To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

BeeMeR - Śro 18 Lis, 2020 11:59

No nie wiem, ja się rozchichotałam przy zamachu stanu :wink:
Trzykrotka - Śro 18 Lis, 2020 12:04

BeeMeR napisał/a:
No nie wiem, ja się rozchichotałam przy zamachu stanu :wink:

A to i dobrze :banan: bo trucie, łamanie drągami, szantaże i ścinanie glów w retrospektywie już było :mrgreen:

BeeMeR - Śro 18 Lis, 2020 22:33

Trzykrotka napisał/a:
ten elfowaty chłopak do pary z nią jest tak strasznie bezpłciowy, że aż żal. Co mu z urody...
Zresztą nieco wątpliwej :P

Jak tam zamach w pięciu na dziesięciu? ;)

Oglądam Do do Sol Sol - Rara wygląda na przypadek dość beznadziejny pod kątem finansowym zwłaszcza :lol: umie dziewczyna robić długi, to pewne :lol:

Aragonte - Śro 18 Lis, 2020 22:39

BeeMeR napisał/a:
umie dziewczyna robić długi, to pewne

Ale z wdziękiem :lol:

BeeMeR - Śro 18 Lis, 2020 22:52

Owszem :lol:
No i od tego jest drama, żeby panowie chcieli na wyprzodki jej pomóc tak i siak :wink:

Aragonte - Śro 18 Lis, 2020 23:01

I nie tylko panowie, czaruje wszystkich jak leci, i to bez wyrachowana, nieświadomie :rotfl:
BeeMeR - Śro 18 Lis, 2020 23:06

Oj, tak :mrgreen:
Przypomnijcie mi jaką ksywkę miała mamuśka narwanej nastolatki w Innej pannie Oh, bo nie mogę sobie przypomnieć i mnie to męczy :kwiatek:

Aragonte - Śro 18 Lis, 2020 23:23

Ja niestety nie oglądałam, więc nie wiem.

Obejrzałam 1/3 odcinka 13. DoDoSolSol z bananem na twarzy :banan: No, ładnie wkręca scenarzysta :lol: Jest tak, jak obstawiano na Soompi :wink:
Od razu mam lepszy humor po tym kawałku odcinka :-D To idę się prysznicować, reszta później.

Trzykrotka - Śro 18 Lis, 2020 23:56

BeeMeR napisał/a:
Oj, tak :mrgreen:
Przypomnijcie mi jaką ksywkę miała mamuśka narwanej nastolatki w Innej pannie Oh, bo nie mogę sobie przypomnieć i mnie to męczy :kwiatek:

Isadora! To nasza Isadora. Kocham tę aktorkę, a tutaj jest wybitnie fajna.

DoDoSolSol muszę odłożyć na jutro, bom dziś ten pożal-się-Boże zamach stanu oglądała, przy którym król w zasadzie nawet nie musiał tyłka z tronu podźwignąć :mrgreen:
Co się będę czepiać, że znowu główną parę zawiesili w powietrzu, że na zamach zabrakło oddechu, a i pewnie funduszy, że para numer 2 nie przekonała mnie ani trochę - Niemiec na koniec przebił wszystko :rotfl:
Flower Crew obejrzany z wielką przyjemnością. Można śmiało polecać i samemu obejrzeć. Min Jae na wielki plus, to samo dziewczyna. Nie jest może największą aktorką swego pokolenia, ale w dobrze dobranej roli potrafi dużo. Była wspaniała w Circle, grała starożytną a nawet współczesną kosmitkę i była bardzo dobra. Tutaj może mniej mi się podobała, ale bywały gorsze. Generalnie - bardzo fajna, niezobowiązująca drama.

Admete - Czw 19 Lis, 2020 09:31

Ja dopiero dzis obejrzę, bo z kolei oglądałam coś zachodniego - Miss Scarlet and Duke - i nie chodzi o prawdziwego arystokratę ;) Kryminał retro. Dziewczyny polecały.
BeeMeR - Czw 19 Lis, 2020 10:19

Isadora, tak! też bardzo lubię tą aktorkę :)
Jak i mamę Juna - niegdyś pałacową knuję z Empress Ki bodajże :lol:

Odnośnie Flower Crew - nie lubię takiego zawieszenia w powietrzu mimo upływu czasu :czekam2:
No ale cóż, dramy młodzieżowe niestety nie mają odwagi połączyć pary małżeństwem, acz umieją dywagować w tym temacie od pierwszego odcinka. No i osobiście żal mi było, że nie użyto karty przetargowej "ona już jest moją żoną", ale wtedy szlag by trafił fabułę całej drugiej części, z wyborem małżonki włącznie. Ja nawet nie czepiam się, że panna nie miała prawa przystąpić do wyboru ponieważ warunkiem i to wspomnianym w dramie jest aby oboje rodzice żyli a ona dostała tylko ojca - co tam, to najmniejszy problem.
Dramę wspominam miło i przyjemnie, mimo niedoskonałości.

Trzykrotka - Czw 19 Lis, 2020 12:58

Admete napisał/a:
Ja dopiero dzis obejrzę, bo z kolei oglądałam coś zachodniego - Miss Scarlet and Duke - i nie chodzi o prawdziwego arystokratę ;) Kryminał retro. Dziewczyny polecały.

Leci na kanale Epic drama, razem z Murdochem, panną Fisher i Francis Drake :wink:
Tak, pod względem selekcji przyszłej małżonki drama lekko pokpiła sprawę, zresztą cały wątek niemrawego króla był raczej słaby. Miałam nadzieję, że będzie więcej "spraw," czyli wyswatanych par, bo pokazali ich niewiele, a początek był pod tym względem obiecujący.

Admete - Czw 19 Lis, 2020 17:48

13 odcinek Do Do Sol Sol sympatyczny, choć niewiele się działo i na razie wstrzymam się z 14. Obejrzę trzy ostatnie razem, bo teraz będzie łzawo.
Aragonte - Czw 19 Lis, 2020 18:21

Admete napisał/a:
13 odcinek Do Do Sol Sol sympatyczny, choć niewiele się działo i na razie wstrzymam się z 14. Obejrzę trzy ostatnie razem, bo teraz będzie łzawo.

No widzę, że na Soompi narzekają. Ja obejrzałam tylko pierwszą część odcinka, która była pogodna (gangster mnie szczerze rozśmieszył :lol: ).

BeeMeR - Czw 19 Lis, 2020 18:24

A ja jestem w odcinku 4, Jun poczuł potrzebę zmodernizowania swojego lokum tj. dodania pseudo pokoiku :wink:
W bonusie dostał fortepian dla panny :wink:

Admete - Czw 19 Lis, 2020 18:26

A ja obejrzałam przewijając głównych - obejrze potem. Lubię młodych - Seung Gi i Ha-Young. Gangster tez bardzo fajny i reszta postaci.
Aragonte - Czw 19 Lis, 2020 18:47

Kiedy gangster gotował, zrobiłam się głodna. A jak wyglądał w fartuszku :rotfl:
Admete - Czw 19 Lis, 2020 19:45

Aragonte napisał/a:
A jak wyglądał w fartuszku

Uroczo. Choć lepszą miał piżamkę i jak słodko spał :lol: Seung Gi i Ha Young wypadają bardzo naturalnie we dwoje. Ajummy tym razem poważniejsze.

Trzykrotka - Czw 19 Lis, 2020 20:21

BeeMeR napisał/a:

W bonusie dostał fortepian dla panny :wink:

I psinkę! :-D Ciekawe, czy to on codziennie przebiera Mimi w nowe sukieneczki :-D
Oglądam dziś, choćby miało być łzawo.

BeeMeR - Czw 19 Lis, 2020 21:44

Oj tak, wymiotująca psinkę. :paddotylu:

Ajummy są urocze :lol:

Trzykrotka - Pią 20 Lis, 2020 07:00

Podobał mi się kontekst ślubnej sesji RaRy - jak na soompi przewidzieli :-D oraz całe okoliczności przyrody związane z kręceniem filmiku, jak na przykład złote rady oraz boskie pozy ajumm :-D Ten kościół jest mi już tak dobrze filmowo znany, że chyba chciałabym tam pójść na mszę jak będę w Seulu. Pamiętam go z dramy Devil, którą oglądałam z 10 lat temu, albo i więcej.
Młoda para nastolatków bardzo zyskała na wydorosleniu, zwłaszcza ona, kiedy nie musi tylko się dąsać i krzywić. A gangster w fartuszku jedzący z ręki swej wybawicielki - :serce2:

BeeMeR - Pią 20 Lis, 2020 09:28

Ja zaś skończyłam odcinek 5 odkryciem jak młody jest Pracuś :wink: - na co zresztą krótkie spodenki wskazywały :wink: już wiem kogo mi aktor przypomina - Lee Min Ki. Obaj drągale i mają coś niepokojącego w obliczu.
A ten gest poprawiania włosów przed wejściem do domu to wypisz wymaluj Adam przed szkołą :lol:

Trzykrotka - Pią 20 Lis, 2020 10:02

On dzięki temu spojrzeniu i uśmiechowi jest bardzo uniwersalny, bo śmiało grywa na zmianę dobrych i złych chłopców. W Search WWW były takie sceny, w których pokazywał to przed kamerą. Bohaterka oferowała mu pomoc w przećwiczeniu sceny. Siadał przy niej i w jednej sekundzie zmieniał się w psychola, po czym nagle znów był miłym chłopcem - jakby fala przepływała mu przez twarz, świetnie się to oglądało.
Jun to smarkacz, hyhy :lol:

Aragonte - Pią 20 Lis, 2020 10:46

Trzykrotka napisał/a:
Jun to smarkacz, hyhy :lol:

Ale ładnie wyrośnięty - i wciąż rośnie :mrgreen:

Zabawna była sesja zdjęciowa quasi-ślubna :lol:

BeeMeR - Pią 20 Lis, 2020 12:33

Dziadek jest fajny, lubię tego aktora :serce:
Jego gra na pianinie to dokładnie mój poziom :mrgreen: