Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Admete - Sob 28 Mar, 2020 09:00
Ten wątek o młodych rodzicach ciekawy, wątek z pacjentem po operacji i wypadku - bardzo smutny.
A w Find Me biedny prezenter Lee został uznany za największego romantyka w Korei - Para Stulecia
Nowe seriale na weekend - Chef Moon, Couples world i dziś Rugal. Na pewno sprawdzę Rugal, może Chef Moon. Tego o małżeńskim życiu i zdradach nie chce mi się oglądać. Ale obsada dobra, a nawet bardzo dobra.
BeeMeR - Sob 28 Mar, 2020 10:47
To ja sobie obejrzę szpital jak już będzie cały, na razie wolno oglądam Królową.
Admete - Sob 28 Mar, 2020 10:53
Oglądam 365 i dość interesujące. Na razie oglądam, cofnęli się o rok w czasie, ale teraz mają problem z tym, że najwyraźniej nie wszyscy przeżyją. Zmiana wydarzeń też niekoniecznie prowadzi do szczęścia.
Alicja - Sob 28 Mar, 2020 12:27
| Admete napisał/a: | | Find Me biedny prezenter Lee został uznany za największego romantyka w Korei - Para Stulecia |
| BeeMeR napisał/a: | | To ja sobie obejrzę szpital |
| Admete napisał/a: | | Oglądam 365 i dość interesujące. |
| Admete napisał/a: | | Chef Moon, Couples world i dziś Rugal |
Włąśnie o tym pisałam. Przede mną jeszcze Memorist, Nobody knows. Pana z Find me też skąd znam. Na pewno obejrzę. Hospital, Rugal z pewnością.
Na bieżąco oglądam Tell me what you saw. Jeden z moich pierwszych koreańskich aktorów, których oglądałam w dramie, Jang Hyuk. Nawet ze zmarszczkami jest przystojny Oczywiście, to ,że jest taki zraniony na duszy w serialu powoduj, że ekhem...kobieta miałaby ochotę go pocieszyć
Admete - Sob 28 Mar, 2020 12:36
Nie dokończyłam Tell me..., jakoś mnie znudziło mimo, że tam Jang Hyuk. Ale sam aktor nie wystarczy za porządny scenariusz. Chef Moon nie moja bajka, zresztą widać, ze kręcone za mniejsze pieniądze, to jakaś mniej ważna telewizja kablowa.
Aktor z Find me... grał w Coffee Prince, chyba nie żadną głową rolę, bo młody wtedy był jak szczypiorek Te, które oglądały, mogą go znać. Poza tym grał w filmach z cyklu Along with Gods. Był żołnierzem zabitym przez kolegę, o ile dobrze pamiętam. Ale zwróciłam na niego uwagę dopiero w The Guest. Jeśli Alicjo oglądałaś Special Labor Inspector Mr. Jo, to on tam też grał. No i w Maids, to chyba oglądałaś?
Alicja - Sob 28 Mar, 2020 12:51
| Admete napisał/a: | | Special Labor Inspector Mr. Jo, to on tam też grał. No i w Maids, to chyba oglądałaś? |
Obydwa
Czekam jeszcze na tą dramę:
" The King: Eternal Monarch. Będzie to historia oparta na równoległych światach. Jednym z nich będzie Korea przypominająca tą współczesną, druga natomiast będzie pochodziła z alternatywnej rzeczywistości rządzonej przez monarchę. Żeby zamknąć drzwi między światami, Cesarz Korei musi połączyć siły z panią detektyw ze współczesnego świata. W głównych rolach: Lee Min Ho, Kim Go Eun, Woo Do Hwan, Kim Kyung Nam. "
Chcę się przekonać czy będzie tego warta.
Admete - Sob 28 Mar, 2020 13:25
Na to akurat nie czekam, bo pani scenarzystka mnie odstrasza, a Min Ho nigdy mi się za bardzo nie podobał jako aktor. Jako facet tez nie Znamienne, że jak na początku mojej przygody z dramami oglądałam City Hunter'a, to zwróciłam od razu uwagę na Lee Joon-Hyuk'a a nie na Lee Min Hoo i to postać prokuratora opłakałam, jego losem się przejmowałam.
Trzykrotka - Sob 28 Mar, 2020 20:27
Ja chyba tylko Find Me z tych nowych dram wezmę. Lee Min Ho na pewno sprawdzę, ale różnie może być.
W Chocolate 3 odcinki do końca - pierwsze nieśmiałe wyznanie Bardzo podobał mi się powrót do miasteczka nad morzem i pierwsze objawy dobrego przełomu u Juna. Bardzo piękny i znowu - dyskretny - był pomysł z tablicą wspomnień, dzięki której pokazano, że umarli kolejni pacjenci hospicjum A ja równie mocno jak wujka Kanga - rybaka, żałowałam pieska, który umarł zaraz po nim.
4 odcinek Ładnej Pogody ma już polski sos
Admete - Sob 28 Mar, 2020 20:58
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja chyba tylko Find Me z tych nowych dram wezmę. |
Ile już obejrzałaś? | Trzykrotka napisał/a: | | Bardzo podobał mi się powrót do miasteczka nad morzem i pierwsze objawy dobrego przełomu u Juna. |
Też mi się ten powrót podobał. Kang w końcu zrozumiał, że nie musi się z nikim ścigać.
Alicja - Sob 28 Mar, 2020 22:09
Trzykrotko nie czytam, nie czytam
Tak się złożyło, że po cudownych 10 minutach oglądania wieczornych wiadomości z których dowiedziałam się, że Polska jest krajem wielkim i potężnym i mogę spać spokojnie, trzasnęłam pilotem od tv i poszłam oglądać Chocolate. Początkowe odcinki tej dramy przechlipałam co chwilę i odstawiłam ją na półkę. Nie pasowała mi do nastroju w wiecznym pędzie dnia codziennego. Teraz bardzo ją potrzebuję. Mam nastrój melancholijny i pasuje do niego jak ulał.
Trzykrotka - Sob 28 Mar, 2020 22:26
Oj, dobrze że mówisz Alicjo, będę uważać żeby ci nie psuć oglądania spoilerami.
Obejrzałam 1 odcinek Find Me, ale zaraz po Harrym Potterze w tv lecę z jeszcze choć jednym. Autentycznie mnie interesuje ta historia.
Admete - Nie 29 Mar, 2020 03:30
To dalsze odcinki są ciekawsze niż pierwszy.
Alicja - Nie 29 Mar, 2020 06:34
Ciekawe są wszystkie, ale w trakcie każdego odcinka ma powód do emocji i wzruszeń. Niesprawiedliwe traktowanie wnuka, śmierć matki, katastrofa w d0mu towarowym, porzucenie córki, niejasne ale mocno wzruszające relacje pomiędzy kuzynami - lekarzami, zakochanie się niewidomej mężatce, alzhaimer i porzucony mąż, oczywiście dziecko nieuleczalnie chore, które obchodzi ostatnie urodziny, matka która pozostawiła dzieci po śmierci męża dla innego życia, umierający staruszek pozostawiony przez dzieci, umierający były narzeczony.
Kumulacja smutku na metr kwadratowy każdego odcinka.
Admete - Nie 29 Mar, 2020 08:28
Tak - smutku i tragedii jest tam na początku dużo, za dużo. Potem drama się uspokaja trochę, wycisza.
Będę dziś próbować Rugal.
Admete - Nie 29 Mar, 2020 13:39
Rugal - jak można się było spodziewać - ma mocny komiksowy klimat. Na razie popróbuję, ale nie wiem, czy się wciągnę na tyle, by obejrzeć całość.
Alicja - Nie 29 Mar, 2020 20:45
| Admete napisał/a: | | Potem drama się uspokaja trochę, wycisza. |
Liczę na to, bo dzisiaj było "tylko " wypisanie chorej żony z hospicjum pod opiekę szarlatana i próbowania utopienia się.
Ale trzeba przyzanać tej dramie, że skutecznie odciąga moje myśli od epidemii, która dzieje się poza domem.
Trzykrotka - Pon 30 Mar, 2020 00:41
I tak powinno być, od tego jest rozrywka
Zeżarło mi posta Jutro odtworzę
BeeMeR - Pon 30 Mar, 2020 01:12
| Trzykrotka napisał/a: | | Zeżarło mi posta | O chlip...
U mnie się co poniektóre orły zorientowały wreszcie, że Deokman jest kobietą
Alicja - Wto 31 Mar, 2020 06:20
| Trzykrotka napisał/a: | | tak powinno być, od tego jest rozrywka |
Żebyś wiedziała, rozrywka lepsza czy gorsza, ale rozrywka. Odc.9 ilość smutku na metr kwadratowy trochę się zmniejsza, czyżby wszyscy poumierali i teraz czas na głównych bohaterów?
Admete - Wto 31 Mar, 2020 07:38
Nie umrą, nie bój się, ale łatwo nie będzie.
BeeMeR - Wto 31 Mar, 2020 09:49
Deokman już poznała damską część rodziny, jeszcze król został. Dużo było niestety przedłużania w stylu: "och, nie mówmy jej kim jest tylko odeślijmy na jakąś górę/nie mówmy jej, że jej matka (przybrana) żyje" itp. Szkoda trochę. Yushin wskoczył w ostatnich odcinkach w klasyczną rolę Drugiego (jest pomocny, wierny, wiedzący co i jak od dawna), tyle, że wciąż nie ma kandydata na Pierwszego Może zresztą nie będzie, biorąc pod uwagę że tubkobiety grają pierwsze skrzypce
Admete - Wto 31 Mar, 2020 15:14
Miłość jest tu na dalszym planie. Zabieram się za jakieś oglądanie. W końcu odpocznę dziś.
EDIT:
9 odcinek Pogody był dobry. Podobał mi się i wróciliśmy do wcześniejszego nastroju. Mamy też w końcu historię dzieciństwa Eun Seopa. Zabieram się teraz do Nobody Knows.
BeeMeR - Wto 31 Mar, 2020 20:26
Ja nawet nie o miłości myślałam, bo tu widać, że co innego jest najważniejsze (podobnie jak np. w Jumongu), tylko o kimś, kto by grał pierwsze skrzypce. No ale to jednak kobiety, Deokman i Mishil
Może i dobrze.
Admete - Wto 31 Mar, 2020 21:48
Mnie to bardzo odpowiadało. 365 robi się coraz bardziej interesujące. Ciekawe, dlaczego osoby, które poddały się resetowi, umierają. Aktorzy bardo fajni, nasz Prokurator dobry jak zawsze, a ta dziewczyna podobała mi się już od czasów Królowej Seon Deok.
Trzykrotka - Wto 31 Mar, 2020 22:44
Ha, ta dziewczyna o której mówisz wyrosła na bardzo fajną dorosłą aktorkę, nietuzinkową. Nie zawsze wybiera dobre dramy, ale potrafi je wybronić.
| Admete napisał/a: |
9 odcinek Pogody był dobry. Podobał mi się i wróciliśmy do wcześniejszego nastroju. Mamy też w końcu historię dzieciństwa Eun Seopa. |
Wreszcie Tłumaczyłam dziś odcinek 5 i teraz dopiero siadam do 9.
|
|
|