To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Perswazje Persuasion (2007)

Admete - Czw 18 Sty, 2007 13:05

ładna ma anna suknię na tym ostatnim zdjęciu, ale sama Anna :neutral:
Gitka - Czw 18 Sty, 2007 16:02

Suknia ładna, ale chyba niedopasowana (biust ciut mały) i te rumieńce :evil:
Mimo wszystko wierzę w Sally Hawkins, jak już ktoś powiedział Anna nie była pięknością.

Gitka - Czw 18 Sty, 2007 16:36

Anthony Head będzie grał Sir Waltera Elliota
http://www.imdb.com/name/nm0372117/

http://www.filmweb.pl/Ant...Person,id=74327
Można go będzie obejrzec w nowym serialu

21 stycznia, Niedziela
20:10 TVP 2 serial komediowy odc. 1/8
Hotel Babylon
http://www.filmweb.pl/Hot...tions,id=264522
Ciekawe czy będziemy go porównywać z Samuelem Westem :wink:
http://www.filmweb.pl/Sam...,Person,id=9856

Gunia - Czw 18 Sty, 2007 16:37

Mi się te zdjęcia bardzo podobają.
Trzykrotka - Nie 21 Sty, 2007 23:52

Zdjęcia piekne, ale ta Anna, ojej....... czy musieli jej robić taki ciasny koczek? Okropnie brzydko wygląda. Anna nie była przydka, tylko przygaszona. W miarę rozwoju akcji pięknieje tak, że widok jej twarzy zatrzymuje pana Eliota w pół kroku. No przecież nie tej twarzy :sad:
Ciągle jednak daję jej kredyt zaufania że dobrze zagra.

achata - Nie 28 Sty, 2007 13:44

A kiedy polecą te nowe ekranizacje na BBC? Skoro zajawki juz byly, to chyba w najbliższych miesiącach. Orientujecie się może?
Po tym jak wyemitują RH to ja i jestem gotowa uwierzyć, że te seriale też nam nadają w Polsce. I Jane Eyre..... :roll:

Harry_the_Cat - Nie 28 Sty, 2007 16:51

Na BBC to tylko Rozważna.

Pozostałe na ITV. Ale nie wiem, kiedy.

Gitka - Nie 11 Lut, 2007 11:15

Anonymous - Nie 11 Lut, 2007 12:07

ładnie razem tutaj wygądają...
Gunia - Nie 11 Lut, 2007 14:39

Chociaż bardziej mi pasują do "Opactwa".
Alison - Nie 11 Lut, 2007 14:59

AineNiRigani napisał/a:
ładnie razem tutaj wygądają...

Pozwolę sobie uprzejmie być innego zdania...
Ona jest OKROPNA!!!!!!!! :o

Anonymous - Nie 11 Lut, 2007 15:37

aż tak krytyczna wobec niej nie jestem. Mnie sie podoba tak, jak ma sie podobać Katarzynka. Anie nie ładna, ani nie zgrabna, ani nie mądra. Wszystko na tym zdjęciu jest :D
Gunia - Nie 11 Lut, 2007 15:43

Ale to Anna jest. :roll:
Anonymous - Nie 11 Lut, 2007 16:30

No tak za dużo tych ekranizacji na raz. :D
Hmmm. Z Anna to może być problem. Bo Anna jednak w miarę czasu pięknieje ...
No ale mnie sie Wenworth podoba, to i Annie daję duży kredyt zaufania.

Ania1956 - Pon 12 Lut, 2007 07:35

AineNiRigani napisał/a:

Z Anna to może być problem. Bo Anna jednak w miarę czasu pięknieje ...
No ale mnie sie Wenworth podoba, to i Annie daję duży kredyt zaufania.

Ale Anna z wersji z 1995 była jeszcze brzydsza!!! Nie podobała mi się absolutnie, Wenworth też zresztą nie. Może wybór aktorów do nowego serialu (oboje mi sie podobają, ale zobaczymy jak zagrają) pozwoli mi polubić ten film.

QaHa - Pon 12 Lut, 2007 08:00

Wyglad to jedno a kreacja postaci drugie sa aktorki, które na pierwszy rzut oka wydaja sie byc nei właściwe ale jak sie je zobaczy w "akcji" to o wszystkim sie zapomina.
Faktycznie Anne jakas taka bezbarwna na tych zdjeciach, ale z tego co pamiętam postac ta u Jane A nie była jakas posągowo piękna (starsza panna Eliot uchodzial za pięknośc) Anna zyskiwała głownie dzięki swojemu usposobieniu postawie (mi by pasowała aktorka w stylu Charlotte Gainsbourg)

Ania1956 - Pon 12 Lut, 2007 09:20

QaHa napisał/a:
Wyglad to jedno a kreacja postaci drugie sa aktorki, które na pierwszy rzut oka wydaja sie byc nei właściwe ale jak sie je zobaczy w "akcji" to o wszystkim sie zapomina.

Ja w wersji z 1995 nie kwestionowałam gry aktorów ( była bardzo dobra) tylko ich urodę , bo inaczej sobie ich wyobrażałam po przeczytanej książce.

QaHa - Pon 12 Lut, 2007 09:24

Ania1956 napisał/a:
Ja w wersji z 1995 nie kwestionowałam gry aktorów ( była bardzo dobra) tylko ich urodę , bo inaczej sobie ich wyobrażałam po przeczytanej książce.

nie zaprzeczam ze myszowatość Anne z wersji 1995 tez jakos mi sie specjalnie nie podobała, myslalam ze bedzie bardziej wyrazista postacią no i młodszą, kapitana równiez wyobrażałam sobie w łmłodszym wydaniu.
Anne zdaje sie miala jakies 28 czy 27 lat w ksiazce (no i coz tu wiele mowic, widzialam mlodziej wygladajace 27 i 28 latki)

Anonymous - Pon 12 Lut, 2007 12:03

W wersji 95 Anna również piękniała, bił od niej blask...
Rzeczywiscie i Amanda (?) i Ciaran do pięknosci nie należą, ale jak dla mnie oboje stwoerzyli wspaniałe kreacje. A przy liście zawsze odczuwam wielkie napiecie :D
Kocham Perswazje. Jest to moja ulubiona książka Jane (nawet przez P&P) i poznałam je oglądając najpierw film. Czuje do tej ekranizacji wielki sentyment... :D

Gitka - Wto 13 Lut, 2007 17:00

Persuasion [2007] juz niedługo na DVD?
http://www.amazon.co.uk/Persuasion/dp/B000N6U0VU/

Admete - Wto 13 Lut, 2007 19:55

Aine - ja mam tak samo. Bardzo lubie sama powieść i wyjatkowo podoba mi się ta ekranizacja z Amandą i Ciaranem.
Anonymous - Wto 13 Lut, 2007 20:58

Mnie tylko jeden moment wydaje się obleśny (wspólna wieczerza), ale ogólnie rzecz biorąc to było to moje pierwsze zetknięcie z ekranizacją JA (świadome i w pełni docenione) i tutaj wdzięczna jestem kazikowi za umożliwienie mi tego. I im dłużej to czytam i oglądam - tym bardziej mi się podoba.
Ekranizacja oddaje początkową ospałość i budzące się stopniowe napięcie. Kończy się też odpowiednio - motyle furgają aż strach i potem napiecie opada ...:D

Admete - Wto 13 Lut, 2007 21:00

Mnie sie podoba, że oni wszyscy tacy zwyczajni, ale pod koniec zawzięcie kibicuję Annie i kapitanowi. Mam nadzieję, że tutaj tez tak będzie.
Anonymous - Wto 13 Lut, 2007 21:31

i właśnie dlatego ja równiez czekam na tę ekranizację. Z wszystkich tegorocznych - ta jest przeze mnie szczególnie wyczekiwana :D
Harry_the_Cat - Wto 13 Lut, 2007 22:14

Gitka napisał/a:
Persuasion [2007] juz niedługo na DVD?
http://www.amazon.co.uk/Persuasion/dp/B000N6U0VU/

WOW :shock:

Nie ma pewności, że to to, ale ile może być DVD z Perswazji 2007 ....