Seriale - Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5
Admete - Nie 04 Sty, 2015 15:46
Jest Damo, ale tam nic tylko latają w powietrzu i Return of Iljimae, do którego byłam pozytywnie nastawiona i niestety na tym się skończyło.
Aragonte - Nie 04 Sty, 2015 16:20
Oglądam ostatni odcinek Strzelca. Japończycy się wycofali, armia chińska naciera na pałac, a ja dobrze wiem, kto zaraz zginie
Ideały, marzenia o lepszym świecie, szklane domy - wszystko pójdzie z dymem
Smutne to bardzo
I dlaczego, do czorta, my nie robimy już takich seriali? Przecież naszej historii też niczego nie brakuje.
BeeMeR - Nie 04 Sty, 2015 16:32
| Aragonte napisał/a: | Oglądam ostatni odcinek Strzelca. Japończycy się wycofali, armia chińska naciera na pałac, a ja dobrze wiem, kto zaraz zginie | Niestety obawiam się, że się nie mylisz
Ja tylko powiem - po moim narzekaniu na pannę - i co za tym idzie wątek romansowy - że w tym przedostatnim odcinku to mi się bardzo podoba scena, gdy po uwolnieniu z bycia dwórką we względnej ciszy przed finałową burzą Yoon Kang spotyka się z dziewczyną (wypacykowaną na bóstwo) i po prostu jej mówi że jest śliczna / wygląda ślicznie . Tak po prostu, bez górnolotnych metafor - no i jest piękno w tym komplemencie
Aragonte - Nie 04 Sty, 2015 16:46
No i miałam rację a obawiam się (tj. wiem), że to jeszcze nie wszystko
Oglądam, przytulam koty i ryczę.
Anaru - Nie 04 Sty, 2015 17:05
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Oglądam sobie dalej 21. odcinek Strzelca i smutno mi jakoś, bo dla mnóstwa osób to wszystko nie ma prawa się dobrze skończyć | No nie ma prawa skończyć się dobrze dla wielu, ale przynajmniej odcinek kończy się dobrze o ile pamiętam |
To ja bym tylko ślicznie prosiła jakąś śmiertelną końcówkę w spoiler , bo ja dzisiaj sobie własnie kończę 9 odcinek. Wreszcie czuje się na tyle dobrze ( ), żeby obejrzeć odcinek, który zaczęłam w drodze z Krakowa.
| Aragonte napisał/a: | Umawiamy się na jakąś 22.00? Mam jeszcze koreańskie rurki waflowe (z algami ) jako pochrupajkę zamiast chipsów, herbatkę się zrobi... i mogę oglądać Latających Chłopców. |
Gdzie takie można dopaść?
Nie mam Flying Boys
| Agn napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Zapomniałabym - skręca mnie z zazdrości na myśl jak blisko niektórzy mogą podejść. To z pokazu Andre Kima - policzek Jun Ki |
Ja już się kiedyś podniecałam przy okazji oglądania City huntera na samą myśl, że - cinća - czyjaś praca polega na pokrywaniu pleców Lee Min Ho fałszywymi bliznami. Jak to sobie wyobraziłam, to zaliczyłam spłynięcie z fotela w stanie budyniowym... |
Pamiętam zachwyty nad zawodem malowacza absów SRK w OSO
| BeeMeR napisał/a: | | Cytat: | | Ja tę dramę swojego czasu dostałam od Zooshe z zachęcającą reklamą, ale jakoś tak... nie zabrałam się do niej, leżała u mnie i leżała, w końcu stwierdziłam, że się za nią nie wezmę i wysiupałam. | Ania ma
|
I może sie podzielić
*zapisuje sobie do zdobycia/wyżebrania*
Pinocchio
Valid Love
Three Musketeers (bo mam chyba tylko 3 odcinki )
Healer
Flying boys
(i pewnie jeszcze coś więcej jak się wgłębię bardziej w Oski)
BeeMeR - Nie 04 Sty, 2015 17:09
| Cytat: | Nie mam Flying Boys | ja też nie ma, a pewnie bym dołączyła w oglądaniu (o ile to nie impreza zamknięta )
Może dla odmiany zerkną na Virgin Snow?
Aniu, a może czas na Twoje Oski?
Dla Wujaszka-Knujasza już ustaliłyśmy, tak przypomnę
Aragonte - Nie 04 Sty, 2015 17:11
| Anaru napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Umawiamy się na jakąś 22.00? Mam jeszcze koreańskie rurki waflowe (z algami ) jako pochrupajkę zamiast chipsów, herbatkę się zrobi... i mogę oglądać Latających Chłopców. |
Gdzie takie można dopaść? |
Flying Boys znalazłam na sierściuchu.
A o koreańskie rurki z algami muszę spytać ludzi z pracy. Może są w Kuchniach Świata? Na ostatnie urodziny dostałam różne wschodnie produkty do spożycia albo wykorzystania w kuchni (przyprawy, sosiki itd.), w tym te rureczki. Sprawdzę potem, jak dokładnie się nazywają, i napiszę.
Obiecuję nie spoilerować, ale płakać bezspoilerowo będę na pewno
Nie sądziłam, że aż tak ten finał będę przeżywać
Admete - Nie 04 Sty, 2015 17:12
No mówiłam, że po 4 odcinku będzie mi się dobrze Wilczka oglądać. Podoba mi się relacja przybranych braci, panna mi pasuje.
Aragonte - Nie 04 Sty, 2015 17:12
| BeeMeR napisał/a: | | Cytat: | Nie mam Flying Boys | ja też nie ma, a pewnie bym dołączyła w oglądaniu (o ile to nie impreza zamknięta ) |
Nic mi o tym nie wiadomo
Tzn. nie da się wykluczyć, że jakieś komentarze (najbardziej dwuznaczne, khem) będą latały w esemesach
Admete - Nie 04 Sty, 2015 17:15
Anaru przypomnij mi się w sprawie dram przed lutym - chyba, że Basia ma.
BeeMeR - Nie 04 Sty, 2015 17:17
| Aragonte napisał/a: | Nie sądziłam, że aż tak ten finał będę przeżywać | Finał jest bardzo dobry - u mnie nawet wyróżnienie za to dostał
| Admete napisał/a: | | Podoba mi się relacja przybranych braci, panna mi pasuje. | Relacja braci jest cudna, panna jest ok.
Admete - Nie 04 Sty, 2015 17:18
Ta aktorka jest ładna, ma świetną figurę, ale aktorsko to jednak jest słaba. Teraz to wyraźniej widzę niż w Joseon Gunman. Paradoksalnie najlepiej jej wyszło granie w Bad Family.
BeeMeR - Nie 04 Sty, 2015 17:21
| Admete napisał/a: | | Ta aktorka jest ładna, ma świetną figurę, ale aktorsko to jednak jest słaba. Teraz to wyraźniej widzę niż w Joseon Gunman. | Ja to właśnie wyraźniej widziałam w Gunamnie - tj. dysproporcję między grą jej a JunKiego. W Wilczku się mi to tak nie rzucało w oczy - była dla mnie mniej sztuczna, bardziej intuicyjna. Teraz bardziej "gra"
No i ona ma zębów za dużo w uśmiechu moim skromnym zdaniem
Aragonte - Nie 04 Sty, 2015 17:23
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Nie sądziłam, że aż tak ten finał będę przeżywać | Finał jest bardzo dobry - u mnie nawet wyróżnienie za to dostał
|
Bardzo dobry jest - co parę minut muszę robić przerwy na odreagowanie
Admete - Nie 04 Sty, 2015 17:52
| BeeMeR napisał/a: | No i ona ma zębów za dużo w uśmiechu moim skromnym zdaniem |
Coś z tym uśmiechem ma No i jest jeszcze taki problem, że przy młodym Junki wszystkie są niewystarczająco ładne - on jest od każdej ładniejszy
Aragonte - Nie 04 Sty, 2015 18:06
| Admete napisał/a: | Ni i jest jeszcze taki problem, że przy młodym Junki wszystkie są niewystarczająco ładne - on jest od każdej ładniejszy |
Aż Cię zacytuję
A ja ciągle oglądam ten finałowy odcinek i przeżywam go na potęgę.
Yoon Kang - Hanjo San, coś ty mi zrobił, hę?
Edit: obejrzałam finał
Idę się przejść, bo mnie roznosi
Zdecydowanie moja drama ale co mnie nerwów kosztowała, to tylko ja wiem
BeeMeR - Nie 04 Sty, 2015 18:48
| Aragonte napisał/a: | Bardzo dobry jest - co parę minut muszę robić przerwy na odreagowanie | Ależ o to mi chodzi, dla mnie "dobry finał" = dużo emocji - a w Gunmanie jest ich niemało, oj, niemało. Ja czy lukier czy łzy - potrzebuję och dużo. Ma problem z finałami, które rozwiązują problem 15 odcinków w 5 minut przed końcem.
| Admete napisał/a: | przy młodym Junki wszystkie są niewystarczająco ładne - on jest od każdej ładniejszy | Co prawda to prawda
A w Wilczku to on jest szczególnie śliczny jako Kay
Aragonte - Nie 04 Sty, 2015 18:56
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Bardzo dobry jest - co parę minut muszę robić przerwy na odreagowanie | Ależ o to mi chodzi, dla mnie "dobry finał" = dużo emocji - a w Gunmanie jest ich niemało, oj, niemało. |
Ja też wcale nie wrzucałam tych emotek " " jako kontrę do tego stwierdzenia Najgorszy finał to nudny finał, a o Strzelcowym na pewno nie można tego powiedzieć Spłakałam się, nadenerwowałam i mam poczucie, że dobrze poprowadzono historię oraz ewentualne przemiany bohaterów. A to dla mnie najważniejsze - nie znoszę, jak mi się historia rozłazi w szwach
Tak że, mówiąc krótko: jestem zachwycona Joseon Gunman
Końcówka mi się podobała, moim zdaniem przydało się coś takiego, ale wobec zarostu Junkiego mam mieszane uczucia
BeeMeR - Nie 04 Sty, 2015 20:48
| Aragonte napisał/a: | | Najgorszy finał to nudny finał | albo nijaki czy sprzeczny z resztą dramy
Joseon Gunman ma finał chyba doskonały
| Aragonte napisał/a: | jestem zachwycona Joseon Gunman | No to mój drugi ulubiony filmik z dedykacją dla Ciebie: (oba już wrzucałam, ale teraz inaczej docenisz
https://www.youtube.com/watch?v=k4dZ46YHBwI
| Aragonte napisał/a: | wobec zarostu Junkiego mam mieszane uczucia | Ja w ogóle wobec zarostu koreańskiego mam mieszane uczucia
Jak w Gumiho flower-łowca wspominał jak to był flower-wojownikiem to miał zarost w stylu "śmiech an sali"
Jeszcze nie wiem kim była tamtejsza MiHo
Agn - Nie 04 Sty, 2015 21:54
Bry wieczór!
Tak szybko przedseansowo...
Głupawka
| BeeMeR napisał/a: | | Agn napisał/a: | | Anaru napisał/a: | Nie, nie , kałach jest maszynowy, a strzelba to strzelba. On nie wywijał kałachem. |
Mnie jest absolutnie wszystko jedno, jaką bronią będzie wywijał. | zapytałabym o broń biologiczną ale się wstydam w świątecznym wątku |
Oż ty...!
| Trzykrotka napisał/a: | | Gdybym to ja pisał, powiedziałabym, że wręcz organiczną! Nie mylić z orgazmiczną, bo jest przed 22. |
I tak przeczytałam odpowiednio, nie łudź się.
I z wątku, skąd to przeszło...
| Anaru napisał/a: | | Agn napisał/a: | Ale nie wiem, czym musiałby majtać, bym to zrobiła z uśmiechem na ustach. |
Nie powiem co mi się pierwsze narzuciło, ale powinno mieć przynajmniej turban |
Czułam, że cosik palnąwszy...
| Aragonte napisał/a: | Toż Agn już napisała, że jest jej wszystko jedno, czym będzie wywijał Broń biologiczna mi się jakoś źle kojarzy Sama raczej wolałabym poprzestać na metaforze strzelby |
...no wiesz? POPRZESTAŁABYŚ? Nie poznaję koleżanki!
| BeeMeR napisał/a: | Dyplomatycznie odpowiem, że już nie pamiętam, co mi na myśl przyszło. |
Niedyplomatycznie powiem, że bajerować to my, ale nie nas.
Junki w ogóle i w szczególe
| Trzykrotka napisał/a: | | Virgin Snow... Zapomniałam o glinie. |
Ech... ale wybaczam ci taki drobiazg. Zdjęcie i tak doceniłaś należycie.
| Aragonte napisał/a: | Jednak odłożyłam dwa ostatnie odcinki Strzelca na dzisiaj, wyspałam się (snów nie pamiętam, ale jak mi się dobrze zasypiało z wizją Yoon Kanga na tle płomieni ), a teraz śniadanie (tak, wiem, jest skandalicznie późno, ale położyłam się przed czwartą) i finał |
Idealny dzionek na finały - wolny, ino herbatka, przed oczy Junki i można jechać z koksem. I mruczeć z ukontentowaniem. Ino uprzedzam, że finał kapkę szarpiący nerwy, ale już po wiadomo, że nie będzie lekko.
| Aragonte napisał/a: | Kusicielka No i teraz będę pewnie przewijać i sprawdzać, na jaki to interesujący widok się nadziałaś. |
No mam nadzieję, że jednak nie przewijałaś, bo ja grzecznie wstrzymałam się od sprawdzenia, o co w tej scenie chodzi, a, wyznaję, pękam z ciekawości...
Tylko Junki z tymi włosami... dorwę stylistę, rozstrzelam pod płotem bez sądu.
| Aragonte napisał/a: | Umawiamy się na jakąś 22.00? Mam jeszcze koreańskie rurki waflowe (z algami ) jako pochrupajkę zamiast chipsów, herbatkę się zrobi... i mogę oglądać Latających Chłopców.
|
Idealnie. Ja właśnie konsumuję kolacyjkę, mam zapas popcornu, zrobiłam sobie herbatkę z miodkiem i jeszcze szybciutko odpowiadam w moim ulubionym wątku, nim pochłonie mnie seans.
| Aragonte napisał/a: | | A proszę bardzo - ujęcia są średnie, ale tylko takie udało mi się znaleźć na szybko. |
Ach, te oczyska!
Wiecie, do wielu rzeczy segukowych się bardzo przyzwyczaiłam. Początkowo śmiać mi się chciało na to wiązanie włosów na czubku głowy (a nie powinno - fryzury kozackie mnie nigdy nie śmieszyły), te koraliki zwisające z kapeluszy... teraz mnie to w ogóle nie bawi, a wręcz widzę w tym sporo piękna.
I nie, nie tylko dlatego, że nosi to Junki. Po prostu się oswoiłam chyba i mogę docenić bez przeszkód, jakie to jest ciekawe, kolorowe, po prostu ładne.
I że faceci naprawdę fajnie w tym wyglądają. A na samą myśl o Junki w oficjalnym stroju sędziego drżą mi kolana.
Tak samo z hanbokami. Początkowo ogólny zarys chwyciłam, teraz widzę od razu na nich hafty, mnogość barw itd.
| Aragonte napisał/a: | Oglądam 21. odcinek Joseon Gunman i mam ochotę zwinąć się w kulkę z nerwów. Pierwsza poczta w Korei właśnie została otwarta, a tu taki zonk.
Aaaaa! Czy Ho Kyung ostatecznie stanął po stronie ojca, czy tylko próbuje go uratować? |
O rany, Aragonte wykańcza dramę. To dopiero były odcinki... *wspomina*
| Aragonte napisał/a: | Powolutku go kończę (robię przerwy, żeby pomyśleć i odetchnąć, co zdecydowanie dobrze świadczy o poziomie emocji w finale Joseon Gunman). I chociaż nie miałam wiele sympatii dla Hye Won, to współczucie - owszem. Jej ostatnia scena z ojcem sprawiła, że uroniłam parę łezek
A że nie skończy się dobrze dla wielu, to wiem - specjalnie przeczytałam fragment Historii Korei p. Rurarz, żeby wiedzieć, o co chodzi i jak wyglądało tło historyczne wydarzeń.
Nie spodziewam się np. szczęśliwego obrotu zdarzeń dla Ho Kyunga |
A jak ci się podoba zakończenie ich wątku? Moim zdaniem było idealnie... brak mi słowa idealnie-co. Bo z jednej strony jest jak kara, z drugiej jest potwornym pomysłem, z trzeciej fabularnie jest to satysfakcjonujące, z czwartej szczękę zbierałam z podłogi z wrażenia.
| Aragonte napisał/a: | A mnie Joseoński Strzelec złapał za gardło i trzyma - moim zdaniem świetnie poprowadzili wątki |
Lejesz miód na me serce. Jakże miło mi takie rzeczy czytać!
| Aragonte napisał/a: | | I dlaczego, do czorta, my nie robimy już takich seriali? Przecież naszej historii też niczego nie brakuje. |
Jak nie jak tak? Może to nie seguk, ale Czas honoru jest bardzo fajnym serialem, udany był też 1920. Wojna i miłość (pomimo pretensjonalnego tytułu). Kiedyś była moda na historyczniejsze, to leciały Czarne chmury i inne takie. Chciałabym, by znów coś powstało w tym guście, ale nie ma na to chyba popytu.
| Aragonte napisał/a: | No i miałam rację a obawiam się (tj. wiem), że to jeszcze nie wszystko
Oglądam, przytulam koty i ryczę. |
Kurczę, ten finał to cię strasznie przeorał...
| Aragonte napisał/a: | Yoon Kang - Hanjo San, coś ty mi zrobił, hę? |
Ależ co ci Yoon Kang / Hanjo zrobił, piękny jak marzenie?
| Aragonte napisał/a: | Idę się przejść, bo mnie roznosi
Zdecydowanie moja drama ale co mnie nerwów kosztowała, to tylko ja wiem |
Och, wiem, co czujesz! Ja finał obejrzałam zamknięta w autobusie, a też mnie nosiło, by sobie choć pobiegać...
| Aragonte napisał/a: |
Tak że, mówiąc krótko: jestem zachwycona Joseon Gunman |
Yeah!
| Aragonte napisał/a: | wobec zarostu Junkiego mam mieszane uczucia |
Wyznam wam coś... mnie się w tym zaroście i z długimi włosami okrutnie podobał. Szczególnie jak się śmiał...
| BeeMeR napisał/a: | No i ona ma zębów za dużo w uśmiechu moim skromnym zdaniem |
Eee...?
| Admete napisał/a: | No i jest jeszcze taki problem, że przy młodym Junki wszystkie są niewystarczająco ładne - on jest od każdej ładniejszy |
Dlatego stanowczo domagam się, by we wspólnej dramie zagrała ta dwójka:
Domagam się tego gwałtownie i namiętnie, a z czasem będzie gorzej!
| BeeMeR napisał/a: | w Wilczku to on jest szczególnie śliczny jako Kay |
Mmm... młody, a nie szczypiorowaty (do roli nabrał nieco ciała) i ma te swoje oczyska, a jak się zacznie krzywo i bezczelnie uśmiechać to... *bierze wachlarz w ręce i robi z niego wiatrak* Khem, gdzie to ja byłam...?
Dramy
| BeeMeR napisał/a: | z Moniką naszą też nigdy nie dojdę kiedy i co jej się nie spodoba a co spasuje
Nie pasowało jej Nine, BV, Koszmita, PP, Gumiho, GFB, ale bawiła się nieźle przy Heirs, BBF. Bądź tu mądry i pisz wiersze |
Serio? Obstawiałam, że największą frajdę z tych dwóch ostatnich będzie miała Natala, a tu proszę, jaka niespodzianka.
Musi sobie sama szperać za dramami i ewentualnie poprosić o coco jumbo, jak sobie jakąś wynajdzie.
| BeeMeR napisał/a: | | Za najlepsze dramy 2014 uważa: AGD, Oh My Lady i City Hunter |
Zacne dramy doceniła.
| Admete napisał/a: | | Nie ma w zapowiedziach jakiegoś seguka z walkami na miecze? |
Daj szansę dramalandowi, na pewno coś wyprodukują.
A co z King's face? Nikt się tam nie leje aby?
| Anaru napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | | Cytat: | | Ja tę dramę swojego czasu dostałam od Zooshe z zachęcającą reklamą, ale jakoś tak... nie zabrałam się do niej, leżała u mnie i leżała, w końcu stwierdziłam, że się za nią nie wezmę i wysiupałam. | Ania ma
|
I może sie podzielić |
Moje mocne postanowienie zakupu dysku przy najbliższej możliwości robi się pilne. Ech...
| Anaru napisał/a: | *zapisuje sobie do zdobycia/wyżebrania*
Pinocchio
Valid Love
Healer
Flying boys
(i pewnie jeszcze coś więcej jak się wgłębię bardziej w Oski) |
Ostatnie dwa punkty dostaniesz ode mnie.
| BeeMeR napisał/a: | ja też nie ma, a pewnie bym dołączyła w oglądaniu (o ile to nie impreza zamknięta ) |
Impreza zamknięta? W dramach? W szyciu! Nigdy tak nie było.
| BeeMeR napisał/a: | Może dla odmiany zerkną na Virgin Snow? |
Jeśli jeszcze nie widziałaś - zerknij. Śliczny, słodki film.
| Admete napisał/a: | | No mówiłam, że po 4 odcinku będzie mi się dobrze Wilczka oglądać. Podoba mi się relacja przybranych braci, panna mi pasuje. |
SQUEEEE!!!
| Aragonte napisał/a: | Tzn. nie da się wykluczyć, że jakieś komentarze (najbardziej dwuznaczne, khem) będą latały w esemesach |
Wszystko w tym wątku: http://forum.northandsout...tart=350#408425
Ufff... gotowam!
Aragonte - Nie 04 Sty, 2015 21:59
| BeeMeR napisał/a: | Joseon Gunman ma finał chyba doskonały |
Moim zdaniem ma
Angst, napięcie, akcja, no i wykończenie wątków, doprowadzenie odpowiednich postaci do takiego końca, jaki logicznie wynikał z ich wyborów. Jasne, że bardziej atrakcyjne romanse trafiały się w innych dramach, ale Strzelca nie oglądałam dla romansu. Mogliby to w polskiej telewizorni puścić - oby tylko nie zamordowali tego fatalnymi napisami, jak Chuno
Och, znam go bardzo dobrze
To właśnie po obejrzeniu go upewniłam się, że Joseon Gunman na bank mi się spodoba
Tak się cieszę, że się nie rozczarowałam Kolejna drama do powtórek, to pewne
Jak by te filmiki coco jumbo, zastanawiam się, hmmm
Admete - Nie 04 Sty, 2015 22:16
| Agn napisał/a: | | Mmm... młody, a nie szczypiorowaty (do roli nabrał nieco ciała) |
No właśnie mam wrażenie, że odrobinę przypakował i ładnie mu z tym.
| Agn napisał/a: | | Dlatego stanowczo domagam się, by we wspólnej dramie zagrała ta dwójka: |
Kto jest z Junkim na fotce? PMY?
| Cytat: | | A co z King's face? Nikt się tam nie leje aby? |
Znudziło mi się niestety.
BeeMeR - Nie 04 Sty, 2015 23:20
| Cytat: | | Początkowo śmiać mi się chciało na to wiązanie włosów na czubku głowy (a nie powinno - fryzury kozackie mnie nigdy nie śmieszyły), te koraliki zwisające z kapeluszy... teraz mnie to w ogóle nie bawi, a wręcz widzę w tym sporo piękna. | Mnie nie śmieszyło - bardziej dziwiło, ale teraz uważam, że joseońska stylizacja - zwłaszcza związane gładko włosy - pięknie podkreśla rysy
| Cytat: | Aragonte napisał/a:
Ależ co ci Yoon Kang / Hanjo zrobił, piękny jak marzenie? | Co i czym?
| Cytat: | | Obstawiałam, że największą frajdę z tych dwóch ostatnich będzie miała Natala | Oczywiście, że największą frajdę miała Natala, ale Monika na te dramy nie narzekała tak jak na inne
| Aragonte napisał/a: | Jak by te filmiki coco jumbo, zastanawiam się, hmmm | Już mówię na pw
Admete, czytałam pozytywy o
http://asianwiki.com/Tree_With_Deep_Roots
jak zwolnię trochę miejsca na dysku to się zainteresuję, może przed lutym się uda
Anaru - Pon 05 Sty, 2015 00:02
| BeeMeR napisał/a: | Oczywiście, że największą frajdę miała Natala, ale Monika na te dramy nie narzekała tak jak na inne |
Może i narzeka, ale ogląda i potrafiła mi specjalnie do Krakowa z tej swojej pozakrakowskiej końcówki cywilizacji przyjechać wieczorem w sobotę po naszym forumowym spędzie tylko po to, żeby wyszabrować ode mnie absolutnie wszystkie dramy i filmy, których jeszcze dotąd nie posiadała.
A i wzięła na japche (czy jak tam się nazywa ten makaron z batatów ) córkę i mamę (!) do koreańskiej knajpki. Juz nie mówiąc o przywiezieniu córce całego zestawu wszystkiego, co tam wypróbowałyśmy.
To dopiero jest guilty pleasure
| Agn napisał/a: | | Anaru napisał/a: | | Agn napisał/a: | Ale nie wiem, czym musiałby majtać, bym to zrobiła z uśmiechem na ustach. |
Nie powiem co mi się pierwsze narzuciło, ale powinno mieć przynajmniej turban |
Czułam, że cosik palnąwszy... |
Niom majtanie skojarzyło mi sie jednoznacznie.
| Agn napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | | Za najlepsze dramy 2014 uważa: AGD, Oh My Lady i City Hunter |
Zacne dramy doceniła. |
A i tak najbardziej uwielbia A Gentleman's Dignity , już się zachwytów na ten temat nasłuchałam.
| Agn napisał/a: | | Moje mocne postanowienie zakupu dysku przy najbliższej możliwości robi się pilne. Ech... |
Słusznie, słuchaj głosu wewnętrznego
| Agn napisał/a: | | Anaru napisał/a: | *zapisuje sobie do zdobycia/wyżebrania*
Pinocchio
Valid Love
Healer
Flying boys
(i pewnie jeszcze coś więcej jak się wgłębię bardziej w Oski) |
Ostatnie dwa punkty dostaniesz ode mnie. |
Bardzo będę dźwięczna
Odkryłam jeszcze, że nie posiadam z przewijających się w Oskach
Fated to love you
Mirae's Choice
It's Ok, This is Love
Misaeng
A Werewolf Boy
Go Go 70s
Agn - Pon 05 Sty, 2015 00:24
| Aragonte napisał/a: | Mogliby to w polskiej telewizorni puścić - oby tylko nie zamordowali tego fatalnymi napisami, jak Chuno |
A dramy w polskie tv nie leciały z lektorem aby?
| Aragonte napisał/a: | Jak by te filmiki coco jumbo, zastanawiam się, hmmm |
www.keepvid.com
| Cytat: | | No właśnie mam wrażenie, że odrobinę przypakował i ładnie mu z tym. |
Nie tylko nabrał masy, ale też przećwiczył nową sztukę walki (jakieś tajskie coś). Skubany...
| Admete napisał/a: | | Kto jest z Junkim na fotce? PMY? |
Owszem, to Park Min Young. Reklamowali razem chyba jakiś napój...? Czy coś w tym guście. Marzy mnie się drama z tą dwójką, przeładnie razem wyglądają, a widzę, że Min Young przestała się obijać i rzuciła się w wir pracy.
| BeeMeR napisał/a: | teraz uważam, że joseońska stylizacja - zwłaszcza związane gładko włosy - pięknie podkreśla rysy |
O, to to to!
| BeeMeR napisał/a: | Cytat:
Aragonte napisał/a:
Ależ co ci Yoon Kang / Hanjo zrobił, piękny jak marzenie?
Co i czym? |
I owszem - CHCEMY wiedzieć. Najchętniej z detalami!
O, Wachlarza widzę!
| Anaru napisał/a: | ogląda i potrafiła mi specjalnie do Krakowa z tej swojej pozakrakowskiej końcówki cywilizacji przyjechać wieczorem w sobotę po naszym forumowym spędzie tylko po to, żeby wyszabrować ode mnie absolutnie wszystkie dramy i filmy, których jeszcze dotąd nie posiadała. |
Faza czyni cuda.
| Anaru napisał/a: |
A i wzięła na japche (czy jak tam się nazywa ten makaron z batatów ) córkę i mamę (!) do koreańskiej knajpki. Juz nie mówiąc o przywiezieniu córce całego zestawu wszystkiego, co tam wypróbowałyśmy.
To dopiero jest guilty pleasure |
Akurat jedzenie jest czystym pleasure.
Jak Natala zareagowała na przysmaki? Przypadły jej do gustu?
| Anaru napisał/a: | majtanie skojarzyło mi sie jednoznacznie. |
No tak, już po północy, co ja się dziwię?
| Anaru napisał/a: | A i tak najbardziej uwielbia A Gentleman's Dignity , już się zachwytów na ten temat nasłuchałam. |
Bo to zaiste fajna drama jest.
| Cytat: | Słusznie, słuchaj głosu wewnętrznego |
Ciekawe, co na to moja wypłacza, pewnie pokaże mi takiego wała, że się nie pozbieram.
Tym też cię obdaruję.
Spieszę donieść, że seans Flying boys był udany - to nie jest zły film, serio. Podobał mi się.
(Wymiana zdań na bieżąco tutaj: http://forum.northandsouth.info/2300,350.htm - od dwóch ostatnich postów na tej stronie i dalej.)
|
|
|