Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Trzykrotka - Pon 11 Lis, 2019 18:08
Kiedy wątek romansowy w Camelii jest niezwykle ważny. To miłość i szacunek policjanta daje Dong Baek siłę i dowartosciowanie. Ti jest jedyna osoba, która ją podziwia i podnosi jej samoocenę. Romansu tak naprawdę nie ma tam wiele, a chemii między bohaterami nie ma wcale. Ale kompozycyjnie jest konieczny.
Dziewczyna z baru sama sobie niestety zapracowała na swój los, skoro na taką skalę zajmowała się szantażem, ale też jest mi jej żal. To ten jej podły brat powinien za wszystko zapłacić.
BeeMeR - Pon 11 Lis, 2019 18:11
Obejrzałam drugi odcinek Rookie Historian - sympatyczne to, ładne wizualnie, ale mam problem z polubieniem głównej pani
Admete - Pon 11 Lis, 2019 19:10
| Trzykrotka napisał/a: | | Romansu tak naprawdę nie ma tam wiele, a chemii między bohaterami nie ma wcale. Ale kompozycyjnie jest konieczny. |
To już wiesz, dlaczego nie oglądam - chemii zupełnie brak. Rozumiem kompozycyjną potrzebę, ale wykonanie mi nie odpowiada, więc oglądam tylko fragmenty, sceny. To, co mi akurat pasuje. Nie moje postacie, nie moi aktorzy, a przede wszystkim nie mój sposób opowiadania, nie ten styl. Ale rozumiem, że tobie się podoba i super Wiesz, że ja to lubię czasem mieć wszystko podkręcone, wystylizowane, takie trochę sophisticated Przynajmniej pozornie Prostaczkowie o złotym sercu - tylko od czasu do czasu Jeśli obyczaj, to taki z realistycznych i może być odrobinę melo. Nie przepadam za - jak to ująć, żeby nie wypadło źle. Tak jak w Catch the ghost - niby poważne sprawy, ale trochę slapstick Ale w Ghost mam Dołeczka, Moonówna też sympatyczna, chemia jest, więc mogę przymknąć oko na resztę. Nikogo jednak nie będę odwodzić od oglądania Camelii, wręcz przeciwnie - trzeba spróbować i sprawdzić samemu Jak zawsze moja wypowiedź jest czysto subiektywna.
| BeeMeR napisał/a: | | ale mam problem z polubieniem głównej pani |
A ja ją lubiłam
W The Lies Within niepodziewana śmierć i sprawy się komplikują. Nadal dobry serial, oby wystarczyło im pomysłów aż do zakończenia.
Alicja - Pon 11 Lis, 2019 20:00
Postanowiłam zrobić miejsce na dysku, bo seriale rosną i rozprawić się ostatecznie z Different dreams, zbliżam się ku końcowi i stąd pytanie do Admete: czy na końcu będzie jakiś happy end czy wszyscy umrą historycznie?
Poza tym jestem w trakcie oglądania wykroju warg Ji Chang-Wook w Melting me softly i chińskiego The world owes me a first love. Trochę nudnie, Melting ratuje tylko śmieszkowata główna para, ale Different dreams zapewnia wystarczajaco patosu.
Admete - Pon 11 Lis, 2019 20:21
| Alicja napisał/a: | | Admete: czy na końcu będzie jakiś happy end czy wszyscy umrą historycznie? |
Będzie happy end dla niektórych. Ale dużo umierania na końcu. Możesz oglądać, główni przeżyją. Zresztą jeden historycznie zginął dopiero w latach 50
Alicja - Pon 11 Lis, 2019 20:34
Domyślam się, że główny bojownik Lubię Fukudę, ale jako, że jest Japończykiem nie wróżę mu spełnienia w uczuciach. Drama była kręcona z okazji jakiejś tam rocznicy i nie sądzę by Japończyk miał w niej ożenić się z Koreanką.
Admete - Pon 11 Lis, 2019 20:42
I dobrze myślisz, ja Fukudę też lubiłam i podobał mi się aktor w tej roli.
Alicja - Wto 12 Lis, 2019 06:20
Nie chce mi się przechodzić przez dziesiątki postów - co teraz oglądacie?
Trzykrotka - Wto 12 Lis, 2019 06:53
My Country, Rookie Historian i Catch the Ghost, tak mniej więcej bo w porywach jeszcze inne dramy.
Obejrzałam odcinek CtG z napasnikiem - damskim bokserem. Brr, okropność. Wiało grozą jak przy seryjnych gwałcicielach. Ale na koniec znów było trochę radości, bo Nowa wreszcie dowiedziała się jak bardzo Szefowi na niej zależy. A łapanie zboczeńców z kamerkami to już była sama radość, zwłaszcza policyjne przebrania. Padłam na widok drugiej ekipy - grupy rockowej Moonówna mogła pokazać piękne nogi w krótkiej sukience.
BeeMeR - Wto 12 Lis, 2019 09:06
W Rookie jestem po egzaminie, pierwszych zadaniach "podaj, przynieś, pozamiataj" i zakrapianej imprezie powitalnej.
Trzykrotka - Wto 12 Lis, 2019 11:21
Czemu nie podoba ci się bohaterka, BeeMer? Mnie ona wydawała się fajna, bystra, z głową, nie potulne głupiątko.
Admete - Wto 12 Lis, 2019 11:31
Alicjo The Lies Within, gorąco polecam, spodoba ci się. Trzykrotka ogląda także When The Camelia Blooms.
BeeMeR - Wto 12 Lis, 2019 11:35
Teraz już ok, wmiksowała mi się w całość, ale jakoś moje pierwsze wrażenie nie było najlepsze. Wydawała mi się nieco sztuczna i sztywna.
Trzykrotka - Wto 12 Lis, 2019 12:30
No tak, ale to cecha aktorki, niestety. Ta rola i tak należy do jej najlepszych.
Admete - Wto 12 Lis, 2019 15:57
Mnie się nie wydawała sztuczna w tym serialu. Bawiła mnie jej postać. Zwiastun Chocolate:
https://www.youtube.com/w...ature=emb_title
Trzykrotka - Wto 12 Lis, 2019 23:06
Ach, powinnam iść spać, ale nie mogę się powstrzymać przed kolejnym odcinkiem Catch The Ghost Może choć kawałeczek zobaczę. Jestem po 6. Scena z dłońmi rzeczywiście piękna, bardzo subtelna. Natomiast wszystkie te nocne wędrówki tunelami metra ciężko mnie przerażają. Bardzo wiele spraw w tej dramie ma związek z napadami na kobiety - przemoc domowa, nielegalne filmowanie kamerą wsuniętą pod spódnicę, teraz znowu gwałty. Może realna groza tych przestępstw połączona z humorem w przerwach daje tę bardzo dobrą mieszankę. Świetnie mi się tę dramę ogląda.
Natomiast w Melo przeskoczyłam niemal cały odcinek, tak się zniesmaczyłam. Nie uwierzyłabym, że można to zrobić, a jednak - cały był o pierdzeniu. Ratunku. To zapewne super głębokie, na ile intymność w związkach pozwala na puszczanie bąków w swojej obecności, ale mnie ta głąb jakoś umknęła, a zostało zażenowanie. Jakoś ten temat rozważań swobodnie mogę sobie darować.
Admete - Śro 13 Lis, 2019 08:48
| Trzykrotka napisał/a: | | Może realna groza tych przestępstw połączona z humorem w przerwach daje tę bardzo dobrą mieszankę. Świetnie mi się tę dramę ogląda. |
Ja bym wolała całkiem poważnie, wiesz, że mnie mało co przeraża w filmach i serialach Zauważyłam, że wszystkie moje bratanice mają jak ja, widać to rodzinne One też muszą mieć cięższy kaliber zdarzeń - Ola właśnie zaczyna czytać Pottera, pierwszą część, filmy ma już obejrzane. Nie dotarłam w Melo do tego odcinka, a raczej pewnie w całości go ominęłam Oglądać cokolwiek będę pewnie dopiero w piątek.
Trzykrotka - Śro 13 Lis, 2019 09:22
W Ghost na szczęście nie poszli w haha śmieszne kawałki, trochę tego było tylko na poczatku. Teraz jest poważniej, choć bez przesadnego epatowania grozą. Dla mnie grozniejszy jest sam fakt, że takie przestępstwa jak tam pokazane są bardzo realne. Metro stwarza do tego idealną okazję. Tłok, ścisk, łatwość pogubienia się w kierunkach i korytarzach, zamkniecie w jadących wagonikach, ciemne tunele, którymi jeżdżą pociągi, pijane, kuso ubrane dziewczyny wracające nad ranem samotnie z klubów - idealne okazje dla wszelakich przestępców. A humor w tej chwili to głównie powtarzający się dowcip z drugą grupą operacyjną, która zawsze występuje w przebraniu.
BeeMeR - Śro 13 Lis, 2019 18:59
W Rookie panny zaczęły prawdziwą pracę, tj. notowanie ile razy książę przewrócił kartkę i inne cuda
Tu nie będzie wątku romantycznego, prawda?
Nie bardzo mi pasuje, ja bym pannę zdroworozsądkowo powiązała z kim innym
Admete - Śro 13 Lis, 2019 19:28
Będzie, ale taki nowoczesny, nie segukowy.
Trzykrotka - Śro 13 Lis, 2019 21:19
Będzie, będzie taki jak Admete napisała. A na poziomie wykonania będzie bardzo umownie zaznaczony i zresztą momentami naprawdę uucieszny.
Jak ci się podoba książęca ekipa, BeeMer, eunuch i dwie panny służące?
BeeMeR - Śro 13 Lis, 2019 21:29
ekipa pierwsza klasa, podoba mi się też książę - następca i historyk Min, nie chwytam trochę wątku jakiejś intrygi (rozkojarzam się notorycznie przy knuciu), ale to pal sześć Drama jest ładna wizualnie i przyjemna.
Admete - Śro 13 Lis, 2019 21:50
Jeszcze ta służąca panny Moja ulubienica, choć było jej mało.
Trzykrotka - Śro 13 Lis, 2019 22:47
Ona trochę za pyskata była jak dla mnie
BeeMeR - Śro 13 Lis, 2019 23:21
Ja mam mniejszy problem z pyskatą służącą niż doskonałą panną, co to świetnie strzela z łuku i jeszcze lepiej pije - strach się bać co jeszcze robi doskonale..
jestem po odcinku 11-12, para spędziła pierwszą noc prawie że razem.
|
|
|