To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Malarstwo i Teatr - Polecam spektakl...

Harry_the_Cat - Śro 26 Maj, 2010 00:29

A ja korzystam ze swojego obecnego miejsca zamieszkania - i bylam dzis na Wicked :)

Bardzo mi sie podobalo! Rozmach, swietne piosenki, emocje. Jesli ktos bedzie mial kiedys okazje, to serdecznie polecam.

probka: http://www.youtube.com/watch?v=Jx3rjS_vSM4

i moze bardziej znana - milosnikom Glee ;) :
http://www.youtube.com/watch?v=3g4ekwTd6Ig

Harry_the_Cat - Sob 21 Sie, 2010 19:52

jeszcze jedna piosenka z Wicked, ostatnio ciagle za mna lazi: http://www.youtube.com/watch?v=uZyQwjVRT5c
Aragonte - Wto 21 Wrz, 2010 23:34

Fajnie miałaś :)

A ja zarzucę temat i zwrócę się do warszawianek:

Ktoś miałby ochotę wybrać się na musical Les Miserables do Romy?

Eeva - Śro 22 Wrz, 2010 21:16

ooooo ja bym chciała ale zupełnie bez kasy jestem :(
Caitriona - Czw 23 Wrz, 2010 20:34

Ja bym poszła, ale nie dam niestety teraz rady... Chlip, chlip... :(
Aragonte - Czw 23 Wrz, 2010 21:13

Ale to nie musi być teraz :) Po prostu rzucam pomysł i sprawdzam, czy będzie pozytywny odzew, jak dla mnie to możemy się wybrać choćby w nowym roku :wink:
Anonymous - Czw 23 Wrz, 2010 21:18

Aragonte napisał/a:
Ktoś miałby ochotę wybrać się na musical Les Miserables do Romy?

a nie-warszawianka się może odezwać.
Ma straszną ochotę pojechać na to...
muszę tylko z Radą Starszych uzgodnić co Oni na to...

Admete - Czw 23 Wrz, 2010 21:39

Ja mogłabym to obejrzeć za darmo, ale nie chcę, bo to wycieczka integracyjna z mojej pracy. Jak jedenaście lat tu pracuję, nie byłam na żadnej i muszę podtrzymać swój image ;)
Caitriona - Czw 23 Wrz, 2010 22:14

Ale masz mocną wolę, ja dla tego musicalu chyba bym się złamała :lol:

Aragonte, jeśli w nowym roku, to jestem zainteresowana ;)

Admete - Czw 23 Wrz, 2010 22:58

Nie jestem w stanie zmusić się do jazdy. Nie zależy mi na spektaklu, a męczyć sie dwa dni nie zamierzam. Gdyby jeszcze jechali na samo pzedstawienie, to może, ale łazić najpierw po mieście, jechać o 5 rano w sobotę...Nie dla mnie.
Ciekawe czy mogłabym zażądać biletu i dać tobie ;) Może się wpiszę na wycieczkę, nie pojadę i zadzwonię, że odbierzesz bilet przy wejściu ;)

Aragonte - Czw 23 Wrz, 2010 22:58

Admete napisał/a:
Ja mogłabym to obejrzeć za darmo, ale nie chcę, bo to wycieczka integracyjna z mojej pracy. Jak jedenaście lat tu pracuję, nie byłam na żadnej i muszę podtrzymać swój image ;)

Admete, ja Cię normalnie uduszę... Image'u Ci się zachciało :-P Przyjeżdżaj, noooo :mrgreen: Nie musisz łazić po mieście, my Ci czas zagospodarujemy :mrgreen:

Kaśku - jasne, że nie-warszawianki też się mogą zgłaszać :-D

Caitri - na razie to szykują się do premiery, kilka miesięcy wolałabym odczekać, więc pewnie załapiemy się na nowy rok :)

Admete - Czw 23 Wrz, 2010 23:00

Ale to jest w listopadzie, nie sądzę, żebym sie poświęcila dla tego towarzystwa, które pojedzie.
Caitriona - Czw 23 Wrz, 2010 23:27

Aragonte napisał/a:
Image'u Ci się zachciało

W sumie to ważna rzecz :lol:

Admete napisał/a:
Ciekawe czy mogłabym zażądać biletu i dać tobie

Zintegrowałabym się z ciałem pedagogicznym :mrgreen:

No to jesteśmy umówione Aragonte ;)

RaczejRozwazna - Sob 20 Lis, 2010 21:28

Warszawianki - polecam spektakl "daily soup" z gajosem w jednej z ról głownych. Taki śmieszno-gorzki obraz polskiej rodziny. sama niektóre kwestie słyszałam u siebie w domu :-D Szczegóły:

Teatr Narodowy w Warszawie,
"Daily Soup"
reż. Małgorzata Bogajewska,
scenografia Maciej Chojnicki,
muzyka Paweł Czepułkowski, Michał Litwiniec
opracowanie muzyczne Rafał Kowalczyk
występują: Danuta Szaflarska, Halina Skoczyńska, Janusz Gajos, Anna Grycewicz
premiera 26 maja 2007

Aragonte - Czw 25 Lis, 2010 12:59

A ja wrzucam namiar na coś, o czym dopiero dzisiaj się dowiedziałam:
http://krzyzacy.org/

To rock-opera "Krzyżacy".
Pewnie pójdę na to 30 grudnia :mrgreen:

Anonymous - Czw 25 Lis, 2010 13:08

Cholera, ja tez chce, ale to absolutnie wykluczone !!!!!
- Czw 25 Lis, 2010 13:11

:excited: koniecznie daj znać jakie było!! na premierę niestety nie mam możliwości iść ale może później jakoś się uda... o ile będzie to spektakl warty oglądnięcia :-) :-P :wink:
Aragonte - Czw 25 Lis, 2010 14:11

Jasne, że dam znać, jak było :mrgreen: Na razie jeszcze nie zrobiłyśmy rezerwacji, ale trzeba chyba się z tym pośpieszyć, żeby zdobyć sensowne miejsca.
Zresztą tych najtańszych i tak już nie ma...

Aine - nic straconego, miejmy nadzieję, że będzie to później grane :)

- Czw 25 Lis, 2010 15:34

Aragonte jakąś godzinę temu patrzyłam, to napisane było, że zostało tylko 10 wolnych miejsc, więc chyba faktycznie trzeba się pospieszyć :-P
Aragonte - Czw 25 Lis, 2010 16:03

Ej, chyba coś ściemniają, bo kiedy sprawdza się plan sali, to miejsca są - oznaczone stosownym kolorkiem.
Tamara - Pią 26 Lis, 2010 21:14

O nie , Kukiza jako krzyżaka nie zdzierżyłabym :paddotylu: toż toto takie chudziutkie i wątłe , że złamałby się po założeniu zbroi :confused3:
Anonymous - Pią 26 Lis, 2010 21:20

Chudziutki po poszczeniu i umartwianiu sie, ze o chorobie nie wspomne - Konrad jak sie patrzy :)
BeeMeR - Sob 27 Lis, 2010 11:13

Rock opera - brzmi nieźle - sama jestem ciekawa jak to wyjdzie :mrgreen:
Aragonte - Śro 01 Gru, 2010 12:51

Zarezerwowałam bilety dla siebie i kumpeli z pracy :mrgreen:
Mają przyjść poleconym. Kosztowało mnie to dodatkowe 8 zeta za przesyłkę :roll:
Mam nadzieję, że spektakl okaże się udany :D Traktuję to jak swoje wyjście sylwestrowe, bo samego sylwestra przypuszczalnie spędzę w domu, z Kociannami Tri.

Anonymous - Śro 01 Gru, 2010 12:55

To ja mogę się do Ciebie wprosić :P

Rock-opera dla mnie brzmi jak oksymoron. I nie wiem czy dobrze bym się na tym czuła... ja już wolę to "wycie". Zwłaszcza, że jak za często puszczam arie operowe to zbiera się grupka, która chce mi zapłacić cobym przestała...