To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Pretty Little Liars

Akaterine - Wto 02 Lut, 2016 18:09

Jeeej, to będzie wesoło :D . Powspominamy sobie stare odcinki ;) .
Harry_the_Cat - Wto 02 Lut, 2016 18:48

No nie wiem, moze bedziecie nawet sobie musiały przypomnieć ;)
Akaterine - Śro 03 Lut, 2016 20:39

Relacja na zywo z kolejnego odcinka ;) .

Ojej ojej, Hannah zapytała A "Czy się znamy", a ten odpisał "Tak" - i zapada pełna grozy cisza! :zalamka:
Czekaj czekaj, Caleb spotykał się z córką kontrkandydatki mamy Spencer w wyborach? Serio? :lol:
No nie, i jest ona teraz dziewczyną Toby'ego? To zasługuje na moją ulubioną emotkę:
No nie, i jeszcze zaczyna się drama, bo Spencer będzie przeżywać, że Toby się chce oświadczyć tamtej...
W ogóle to skąd osoba, która zbierała informacje o dziewczynie Toby'ego wiedziała, w jakich okolicznościach Toby zamierza się oświadczyć?
Ojciec Arii, serio?
W ogóle bawi mnie to, że jak któraś z dziewczyn dzwoni do kogokolwiek i mówi "Muszę z tobą pogadać, TERAZ", to ta osoba ma rzucić wszystko i lecieć.
O, to nie mamy teraz czarnego kaptura ani czerwonego płaszcza, tylko przebranie dziadka-stalkera? :lol:

Harry_the_Cat - Śro 03 Lut, 2016 23:15

Oj, to ja teraz nie bede mogla tu zagladac, jak sobie tak bedziecie na bierzaco relacjonowac!!
Eeva - Czw 04 Lut, 2016 09:25

Akaterine napisał/a:
Ojej ojej, Hannah zapytała A "Czy się znamy", a ten odpisał "Tak" - i zapada pełna grozy cisza!

Ahahahahahahahahaha, też na to zwróciłam uwagę... i jeszcze Hannah musiała pokazać telefon żeby było dramatyczniej :D
Akaterine napisał/a:
No nie, i jeszcze zaczyna się drama, bo Spencer będzie przeżywać, że Toby się chce oświadczyć tamtej...

Taaaaaak. Boze widzisz a nie grzmisz.
Akaterine napisał/a:
W ogóle to skąd osoba, która zbierała informacje o dziewczynie Toby'ego wiedziała, w jakich okolicznościach Toby zamierza się oświadczyć?

No waśnie! Też zwrociłam na to uwagę i mialam o tym napisać. To dośc szczegółowy wywiad. Myślę ż enawe NSA nie zrobiło by aż tak dokłądnego.
Akaterine napisał/a:
O, to nie mamy teraz czarnego kaptura ani czerwonego płaszcza, tylko przebranie dziadka-stalkera?

Liczyłam na jakieś bardziej kreatywne przebranie szczerze mówiąc. Jako że nowe A. podpisuje się emotką :twisted: to liczyłam że chociaż będzie biegać w przebraniu szatana, z peleryną, rogami i widłami :P

Harry_the_Cat napisał/a:
Oj, to ja teraz nie bede mogla tu zagladac, jak sobie tak bedziecie na bierzaco relacjonowac!!

Zanim dojdziesz do nas to już dawno zapomnisz co pisałyśmy... No ale mozemy w sumie wrzucac w spoiler...

Akaterine - Czw 04 Lut, 2016 18:09

Eeva napisał/a:
Zanim dojdziesz do nas to już dawno zapomnisz co pisałyśmy... No ale mozemy w sumie wrzucac w spoiler...

W sumie można wrzucać, przynajmniej te największe spoilery, np.
Spoiler:

Alison żyje, CeCe to Charlie/Chatrlotte, kto w międzyczasie umarł itd ;)

Bo tego, że ktoś dziewczyny prześladuje, a one się miotają i robią głupoty to nie trzeba, przecież to się dzieje przez cały serial ;) .

Eeva napisał/a:
Ahahahahahahahahaha, też na to zwróciłam uwagę... i jeszcze Hannah musiała pokazać telefon żeby było dramatyczniej :D

Ciekawe co by było, gdyby odpowiedź brzmiała "Nie". Dziewczyny przez pół odcinka by się zastanawiały, kto obcy jest wplątany w sprawę, zanim by sobie uświadomiły, że A mógł kłamać? ;)

Harry_the_Cat - Nie 07 Lut, 2016 18:12

Nie czytajac tego, co napisalyscie, bede smarowac o swoim.

Obejrzalam 15 odcinkow, takze jeszcze duuuzo przede mna. Wiec na razie zdecydowanie nie lubie Ari i Ezry. No sorry, ale Eeva ujela to najlepiej. The biggest creep that ever creeped. A ona sie zachowuje tak po szczeniacku jesli chodzi o ta ich jej relacje, ze za milion lat nie moge uwierzyc, ze dorosly facet sie w kims takim zakochuje.

Hanna jest jednak spoko, ma dobre serce i wydaje sie, ze wiecej rozumu niz na poczatku sadzilam.

Wiele rzeczy jest na maksa cringy w tym serialu, ale jednak czlowiek oglada. :mrgreen:

I skad A wie WSZYSTKO??

I jeszcze jak Hanna odkleila te dolary z recznika papierowego w tej cukiernii. Wygladaly na przyklejone dosyc porzadnie :wink:

Eeva - Wto 09 Lut, 2016 09:21

Harry_the_Cat napisał/a:
Nie czytajac tego, co napisalyscie, bede smarowac o swoim.

Możesz czytać, będziemy wrzucac w spoilery. To czego nie wrzucimy możesz uznać za nieważne dla fabuły, ale ważne dla nas dywagacje, o tym jak dziewczyny sa głupie :D
Harry_the_Cat napisał/a:
Hanna jest jednak spoko, ma dobre serce i wydaje sie, ze wiecej rozumu niz na poczatku sadzilam.

Ja chyba najbardziej lubię Hannę. Nawet teraz, jak juz niby wszystkie są dorosłe, to ona jedyna wydaje się ogarnięta.
Harry_the_Cat napisał/a:
na razie zdecydowanie nie lubie Ari i Ezry. No sorry, ale Eeva ujela to najlepiej. The biggest creep that ever creeped. A ona sie zachowuje tak po szczeniacku jesli chodzi o ta ich jej relacje, ze za milion lat nie moge uwierzyc, ze dorosly facet sie w kims takim zakochuje.

hi5!
Harry_the_Cat napisał/a:
I skad A wie WSZYSTKO??

To już by był mega spoiler, chociaż my z Akaterine zadawałyśmy sobie to pytanie mniej więcej 5 razy na odcinek.

Akaterine - Śro 10 Lut, 2016 19:30

Spoiler:

No jaaa, wielka straszna wiadomość od ojca Arii jest taka, że wrócili do siebie z jej mamą. Czego ja oczekiwałam? ;)
Caleb zaproponował jedyną rozsądną rzecz, ale pójście z pogróżkami i szantażem na policję jest opcją, bo szantażysta używa emotikonek. Czego one potrzebują, głowy konia w łóżku?
Spencer sprawdza maile na smart-watchu. Gdzie informacja, że program zawiera lokowanie produktu? ;)
Ej, to się robi naprawdę głupie. Emily z bardzo nienaturalnym słowotokiem i "sorry, hormones". Do tej pory jej organizm ich nie produkował, czy co? ;)
Czy one w ogóle wiedzą, jak wygląda dysk twardy? Szukanie dysku w pudełku z makaronem mnie zabiło :lol:
Czy Ty też od razu się domyśliłaś, że spotkanie Spencer z kimś tam, o którym nie pamiętała, to podpucha? ;) Jaa, ale to się robi nudne. I jeszcze Spencer brnie w spotkanie zamiast powiedzieć, że zaszła dziwna pomyłka... Za dużo marudzę? ;)
Ali wygląda jakby była w ciąży. Albo przynajmniej trochę przytyła.
Ten wypadek Sary i przeżywanie tego też jest mega nudne.
Hanna mówi to swojej szefowej z pretensją w głosie, że nie może się czymś zająć, a wszystko inne załatwia przez telefon. Normalnie asystentka doskonała ;) .
I jeszcze Sara wstrzykująca coś Emily, która albo jej się przyśniła, albo już jest w zmowie z Ali...
O, jednak Hannah została zwolniona. A to niespodzianka ;) .
"Give me the killer or I'll use your eggs" :rotfl:
O, i Caleb znowu rozsądnie. Chociaż powinien raczej wrzucić wirusa, który będzie szpiegował komputer A zamiast go niszczyć ;) .

Harry_the_Cat - Śro 10 Lut, 2016 20:46

No to Akaterine wszystko wrzucila w spojler :mrgreen:

Obejrzalam 1 sezon, ale chyba z goraczka, bo w koncu nie wiem, czy Ian zabil Ali czy nie. No i co to za akcja, ze cialo zginelo??

Tak przez pryzmat ekranu tv (i.e. Ipada), Toby jest intrygujacy ale tak na zywo jakbym byla Spencer to chyba jednak creep! Ma caly czas JEDNA mine. I Eeva nie chciala mi wczesniej wyjasnic, ale wiedzialam, ze tam jakies kazirodztwo!! To jednak JEST Gra o Tron :P

Ten koles od Hanny, ktorego imienia nie pamietam, niech se wlosy obetnie i umyje. Choc scena pod prysznicem mnie ubawila :mrgreen:

Akaterine - Śro 10 Lut, 2016 20:59

Harry_the_Cat napisał/a:
No to Akaterine wszystko wrzucila w spojler :mrgreen:

Za dużo bieżących rzeczy ;)

Harry_the_Cat napisał/a:
Obejrzalam 1 sezon, ale chyba z goraczka, bo w koncu nie wiem, czy Ian zabil Ali czy nie.

I - mini-spoiler ;) - przygotuj się, tak będzie przez cały serial :lol: .

Harry_the_Cat napisał/a:
Ten koles od Hanny, ktorego imienia nie pamietam, niech se wlosy obetnie i umyje. Choc scena pod prysznicem mnie ubawila :mrgreen:

Czekaj, to to już Caleb, nie? Caleb jest fajny, ale włosy obciął dopiero w tych odcinkach, które my oglądamy ;) .

Harry_the_Cat - Śro 10 Lut, 2016 21:06

Akaterine napisał/a:
- mini-spoiler - przygotuj się, tak będzie przez cały serial .

Czyli to bez znaczenia czy ogladam obloznie chora w stanie podgoraczkowym? :mrgreen:

Akaterine napisał/a:
Czekaj, to to już Caleb, nie? Caleb jest fajny, ale włosy obciął dopiero w tych odcinkach, które my oglądamy .

O nie, to jedyne pocieszenie jest takie, ze ja nie bede musiala 6 lat na to czekac :lol:

Eeva - Śro 10 Lut, 2016 21:30

Harry_the_Cat napisał/a:
Toby jest intrygujacy ale tak na zywo jakbym byla Spencer to chyba jednak creep! Ma caly czas JEDNA mine.

Nie lubię Toby'ego. To już wolę Ezrę, a to mowi wszystko.
Akaterine napisał/a:
Czekaj, to to już Caleb, nie? Caleb jest fajny, ale włosy obciął dopiero w tych odcinkach, które my oglądamy

Tak, to już chyba Caleb. Lubię go najbardziej z całego serialu, bo on jako jedyny ma rozsądne pomysły.

Akaterine, Twój skrót odcinka mówi wszystko to co ja chciałam powiedzieć. Zwróciłam uwagę na te same rzeczy.
Spoiler:
Akaterine napisał/a:
Czy one w ogóle wiedzą, jak wygląda dysk twardy? Szukanie dysku w pudełku z makaronem mnie zabiło

I jeszcze oczywiście musiałą wszystko porozpieprzać. Nie mogła otworzyć pudełka z makaronem i spojrzeć do środka? Musiałą sprawdzić czy dysk nie ukrywa sie gdzieś na dnie???
Akaterine napisał/a:
Czy Ty też od razu się domyśliłaś, że spotkanie Spencer z kimś tam, o którym nie pamiętała, to podpucha? Jaa, ale to się robi nudne. I jeszcze Spencer brnie w spotkanie zamiast powiedzieć, że zaszła dziwna pomyłka... Za dużo marudzę?

O jeza, TAK! I jeszcza ta laska zgubiłą telefon na podłodze i tego nie zauważyla? Rozumiem zostawić tel. np na stole bo sie zapomniało, no ale to już przesada...

Harry_the_Cat - Śro 10 Lut, 2016 21:51

Eeva napisał/a:
Nie lubię Toby'ego. To już wolę Ezrę, a to mowi wszystko.

No to faktycznie!!!

No Caleb na razie gdzies odjechal....

Eeva - Pią 19 Lut, 2016 14:02

Akaterine, czy Ty to widziałaś??? WIDZIAŁAŚ?
Mam wrażenie ze ten serial robi sie coraz bardziej absurdalny z odcinka na odcinek.

Akaterine - Pią 19 Lut, 2016 17:44

Jeszcze nie, ale po takim komentarzu nie mogę zwlekać ani chwili dłużej :lol: .
Akaterine - Pią 19 Lut, 2016 18:43

Ok, jedziemy.
Oł je, podczas remontu Radley nikt się nie zorientował, że istnieją jakieś dodatkowe pomieszczenia (i to jeszcze takie, gdzie torturowano ludzi), bo, jak Spencer bystro zauważyło, pewnie nie było ich na planach. A budowlańcy pewnie myśleli, że to ściany 10-metrowej grubości.
Nie no, po skradzionych jajeczkach Emily nie chce mi się nic komentować
O, jednak będą spięcia na linii Hannah-Spencer-Caleb.
I jeszcze Mona do tego dochodzi? :zalamka:
Rzeczywiście serial coraz bardziej załamuje ;) .

Eeva - Pią 19 Lut, 2016 20:42

Akaterine napisał/a:
Oł je, podczas remontu Radley nikt się nie zorientował, że istnieją jakieś dodatkowe pomieszczenia (i to jeszcze takie, gdzie torturowano ludzi), bo, jak Spencer bystro zauważyło, pewnie nie było ich na planach. A budowlańcy pewnie myśleli, że to ściany 10-metrowej grubości.

To samo pomyślałam! Bez kitu.
I ta dziura w scianie spytnie ukryta za szafka na dokumenty. O dzizaz.
Akaterine napisał/a:
Nie no, po skradzionych jajeczkach Emily nie chce mi się nic komentować

W ogóle tego wątku nie chce mi sie komentować. Serio, jajeczka to nie ejst coś co organizm kobiecy wytwarza raz na całe życie ze jest to takie cenne i nie zastąpione. No nie jestem lekarzem, ale wydaje mi sie, ze można jej pobrać podczas nastepnej owulacji, która (może to szok dla producentow serialu) u zdrowej kobiety występuje CO MIESIAC!

Akaterine - Śro 24 Lut, 2016 18:50

Dziewczyny wchodzą do pokoju Sary i już wiedziałam, po prostu wiedziałam, że dziura w ścianie będzie zamurowana :rotfl: .
"To nie mogła być Melissa, jej nawet nie było wtedy w kraju". Aha, bo to pierwszy raz się zdarza, że ktoś, kogo miało nie być, jednak był, ale miał powód, żeby to ukryć ;) .
Ten samochód próbujący przejechać Emily był mega głupi :zalamka: .
Zastanawiam się, po ilu facepalmach przestanę oglądać ten serial? ;)

Eeva - Śro 24 Lut, 2016 22:02

Akaterine napisał/a:
Zastanawiam się, po ilu facepalmach przestanę oglądać ten serial?

Nigdy nie przestaniemy go oglądać, nawet po milionach facepalmów, bo sie lubujemy w nim :D
Akaterine napisał/a:
Ten samochód próbujący przejechać Emily był mega głupi

Bez kitu ze sto razy mógł ją przejechać i nic:/

Ciągle przeżywają jajeczka Emily? Serio?
Oooooch i wyszedł Ezra z worka, a raczej jego związek z Arią. Myślisz ze coś z tego jeszcze bedzie?

Akaterine - Śro 02 Mar, 2016 20:35

Czy masz jakieś uwagi odnośnie ostatniego odcinka? :lol:
Eeva - Śro 02 Mar, 2016 21:18

Oprócz tego że jestem prawie pewna że Aria i Ezra do siebie wrócą? Chyba nie :D

A tak na serio, to hmmmm, no odcinek jak za każdym razem ostatnio słaby - szok, nieprawdaż?

Akaterine - Śro 02 Mar, 2016 21:34

Twórcom naprawdę skończyły się pomysły, co w sumie nie powinno dziwić po tylu sezonach głupot ;) . Ale tyle momentów było do przewidzenia, jak choćby ten ze zdjęciami w aparacie Arii (no i serio było tyle gości, że Aria nie ma pojęcia, kto mógł je zrobić?), albo ten durny wybuch spowodowany błędem aplikacji, którą bardzo wyraźnie było widać na tablecie.
Tak sobie pomyślałam, że może nowy chłopak Arii jest zamieszany. Okaże się, że był w Radley i znał Charlotte i dlatego dręczy dziewczyny ;) . Jest zbyt fajny, żeby nie mieć nic na sumieniu.

Eeva - Czw 03 Mar, 2016 21:30

Taaaaak i Aria akurat zauważyła jakas minimalna karteczke wrogu zdjecia. Serio?
Harry_the_Cat - Nie 06 Mar, 2016 17:53

The biggest creeper that ever creeped die ma jakichs nowych ofiar?