To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wspólne oglądanie koreańskiej twórczości, czyli gorzej mi!

Anaru - Nie 24 Sie, 2014 23:12

Agn napisał/a:
Anaru napisał/a:
Li i jedynie pupę czy pupę w kółko? :twisted:

Jedno nie wyklucza drugiego. :twisted:

No bo jak nie wyszła poza minutę... :lol:

BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 07:41

Anaru napisał/a:
Agn napisał/a:
Anaru napisał/a:
Li i jedynie pupę czy pupę w kółko? :twisted:

Jedno nie wyklucza drugiego. :twisted:

No bo jak nie wyszła poza minutę... :lol:
oj baby, baby :lol: Tyle obejrzałam, jeszcze nawet żaden dialog nie padł, nie mówiąc o pożarze - kontynuować będę dziś wieczorem, o ile nic nie stanie na przeszkodzie :trzyma_kciuki:
Ledwo zaczęłam, a Tomek z "Poza światem", na które się dziś nastawiał, a które mnie nie interesuje przełączył na Hidalgo, do którego mam słabość i ja :serduszkate:
Jest tak przepięknie kręcone- konie, pustynia, Viggo, że mi nawet liche teksty nie przeszkadzają - w końcu nie ma och wiele :P
Ja pisałam, że u mnie nigdy nic nie wiadomo na czym stanie - a jak rzuciłam szczątkami o łóżko to można było przypuszczać że się nie podniosę ;) a nawet przysnę w czasie seansu ;)

Agn - Pon 25 Sie, 2014 09:49

Jak raz dziś będę sobie oglądać Libera me, więc bez względu na twe mętne tłumaczenia zgrabną pupę obejrzę. Mniemam też, że i niejeden pożar. ;)
BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 09:57

Uff, doczytałam :mrgreen:

Cytat:
No i nie udało się opylić chałupy, no co za wredny duch - każe się wynosić, a nie pozwoli sprzedać. A poprzednikowi pozwolił. Dupek nie duch!
Wcale nie! Widać duszycy ten klient się spodobał i woli go od nieznanego następnego :mrgreen:
Albo wreszcie uznała, że lepsze znane zło niż nieznane :P

Cytat:
Z czego jest ta muzyczka? :mysle:
Obawiam się Aniu, żę nie wiem o którą muzyczkę pytasz, a film już wysiupałam, tak dobry był :P

Cytat:
Teraz, jak już skończył się durnowate akcje ze straszeniem, film się uspokoił, to się nawet lepiej ogląda. Pierwsza połowa to jakaś masakra, ale potem zaczyna się kapkę inna historia.
zgadzam się w całej rozciągłości.

Cytat:
Ech Beemer wymiękła.
Ano. Musiałam się zresetować. Jak widać - podziałało i odbiór był lepszy :)

Agn napisał/a:
Jak raz dziś będę sobie oglądać Libera me
To wymienimy spostrzeżenia albo może nawet się zahaczymy trochę? W każdym razie czekam na Wasze opinie bo i Anaru, jeśli dołączy i Zooshe jak dopowie co nieco :kwiatek:
Anaru - Pon 25 Sie, 2014 10:02

Agn napisał/a:
Jak raz dziś będę sobie oglądać Libera me, więc bez względu na twe mętne tłumaczenia zgrabną pupę obejrzę. Mniemam też, że i niejeden pożar.

Czuję się skuszona :banan_czerwony:
Tylko o której planujemy? Czy każdy wedle możliwości :wink: ? Bo jak po 21 to wiadomo, że nie mogę, mogę wcześniej i później, a później to wymiękam w połowie jak za późno zaczynam :spi:

BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 10:04

Myślę, że każdy wedle możliwości, tj. nie obrazimy się, jak zaczniesz seans wcześniej :kwiatki_wyciaga: (by i dokończyć o bardziej ludzkiej godzinie niż 1-2 w nocy :bejsbol: ). Widać, że umawianie się na konkretną godzinę nam nie wychodzi, acz byłoby szalenie miłą sprawą.
W każdym razie liczę na komentarze :mrgreen:

Agn - Pon 25 Sie, 2014 10:54

Anaru napisał/a:
Tylko o której planujemy? Czy każdy wedle możliwości :wink: ? Bo jak po 21 to wiadomo, że nie mogę, mogę wcześniej i później, a później to wymiękam w połowie jak za późno zaczynam :spi:

Ja się piszę najwcześniej na 22.00, bo w praktyce tak mniej więcej to wygląda - po pracy zanim zamknę wszystko, dotrę do domu, zjem kolację, wezmę prysznic i odpalę kompa, to się robi 22.00.
I też nie mam nic przeciwko, byś zaczęła wcześniej. To seans filmu, nie wysyłamy rakiety w kosmos, nie musimy synchronizować zegarków i pilnować, by wszystko odpaliło się o odpowiednim czasie. :D

BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 11:21

Właśnie doczytałam podtytuł wątku :lol:
brakuje jeszcze tylko "kącik adoracji CSW" ;) albo i nie brakuje bo dla wtajemniczonych to przecież oczywiste :mrgreen:

Agn - Pon 25 Sie, 2014 11:31

No właśnie, a poza tym ja wciąż mam nadzieję na wspólne oglądanie np. Tazza, gdzie jest JSW, a CSW nie uświadczysz. :) Mogę spokojnie adorować wielu koreańskich (oczywiście przypadkowych :P ) aktorów, nie ma problemu. :D
BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 12:12

Agn napisał/a:
ja wciąż mam nadzieję na wspólne oglądanie np. Tazza
ależ piszę się i ja :kwiatek:
Agn - Pon 25 Sie, 2014 12:23

Słuchaj, jest to koncept, który warto wdrożyć. Trzeba by zebrać ekipę większą. :D
BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 12:27

Agn napisał/a:
Trzeba by zebrać ekipę większą. :D
skię wie - ale wszystko po kolei, dziś Libera mee ;)
(nie cofałam literówki, może wybaczycie ;) )

Agn - Pon 25 Sie, 2014 12:45

Jak zobaczyłam to "mee" to kwiknęłam sobie pod nosem. :lol:

Nie wszystko na raz. Ale trzeba zrobić stosowne zawiadomienie! :D

BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 12:50

Agn napisał/a:
Jak zobaczyłam to "mee" to kwiknęłam sobie pod nosem. :lol:
Tja, ja takoż :lol: i z tegoż względu nie poprawiałam :mrgreen:
zooshe - Pon 25 Sie, 2014 17:31

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
ja wciąż mam nadzieję na wspólne oglądanie np. Tazza
ależ piszę się i ja :kwiatek:

Ja też, to chyba oczywiste. :mrgreen:

Jak nie padnę za wcześnie chętnie po komentuję LM.

Agn - Pon 25 Sie, 2014 18:26

Wiedziałam, że się skusisz. :twisted: W obu przypadkach. :mrgreen:
BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 19:54

Libera me
zaczęłam ponownie i obejrzałam jakieś 13 min. reszta nie wiedzieć kiedy później.
Wydaje mi się że wspominana pupa zajmująca większość ekranu nie należy do CSW ale znowuż znawcą jego anatomii nie jestem ;)
Po mojemu on albo stoi z tyłu albo zgoła poza kadrem.

Pożar jest zarąbisty :excited:

c.d.n.

Agn - Pon 25 Sie, 2014 20:05

Ja jeszcze godzinę w pracy... ok. 22.00 zacznę. :D
BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 20:24

A potem Cię będę gonić :mrgreen: tj. oglądać w swoim tempie.

Zapomniałam nadmienić, że CSW tu mi się bardzo podoba :serce:
Mówię o scenie, gdzie pokazał twarz, tak dla pewności nadmienię ;)

zooshe - Pon 25 Sie, 2014 20:40

Edit denerwują mnie oddzielne wątki, za każdym razem się mylę i wklejam gdzie nie trzeba. :frustracja:
BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 21:33

cd.
minuta 20 - po spektakularnym pożarze, wszyscy mi się koncerowo pyrtają :zalamka: , zwłaszcza w kaskach i osmoleni, nie mogłam nawet się dorozumieć, czy CSW jest wśród strażaków czy też nie :co_stracilam:
chyba jednak nie :mysle:
A jaki on pomocny :bejsbol:

Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:09

Dołączam! Właśnie odpalam. :)
Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:10

Jaka ładniutka cenzura. :mrgreen:

O rany, CSW wygląda po prostu bosko... :serce:

Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:11

O jasna d.! :shock: Zaczęło się od wybuchu - Hitchcock byłby zachwycony. :D
Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:15

Jest pożar. Świetnie nakręcony! Oj, wszelkie znaki na niebie i ziemi pokazują, że to będzie dobry film! :excited: