To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Krakowie - C.D. -

BeeMeR - Sob 21 Gru, 2013 15:44

Jednakowoż już wiem, że na 99% będę bez Anusi i wózka - zatem piwnice, schody i wędrówki mi nie straszne :banan:
Admete - Sob 21 Gru, 2013 15:59

O to widzisz - znaczy się ewentualnie może być ta Shisha ;)
BeeMeR - Sob 21 Gru, 2013 16:13

Jak najbardziej :)
Anonymous - Sob 21 Gru, 2013 18:52

z tego, co pamietam ceny w shishszy oszalamiajaco niskie nie byly - teraz pewnie wyzsze.
Osobiscie zawsze jestem zawolennikiem chachapuri - glownie ze wzgledu na cene. Za 2 dychy pelny obiad z czyms do picia.
U mnie tym razem krecha finansowa straszna.

corrado - Sob 21 Gru, 2013 19:11

Potrzebujemy jakiegoś taniego i znośnego miejsca na prosty obiad (ziemniaki, surówka, mięso). Dania mleczno - zbożowe i chachapuri na Floriańskiej odpadają. Jakieś rady?
EDIT: kuchnia chińska, meksykańska lub tajska też byłaby odpowiednia.

Admete - Sob 21 Gru, 2013 20:22

Aine i pewnie na Chachapuri się skończy...
arlekin - Sob 21 Gru, 2013 22:07

Hejka.
Trochę wypadłam. Przeziębienie, zmęczenie - efekt po pracy łózio i spanko.
Ale do rzeczy - kiedy spotkanie?

BeeMeR - Sob 21 Gru, 2013 22:11

Corrado, ja mam ulubione miejsca obiadowe w okolicy JUBILATA (dom handlowy, Al. Krasińskiego 1) więc nie wiem, czy ta lokalizacja wchodzi w grę:
- chińczyk po przeciwnej stronie Wisły
- Flisak (bar mleczny) po przeciwnej stronie ulicy - uwielbiam tam gołąbki, pasztety barowe, schabowego z kapustą :slina:

Arlekin - spotkanie jest 27-go, o 11 pod dawnym Empikiem na Rynku.

trifle - Sob 21 Gru, 2013 23:32

A działa jeszcze bar mleczny na Grodzkiej? Tam takie zwykłe obiady są. Dawno tam byłam, nie pamiętam, jak z cenami... :mysle:
miłosz - Nie 22 Gru, 2013 00:33

trifle napisał/a:
A działa jeszcze bar mleczny na Grodzkiej? Tam takie zwykłe obiady są. Dawno tam byłam, nie pamiętam, jak z cenami... :mysle:

Bar działa a nawet czasem koncerty się w nim odbywają - :) choć w dzień rózne tam towarzystwo bywa taki raczej bar po mocnem aniołem :ops2:

miłosz - Nie 22 Gru, 2013 00:36

corrado napisał/a:
Potrzebujemy jakiegoś taniego i znośnego miejsca na prosty obiad (ziemniaki, surówka, mięso). Dania mleczno - zbożowe i chachapuri na Floriańskiej odpadają. Jakieś rady?

Meksykańska jest na Floriańskiej a na Kazimierzu na placu Wolnica masz El Torro hiszpańską, coś ciekawego otworzyli na ulicy Wąskiej na Kazimierzu, tylko nazwy nie pomnę ale ceny ponoć przyzwoite mają, jak się Wam na Kazimierz chce zapuszczać ;)

Deanariell - Nie 22 Gru, 2013 14:43

Admete napisał/a:

Wolałabym coś nowego.. :(

Szkoda, że Basia bez Anusi, bo chciałam sobie bobaska poprzytulać :wink: - to chociaż jakieś fotki weź. :kwiatek: Ale skoro tak, to może pojedźmy faktycznie na ten Kazimierz :mysle: , trochę odmiany by nie zaszkodziło. :-P

BeeMeR - Nie 22 Gru, 2013 16:18

Deanariell napisał/a:
chciałam sobie bobaska poprzytulać :wink:
A to zapraszam :mrgreen:
Ja się akurat cieszę, że Tomek zawetował wyjazd Anusi i swoje szoferowanie tam i z powrotem, żeby przywieźć, a potem odwieźć swoją ferajnę :mrgreen:

miłosz - Nie 22 Gru, 2013 18:36

Deanariell napisał/a:
Admete napisał/a:

Wolałabym coś nowego.. :(

Szkoda, że Basia bez Anusi, bo chciałam sobie bobaska poprzytulać :wink: - to chociaż jakieś fotki weź. :kwiatek: Ale skoro tak, to może pojedźmy faktycznie na ten Kazimierz :mysle: , trochę odmiany by nie zaszkodziło. :-P

Kazimierz - ul Wąska restauracja Zalewajka :) na Józefa to tuż obok Introligatornia smaku :) Jak sie zmówicie z Trzykrotką to Was zaprowadzi, a ja orędowniczką Kazimierza będę zawsze :) kulinarnie ciekawszy ciekawszy - a Chaczapuria zmierza w jakimś niezananym kierunku i nie jest to zaiste kierunek dobry ;)

Anaru - Nie 22 Gru, 2013 19:48

Miłosz, a Ty się nie chcesz aby wybrać na spotkanie? Zapraszamy :-D
Dorfi - Nie 22 Gru, 2013 20:40

corrado napisał/a:

Klasyczna kuchnia polska jest w Domu Polonii na Rynku. Gotują smacznie i ceny nie są wygórowane.

Anonymous - Nie 22 Gru, 2013 21:33

i tak pozostaje kwestia CENY i jej interpretacji.
ja w tym roku wydalam majatek na lekarstwa, na lekarzy. Wracam w styczniu i nie mam pracy - moj budzet jest mocno ograniczony. Bardzo mocno. Z cala pewnoscia tatuazu tym razem nie zrobie :P
interesuje mnie pelny posilek do 30 zl. z piciem. Kuchnia dla mnie dowolna. Wiem, ze Chachapuri mi to zapewni...

miłosz - Nie 22 Gru, 2013 22:26

Anaru napisał/a:
Miłosz, a Ty się nie chcesz aby wybrać na spotkanie? Zapraszamy :-D

dziękować Anaru ale ja jestem do 16 w pracy :) bo jak rozumiem spotkanie w piątek 27?

corrado - Pon 23 Gru, 2013 00:40

Dystans typu Jubilat czy Kazimierz nie ma większego znaczenia. W końcu to śmiesznie małe odległości :D . Jubilata pamiętam z czasów jak byłem małolatem, zdarzało się tam wpaść na obiad.
Skończy się pewnie na meksykańskim, dzieci się upominają o coś ostrzejszego ;) .
Bar mleczny tak jakoś kojarzy mi się z mlekiem i mąką więc niestety podobnie jak pizzerie, odpada :( .

Admete - Pon 23 Gru, 2013 09:46

Aine mnie Chachapuri niestety przyprawia o niestrawność...Ale ja się mogę zaopatrzeć w pyszne kanapeczki kupione po drodze z autobusu i dam radę bez obiadu :) Jeśli w ogóle pojadę, bom do lekarza się dziś zarejestrowała i zobaczę, co powie.
Anaru - Pon 23 Gru, 2013 11:29

Ja bym też wolała tym razem cos innego na odmianę.

miłosz napisał/a:
jak rozumiem spotkanie w piątek 27?

Tak, szkoda, że nie dasz rady.

Anonymous - Pon 23 Gru, 2013 21:22

mnie jest naprawde absolutnie wszystko jedno. Chachapuri bede miec dzien przed, wiec bede usatysfakcjonowana. Chodzi mi li i jedynie o cene.
Ale w razie czego bede po sniadaniu. Moge sie zadowolic przekaska :)

Dziewczyny, przeciez widze, ze nie chcecie Chachapuri. Przeciez nie bedziemy dostosowywac planow do jednej Aine. Badzmy powazni.

Anaru - Pon 23 Gru, 2013 21:36

Nie mam pomysłu na knajpę, ale możemy coś obadać na Kazimierzu. najtańsze to sa bary mleczne, ale tam nie posiedzimy kilka godzin ;) . Mnie na żarciu też najmniej zależy, zależy mi na spotkaniu i naładowaniu akumulatorów zmasowaną grupową pozytywnością :mrgreen: :cheerleader2:
BeeMeR - Pon 23 Gru, 2013 21:59

Anaru napisał/a:
Mnie na żarciu też najmniej zależy, zależy mi na spotkaniu i naładowaniu akumulatorów zmasowaną grupową pozytywnością :mrgreen: :cheerleader2:
Amen.
Czyli cel ustalimy na spotkaniu- to może jednak Kazimierz?

Dorfi - Wto 24 Gru, 2013 12:18

Uff, nie mam w tym dniu inwentaryzacji. Możecie się mnie spodziewać :mrgreen: