czerwonego Kapturka okropny jest. Od razu mnie zęby rozbolały.
http://napisy24.pl/artykul/735/
Yvain - Czw 18 Lis, 2010 14:56
Zwiastun Your Highness świetny, miejmy nadzieję, że film będzie równie dobry.
Red Riding Hood może gorzej wygląda, ale jest z Gary Oldmanem więc na pewno też zobaczę.
RaczejRozwazna - Pią 19 Lis, 2010 15:20
Ciekawe czy ktoś wyłapie wszystkie nawiązania w 'Your Highness" Najbardziej chyba się rzuca w oczy LOTR, SW i Narnia....
miłosz - Wto 14 Gru, 2010 17:50
http://www.filmweb.pl/new...ote+Globy-68207 nominacje do Złotych Globów
milenaj - Wto 14 Gru, 2010 22:01
I będzie za kogo trzymać kciuki w tym roku. Zapowiada się napradę niźle. Cieszę się, że canal plus zwykle transmituje. Lubię sobie pooglądać na żywo...
Colin Firth
Filary ziemi, Chris Noth, Żona idealna,
Agn - Nie 19 Gru, 2010 08:38
| Yvain napisał/a: | Red Riding Hood może gorzej wygląda, ale jest z Gary Oldmanem więc na pewno też zobaczę. |
Pójdź w me ramiona, siostro ma! Ja też zamierzam iść na Gary'ego do kina! Mniejsza, że ten film mi śmierdzi Zmierzchem-z-nie-do-końca-inną-obsadą.
Your highness mnie nie rozbawił (amerykański humor z podtekstem ), ale pewnie obejrzę dla sceny, w którym Natalka rozwala jakiegoś kolesia w barze.
A tymczasem borem lasem... JUŻ JEST!!! NARESZCIE!!! TRAILER DO WATER FOR ELEPHANTS!!!
http://www.youtube.com/watch?v=_6b2XhXkPpg
Wygląda ładnie.
Kocham tę książkę, nie mogę się doczekać filmu...
Yvain - Nie 19 Gru, 2010 10:08
Faktycznie nieźle wygląda, zapowiada ciekawy klimat a książkę muszę dopiero przeczytać
Admete - Nie 19 Gru, 2010 12:29
Film zapowiada sie w porządku,ale niestety gra tam Pattison, wiec moze mnie odrzucić To juz nie ma innych aktorów ?
Ania Aga - Nie 19 Gru, 2010 14:39
Pattinson
|
|
|