Seriale - Sing me a song of a lass that is gone...
Agn - Sob 20 Wrz, 2014 23:01
To co? Jutro ślub?
Praedzio, cudne zdjęcie. Sam wygląda bosko.
Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2014 23:11
Claire nawet tez niczego sobie
Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2014 23:14
Dougal to the rescue
tylko ta narracja zza kadru
primavera - Nie 21 Wrz, 2014 08:32
zaraz idę na ślub .... lol
primavera - Nie 21 Wrz, 2014 08:35
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Ok. Dzieki. Ja mysle ze Szkoci wybrali pragmaticznie i ciesze sie ze unia zostaje unia. |
maszyna niepodległości jednak poszła w ruch i teraz to kwestia czasu - byc może za 20 lat im sie uda ale tego nie można zatrzymać
Poza tym pojawiło się wiele dowodów fałszerstwa glosów przez liczących - bada je policja - ciekawe co z tego wyjdzie
praedzio - Nie 21 Wrz, 2014 09:01
Podobno premier Szkocji, który od zawsze forsował niepodległość Szkocji podał się do dymisji po tym referendum. Ciekawostką jest fakt, że przeciwko odłączeniu od unii głosowały prawie wszystkie kobiety.
primavera - Nie 21 Wrz, 2014 09:19
Alex Salmond rzeczywiście podał się do dymisji a jego przemówienie mnie bardzo poruszyło, mam dla niego wiele szacunku - to facet z klasą
http://www.bbc.com/news/uk-scotland-29272430
http://www.bbc.com/news/uk-scotland-29284169
Harry_the_Cat - Nie 21 Wrz, 2014 11:46
| primavera napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | | Ok. Dzieki. Ja mysle ze Szkoci wybrali pragmaticznie i ciesze sie ze unia zostaje unia. |
maszyna niepodległości jednak poszła w ruch i teraz to kwestia czasu - byc może za 20 lat im sie uda ale tego nie można zatrzymać
Poza tym pojawiło się wiele dowodów fałszerstwa glosów przez liczących - bada je policja - ciekawe co z tego wyjdzie |
Kto to sa oni?
Szkoci, ktorzy poszli do urn w demokratycznym refernedum?
Owszm, moze za 20 lat sytuacja bedzie inna, moze wlasnie potrzeba tych 20 czy ilus lat. Poguglowalam falszerstwo, wyglada na to, ze dochodzenie dotyczy 10 glosow w Glasgow.... I przeciez nie wiadomo jak te glosy byly oddane. Za czy przeciw.
http://www.independent.co...ow-9742672.html
Na koniec tylko powiem, ze jestem pod wrazeniem, ze takie referendum mialo miejsce w swiecie, gdzie w dalszym ciagu jest tyle konfliktow zbrojnych w zwiazku z tym kto i gdzie sie chce oderwac/ przylaczyc. Byla potrzeba zeby pytanie padlo - stosunkowo niewielka roznica glowsow zdecydowanie to pokazuje - i Szkoci wybrali. Respect.
Harry_the_Cat - Nie 21 Wrz, 2014 13:05
Rupert, Angus i Murtagh sa super w tym odcinku
Tak, zaczynam od komentarzy pobocznych bo tak naprawde.... Czytalam ta scene w ksiazce, ale tyle seksu na ekranie TV .... to normalnie bije GOT! Serio, momentami czulam, ze to zbyt narusza prywatnosc......
He's a fine man, tho
Dougal za to jest creeepy......! Lubie ta postac ogolnie, wiec mnie to martwi
Claire najwyrazniej rozwija problem.. alkoholowy... Biedny Jamie, kiedy okazuje sie, ze ona nie pamieta wiekszosci slubu.
Nie przekonana jestem do konstrukcji odcinka w formie flashbackow, ale to byc moze bylo lepsze niz ogladanie non-stop nocy poslubnej przez pol odcinka
Ogolna konkluzja:
ps. edit zeby poreperowac linki ktore sie poszly...
praedzio - Nie 21 Wrz, 2014 13:31
Na początku to czułam okropne zażenowanie oglądając odcinek. Zapauzowałam - poszłam do kuchni po coś do jedzenia. Później usiadłam i kontynuowałam oglądanie... by znów zapauzować i iść zrobić sobie herbatę... Po czym znów usiadłam do oglądania.... i herbata mi wystygła, bo o niej na śmierć zapomniałam.
Aha, no, proszę - w Dougalu obudziły się mhrrroczne żądze...
Harry_the_Cat - Nie 21 Wrz, 2014 13:37
| praedzio napisał/a: | Na początku to czułam okropne zażenowanie oglądając odcinek. Zapauzowałam - poszłam do kuchni po coś do jedzenia. Później usiadłam i kontynuowałam oglądanie... by znów zapauzować i iść zrobić sobie herbatę... Po czym znów usiadłam do oglądania.... i herbata mi wystygła, bo o niej na śmierć zapomniałam.
|
i know, right? Nie spodziewalam sie, ze pokaza tak duzo.... Podobno Starz jest znane z tego, ze sie nie patyczkuje za bardzo, ale ....
praedzio - Nie 21 Wrz, 2014 13:48
Też byłam zaskoczona, że odcinek jest skonstruowany tak, a nie inaczej. Pocieszam się, że nawet Gabaldon pewnie za pierwszym razem odcinek oglądała przez palce.
Harry_the_Cat - Nie 21 Wrz, 2014 13:49
| praedzio napisał/a: | Też byłam zaskoczona, że odcinek jest skonstruowany tak, a nie inaczej. Pocieszam się, że nawet Gabaldon pewnie za pierwszym razem odcinek oglądała przez palce. |
za pierwszym razem...?
praedzio - Nie 21 Wrz, 2014 13:50
No, chyba miała wcześniejszy ogląd, jako tego... no... konsultant...?
Harry_the_Cat - Nie 21 Wrz, 2014 13:56
Jeny, nie wiem jak sie ustosunkowac do tego odcinka... to jak outtake fanfika nomalnie
Stephanie Mayer by sie nie powstydzila! .... gdyby jej przekonania religijne pozwalaly!
Edit:
W necie komentarze nt tego, ze fajnie pokazane jest odwrocenie tradycyjnego nakreslania rol w damsko-meskich ukladach, ale ja jeszcze sie chyba nie uporalam do konca w materialem pogladowym
asia90 - Nie 21 Wrz, 2014 13:59
Ja też nie wiem jak się mam ustosunkować do tego odcinka. Nieco mnie krępowało oglądanie...
Harry_the_Cat - Nie 21 Wrz, 2014 14:02
No to nie jest cos, co chcialabym ogladac z mama z pokoju! haha
Caitriona - Nie 21 Wrz, 2014 16:23
Ja jeszcze nie widziałam, ale czytając wasze komentarze zaczynam się bać
primavera - Nie 21 Wrz, 2014 18:27
a ja uważa, że odcinek bardzo ładnie to wszystko pokazał, nie czułam żadnego zażenowania bo to sztuka pokazać 'to' w sposób ładny i niezbyt wulgarny
coraz bardziej uwielbiam Dougala
praedzio - Nie 21 Wrz, 2014 19:20
| primavera napisał/a: | coraz bardziej uwielbiam Dougala |
A ja coraz bardziej go nie znoszę.
Tymczasem są już fotki z następnego odcinka:
Zastanawiam się, czy to w tym odcinku Claire będzie chciała "bryknąć" mężowi sprzed nosa, by dostać się do Craigh na Dun.
Harry_the_Cat - Nie 21 Wrz, 2014 19:34
jest tez trailer
Odcinek 8
Mam troche ALE do tego trailera:
1) za duzo Franka
2) za duzo flashbacks, ktore juz widzielismy...
3) za duzo voiceover
Ale ogolnie super
@ Praedzio - w spoilerze w razie co:
praedzio - Nie 21 Wrz, 2014 19:37
Co do spoilera...
Harry_the_Cat - Nie 21 Wrz, 2014 19:40
I jeszcze slubne stroje:
@ Praedzio - aaah, fakt! zapomnialam troche o tym epizodzie z
ps. edit zeby poreperowac linki
Harry_the_Cat - Nie 21 Wrz, 2014 19:45
| praedzio napisał/a: |
Tymczasem są już fotki z następnego odcinka:
|
Ten ostatni jest uroczy. Badzo mi sie podoba kolorystyka w jakiej utrzymuja ten serial, lubie takie naturalne barwy i klimaty
praedzio - Nie 21 Wrz, 2014 19:54
Ano. Podczas sceny ślubu zwróciłam uwagę, jakie piękne refleksy czyni słońce na włosach Claire. Nie dziwota, że Jaime patrzył na nią jak na objawienie.
|
|
|